Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate : Conection

Stargate : Conection

Líbí se vám?

Výborné.
21
68%
Chvalitebné.
8
26%
Dobré.
2
6%
Dostatečné.
0
Žádná hlasování
Nedostatečné.
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 31

Příspěvek 31.1.2010 15:29:56
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Puk: Musí to být někdo, kdo na Atlantys dřív žil a kdo tak zná "starou partu", ale je už dlouho mimo a tak nezná nové změny ve vedení.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 31.1.2010 15:43:26
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Veď práve, ale neviem prísť na to kto by to mohol byť :hmmm: (som z toho puk). A ešte tá aktivácia brány keď odchádzali? :?:

Příspěvek 06.2.2010 18:05:50
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zde je druhý díl mé povídky Stargate : Conection.

Jak bylo řečeno, jedná se o spojení povídek:

Stargate:Last Ancient od Mackenzie a Ascanis od Aiwendilla

Jedná se o povídku o deseti (X) částech, psanou ve formě krátkých dílů.
(Minimálně 1 strana A4)

Korekturu chyb provádí : DarkLive

Korekturu chování postav z Last Ancient provádí : Mackenzie

Chování postav z Ascanis není korigováno autorem. Korekci provádím osobně.

Na výslovné přání obou autorů uvádím, že :

ŽÁDNÝ Z VÝŠE JMENOVANÝCH AUTORŮ SE JAKÝMKOLIV ZPŮSOBEM NEPODÍLEL NA VYMYŠLENÍ ČI SEPSÁNÍ TÉTO POVÍDKY

Přeji příjemný zážitek :D :

Stargate : Conection II

Jako následek toho, co se odehrálo na Atlantis, je vyslána záchranná výprava, aby získala zpět data, zcizená z městské databáze.

Hodinu poté, co neznámí návštěvníci opustili Atlantis, svolal Woolsey do hlavní zasedačky poradu vrchního velení Atlantis. Zúčastnili se všichni, tedy Richard Woolsey, plukovník Blacková, podplukovníci Sheppard, Winterson a Lorne, McKay a McKayová, Ronon, Teyla a Zelenka. Po té, co byly zavřeny dveře, se slova ujal Woolsey:
„Takže, ujasněme si to. Do města nám bez jakýchkoli problémů vnikli neznámí vetřelci s nesmírnými telekinetickými a technickými schopnostmi, obsadili místnost s bránou a kontrolní místnost, spustili karanténu pátého stupně, odcizili zatím neurčené množství dat, položili pár otázek, a pak si jen tak odešli?“ shrnul to celé stále zaražený Woolsey.
„No, vlastně ano.“ řekla Mac.

„Jak je to ale možné, jak to mohli udělat? Jak mohli sklopit štít na bráně, aktivovat karanténní opatření a nabourat se bez problémů do hlavního počítače?“
„McKayi?“ řekl Sheppard a všichni v místnosti se na něj podívali.
„Co? Jaká byla otázka, neposlouchal jsem.“ řekl McKay, který se stále nemohl vyrovnat s tím, že někdo překonal jeho zabezpečení tak rychle a bez větších problémů.
„Doktore Zelenko?“ přehodil otázku Woolsey a ignoroval McKayovu nepřítomnost duchem.
„No, zatím se nám podařilo zjistit to, že ať už to byl kdokoliv, podařilo se mu za sebou velice dobře zamést jakékoliv stopy. Takže vlastně co se tohohle týče, nemáme nic. ZATÍM!“ řekl Zelenka.
„Ty nemáš nic? To se ani nedivím.“ řekl McKay.
„Zato MNĚ se podařilo zjistit, že použili ke sklopení štítu můj bezpečnostní protokol, který jsem do systému zabudoval. Ten, se kterým jsme se sem „vlámali“, když to tu tenkrát obsadili replikátoři.“
„No, tak to bychom měli záhadu kolem štítu, ale jak se jim podařilo aktivovat karanténu?“ zeptal se Woolsey.

„Jo, jak je to možný Rodney, když si nám tvrdil, že si ten ovládací panel u brány vyřadil hned po tom, co jsme se zbavili replikátorů, hm?“ zeptal se Sheppard.
„No,“ řekl Rodney, „já sem ho tak úplně nevyřadil, jako spíš poupravil.“
„Jak poupravil?“ zeptali se sborově všichni ostatní naráz.
„No, prostě sem z něj vymazal genetické potvrzovací vzory antiků a dal tam ty naše, abychom ho v případě nutnosti mohli použít jenom my. Třeba při znovu převzetí města, nebo jako spouštěč pro rychlou autodestrukci při odchodu.“ řekl ne omluvně ale spíš hrdě Rodney. Za to ho všichni doslova zpražili pohledem a Sheppard na to jen řekl:
„A to si nám to nemohl říct dřív?!“
„Pardon. Mělo to být překvapení. Chtěl sem to říct ve chvíli, kdyby se něco takového událo.“ řekl nyní už omluvně Rodney.
„No, to je teď stejně jedno,“ řekl Woolsey, „tím se nám alespoň vysvětluje i to, jak se dostali do systému. Prostě znali kódy, stejně jako všechno ostatní. Víte alespoň, odkud přišli a kam odešli?“

„No, vymazali paměť zadávacího počítače při příchodu a veškeré stopy před svým odchodem. Použili to zařízení pro vytočení bez zadávání. Ale našel jsem v kondenzátorech brány stopy zbytkové radiace. Takové, která se našla v kondenzátorech brány poté, kdy jste se dostali do Babylonu. Tak jsem zkontroloval to zařízení, které to způsobilo, a našel jsem v něm stopovou energii, jako kdyby bylo právě použito. Takže se dá snadno vyvodit to, že byli z jiné reality, nebo dokonce i z jiného vesmíru. A než se zeptáte, ano, můžeme to nastavit tak, abychom se k nim dostali i my.“ vysvětlil Zelenka.
„Skvěle, tak tím se vysvětluje to, jak to, že toho tolik věděli.“ řekl McKay.
„A hlavně to, kdo je vedl.“ řekla Mac.
„To tedy ano.“ řekl Woolsey. „Víte už alespoň, co všechno si zkopírovali a odnesli s sebou?“
„No, udělal jsem čtyři hloubkové kontroly a s velkou dávkou štěstí se mi podařilo zjistit, že si na tu svoji malou krystalovou destičku stáhli kompletní obsah našich počítačů.“ řekl Zelenka.
„To ale není možné.“ oponoval Rodney.
„Jste si naprosto jistý, doktore?“ zeptal se zaskočený Woolsey.
„Ano, naprosto. Mají celou městskou i planetární databázi, informace o planetách, hlášení z misí i od personálu, lékařské záznamy, dokonce i kuchařovy recepty.“ oznámil Zelenka.
„Fakt nechápu, k čemu jim můžou být ty recepty?“ kroutil hlavou Ronon.
„Nejspíš ani nevědí, že si je taky vzali. Asi prostě nastavili zkopírování všech dat.“ navrhl Sheppard.

„Neřešme tady teď to, že si vzali i pitomý recepty,“ řekl trochu naštvaně Woolsey, „ale spíš to, jak ty informace dostaneme zpět. Některé z nich jsou tajné a velmi citlivé pro bezpečnost jak města, tak Země. A my ani nevíme, k čemu jim jsou.“
„Nejspíš je u nich nemají, a nutně je potřebují.“ navrhla Mac. „Ale mohli se zeptat.“zabručela.
„Pane, asi to bude znít ode mě divně, ale nedoporučovala se ty data pokusit získat silou, viděli jsme přece všichni, co všechno dokážou a jaké technologie mají.“

„Souhlasím s vámi, plukovníku. I když mě zaráží, že něco takového navrhujete zrovna vy.“ pravil Woolsey.
„Navrhovala bych vyslání diplomatické mise, která by je slušně požádala o jejich navrácení výměnou za naše vlastní informace, které tak zjevně nutně potřebují, když si pro ně došli až sem.“ navrhla Mac. Po tomhle jí Sheppard položil ruku hřbetem na čelo a řekl:
„Nejseš nemocná. Nemáš náhodou horečku?“
„Ne, proč?“
„Ty a vyslání diplomatů, to se mi nějak nezdá!“
„Nech toho!“ odbyla ho Mac.
„I tak se mi to zdá příliš nebezpečné, Mac.“ řekl Sheppard. „Vždyť tě chtěli přece zabít.“
„Ale neudělali to.“pokrčila rameny. „Navíc jsem si o to tak trochu řekla, když jsem je chtěla oflambovat.“
„Na tom něco bude, Shepparde.“ řekl Ronon.
„Rozhodně bude nemocná.“ sykl Sheppard, aby ho Mac neslyšela.
„Dobrá tedy, plukovníku, povoluji vyslání diplomatické mise za účelem znovuzískání našich informací. Koho si chcete vzít sebou?“
„No pane,asi to nechám na vás.“ pousmála se Mac. Woolsey značnou chvíli nad jejím návrhem přemýšlel, ale pak odpověděl:
„Dobrá tedy, plukovníku. Půjdeme všichni, jak jsme tady. Dotazy?“ Všichni jenom zavrtěli hlavou. „Dobrá. Vyrážíme všichni v 12:00, jděte se připravit, já jdu informovat IOA.“ zakonči poradu Woolsey.
„A všichni jenom osobní zbraň a skrytý nůž, ať moc neprovokujem.“dodal. Na to se všichni rozešli připravit se do svých pokojů.

Přesně v 11:50 dorazila k bráně Mac s Johnem. O minutu později dorazil Woolsey následován Rononem a Teylou. Po nich přišel i Zelenka (kterému se zjevně moc jít nechtělo, jak bylo na něm znát). Po chvíli dorazili i oba podplukovníci. Následně se čekalo už jen na Rodneyho s Jennifer, kteří, díky Rodneymu, dorazili doslova za minutu dvanáct. Všichni si s sebou jako základní výbavu vzali jednu osobní zbraň, dle předpisů (Ronon zůstal jako vždy u té své) a jeden standardní bojový nůž, ukrytý na zádech pod neprůstřelnou vestou. Jennifer si k tomu ještě vzala batoh první pomoci a Rodney se Zelenkou každý jeden tablet a pár diagnostických přístrojů. Všichni pak ještě každý jeden detektor známek života, upravený i pro ty, kteří nemají ATA gen, kdyby se náhodou ztratili, nebo rozdělili.

Následně Woolsey nechal Chucka zapnout ono zařízení, které bylo předem McKayem a Zelenkou nastaveno, a upraveno tak, aby nezpůsobilo zkrat a poruchu, nebo hůř - výbuch brány na jednom, nebo na druhém konci. Po vytočení adresy bylo zařízení aktivováno a delegace prošla skrz horizont událostí.

Místo: Neznámé; Planeta: Neznámá; Vesmír: Neznámý.

Předem děkuji jak za pochvaly( :D ), tak za kritiku( :( ). Ovšem upozorňuji, že :

VŠECHNY DÍLY JIŽ BYLI SEPSÁNY A JSOU PO KOREKTUŘE.

TUDÍŽ NENÍ MOŽNO POČÍTAT S JAKÝMIKOLIV ZMĚNAMI.

:D MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA PŘEČTENÍ STARGATE : CONECTION II :D

Příspěvek 06.2.2010 18:27:07
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak díl dobrej...dneska se sice nic moc nedělo ale pevně věřím že v dalších dílech to už bude o něčem jiným co se týče akce a tak...jian ksem myslel že se dneska dozvíme kdo to byl (ten jejich vůdce)..ale nevadí...

Příspěvek 06.2.2010 18:42:42
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak sem říkal.....Kdo si počká.....ten se dočká. :D

Jinak sem už říkal, že tohle není akční povídka...v pravém slova smyslu :D

Toto je spoiler!!!:
Jinak na identitu jejich "vůdce" si budete muset počkat až do dílu... :D IV

Příspěvek 06.2.2010 19:16:41
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

až do čtvrtýho??? nechceš mi to posalt do SZ???..:-D

Příspěvek 06.2.2010 19:51:14
Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem si to přečetl a musím říct,že je to poměrně povedený. Sice se mi zrovna moc nelíbí supermocní nepřátelé, proti kterým nikdo nic nezmůže (zatím),ale určitě si přečtu další část.

Jsem hold zvědavej člověk..
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Příspěvek 06.2.2010 20:36:56
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalos304: Tos uhod :!: :D Jen si počkej jako všichni ostatní :D

Russell: Jsem rád že se líbí :D Ještě budeš překvapen :D :D :D

Příspěvek 08.2.2010 18:47:57
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak, dnes prečítané a aj keď tam nieje akcia (čo nepovažujem za nutnosť) sa mi to celkom páčilo.
P.S.: Ja nesúhlasím s tým, že návštevníci museli byť nepriatelia. (Minimálne, ako sa správali na konci [prvej časti].)
:bye: :write: :arrow:

Příspěvek 11.2.2010 02:51:18
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

sgcatlantis Tak jsem si to přečetl a mám nový typ na to, kdo by mohl být ten neznámý.

Toto je spoiler!!!:
Když je to jiná realita, tak by to mohl být John Sheppard nebo Jack O´Neill.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 11.2.2010 08:27:11
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak sem řekl. Do dílu IV se to nikdo nedozví :D :D

Příspěvek 11.2.2010 16:34:51
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

si si tym isty?
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Příspěvek 11.2.2010 16:45:18
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zdá se, že se nám sem zatoulal zapomenutý duch povídky Ascanis, a chce předvídat budoucnost. :D :D :D

Příspěvek 11.2.2010 18:43:56
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

no to vis, nasel jsem bednu piva z galaxie pegasus a krome toho taky zazracne ZPM, ktery dokaze krome vydaje energie taky vestit... :ok:
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Příspěvek 11.2.2010 19:00:48
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, tak tomu ZPM bych moc nevěřil, ono bude určitě poruchový, jestli se v něm hrabal McKay :D :D :D

Síš ho používej k pohonu PC :!: :D :D :D

No, a ta bedna piva z Pegasu mi něco připomíná, něco velmi starého, opuštěného a zapomenutého. Nevíš náhodou, co by to tak asi mohlo být :?: :?: :?: :?: :hmmm: :D :D :D :D :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky