Nikdy jsem neřekl, že sledovanost určuje kvalitu, ale když se na seriál dívá 2x víc diváků než na druhý, tak to o něčem svědčí.
Máš pravdu. Svědčí to o tom, že mají dvakrát větší sledovanost, na což má vliv řada faktorů od marketingu přes to, v kolik hodin to běží a nejede-li na jiném kanálu zrovna SuperBowl. Potřetí a naposledy - nesvědčí to ale o jeho kvalitě.
Odmítám psát 'ťip', to mi rve aji oči.
Co tě bavilo na epizodách jako life , nebo earth ? kde si mohl první půl hodku přetočit a stejně ti nic neuniklo , protože tam byla jen snužká zbytečných keců .
Earth a Life bych zrovna označil za slabší díly první desítky, nicméně obecně se mi líbilo rozvíjení sporů na lodi a ty "vatové" episody s rodinami ukazovaly charakter postav. K drama potřebuješ postupný vývoj, nemůžeš vzpouru na lodi ukázat v jediné episodě, ale musíš ji postupně rozvíjet - a k tomu potřebuješ i klidnější díly. Dívat se na to dalo bez problémů, dokonce leccos z toho jsme jinde neviděli a díky dobré kameře i hereckým výkonům to mělo dobrou kvalitu. Nebylo to BSG, nebylo to ani Californication nebo House, ale bylo to v povedeném nadprůměru současné seriálové tvorby. Narozdíl od zdejších geeků totiž asi zvládnu koukat i na oscarové filmy o důchodcích, pokud budou dobře natočené, nepotřebuju ke spokojenosti jenom emzáky a vybuchující křižníky. Kde jsou ty časy, kdy se scifi rovnalo rozum...
Opravdu nevím, co tak stejného jako akční střílečky bylo v Time. Minutová pasáž z pohledu vlastních očí? Nebo snad normálně v Call of Duty, Medal of Honor či Battlefieldu skáčete časem? Ach ano, možná skrze funkci save...
Ale každopádně tady jde o to, že každýmu se líbí něco jinýho a nikdy nemůžete uspokojit všechny.
Což je vzhledem k SGU 1x11 nesmysl, že. Líbí se mi BSG, líbí se mi dokonce i Star Wars nebo Farscape. Bitvy lze natočit dobře a struhujícím způsobem a dokonce i návrat ztraceného člena posádky lze vysvětlit logicky, což ale bohužel není případ posledního dílu. Ten je prostě udělaný blbě.