Jak už tady říkala Klenotka - buďte rádi, že vás nedostanu do drápů já
Ona je totiž fakt lahůdka trávit noci (třeba do čtyř do rána) výrobou příprav na další den, pak být na osmou ve škole, a čtyři nebo pět hodin v kuse stát/sedět za katedrou před třiceti+ lidma, pro které jste "jenom praktikantka" a tudíž někdo, koho nemusí poslouchat a jehož hodina se bere v podstatě jako volná zábava. Nejlepší jsou žáci, kteří vám dávají najevo, že by raději byli úplně jinde, nebo ještě lépe, že vůbec nepotřebují znát to, co se je snažíte naučit...a pak opravovujete písemky s výtvory typu "byble a arcybyskupské gimnázium" (a to nemusím být češtinář, aby mi to hýbalo žlučí, a ne "nejsem dobrý na češtinu" v tomhle případě opravdu není výmluva - tohle by opravil i automatický spellcheck ve wordu, kdyby ses obtěžoval ho použít...) Jo a do toho se setkáváte s - v lepším případě - shovívavými úsměvy "starších a zkušenějších" kolegů, kteří to se svými žáčky už dávno vzdali a jedou ve svých zajetých kolejích...
A ještě přidám názor do rozvíjející se diskuze na téma náboženství na školách: učit se o Bibli není propaganda, je to literárně-historické učivo jako každé jiné. To, že se vám někdo snaží ukázat svůj pohled na svět neznamená, že vás chce přetáhnout na svoji stranu. Ti, kdo náboženství na školách učí, to většinou dělají proto, aby vám rozšířili obzory a pokusili se vám sdělit právě to, že v běžných mezilidských vztazích vlastně vůbec nezáleží na tom, jestli jste "věřící" nebo "nevěřící". A věřte mi, pokud nedokážete rozlišit rozdíl mezi pojmy "křesťanství", "katolictví/katolická církev" a "studium Bible" tak nějakou tu hodinu náboženství potřebujete jako sůl. Třeba proto, abyste se v budoucnu společensky neznemožnili

Nakonec, abyste neřekli, vám sem hodím oblíbený vtip z naší pedagogické fakulty:
Jdou do práce mladá a stará učitelka. Mladá má na rameni kufřík s notebookem, v rukou spoustu pracovních listů, DVD se spoustou prezentací, no zkrátka málem se pod tím nákladem kácí. Stará si vykračuje jen s igelitkou, ve které má jablko a jogurt. Mladá se na ni s obdivem podívá a říká: "Paní kolegyně, vy už to po těch letech asi máte všechno v hlavě, že?" Starší se usměje a odpoví: "Ale kdepak v hlavě, paní kolegyně...u prdele."