Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

artos25977: Četl jsi to přesně??

viewtopic.php?p=284065#p284065

Lehký křižník třídy Pandora (BC-303)

Délka: 240m
Výška: 73m
Šířka: 80m
Zbraně: 50x baterie railgunnů
8x odpalovací sila raket Mk X (16x v úpravě raketový křižník)
1x baterie asgardských paprskových zbraní
Kapacita hangáru: 10 stíhacích strojů F-302
Posádka: 150

Designem jsou tyto lodě velmi podobné stařičkému Prometheu, z něhož také konstrukčně vychází. Loď si zachovala základní charakteristický tvar trupu.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

anda Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Myslím si že tato válka nebude jenom střet Země vs. Ori,v galaxii jsou i jiné národy které mají lodě a budou se proti Ori bránit..

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

este k tym coilgunom nezabudajte ze podla relativity nejde nic uzrychlit na rychlost svetla takze by som typoval max rychlost projektilu na 3/4 - 4/5 rychlosti svetla.
amatery sa zatial dostali na neakych 69 m/s :)

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jakop píše:
artos25977: Četl jsi to přesně??

viewtopic.php?p=284065#p284065

Lehký křižník třídy Pandora (BC-303)

Délka: 240m
Výška: 73m
Šířka: 80m
Zbraně: 50x baterie railgunnů
8x odpalovací sila raket Mk X (16x v úpravě raketový křižník)
1x baterie asgardských paprskových zbraní
Kapacita hangáru: 10 stíhacích strojů F-302
Posádka: 150

Designem jsou tyto lodě velmi podobné stařičkému Prometheu, z něhož také konstrukčně vychází. Loď si zachovala základní charakteristický tvar trupu.

jasně...ale vem to tak z této třídy "vycházejí" ostatní lodě. jde mi o to, že u Deadalusu je napsáno 150...a tam je zase 18-24 x4 cca 72-96...ale ne 150...sice jo je to "MARK III" ale jde o to, že na té lodi by ani pořádně nebylo kam ty zbraně narvat.

ale jak jsem říkal je to povídka a tam se může téměř cokoliv...a je to dobrá povídka...:)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hlavně je to sfi-ci povídka a tam si opravdu každý autor může narvat prakticky co chce :smile: , což mi u většiny autorů nevadí - mickeyiho nevyjímaje :smile:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

artos: Pravda, těch railgunnů je hodně, nicméně jsem toho názoru, že na původních pozemských lodích byly kapacity celkem silně poddimenzované. Určitě by bylo kam je umístit, zase tolik místa nezaberou. Jediný problém může být v tom, že spotřebují mnohonásobně více munice než předtím, takže musí více šetřit, což se ovšem řeší automatickými zaměřovacími systémy. :wink:

anda: Ano, máš pravdu, jsou tu i některé jiné vyspělé národy kromě Země, které mají sílu bojovat proti invazi Ori.

Kocourr: Jenom mikey prosím, mickey je přerostlá myš.. :lol: Ale jinak máš naprostou pravdu, nicméně nechtěl bych zase zacházet do nějakých příliš velkých šíleností.. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mikey:Oh :oops: , tak to se omlouvám, doufám že jsem tě neurazil, nebyl to úmysl. :) Jinak souhasím v tom, že nějaký "hranice" by měli bejt i ve sci-fi, protože u jednoho nejmenovaného uživatele (jméno dané povídky si už naštěstí nepamatuju) jsem se dočetl o lodi velikosti slunce a podobných bl**stech, to už bylo trošku moc i na mě...

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

ano nějaké hranice by to skutečně chtělo a když je autor překročí, tak k tomu musí mít důvod a vysvětlení. A nemyslím zrovna vysvětlení typu chtělo se mi ;)
jinak by to mohlo taky dopadnout jako jedna http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=5819&hilit=nautilus "nejmenovaná" povídka ;)

Ale ruku na srdce, kdo z vás (či z autorů) někdy něco nepřehnal? A už je jedno jestli v samotném začátku psaní či na jeho konci, nebo někde u uprostřed.

btw:
omlouvám se, ale ke čtení této druhé řady jsem se ještě nedostal :( a raději to ani nebudu nějak slibovat, každopádně mám jí v plánu
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dragon: No jasně že snad každý z nás autorů někdy něco trochu přehnal, ale důležité je právě to - jak říkáš - alespoň se pokusit to náležitě vysvětlit, pak se totiž může stát, že vznikají patvary, kde si sice člověk může mnoho domýšet, ale to nemusí být vždycky ku prospěchu věci :hmmm:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kocourr: To byla spíš sranda, samozřejmě jsi mě tím neurazil.. :wink:

