Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x11 - Space

1x11 - Space

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.4.2010 11:55:08
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

jinak, jestli chcete titulkářům pomoct, najděte anglický transcript a dost jim ulehčíte práci
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 11:56:25
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
sa mi pacilo ze v podstate tí alieni neboli ani bad guys...neutocili ani nic ine...poslali sice "Surrender" ale mozno to slovo pochopili inak treba sa zamysliet nad ich rozmyslanim...vsak aj my mame problemy s chapanim anglictiny ked ma ich jedno slovo 7 vyrazov....zda sa ze dalsia cast bude z casti flashbackova.
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 11:57:51
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kdy a co ten Rush říkal.Já totiž nejsem zrovna nejlepší angličtinář.ale nevšim sem si toho že to říkal :bounce: .
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 12:22:11
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

říkal to na konci u oběda. T sorry, ale i mě ti emzáci okouzlili :D
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 12:36:12
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já si z toho oběda nic nepřeložil :D mohl bysi mi napsat co říkal?A komu se omlouvas?
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 12:39:40
Fighter Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vskutku vyborny dil. :yahoo: A nevite prosim nekdo co to bylo na konci za pisnicku?

Příspěvek 03.4.2010 13:29:21
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

už se těším až se ty potvůrky objeví znovu :) Co mi přišlo ještě trochu divné bylo to jak destiny strašně jiskřila a přitom po ní stříleli jenom ty "stíhačky " ani ne ta větší loď .A naopak když Destiny vytáhla těžká děla tak ta emzácká lod se sotva zatřásla :D
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 13:30:27
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

S dílem jsem byl velmi spokojen - 10/10.

Jinak co se týče naříkání na titulky - já bych docela rád pomohl. Anglicky umím naprosto plynule, překlad bych byl schopný až na výjimky udělat hned při prvním poslechu. Jenom jsem nikdy žádné titulky nedělal a nevím, jak se to časuje a co a jak bych měl udělat. Pokud by chtěl někdo s titulky pomoct, rád se obětuji.

Příspěvek 03.4.2010 13:35:32
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

všimli jste si že ty malý lodky měli štíty ? teda aspon když do nich destiny střelila běhali po nich modré blesky v barvě štítu
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 13:38:16
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ešte si počkám na titulky, nechcem totiž robiť predbežné závery, ale z toho čo som porozumel mám veľmi dobrý pocit. Páčil sa mi najmä ten moment, kedy na Destiny útočili alieni, Young rozkázal páliť a keď mu Scott povedal, že na palube je Chloe tak ho to neodradilo. Tá scéna mi pripomenula podobnú v Atlantis, kde Caldwell ohrozil celú posádku Daedala, keď nestrieľal na wraithskú loď len preto, že na tej lodi bola Teyla. Aspoň vidno, že celý koncept niekam pokročil.

Příspěvek 03.4.2010 13:40:20
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Už jsem s tím obědem pokročil ale potom co řekl že aktivoval ty systémy lodě už jsem nerozuměl.Zrovna ta část kdy říkal o emzákách.Napíše mi tu prosím někdo co říkal dál?
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 14:06:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

LakyStar píše:
Ešte si počkám na titulky, nechcem totiž robiť predbežné závery, ale z toho čo som porozumel mám veľmi dobrý pocit. Páčil sa mi najmä ten moment, kedy na Destiny útočili alieni, Young rozkázal páliť a keď mu Scott povedal, že na palube je Chloe tak ho to neodradilo. Tá scéna mi pripomenula podobnú v Atlantis, kde Caldwell ohrozil celú posádku Daedala, keď nestrieľal na wraithskú loď len preto, že na tej lodi bola Teyla. Aspoň vidno, že celý koncept niekam pokročil.

to je proto, že SGa byl seriál pro děti, tohle už je dospělejší
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.4.2010 14:20:25
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mno, dospělejší...

Já s tím mám pořád problém. Neříkám že je to vyloženě špatný, ale...

Většinu toho co nám tu ukazujou už někde bylo. Já mám pocit že oni neumí být sví. Třepotavá kamera. Flashbacky. Konflikty mezi posádkou.Odlesky v kameře. Kdyby tohle udělali, dva tři roky nazpět, tleskal bych. Teď...mám dojem jako by objevovali ameriku.

Alieni byli pěkní, ale vůbec se mi nelíbí desing jejich mateřské lodi. Nevím proč SG poslední dobou produkuje jen popelnice. (Travelers, Aurora...)
Vesmírná bitka, neurazila ale upřímně, ani nijak nenadchla.

Pár technických výhrad. Holící strojek bych překous, ale kde vzali semínka na pěstování rajčat? Nebo mi něco uteklo? Cloe-tak ta holka je uplně blbá nebo nevím. Prořezávaj se tam zlí ufouni, a jediný co ji napadne je jít se do té díry podívat.
Další věc-jak ty mimoušký lodě dokázaly projít štítem Destiny a přisát se na trup?

