Darth_RevanCZ píše:
Wanted: Není. Nejdelší zaznamenaná vzdálenost, na kterou se někoho povedlo zabít střelnou zbraní je 2430 metrů. Tenhle zásah se povedl jednomu z Kanaďanů v roce 2002 v Afganistánu. Předchozí rekord držel Gunnery Sergeant Hathcock, který ve Vietnamu zasáhl cíl na vzdálenost 2500 yardů (2286 metrů). Obecně, zasáhnout něco vzdálenějšího než kilometr je docela "fuška" a tyhle zásahy nad dva kilometry jsou opravdu vyjímka, takže 4 kilometry (a ještě k tomu headshot) jsou vážně kokotina. Ale holt každej filmovej "sniper" přece dokáže z otočky trefit bežícího maníka do hlavy Berettou bez optiky na 12km v noci, jinak to přece není sniper

.
Ano, to je fakt a obzvláště když měl na zbrani tlumič (teda jestli blbě nevidim). Pokud je mi známo (Darth_RevanCZ ví určitě víc

) tak nejlepší puška + nejlepší střelivo + dobrý odstřelovač dokáží trefit cíl 30x30cm na vzdálenost přibližně 2800m za dobrých podmínek (myšleno na cvičné střelnici, ne v ostré akci).
Já to však beru jako film, tudíž několik věcí bude určitě přehnaných a jako takový to se mi to líbilo. Nečekal jsem od toho nic extra, takže mě to ani nenaštvalo, ale zároveň ani nějak extra nenadchlo.