Dragon: Tak přesně na tu jsem si taky vzpomněl.. :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

sem koukl na ten příspěvek, kterej sem dal Dragon a přečetl sem si ten kousíček povídky, na kterou odkazoval....musím říct že takhle už sem se dlouho opravdu nezasmál..:) ale už se těším na víkend na zmiňovaný seriál

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:shock: :shock:
jak jsi asi poznal, či nepoznal :D tak jsem se dal do čtení. Popravdě jsem přeskočil to co se zaseklo mezi momenty první a druhé série i když na lodě se asi ještě podívám :)

jinak jsem přečetl vše co mi chybělo :) a mám dotaz..."Kde je další díl?" :D
Ale abych se vyjádřil.

Odhalení projektu jsi zvládl opravdu parádně :) a celý vývoj je velkým překvapením, a za ten počin před tebou smekám :ok: (bohužel jsem nenašel vhodného smaila :()
pak když jsem četl o tom týmu na planetě, tak jsem si na-chviličku vybavil Avatara :D jak je sleduje pár očí :D ale pak jsem začal vymýšlet mnoho teorií o tom kdo to může být (ten osobní štít se mi opravdu líbil :)) ale v momentě kdy končil díl mě jako první napadlo "Antikové" :lol: ale zas Wraithové dávají smyl a navíc do toho krásně zapadají že? :)
Todd a Shepard mě již tolik nepřekvapily, dokonce ani přeživší vojáci, ale spíš lidi, kteří dle všeho okamžitě zasáhli proti Wrathům :D a taky mě potěšila zkutečnost že se země vyšvihla po technické stránce :) (množství lodí a tak bylo samozřejmě již jasné z toho odtajnění, dříve či později by to muselo nastat :))

jen jsem si občas všiml horšího tvarosloví, ale opravdu jen občas a nic strašného, spíš jako by ti uprostřed věty skočily myšlenky a ty následně větu z části přepisoval :)

btw: jak teď koukám na náhled tak jsem tam dal nějak moc smailů, ale co už je odstraňovat nebudu, tak snad to nikomu nebude vadit...
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Těší mě, že se ti to stále líbí a že ti to stálo za přečtení takhle v kuse.. :wink:
Zajímavé, Avatara jsem stále neviděl (ano, je to smutné a do nebe volající). Ale ono pár očí sledující nic netušící skupinu, to je poměrně oblíbený efekt.. :lol:
Osobní štíty mi přišly jako takové hezké doplnění výbavy, akorát si nejsem zcela jistý, jestli to z SG týmů nedělá nesmrtelné hrdiny. Ale za předpokladu nepříliš vysoké kapacity.. :hmmm:
Antikové jsou zajímavá myšlenka. Ale potřeboval jsem ty Wraithy, myslím že tam, jak píšeš, pěkně zapadají.
Okamžitá reakce flotily, mno, prostě s Wraithy nemají nejlepší zkušenosti, navíc když zjistili, že se jim Wraithové narvali do sousedství.. :lol:
K technické stránce doporučuji přečíst přehled lodí, tam jsou asi nejvýraznější technické novinky, které se časem objeví i v povídce.
S přetrženými myšlenkami máš asi pravdu, některé věty jsem opravdu přepisoval, ale měl jsem za to, že jsem si to po sobě vždy četl. Asi si budu muset dát příště větší pozor. Každopádně děkuji za upozornění. :wink:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

tak jsem přečetl i ty lodě :) a opět velmi povedené spravování. Osobně toto shrnutí o stavu flotily vítám :)
doufám že ty lodě využiješ taky nějak pořádně, přeci jen lidé shromáždily nemalou flotilu, jen aby nedopadli jako Antikové, Asgardi, a pár dalších ras, kterým stouplo sebevědomí až moc vysoko...
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím, že hlavním problémem těchto ras byl hlavně úpadek postupem času. Délka existence jejich civilizace, coby vyspělé rasy, byla v porovnání s lidskou civilizací mnohem větší. Lidstvo je proti nim v plenkách, i když používá jejich technologie.
Ale přehnané sebevědomí by lidem taky zrovna nepomohlo. Naštěstí má EF stále ještě dostatek rozumných velitelů.. :wink:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey: A nerozumných "blbců" v IOA, co? :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, těch mají taky dost.. :rflmao:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

mikey píše:
Myslím, že hlavním problémem těchto ras byl hlavně úpadek postupem času. Délka existence jejich civilizace, coby vyspělé rasy, byla v porovnání s lidskou civilizací mnohem větší. ...

No ona je otázka co způsobilo onen úpadek... Vezmi si třeba takovou Zemi, byly tu Májové, Římané, Egypťané, Inkové, Babyloňané, Řekové... samé velké civilizace většina z nich zanikla úplně a málem po nich nezbylo nic. Ano většina zanikla v nějaké válce, ať už v "občanské" či proti někomu, ale ta hrzka, která nebyla pod útokem a stejně zanikla (momentálně mě nic nenapadá) jistě nezanikla kvůli technickému úpadku...

Antikové dolítly na svojí namyšlenost a na víru v technologie, kterými disponovaly.
Ori zas na svojí "božskost" Adria zas..no tam bych to nechal na vině asi scenáristům...ale pokud to máme hodit na hlavu jí, tak to byla namyšlenost?
Asgardé taktéž, o Noxech toho moc ze seriálu nevíme, ale snad se dá říci že narazili dosti tvrdě díky tomu že se spoléhaly na to že jsou "neviditelný" (a pokud nenarazily, tak narazí)

No já v tom úpadek civilizace jako takové moc nevidím :scratchanym: spíš spoléhaly na své silné stránky, nebo byly namyšlený a tak. A tím přehlédly svoje slabé stránky, či přehlédly silné stránky protivníka... ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak třeba po Římanech toho zbylo spousta, od práva přes filosofii po kulturu. Ono spoléhat se na své silné stránky lze podle mého brát i jako úpadek oné civilizace. Když bezmezně věří třeba ve svou technologickou převahu a dále nehledají nové cesty a nevyvíjejí se, tak podle mě upadají.. :wink:
S Antikama se nedá asi jinak než souhlasit. Teda on ten jejich definitivní úpadek, tedy válka s Wraithy, je podle mě naprosto nedovysvětlený a máme z toho minimum informací. Ale důležitým faktorem tam podle mě je třeba možnost povznesení. Chápu, že asi ne úplně všichni Antikové, ale dejme tomu že velká část z nch, si může vybrat, jestli se bude mořit s pozemskym životem, nebo se povznese a bude mít klid na desetitisíce let. To je pak těžké. :sorry:
Agardi dojeli na sklony k hromadné sebevraždě a víře ve svou technologickou nadřazenost. Kdyby nebrali na palubu toho prvního replikátora co našli, měli by klid. Noxové jestli na něco dojedou, tak to bude pacifismus a izolacionismus. Tam venku je sposuta nepřátelskejch mimozemšťanů a doufat, že se před nima vždycky schovají, je marné, dříve nebo později budou muset buď bojovat o přežití, nebo ukončit svou existenci.
Ori, no, dojeli vlastně na Archu pravdy, takže když se to tak vezme, tak na scénáristy. Do té doby si s nimi nikdo nevěděl pořásně rady. :wall:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

2. řada, díl 5.: První střet
7. leden 2021, M4R-984, Galaxie Pegasus.

