Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Dr. Who DOCTOR WHO: Nejoblíbenější Speciál roku 2009?

DOCTOR WHO: Nejoblíbenější Speciál roku 2009?

seriál o poutníkovi časem, který zachraňuje vesmír a s pomocí kolegyně ze Země i naši planetu ...

Který speciál se vám líbil nejvíce?

The Next Doctor
0
Žádná hlasování
Planet of the Dead
5
22%
The Waters of Mars
6
26%
The End of Time
12
52%

Celkem hlasů : 23

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak myslím, že je čas na nové hlasování :D
Tentokrát nás čeká rozhodování o nejlepším speciálu. Který speciál se vám líbil nejvíc a proč?

Já to vezmu asi postupně:

The Next Doctor
tam se mě líbil jen začátek... jako "sonický šroubovák", pak ukázání všech Doctorů a tak... ale celkově se mě tenhle příběh vůbec nebavil - byl takovej nudnej (bez Donny to prostě bylo takové hodně slabé) a navíc nikdy jsem neměl rád Kyberlidi.

Planet of the Dead
První příběh který kdy vyšel v HD. Rozhodně byl mnohem lepší jak The Next Doctor, ale nebyl to prostě typický Doctor... A když se to tak vezme tak se tam vlastně nic moc nestalo.

The Waters of Mars
Tímhle speciálem jsem byl naprosto uchvácen. Super atmosféra, Doctor předveden úplně jinak než jak ho známe... ("The Laws of Time are Mine and They Will Obey Me!" [jak nemám RTD rád tak za tohle si zaslouží pochvalu]
Toto je spoiler!!!:
jsem rád, že na Valeyarda nezapomněli a doufám, že ho budou rozvíjet dál
)
A vůbec celých posledních 30 minut bylo naprosto dokonalých, které jsem měl navíc velmi citově proložených.

The End of Time
Poslední příběh 10 Doctora. Co k tomu říct? Mě se to líbilo, i když tam byly blbosti a naprostý sviňárny od Daviese
Toto je spoiler!!!:
Páni Času jsou zpět! BUM! pápá Páni Času., Rassilon znovu jako prezident Pánů Časů (WTF?), Málo Donny, Nevysvětlení tajuplné postavy v bílém

Hrozně se mě líbilo ale
Toto je spoiler!!!:
Masterovo obětování za Doctora (což chtěli udělat původně už během 3. Doctora, kdyby Delgado neumřel při autonehodě - takže žádný plus RTD nepřibude

Samotná regenerace byla taky super. Nutkno podotknout, že jsem měl na krajíčku už asi od půlky 2. části a skutečný pláč započal
Toto je spoiler!!!:
když jsme viděli Doctorovu záchranu Marthy a následně pláč ustupoval a přistupoval až do příchodu 11tého. Dokonce ani pinda mě nevadila a docela se mi ta scéna s ní i líbila :shock:

Tak a teď se tedy rozhoduji mezi The Waters of Mars a The End of Time :hmmm:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

The Next Doctor
Zhoupneme se na laně, zachráníme dítě, začadí nás oheň, a deset minut v trapu. Na obřího robota jedině prďácky v balónu, ikdyž mi vedle parkuje vesmírná loď.
Hroznej speciál.

Planet of the Dead
Taková hezká delší epizodka, s mírným posunem hlavního děje. Takhle si to představuju. Akorát se tady naplno ukázalo, jak z lidí musejí dělat blbce, aby Tennantův Doktor působil jako nadřazená bytost.

The Waters of Mars
Geniální začátek, rozvinutý background. Bohužel se pak Tenny musel vrátit zachránit den (hezky překračovat oheň, zalepit neschopným kosmonautům díru tmelem...). Adelaide byla výborná, bohužel se na konci nepokusila zastřelit jeho, ikdyž by to tam pasovalo mnohem víc. Plusový bodík i za muziku. Ta robotí scéna byla díky tomu vynikající.

The End of Time
To měl být vtip? Muzika z minulého speciálu, naklonovaný Superglum, silná WTF scéna s honičkou v lodi a následným pádem. Velký haló s Timelords, kteří byli v pár minutách zase vykázáni. Přehnaně emotivní scéna s radiací, ikdyž jí minimálně jednou vyklepával. Potom obcházení všech kompanionů- pobavil Jack, potěšila Rose.
Imho nejlepší regenerační situaci vyplejtvali s rukou v akvárku na konci S4. EoT se snažím vytěsnit.

Takže u mě vyhrává Planet of the Dead, a kousek za ní Waters of Mars :D
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

The Next Doctor se mi nelíbil. Po prvním shlédnutí celkem jo, ale teď jsem na to zkoušela koukat znovu a nějak mě to nebavilo. Začala jsem přeskakovat některé scény a najednou jsem byla na konci. Epizoda ve stylu steam punk tu sice ještě nebyla (aspoň ne tak docela), ale motalo se tam moc postav a než jsem se rozkoukala, a vytvořila si vztah k někomu, tak byl konec. Navíc to bylo celé moc upovídané. Jedině scéna s provazem na začátku pobavila.

Planet of the Dead, to byl asi nejlepší speciál. V podstatě to byla taková fajn epizoda, kde ještě věta "Your song must end soon", měla nějaký efekt. Companionka "Lara Croft" byla příjemně akční, i když se nemusela doctorovi tak vyloženě nutit. Ale někdy ji ještě někde potkat, to by mi nevadilo.

Waters of Mars se mi líbily, a poprvé jsem tam ocenila herecky Tennanta (to brzo :smile: ). Ani si nemyslím, že by doctorovi hráblo nějak moc rychle, ale ten speciál byl podivně nesourodý, kdy po slibném začátku zajímavé hororové epizody, přehodily výhybku a udělali z toho něco jiného. Takže je asi těsně druhý.

The End of Time - stejně jako Geser si myslím, že doctor měl zregenerovat už v předposlední epizodě 4. řady, protože to by byl takový podraz a šok pro fanoušky, že by to rozhodně zapůsobilo víc, než teď, kdy to všichni věděli, čekali a ty "čtyři zaklepání" tam byla jen proto, že si to kdesi během psaní 4. řady vymysleli.
Naprosto trestuhodné nevyužití Donny, a vůbec to, jak naložili s její postavou, se mi nelíbilo. Nechci, aby se jen vdala a konec.
Navíc nevysvětlili spoustu věcí (River Song, například), a celé to skončilo tak, aby se neřeklo.
Ale pořád se mi poslední speciál líbil víc, než ten první a ta slza ze sentimentu taky ukápla.

Pro mě tedy Planet of the Dead.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Tak River je Moffatova postava a tak si to bude muset vyřešit sám (Russell je svině přece mu nebude ve vysvětlování pomáhat)
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Next Doctor jsem neviděl a neuvidím... Když to vyšlo, tak jsem to sice stáhnul, ale pak mi to několik měsíců leželo na disku, asi jednou jsem to proklik a uviděl jsem scénu s balónem. Pak jsem to zabalil úplně. Nezájem, smazáno. A koukám, že to chyba nebyla.

Planet of the Dead byla tak trochu o ničem. Někde to začalo, někde skončilo, žádný následky. Ta lady mi ale byla sympatická, taková živá. Navíc velice dobře spolupracovali s Doktorem... A nakonec z toho prd.

Waters of Mars se mi líbily až do chvíle, než se Tennantíšek vrátil, aby vše zachránil. Do toho momentu se mi to líbilo a směřovalo to k takovýmu příjemně osudově katastrofickýmu konci. Pak se to zkazilo... Depresivní je, že tentokrát ten posun přišel, jen byl po chvíli zase znegován. Postavy mi sice byly sympatické, ale ten hrůznej konec nezachrání.

End of Time se mi líbilo tak moc, že jsem u toho dvakrát málem usnul. Byla to tak nechutná slátanina, až jsem byl překvapen. "Vypravěč" v první části byl děsivej, prskající Time Lord též. Senát z nové SW trilogie, ten pád lodi těch kaktusáků byl zase jak z epizody IV. Simmíšek byl nejdřív typickej šílenej zlej záporák, potom se z něj stal Peter Petrelli. Ubulenej Tennant od začátku do konce... ne a ne umřít, šmejd jeden. Eccleston teda umíral s větší důstojností. Kdyby ho v té S4 nezachránili kvůli takovýhle trapárně... ach jo. A co to dorazilo byla ta blbka Martha Jones, která zkravila celou jednu sérii a ještě kus Torchwoodu.
Ale abych nebyl jen negativní, mělo to čtyři dobré momenty. Hláška "worst rescue ever", scéna s kapitánem Jackem, to že ten vyzubenej cimprdlína konečně zaklepal bačkorama a pak vše od regenerace. Ten novej je dobrej! "Still not ginger!" Jé... snad to zase nezabijou tím, že někoho nezabijou, když to bude vhodné... a vůbec.

Výsledek: Vedou Waters of Mars i přes ten konec. Nejsou ale zdaleka tak kvalitní, jak by nejoblíbenější Speciál měl být... Spíš je to ten nejméně špatnej...
(Sice je můj úsudek ovlivněn tím, že desátej doktor mi je obrovsky nesympatickej a tím hrozným kiksem s neregenerací na konci S4... ale ne zas tak moc. Snad bude emodoktor lepší... zatím tomu vše, v čele s konečně sexy stálou companionkou (Kylie Minogue nebyla stálá a Billie Piper se nepočítá, neboť za sexy jsem jí začal považovat až po shlédnutí Secret Diary of a Call Girl), nasvědčuje.)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Zpět na Dr. Who