Mám trochu problém s tím, že kameny působí na mimozemskou formu života,kterou Antici nikdy neviděli. Jak přenesete vědomí ufouna /který je dost odlišněj od lidí na první pohled) přístrojem, který je stavěný na přenášení vědomí člověka?

Celkově, díl nebyl špatněj, jenom se obávám že jakmile nepůjde o akčně zaměřenej díl, tak to pujde zase dolů. Upřímně, na spor vojáci civilisti se vůbec netěším, to už tady bylo tolikrát...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.4.2010 14:35:36
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Odpovědi se asi nedočkám :(
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 14:43:23
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Balial píše:
...

to já taky ne :( radši bych tyto potvůrky ,ale doufám že každej díl už bude aspon trochu akční i podle spoileru bych řekl a doufám že jo ...Hlavně scénáristé chtějí udělat i druhou sérii akčnější než tu první takže doufám že už to bude víc akční , jen místo soustředění se na LA bych se víc soustředil na tyhle potvůrky ...
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 15:30:59
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ty semínka jsou počítám z dílu Time, jako všechna zelenina.

v dnešní době je skoro nemožný bejt originální, navíc bejt originální za každou cenu se mi moc nelíbí. Tady to provedení, byť stokrát ohraný se mi líbí a celkově se mi SGU moc líbí. Doufám, že to nezmršej.

A ta vzpoura je logický vyústění tý situace na palubě, kdyby tam nebyla, tak by lidi nadávali, jakej má smysl ukazovat spory mezi civilama a vojákama.

Ty kameny...tak hlavně nevíme jak přesně fungujou, ufoun má určitě nějaký vědomí, stejně jako člověk, takže bych to neviděl jako nějakej zásadní problém.

Roztřesená kamera se mi líbí nejenom v SGU, ale i jinde.

a jak se dostali na loď? No asi nebudou úplně neschopní a jejich technologie tak primitivní.

Spousta lidí by udělala to samý na místě Chloe. Někdo by utekl, někdo by zmrznul a nepohnul se a někdo by do tý díry nakouknul. Nic šokujícího.

Příspěvek 03.4.2010 15:45:54
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Je zajimavý jak seš najednou tolerantní Gode :) kdyby totéž co Cloe udělala v SGA Teyla, byl bys první kdo by ji označil za hloupou slepici.

Originální IMHO jde být. Doporučuju v tomhle směru novou Capricu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.4.2010 15:49:53
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

LakyStar: Tak Daedalus byl schopen jako nová a silná loď toho co Caldwell rozkázal, štíty v klidu udržely cruiser. I pár zásahů vydrží bez štítů. Kdežto Destiny je stará loď, buď se bál, že se rozpadne a nebo prostě nechtěl aby Rush přežil.

Příspěvek 03.4.2010 16:19:06
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daedalus mal po chvíli štíty na 80% a bol poškodený keď následne vypli štíty, takže až tak navrch nemal. A logika káže, že keď som natoľko hlúpy, že nezničím loď jedného z najnebezpečnejších nepriateľov tak mu aspoň poškodím zbrane, nech po mne aspoň nestrieľa, čo tiež nespravili ak sa nemýlim.

Myslím, že Young nieje typ človeka, ktorý by zničil cudziu loď len kvôli Rushovi, podľa mňa sa len bránil protiútokom.

Ale tým prvým príspevkom som chcel povedať, že z môjho hľadiska mi príde chovanie postáv v podobných situáciach viac "realistickejšie" a súhlasim s godom, že aj dospelejšie.

Příspěvek 03.4.2010 16:26:11
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Me by spis zajimalo kde Rush vzal zpatky to svoje obleceni, kdyz ho alieni svlikli:D

Příspěvek 03.4.2010 16:46:04
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tik má pravdu :D.Scénáristi to nedomysleli(nebo má naklonovanej šatník)
Obrázek

Příspěvek 03.4.2010 17:20:19
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial píše:
Je zajimavý jak seš najednou tolerantní Gode :) kdyby totéž co Cloe udělala v SGA Teyla, byl bys první kdo by ji označil za hloupou slepici.

Originální IMHO jde být. Doporučuju v tomhle směru novou Capricu.

pokud se mi seriál líbí jako celek (SGU), tak jsem schopnej odpustit nějaký drobnosti. To neplatilo o SGA, která jako celek stála za hovno :)

Capricu jsem viděl jen pilot. Takže to nedokážu posoudit

Příspěvek 03.4.2010 17:26:49
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tik: No ale on na sobě měl to vojenský oblečení, když ho Šmoulové chytili :wink: Podívej na Justice.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 03.4.2010 17:27:14
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tik/k770i: Když Rush vyrážel na tu pouštní planetu, tak měl půjčený ABUčka (uniformu) - jak blůzu, kalhoty tak i triko, od jednoho z airmanů. Svoje "civilní" věci si nechal na Destiny, takže logicky, když se potom "vrátil", tak si je mohl oblíknout.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 03.4.2010 17:33:44
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Tik: No ale on na sobě měl to vojenský oblečení, když ho Šmoulové chytili :wink: Podívej na Justice.

který z nich byl Taťka Šmoula? :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách