*Moje předchozí reakce na Screama už je irelevantní a nechci tu mít dvoják*
Tak nejdřívě ke včerejšímu divadlu: Bylo to super. Wilde prostě nezklame. Ideální manžel je jako politická satira velmi nadčasový. Akorát se bojím že u nás by podobná aféra jaká hrozila Robertu Chilternovi politika nezdriskreditovala. Některé ziprovizované gagy prostě neměly chybu (hlásící se Robert na konci hry nebo "Ano, miláčku tohle už jsem slyšel"). Určitě musíme divadlo zopakovat

(k tomu se dostanu na konci příspěvku

)
Takže kdy uděláme další sraz?
Za 14. dní má premiéru film "Jak vycvičit draka" (ne není to jeden z dalších filmů M. Poledňákové, nýbrž americký animák), který podle úkázek vypadá hodně dobře (přiznejme si to, který animák poslední dobou zklamal?). Takže pokud to poběží o tom víkendu tak bychom mohli jít na to.
Tudíž můj návrh je abychom zase uspořádali sraz
3. 4. 2010 (ten datum vybírám protože je to před Velikonocemi a můj první Ostravský sraz byl před Velikonocemi

) jinak bychom se sešli klasicky
v 10:15 (10:30 bylo dost pozdě, protože ten vlak bývá načas) na nádraží
Ostrava-Svinov pak bychom zašli na ten film a klasicky do restaurace jako již klasicky.
Abych se vrátil k tomu divadlu.... Ten samý sbor co včera hrál Ideálního manžela má na duben novou hru která se jmenuje Habaďúra (nebo také Nájemníci pana Swana) v originále Cash on Delivery. Podle popisů z divadla Palmovka a stránek NDM to zase zní zajímavě.
Národní Divadlo Moravskoslezské píše:
Současný anglický dramatik a filmový scénárista Michael Cooney se soustřeďuje především na dva žánry: temné psychothrillery a frašky se satirickými prvky. Habaďúra (známá také jako Nájemníci pana Swana) patří k těm druhým. Eric Swan jednoho dne v podstatě náhodou zjistí, že sociální systém má jisté trhliny a on jich začne využívat k vylepšení svého rozpočtu. My ho zastihneme v okamžiku, kdy mu jeho habaďúry začínají přerůstat přes hlavu a on se z nich snaží vyvléci. Spolu s ním brzy zjistíme, že to nebude tak snadné a budeme sledovat, jak se snaží přelstít vlastní manželku, psychoanalytika, zaměstnance ústavu sociální péče a další příchozí. Hra se postupně vyvine ve ztřeštěnou komedii plnou záměn, situačního i slovního humoru. Ideální kus pro lechtání bránice a množství hereckých příležitostí pro komediální třeštění.
Divadlo Palmovka píše:
Příběh v duchu anglické frašky v režii Antonína Procházky vypráví o Eriku Swanovi, který vymyslí podvod, aby se dostal k penězům. Později se mu situace vymkne z rukou a do hry vstupují jeho nájemníci a rodinní příslušníci.
Jenže je tu menší problém. Buď je tu premiéra
17. 4. (což je sobota 14 dní po následujícím srazu, hra by začínala v 19:00), jenže vstupné na ní je za téměř dvojnásobnou cenu, nebo v neděli
25. 4. (hra by začínala v 16:00), ale za normální cenu. Pro mě by nebyl problém vzít si na pondělí volno, ale nevím jestli by nebyl problém přespat z neděle na pondělí. Tohle je na promyšlení

Tohle divadlo bych zase nebral vyloženě jako sraz

případně bychom si po něm mohli jít posedět

Tak mám dojem že tohle byl můj nejdelší příspěvek tu na fóru

Teď očekávám nějaké reakce ohledně obou bodů