Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak s tím souhlasím...bude to lepší pro přehlednost...a budou i nějaký screeny??

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hm, za předpokladu že najdu nějaké přibližně odpovídající obrázky, tak ano, ale moc bych na to nesázel.. :hmmm:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Všechno dobrý :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já bych s popisem určitě souhlasil. Jako takovej Bonus by to bylo hezký.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey: A co v tomto případě? Mýlím se nebo mám pravdu??
Toto je spoiler!!!:
Vím, že neodpovíš, ale aspoň to zkusím. :twisted:

K přehledu lodí, tak s tím jen a jen souhlasím. Skus se kouknout třeba na:

http://sga-project.com/sgtg/viewforum.php?f=14
či
http://bridgecommander.filefront.com/file/Stargate_Ship_Pack;67375
či
http://www.moddb.com/mods/stargate-invasion
či
http://www.thescifiworld.net/wallpapers.htm - Stargate
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Major General
Major General

Odpovědět s citací

některý ty lodě vypadaly dobře...ale je jen an autorovi jestli nějaký použije...každopádně se těším na popis...:)

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mikey: i já jsem pro popisky :yes:
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak koukám, že přehled jste si odhlasovali stejně jednomyslně jako druhou řadu. Taková shoda u čtenářů mě vážně těší.. :wink:
jakop: Děkuju za linky, mohly by se hodit. K otázce, odpovím, ale až dalším dílem..
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey NZ.

S tou otázkou jsem to stejně věděl. :D :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady je další díl druhé řady. Jak jsme se domluvili, příště vydám místo normálního dílu přehled několika důležitých typů lodí pozemské flotily. Bohužel však nevyjde příští víkend, jelikož odjíždím na hory, takže ho vydám až za čtrnáct dní. Na oplátku si ale dám opravdu záležet.. :wink:

2. řada, díl 3.: Staří známí
13. říjen 2020, Stanoviště Avalon, Mléčná dráha:

13. říjen 2020, poklidný toť den na velitelství sedmé flotily, umístěném na pozemské základně ve vnějším okraji sektoru 13 – alfa, též známé pod výmluvným názvem stanoviště Avalon. Avalon byla jedna z největších pozemských základen nacházejících se mimo matičku Zemi. Personál čítal pomalu deset tisíc mužů a žen, navíc bez připočítání posádek lodí, které se neustále nacházely na orbitě. Jelikož byl Avalon velitelstvím sedmé flotily, panoval zde vždy čilý cestovní ruch. Pokud to zrovna nebyly fregaty nebo průzkumné letouny, které přilétaly a odlétaly ze stanoviště, pak to byly zásobovací konvoje, či dokonce civilní lodě.
Od doby, kdy byl projekt brány odhalen široké veřejnosti, se vesmír kolem lidmi osídlených planet začínal stávat poněkud přeplněným. Brány dokázaly zajistit dopravu jen omezenému počtu cestovatelů, takže muselo nevyhnutelně dojít k rozvoji civilní dopravy.
Poklidný den se však rychle změnil v bojovou pohotovost celé flotily. Již před několika hodinami ztratilo stanoviště kontakt s jedním z SG týmů. Suchozemské krysy však Flotilu nikdy příliš nevzrušovaly. Nyní ale přišlo kódované hlášení z EFS Interceptor, která po zmizelém týmu pátrala. A jak si ono hlášení razilo cestu skrz hierarchii velení až k admirálu Sandersovi, vyvolávalo všude překvapení a zděšení.
Admirál Sanders chvíli zadumaně pročítal informace, které dorazily spolu s hlášením.
„Okamžitě připravte flotilu, vyrážíme za patnáct minut v plné bojové pohotovosti. Za deset minut chci poradu s veliteli lodí. Teď jdu informovat generála, proveďte rozkazy.“
Sdělil po chvíli okolostojícím důstojníkům a odešel za velitelem stanoviště, generálem Rollensem.
Původně měl v plánu ho pouze informovat o faktu, že sedmá flotila vyráží za Interceptorem. Generál ale trval na tom, že nejdříve musí kontaktovat Zemi. Admirálovi tedy nakonec nezbylo nic jiného, než několik minut vysvětlovat nejvyššímu velení EF, co že to Interceptor objevil. K jeho uspokojení mu velitelé dali za pravdu a schválili okamžitý zásah sedmé flotily.
Když se konečně nechal transportovat na můstek EFS Dreadnought, své vlajkové lodi, měl již trochu zpoždění. O necelou minutu později již však stál před holografickým projektorem a domlouval svou strategii s veliteli ostatních plavidel. A za deset minut již lodě sedmé flotily vstupovaly do hyperprostoru.

EFS Interceptor stále pomalu kroužila kolem P2X-715. Pro jistotu se vzdálila od flotily cizích lodí a vyčkávala v dosahu senzorů. Několik hodin poté, co kapitán odeslal své hlášení flotile, se nad planetou rozevřelo velké hyperprostorové okno. Nepřátelské lodě okamžitě zareagovaly a vyrazily vstříc nově příchozím. Proti nim však nyní stál více než rovnocenný protivník.
Sedmá flotila možná nebyla vlajkovým uskupením, jako slavná první flotila se stanovištěm na Zemi. Neznamenalo to však, že by měla o poznání horší lodě. Hlavní opěrnou silou celého uskupení byly dvě válečné lodě třídy Dreadnought, samotný EFS Dreadnought a EFS Richelieu. Tyto dva bitevníky samy o sobě dokázaly bez problému odradit i početnějšího nepřítele. Po jejich boku se pohybovaly dvě lodi třídy BC-305 a trojice BC-304 mark III. Tyto lodě zajišťovaly částečné krytí proti nepřátelským stíhačům, hlavně ale proti menším plavidlům. Byly vybaveny dostatečným zbraňovým arzenálem, který si dokázal hravě poradit s nepřátelskou lodí o podobné velikosti a síle.
Pak zde bylo pět lodí třídy Pandora. Ty sloužily jako ochrana proti stíhačkám a také jako palebná podpora. Tři z nich totiž byly upraveny na variantu „raketový křižník“. Salva tříštivých raket od těchto lodí dokázala velmi rychle redukovat počet nepřátelských stíhaček, či poškádlit mateřské lodě soupeře.
Nakonec zde byly dvě fregaty. K Flotile jich spadalo více, ale většina z nich momentálně plnila průzkumné a jiné samostatné mise. Fregaty se se svou slabší výzbrojí do boje příliš nezapojovaly. Spíše poskytovaly technickou podporu celé flotile. Jejich senzorové systémy předčily i ty na bitevnících a dokázaly odhalit i maskované lodě. Pokud by byla nějaká loď ztracena v boji, posádka by měla možnost využít záchranných modulů. Pak bylo úkolem fregaty vyzvednout tyto moduly dříve, než je zničí nepřítel. Ne každý nepřítel měl totiž tolik cti, aby ušetřil bezbrannou posádku zničené lodi. V neposlední řadě byly také fregaty využívány k přepravě pozemních jednotek, a to hlavně těžkých zbraní, které neprošly branou.
Na můstku vlajkové lodi bylo ztlumeno osvětlení. Celou místnost osvětlovaly modré zářivky bojového poplachu. Palební důstojníci seděli u svých konzolí, připraveni odpálit proti nepříteli vše, co měl Dreadnought na palubě. Sám admirál Sanders stál u svého křesla a vydával rozkazy zbytku flotily.
„Na můj povel zahajte palbu!“
Rozkázal admirál důstojníkům ovládajícím zbraňové systémy lodi.
Dříve než však stačil vydat rozkaz k palbě, ozval se komunikační důstojník.
„Příchozí zpráva od nepřátelské flotily.“
Oznámil důstojník a na jedné z obrazovek můstku se objevila nezaměnitelná tvář Wraitha.
„Pozemšťané, prosím, nestřílejte. Nechte mě vysvětlit situaci.“
Wraith prosící pozemskou loď aby nestřílela, to zde ještě nebylo. Wraithská flotila čítající pět hive a tucet křižníků byla připravena k boji. Senzory obou stran zcela jasně zaznamenávaly přesouvání energie do zbraní či štítů. Jedinou otázkou bylo, která ze stran vystřelí první. Admirál neodpověděl na zprávu. Počítal se střetem, ale nepočítal s vyjednáváním. Za okamžik se ale Wraith objevil na obrazovce znovu.
„Nehodláme zahájit palbu. Jenom vás žádáme, abyste nás vyslechli. Na výraz dobré vůle deaktivujeme zbraně.“
Admirál se podíval na panel se senzorovým obrazem nepřátelské flotily. A nepřátelské zbraně se opravdu deaktivovaly. Senzorová stopa nepřátelské flotily se zmenšovala, jak nepřítel vypínal bojové systémy. Zřejmě chtěli opravdu vyjednávat.

O méně než hodinu později se sešly delegace obou stran na mýtině u hvězdné brány. Velení EF trvalo na tom, že vyšle své vlastní vyjednavače, takže admirálu Sandersovi odpadla povinnost vyjednávat. Ne že by mu to příliš vadilo. Delegace ze Země očividně nevěřila Wraithům ani slovo. Nad prostorem, kde mělo jednání probíhat, se vznášela BC-305 Euryalus. Její railguny jistily vnější perimetr ze vzduchu, zatímco skupina tanků a několik desítek vojáků jistilo vnitřní perimetr ze země. Wraithská a pozemská flotila na orbitě na sebe mezitím bez přestání mířily. Wraithové sice deaktivovali zbraně, ale nikdo na palubě pozemských lodí nepochyboval, že je bez váhání znovu zapnou, pokud dojde ke komplikacím.
Ve smluvený čas se opravdu dostavila skupina Wraithů. Pod dohledem vojáků došli do provizorního stanu, kde mělo probíhat vyjednávání. Jakmile dovnitř vkročil vůdce wraithů, vyskočil generál Sheppard ze židle, ve které dosud podřimoval.
„Todde! To mě mohlo napadnout, že zrovna vy dovedete Wraithy do mléčné dráhy.“
Wraith se postavil proti němu.
„John Sheppard. Doufal jsem, že přijdete vy.“
Prohlásil s náznakem nadšení v hlase.
„Todde, to že jsem tu já, vám nijak nepomůže. Napadli jste naše lidi a navíc tady nemáte co dělat. Tady jste na naší půdě a v naší galaxii. Navíc jsme stále ve válce. Pamatujete? Wraithové nás chtěli sestřelit i s Atlantis, když jsme odlétali z Pegasu!“
Rozčílil se generál.
„Ano, je mi to líto. Snažil jsem se královnu zastavit, ale dorazil jsem pozdě. Našli jsme jen doutnající trosky.“
„Dejme tomu, že mluvíte pravdu. Ale nic se nemění na faktu, že…“
Nedořekl Sheppard větu.
Zvenku se totiž ozval pokřik vojáků, kteří na někoho výhružně křičeli. Sheppard přiskočil k východu a vyhlédl ven. Uviděl Dva wraithy, kteří očividně přivedli skupinu mužů v uniformách SG týmu. Oba Wraithové již leželi na zemi a vojáci hlídající delegaci na ně mířili, připraveni stisknout spoušť.
„To jsou ti muži, které jsme napadli. Omlouvám se, ale nevěděli jsme, že patří k vám. Při bližším pohledu zjistíte, že se jim nic nestalo.“
Oznámil Todd se svým charakteristickým klidem.
„Pokud jde o vaše další starosti, mohu vás uklidnit. Wraithů je málo a nespotřebujeme příliš živých bytostí. Díky pokroku našich vědců jsme na přísunu životní energii závislí mnohem méně. Moji vědci vám vysvětlí detaily, pokud bude třeba, ale jde o velmi složitý proces. A pokud jde o válku, Wraithové zde již nejsou Wraithové z Pegasu. Nyní velím já, ne královny a já chápu vaše obavy. Ale věřte, že Wraithové vám mají co nabídnout. Jediné co žádáme je vaše svolení, abychom mohli zůstat.“
Odpověděl Todd na Sheppardovy obavy.
„Todde, zatraceně, před chvílí bych neváhal zastřelit prvního Wraitha, kterého bych potkal, a vy mě nyní žádáte pomalu o spojenectví?“
Todd nasadil výraz, který by se dal pravděpodobně považovat za ekvivalent úsměvu.
„Nežádám o to jen tak. Dovolte, abych vám předvedl, co všechno za to nabízíme…“

PDF verze, za kterou děkuji jakopovi.. :wink:
http://www.ulozto.cz/4119401/svata-vyprava-part-26-.pdf
Naposledy upravil mikey dne 27.2.2010 12:49:31, celkově upraveno 1

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Todd, myslel jsem si to. Zajímavé, jsem zvědav co bude moci nabídnout, za ty 3-4 týdny :D

Jinak těšim se na popisky lodí, doufám že to vezmeš zeširoka. :)
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díky. Myslím že nebudeš zklamaný.. :wink:

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Dobre napísaná časť :) a teším sa na pokračovanie. :)

:) :write: :!: :arrow: :yes:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuji. :wink:

Do prvního příspěvku a příspěvku s povídkou byla doplněna PDF verze od jakopa, kterému za ni děkuji.. :wink:

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Výborné, další skvělý díl :bravo:
Ale zatraceně, zase krátké...vždy se tak začtu a potom to tak zajímavě usekneš :) Moc se těším na další díl ;)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

klin Airman
Airman

Odpovědět s citací

jako vždy skvělé, těším se jak to bude pokračovat, a taky na popisky lodí

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl super, kdyby byl delší tak by to vůbec nevadilo. Mám jen jednu výtku: to vykání mezi Toddem a Sheppardem tam vůbec nesedí. Potom co všechno spolu zažili bych v jejich vztahu očekával, že si budou tykat. No nezbývá než doufat, že si v příštím díle podají ruce a oficiálně si potykají jako spojenci :smile:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak díl super jako vždy,,,škoda že tak krátkej ale nevadí....už se těším na technické popisky lodí a na nabídku Todda který má určiě co nabídnout..xD

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Všem děkuji za pochvaly.

Kocourr: Ono těžko říct jestli mu v originále tyká nebo vyká s tim zatraceně univerzálním You. Jde hlavně o to že oba tam reprezentují ne sebe ale své národy, tzn Zemi a Wraithy, proto vy, nejsou to jen Sheppardovy obavy, ale obavy pozemského vedení. Nicméně, možná mi to občas trošku ujelo.. :oops:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak pokud se podíváte na českej dabing SG-1 bo SGA tak uvidíte že jednou si členové týmu tykají a jednou zase vykají..tady bych to enchal na autorovi...

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

mikey: Zajímavý zvrat. Jsem rád, že jsem měl opět pravdu. :-)

Tak jsem zvědav, zda se opět trefím :D
Toto je spoiler!!!:
Jinak můj tip na to, co Todd může nabídnout:
- Znalosti a postupy k výrobě biopancíře, jako mají Wraitské lodě. Jen si to představete, BC-304 s biopancířem se štíty a zbraněmi asgardů, to by byla nádhera :-)
- Dále by jim mohl nabídnou Lehký křižník Ori, nebo jeho zdroj energie, pokud si ho vzali sebou do Mléčné dráhy.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mikey: No jasně "you" je poněkud dvojznačné, ale přesto bych osobně preferoval tykání. Vykání je formální záležitost (což defacto ospravedlňuje užití vykání v tvé povídce, protože jak si řekl, oba reprezentují své národy), ale na setkání v genijském vězení nic formálního nebylo, proto si myslím, že kdyby v angličtině bylo tykání od vykání jasně rozlišitelné, tak by si od začátku tykali.

Daedalos304: Tak jistě že je na autorovi, jak to napíše. Co se týče dabingu, tak dabovaný díly nesleduju (SG-1 sem viděl a bylo to oprvdu hrozně nadabovaný, SGA v dabingu sem neviděl ani díl). Zlatý originál v angličtině, zejména díky nenahraditelnému "indeed" :smile:

Osobně bych navrhoval zachovat mezi Johnem a Toddem při formálních jednáních vykání. Ale při osobním jednání (pokud k němu v povídce dojde) by podle mého názoru bylo vhodnější použít osobnější tykání. Ale jak jsem řekl, ty jsi autor a ty rozhoduješ jak to bude. Já jsem jen vyjádřil svůj názor k tématu :)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

jakop: Částečně jsi se trefil, ale hlavní co mohou nabídnout tam není. Je to mnohem prostější a nenápadnější, ale přesto je to velmi důležitá, ne-li nejdůležitější věc, která se hodí každé straně, která jde, nebo je ve válce.. :wink:

Kocourr: Indeed. Pokud se někdy setkají neformálně, tak tam dám tykání.. :wink:

Zajímalo by mě, jestli na to někdo přijde. Nápady prosím do spoilerů, schválně jestli to někdo za týden mé nepřítomnosti uhodne.. :wink:

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No skvělí díl :yes: ale jak někteří řekli i mě přišel kratší ale hlavně že ty díly jsou kvalitní :)
Toto je spoiler!!!:
částečně souhlasím s jakopem ale 304 s wraitskym pancéřováním fuj:D
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

samae1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

WOW, zajímavá povídka :)
Toto je spoiler!!!:
napadá mě dar života

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky