Geser: Tady někdo sleduje fórum opravdu intenzivně ... ani jsem nečekal, že si někdo všimne minimálně mého podpisu (doufám, že se to týkalo mě

) ...
Jinak se to tu točí jenom okolo pravdy ... můžu to potvrdit u svých kamarádů (respektive obzvláště u jednoho "Ajťáka"

). Dnešní lidi prostě nevěnují takovou pozornost y/i, a nedej bože, aby se zarytí SMSkaři pouštěli do psaní s diakritikou. Tímhle neříkám, že já to umím nejlíp, samozřejmě všichni jsme lidé a děláme chyby, nebo máme zvyky odrážející se v našem psaní ... já třeba používám spoustu troj-teček, normálních smajlíků a občas tam hodím i nějaký nespisovný výraz či slangové slovo. A mimochodem, čtením knížek se toho člověk taky moc nenaučí, musí do toho zasáhnout i další element, a to je okolní prostředí. Když na vás bude každý den někdo mluvit nespisovně a bude dělat hrubku v každém psaném slově, tak vás ani knížky nezachrání. Bohužel těchto případu přibývá, jakožto i jiných případů, které mají spíše společného něco s leností nebo s "nechápavostí" (další forma lenosti

), přestože je čeština dostupnější víc, než kdy předtím. Já osobně mám větší výhodu v tom, že stále studuji (a studovat ještě dlouho budu) a tudíž mám po ruce pravopisné odborníky. Přesto se u mě projevila jistá forma lenivosti, a tak jsem si něco přizpůsobil po svém. Například, komu z vás něco říkají přechodníky? Pokud vám nic neříkají, věřte mi, místy jsou opravdu nesrozumitelné a lidé si je rádi poupravují. A to se ještě neberou v potaz nářečí, typické slangy a podobné věci ovlivňující slovní zásobu člověka. Dnešní lidé chtějí mít věci více zjednodušené (i/y...mně/mě...ě/je...atd.). Sám se většině nedivím.
Doufám, že jsem vás nějak nějak nevyčerpal

P.S. Možná jsem tam taky někde udělal hrubku. Jedna je tam schválně, schválně kdo jí najde

"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. I když tím prvním si nejsem jist." - Albert Einstein
---------------------
Avernakis -> Avalon -> Terra -> Atlantus
Universe -> Milky Way -> Earth -> Atlantis