Imo zatím nejlepší epka SGU. Nechyběla mi atmosféra, napětí, akce po těch určitých imo nudnějších epkách vážně bodla. Řešili tam sebe samé, nicméně také dění okolo, což mi docela chybí.
Velmi se mi líbilo na začátku u přenesení do cizího těla pohled na mimozemšťany. Moc pěkný pocit, takový wow efekt, spoilery jsem nečetla.
Co se mi nelíbilo...
Jen tedy když někdo vyřeže díru do lodi, rozhodně se do ní nepoběžím hned podívat. Nějaký pud sebezáchovy by snad měl fungovat. Chloe je fakt střevo. A že neměli peníze? To ale bohužel na chování postavy v rámci seriálu nic nemění.
Kamera mě štvala víc jak obvykle. Já bych si tak ráda prohlédla nějaký detail, ale když sebou tak hází, tak to prostě nejde.
Jinak doufám, že emzáci dostanou nějakou hloubku, ne "vzdejte se" a "chceme vaši loď" a konec. Nějaké jejich motivy, kultura...chci o nich vědět víc

. Doufám, že nebudou typ "jsme zlí, protože potřebujete proti někomu bojovat".
A používání kamenů bylo hezky ošetřeno

.
Cca tak 8,5 až 9 bodů z 10

.
Je fakt, že mě SGU zatím nijak zvláště neoslovuje. Klasickou SG mám prostě raději. Osobně si pro své dobro mohu doufat, že takhle pěkných epek bude víc a víc se zaměří na samotné postavy (ale ne vztahy)...(k hlavním postavám jsem si zatím cestu nějak moc nenašla, ale nějací vedlejší vědci se jeví potencionálně zajímavě), na rozvíjení děje a komplexnost světa.
A víc antického písma

.