Jakási travnatá louka kdesi v hlubinách Pegasu. A na ní stojí dvacet mužů v zářivých kovových zbrojích. Přilby na hlavě, meč na opasku, tyčová zbraň v ruce. Stojí vyrovnáni v řadě. A za nimi další řada, a další. Dvacet řad po dvaceti, dokonalý čtverec z vojáků stojících v ukázkovém pozoru. Všichni mají v obličeji vepsánu hrdost a odhodlání. Za nimi a vedle nich další formace vojáků. Celkem jsou jich tisíce, možná desetitisíce. V pozoru, bez pohybu a bez vydání jediného hlásku čekají. A za nimi se tyčí mohutné přídě dokujících těžkých křižníků, které jakoby svrchu shlížejí na své posádky.
A kolem pak tisíce zvědavých vesničanů, bez jakýchkoliv zbraní, zbrojí či uniforem. Pouze se přišli rozloučit se svými muži, syny, otci. Se všemi, kdo znovu vyráží na Svatou výpravu. Výpravu, která osvobodila jejich světy od zla, útlaku a poslů smrti. Výpravu, která nyní osvobodí i další světy a dopřeje jim možnost uctívat jediné pravé bohy, kteří se věrně starají o své ovečky. Ori.
Před nastoupenými řadami prochází skupina převorů. Projdou po celé jejich délce a pak se hlavní z převorů postaví na malé návrší. V ruce se mu objeví kniha Počátku, ze které přečte několik slov. Pak požehná Svaté armádě. Dav vesničanů začne provolávat slávu a jásat, zatímco se oddíly vojáků jeden za druhým dávají do pochodu a naloďují se na paluby bojových křižníků.
Celý dav ještě několik hodin jásá a oslavy se po celé planetě brzy přesunují do vesnických hospod a na náměstí. Avšak jeden člověk není s ostatními. Stojí sám uprostřed lesa a v ruce mu jemně probleskuje jakýsi kulatý předmět. V něm je vidět rozmazaná tvář čehosi, patrně humanoida.
„Právě vyrazili na cestu. Svatá výprava započala.“
Prohodí stručně a vypne a zařízení.

O deset hodin později se na zapadlé planetě v Mléčné dráze aktivuje hvězdná brána. Nedaleká vesnice není tímto aktem nijak rozrušena. Místní jsou zvyklí na skupiny obchodníků, cestujících branou. Proto nevěnují její aktivaci žádnou pozornost. Dále obdělávají pole, starají se o zvěř. Jenom trojice svobodných Jaffů se postaví o krok blíže k bráně.
Okamžik na to vystoupí ze zářícího kruhu postava oděná v šedém plášti, s kápí na hlavě. A ihned za ní následuje oddíl ozbrojených vojáků. Jaffové okamžitě couvnou a namíří na nově příchozí své zbraně.
„Vstoupili jste na území Jaffské republiky, pokud máte zlé úmysly, pak opusťte naši planetu.“
Oznámí jaffský velitel převorovi.
Ten si pouze sundá z hlavy kápi a promluví k davu, který se již shromáždil kolem.
„Přicházíme v míru, jsme vyslanci pravých bohů, kteří mají zájem na spasení vašich duší. Dosud jste kráčeli temnotou. Obraťte se ke světlu, dokud máte čas. Přijměte Ori, a budete spaseni. Odmítněte a zemřete.“
Jaffovi došlo, s kým má tu čest teprve tehdy, když převor vyslovil jméno svých bohů. Bylo to již několik let, co o Ori nikdo neslyšel a Jaffa převora nikdy předtím nepatřil. Slyšel pouze mýty od starších a zkušenějších mistrů, kteří měli tu čest setkat se v boji s převorem. Podle jejich historek s nimi nešlo bojovat, dokázali rozdrtit člověka pouhou myšlenkou, aniž by se ho vůbec dotkli. Tyčové zbraně je nezraňovaly, jejich střely se od převorů neškodně odrážely, nebo dokonce mizely.
„Pouze když s námi byli bojovníci z Tauri, pak byli převorové najednou zranitelní a jako bez schopností. Jejich hole přestávaly zářit a naše zbraně začínaly fungovat.“
Tak to říkal jeden mistr, se kterým se před lety setkal na Dakaře.
Nyní mohl pouze litovat, že tu s ním nejsou válečníci z Tauri. Ale za žádných okolností se nehodlal vzdát bez boje. Nikdy nepřijme falešné bohy, pod nimi již vytrpěl dost. Raději čestně zemře v boji, a co více, zemře svobodný! Bez jediného slova či pohledu zahájili jaffové palbu. Paprsky z tyčových zbraní zmizely před převorem dříve, než ho mohly zasáhnout. Přesně jak mistr vyprávěl. Vesničané se rozběhli do všech stran a křižáci za převorem zamířili své zbraně. Jedna salva a bylo po všem.
Když o den později dorazil kupec z jiné jaffské planety, našel pouze doutnající trosky do základu vypálených domů. Mrtví Jaffové byli ponecháni tam kde padli, vesničané tam, kde byli střeleni do zad při marném útěku. Půl dne strávili kopáním hrobů a pohřbíváním svých druhů, aniž by zjistili, kdo měl jejich smrt na svědomí.

Na jiné planetě Mléčné dráhy sestoupil převor z kamenného podstavce, na kterém stála hvězdná brána. Již od okamžiku její aktivace se k ní sbíhaly hloučky místních domorodců. Nebyli vyspělí, ani natolik jako malá jaffská vesnice, kterou vypálil předcházející den. Jejich usedlost tvořilo pouze několik desítek chatrčí, napůl zapuštěných do země. Živili se lovem, ani zemědělství nebylo pořádně rozvinuté. Kolem vesničky se nacházelo pouze pár malých políček.
Přes to zde převora vítali mnohem vřeleji, než na vyspělejších planetách a převor se zde cítil mnohem lépe. Pozvedl ruce a pronesl několik slov z knihy Počátku. Domorodci viseli očima na každém jeho slově, každé jeho větě.
Pak vyrazil do vesnice, obklopen jejími zvědavými, ale bojácnými obyvateli. Prohlédl si bídu, ve které žijí. A pak zahlédl zraněného, ležícího na lůžku v jedné z chýší. Jeho zranění očividně pocházelo z boje, zřejmě s nějakým místním dravcem. Nebožák se nebyl schopen ani posadit, ba ani pohlédnout na převora. Zjevně jím zmítala vysoká horečka. Převor se nikoho netázal a vstoupil dovnitř. Sklopil hlavu a jeho hůl zazářila v temné chýši. A pak k úžasu všech zraněný otevřel oči. Zlehka se pokusil pohnout, jako kdyby sám nevěřil, že je toho schopen. Pak se postavil na nohy a vzápětí padl na kolena před převorem. Ostatní domorodci dosud zmateně pozorovali celou scénu. Nyní se také oni klaněli před převorem.
„Přijali jste Ori jako své jediné a pravé bohy. Budou vás ochraňovat před temnotou, dokud vy v ně budete věřit. Kráčejte po cestě Počátku a dojdete povznesení.“
S těmito slovy převor opustil planetu a zanechal za sebou bandu zmatených, ale velmi vděčných domorodců.

Oddíl o stovce křižáků stál seřazen před pegasuskou hvězdnou bránou. Před ovládacím panelem stál převor a vytáčel adresu. Zářivé symboly jeden za druhým zapadaly a poté se aktivoval nestabilní vír červí díry. Převor chvíli vyčkal a přidržel ruku nad ovládacím panelem. Hvězdné brány byly vybaveny mnoha systémy a podsystémy, o kterých málokdo věděl. Brána tak například dokázala zjistit, zda je průchod skrz bezpečný. Pokud se něco nacházelo v těsné blízkosti horizontu událostí, převor by to věděl.
Pohlédl na své křižáky a vyrazil skrz. Oddíl za ním se dal do pochodu a za okamžik již byli všichni na cestě do Mléčné dráhy. Na druhé straně se ocitli na menší mýtině uprostřed poměrně hustého lesa. Vyrazili po vyšlapané pěšině. Nikde nebylo ani známky po jakékoliv civilizaci. Alespoň do doby, než se před nimi zjevila poměrně nová cedule oznamující:
„Tato planeta je majetkem EF, nepovolané osoby nechť neprodleně opustí planetu.“
Pod anglickým nápisem bylo ještě několik dalších v různých galaktických jazycích.
Převor ničeho nedbal a i s křižáky vyrazil dál. Věděl, že za první války zde bylo malé stanoviště pozemských jednotek. Neměli tu tehdy více než dvacet vojáků na výzvědné stanici, která monitorovala poměrně frekventovaný provoz v přilehlých sektorech. Plánem bylo zasít mezi nevěřící strach, ještě než dorazí útočná flotila. Proto stovky převorů a tisíce křižáků vyrazily do Mléčné dráhy a nyní vypalovaly a vraždily ve vesnicích a državách, které patřily nepřátelům Ori. Jeho cílem byla právě tato zapadlá základna.
Co však netušil, byla skutečnost, že místní malá retranslační stanice byla během uplynulých let přeměněna ve cvičiště jednotek EF. Převor, s křižáky v zádech, pochodoval po cestě směrem ke stanici. Jejich pohyb však neušel pozornosti pohybových čidel, kterými bylo okolí cesty prošpikováno. Veliteli stanice stačil jediný pohled na jednu ze skrytých bezpečnostních kamer a bylo mu zcela jasné, co se proti němu chystá. Zpravit o tom trénující vojáky bylo otázkou několika vteřin.
Převor a jeho muži se pomalu přibližovali k základně. Nikdo z nich však nezaznamenal sotva patrný pohyb v okolním lese. Jednotky EF nepozorovaně obklíčily křižáky. Pak spustily palbu. Kulky se, jak bylo zvykem, neškodně zastavovaly ještě před svými cíli a neškodně dopadaly na zem. Křižáci se okamžitě semkli kolem převora a zahájili zběsilou palbu do okolního porostu, zatímco převor nad nimi držel neviditelných ochranný štít.
Pak se však z dálky ozval pro křižáky zcela neznámý zvuk, který se stále blížil. Nezaměnitelný řev turbínového motoru, ženoucího více než šedesáti tunový kolos úctyhodnou rychlostí čtyřiceti kilometrů za hodinu. Když převor zahlédl řítící se tank, bylo již pozdě. Převor udeřil svou holí o zem s cílem odhodit blížící se vozidlo. Ale jeho hůl přestala zářit a jeho schopnosti byly ty tam. Několik křižáků se zhroutilo k zemi, když je zasáhly kulky, které se dosud jen neškodně zastavovali před svými terči.
Zařízení proti mentálním schopnostem převorů si mezitím neznatelně a spokojeně hučelo mezi ostatními vylepšeními, které byly do tanku namontovány. Křižáci zahájili palbu po tanku, ale jejich střely bezmocně a bez jakéhokoliv efektu dopadaly na pancíř vozidla. Pak se tank zastavil a kulomet na věži spustil palbu. Když se z jeho hlavně konečně přestaly sypat kulky, bylo již po všem. Křižáci i s převorem leželi bezvládně na zemi po nezvládnutém pokusu o útok na „bezbrannou“ pozemskou stanici.

A zatímco se další a další planety ocitaly pod útokem orijských jednotek, vyhodnocovalo speciální oddělení hluboko v podzemí Pentagonu poslední informace od Wraithských zvědů. Více než dvě stovky křižníků prokazatelně opustily svá stanoviště v Pegasu a vyrazily proti Mléčné dráze. Statisíce, možná i miliony křižáků byly připraveny padnout za Počátek a za jeho rozšíření do temných oblastí, kde jsou lidé dosud ovládáni temnotou a falešnými bohy. Svatá výprava započala.

PDF verze od jakopa, kterému za ni děkuji:
http://www.ulozto.cz/4387129/svata-vyprava-part-28-.pdf

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

óóóóóóó...super....už se těším na další díl který bude bezpochyby prošpikován napětím...:) myslím že už nemá ani smysl tu pořád dokola psat jak bezvadně a bezchybičky je to napsaný tak tím nebudu zdržovat ale je to opravdu super je ntak dál Mikey

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuji. Už se nám Výprava konečně rozjela, takže se do sebe obě strany můžou pustit.. :lol:

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey: Moc pěkně napsané.

Toto je spoiler!!!:
A ta "bezbranná" pozemská stanice byla dobrá. :-)
Křižáci museli být v šoku, když se proti nim objevil tank :-)

Jen dotaz, která další vylepešní má vlastně ten tank??
Ani-prevoří zbraň, ale co dál??? Štíty nemá, protože střely narazili na pancíř, což asi nebude jen tak obyčejný kov, ale spíš nějaká odolná směs, která odolá i energetickým střelám.

Neuvažoval si o něčem podobném jako u těch lodí EF i techniky pozemních vojsk????
Např.:
* popis tanků
* štítů na ochranu SG týmů (z 2x02)
* popis základen + popis jejich obrany (zatím si tak nějak napsal, co já stanoviště Delta, ale chtělo by to možná trochu rozšířit)

Soupisy by si průběžně doplňoval, protože asi nemáš ještě vymyšleno vše, co jím dáš.

Jinak, ještě jedna maličkost.

Vše nejlepší k tvým dnešním 20. narozeninám.
Pořádně je dnes oslav :D :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vidím, že máš narozeniny a rád bych ti jako dárek dal následující větu: Kde je další díl? :D :D dneska sem to dočetl a opravdu, ale opravdu chcu další díl... připomíná mi to Dragonovy povídky, akorát ty zůstáváš v kolejích SG vesmíru zatímco Dragon ho do poslední cihly zboural :D

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak a začíná nám řežba :D ,Jakob má pravdu,docela by se hodilo vědět jaké nové technologie ještě začlenily mezi sebe :) .Jinak taky gratuluju a pořádně ty kulatiny oslav :D :D :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky