Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nejhnusnější scifi loď

Nejhnusnější scifi loď

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.2.2010 09:19:12
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

NO ono hlavně musíš brát to, že to jsou zbraně z budoucnosti... :wink: a taky popisovat naprosto normální věc mi přijde taky zbytečné...

Loď v ST v atmosféře... to umí z novějších lodí Voyager, Promehteus a pár dalších, ale nikdy to není normální manévr jako v SG.

2Mirra: Já věděl že se ozveš... děkuji ti za to... :D

btw: Cylon base je tak udělaná, jelikož pak získá velký prostor pro raidery, a hvězda to je nejspíš proto aby neměla, tak velký povrch...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 04.2.2010 14:01:46
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Přesně to jsem tam už psal :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 04.2.2010 14:29:20
superlama Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak já se taky přidám :)

Podle mě jsou nejhnusnější prakticky všechny lodě v REFITU do podoby z filmu Star Trek XI... ten jejich design je podle mě vyloženě hnusný plus se tam objevily nějaké nové lodi které jsou vyloženě divné (kdo kdy viděl lod s jednou, JEDNOU gondolou?? :-D)

Příspěvek 04.2.2010 17:42:12
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Já se v ST tak moc nevyznám, ale dle toho co tu zaznělo v tom nejnovějším filmu nic z toho (štíty, deflektory...) nepoužili, protože jak jsem psal: co rána, to díra v trupu...

taky nezapomen, že ve filmu na Enterprise lítaly střely z budoucnosti tak ty štíty je nedokázali zastavit. To můžu taky říct , že štíty na hataku jsou uplně k ničemu, protože co rána z Ori ship tak hatak dole :)
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 04.2.2010 17:50:09
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lodě s jedinou gondolou jsou v ST vzácné (stejně jako lodě se třemi - někde bylo poznamenáno, že standard je sudý počet gondol), ale existují. Staré (tedy doba TOS) třídy Hermes a Saladin měly jen jednu gondolu:
[img][./images/thumbs/500px-saladin_class_schematic_1265302159.jpg]http://images1.wikia.nocookie.net/startrek/images/thumb/8/8b/Saladin_class_schematic.jpg/500px-Saladin_class_schematic.jpg[/img]

Mě se naopak nový design STXI líbí. Naopak nechápu lidi, co křičeli, když tam naměly bejt lodě s nachlup stejným vzhledem jako v TOS.

S tou cylonskou hvězdicí mě ten důvod na počet raiderů nenapad. Ale stejně se mi nezdá, proč musí mít onen střední "bottleneck", navíc otáčecí. To je solidní slabina...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 04.2.2010 17:56:37
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak ono je to živý, to doroste... a když je nezničí uplně, tak se to uzdraví...

Ty nákresy vypadají daleko hnusnějc než ta loď ve filmu/seriálu :D

Skot: ano, to vím... ale proč teda říkali štíty na 50%, když jim byly naprosto na ho*no... Jaffové taky nekřičeli štíty na 10%, když stejně zdechnuli... :D . Je to prostě kravina... a krom klingonskýho pozdravu bych do ST universa vtrhl s flotilou shromážděnou s ostatních seriálů a zničil bych to tam do posledního kousku vesmíru :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 04.2.2010 18:41:19
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No ony jsou totiž štíty v ST trochu lepší než v SG a ostatních sci-fi, dělí se tam na více částí. Střela z Nerovy lodi vyřadila polovinu štítových emitorů, ale druhá strana lodi zůstala krytá...

btw: v ST, jestli jsem to správně pochopil může i štít, který má stále 20% propustit část phaserové střely, která proti němu byla vystřelena...
Naposledy upravil Mark Jackob dne 04.2.2010 18:43:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 04.2.2010 18:41:57
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Cylon basestar mi přijde opravdu dost ošklivá, z SG se mi nelíbí replikátorské lodě.
K lodím z ST: Federační lodě se mi líbí všechny, Voyager je ale nejhezčí.

Příspěvek 06.2.2010 09:42:19
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se nelíbí všechny lodě ve Star wors nebo jak se to píše a pak replikátorská loď ta z bloků to je něco hroznýho a navíc je nehorázně silná a co se týče ST tak ty lodě nejsou až tak hrozný ně se některý celkem líbí jako defiant nebo paladin myslím že se tak jmenoval ST sem neviděl dost dlouho.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 06.2.2010 10:52:54
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No ony jsou totiž štíty v ST trochu lepší než v SG a ostatních sci-fi, dělí se tam na více částí. Střela z Nerovy lodi vyřadila polovinu štítových emitorů, ale druhá strana lodi zůstala krytá...

btw: v ST, jestli jsem to správně pochopil může i štít, který má stále 20% propustit část phaserové střely, která proti němu byla vystřelena...

Střely z Nerovy lodi je IMO další nedomyšlenost co v novým ST byla. Správně by měli mít, protože pocházej z původního ST universa, disruptory a fotonový torpéda a ne jen nějaký "raketky". Jinak vzhled enterprise mi nějak moc nevadil, spíš mi vadilo jak uvnitř vypadal můstek supermoderně a strojovna jen jako nějaká továrna, navíc měli nějak podezdřele moc warp jader.

A abych nebyl tolik OT tak IMO nejhůř vypadající loď ve sci-fi co jsem viděl je buď mateřská loď obchodní federace z sw nebo borgská krychle.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 06.2.2010 17:38:29

Odpovědět s citací

A nebo ta koule ze SW jak ji zničil jednou raketou myslím ta byla strašná ale obecně je SW kravina a ty jejich megalomanský lodě se mi nelíbí nevíc se mi líbí asgardský O´nill (sakra teď nevím jak se to píše)

Příspěvek 06.2.2010 17:59:52
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak ono není od věci mít pohyblivou základnu o velikosti menšího měsíce, která má schopnost odstřelit celou planetu jedinou ranou ze superlaseru, případně s ním bez problému vyřídit sebevětší loď. To že ji sestřelilo jediné torpédo z X-Wingu je věc druhá, nicméně chápu, že když stavíš něco tak obřího, tak se zrovna nezabýváš tím, že by někdo proletěl až k větrací šachtě a shodou okolností právě do ní trefil v plné rychlosti torpédo. Co se týče vzhledu, chápu že s ní můžeš opovrhovat, ale mě osobně ta velikost celkem imponuje, představa co všechno se na ní dá umístit.
Co se megalomanských lodí týče, mno, pokud narážíš například na executor a jemu podobné, tak ty mně osobně jako nejhnusnější lodě nepřipadají, i při té velikosti si udrží pěkný tvar:
[img][./images/thumbs/executor_1265475517.jpg]http://www.theforce.net/swtc/Pix/chron/executor.jpg[/img]

Pokud bych měl hledat ošklivou loď, tak mě osobně odpuzuje stará verze cylonské basestar, ta se mi opravdu nelíbí.
P.S. je to O´Neill (dvě L) :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 06.2.2010 19:52:01
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

a nebyla náhodou hvězda smrti nedostavěná když ji zničili ?
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 06.2.2010 19:56:46
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

První hvězda smrti byla kompletně dokončená a plně funkční. To byla ta co jí zničil Luke v X-Wingu jedním torpédem. Druhá hvězda smrti byla v době svého zničení nedokončená, nicméně její superlaser byl funkční. Zničena v bitvě o Endor.. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 10.2.2010 20:16:05
black Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno tak prometeus je opravdu hnusna lod nejpeknejsi je podle mne deadlus a k auroře : tet nevim jestli to byla urcena lod přimo k boji ale nikdy sme nemneli sanci poznat jeji pravou silu jelikos v jednom dile byla silene poskozena a vdruhem dile nedokazali uzit jeji plne rozhrani ktem 3 zpm nvm jak bys vyuzil energiji mozna by mnela stity velmi silne to je pravda ale bylo by to neco jako bys cpal do mobilu 10 baterek ktomu obrasku kde se ti zda moste ve předu tak to je myslim přeslo pro drony . ps omlouvam se za chyby :D

Příspěvek 10.2.2010 22:52:41
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Mě se Prometheus líbí... sice je slabý a taky nemá nejrychlejší motory, ale vzhled se stylovej...

Co se Aurory týče, tak ta je záhadou...

a abych nebyl OT:
co tahle?
Obrázek
Krenim temporal incursion ship ze ST...

Příspěvek 10.2.2010 22:55:26
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, Krenimská loď není zrovna pěkná, ale zase dost účinná.

Příspěvek 11.2.2010 02:22:07
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mě na jejím designu nepřijde nic odpudivýho...

Ale připomnělo mi to, že Kazonský lodě se mi moc nelíbily:
[img][./images/thumbs/kazon_carrier_vessel-2c_basics_1265851314.jpg]http://images3.wikia.nocookie.net/memoryalpha/en/images/a/aa/Kazon_carrier_vessel%2C_Basics.jpg[/img]
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 11.2.2010 08:37:30
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

jo Kazoni neměly hezký lodě, ale zase to nahrazovali velikostí a silou... i když Voyageru se jedna jejich loď rovnat nemohla... :)

Pročištěno. Geser

Příspěvek 20.4.2010 16:31:04
Rigel Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

k druhemu prispevku - antikove by myslim mohli postavit lod napajenou 10 ZPM ale bylo by jim to k nicemu - stit by se pod velkym natlakem presto drive ci pozdeji zhroutil protoze by doslo ke kritickemu pretizeni...
Nic není pravda, vše je dovoleno.

Příspěvek 20.4.2010 16:52:01

Odpovědět s citací

No já myslím že by to dopadlo jako když jim vybuchla brána ZPM mělo energie dost takže by to měl štít ustát ale emitory ten tlak nezvládly a tak vypadly a jinak cestovatelský lodě nejsou zrovna nejhezčí a navíc jsou slabý a vevnitř sou ještě horší než venku prostě strašná popelnice.

Příspěvek 20.4.2010 19:37:51
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To bylo účel, mělo to vypadat jako Anakinův kluzák z SW... ještě s tou holkou, která tam típala hořící konektory...
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 21.4.2010 21:41:22
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

PrometheusX píše:
Smith píše:
Nejhnusnější? Určitě loďka z prvního seriálu Enterprise
http://movies.popcrunch.com/wp-content/uploads/2008/01/star-trek-enterprise-ncc-1701.jpg

Můj názor je, že vypadá hodně směšně, oproti tomu Voyager je daleko lepší.

Cože, nejhnusnější? Taky musíš brát, že v době před padesáti lety se na design vesmírných raket dívali trochu jinak a také neměli takové možnosti jako dnes.)
Vlastně oproti ostatním lodím co se na obrazovkách nebo v "biografu" objevolali, tahle byla mnohem víc, než jenom talíř z kopulý a čtyřma nožičkama :)

tady nejde o to kdy seriál vycházel, tady jde o to, že je to prostě fakt (edit:ok, subjektivní názor), že Enterprise je nejhnusnější loď a já s tím souhlasím

v SG se mi líbily všechny lodě, hlavně Aurora, Hive a Ori
Naposledy upravil ivimila dne 19.5.2010 22:07:41, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.4.2010 09:35:42
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
Mark Jackob píše:

Střely z Nerovy lodi je IMO další nedomyšlenost co v novým ST byla. Správně by měli mít, protože pocházej z původního ST universa, disruptory a fotonový torpéda a ne jen nějaký "raketky". Jinak vzhled enterprise mi nějak moc nevadil, spíš mi vadilo jak uvnitř vypadal můstek supermoderně a strojovna jen jako nějaká továrna, navíc měli nějak podezdřele moc warp jader.

A abych nebyl tolik OT tak IMO nejhůř vypadající loď ve sci-fi co jsem viděl je buď mateřská loď obchodní federace z sw nebo borgská krychle.

Já bych řekl, že to na Naradě byla torpéda. Možná nějaký nový typ plazmových torpéd schopný prorážet štíty. Kdyby štíty nijak neovlivňovali, tak bych se zamýšlel nad tím, že to je něco nazpůsob fázových torpéd z Bridge commander. Strašně mi svou obratností a průrazností připomínali drony Antiků z SG.

Jinak, jednogondolová loď, jako byl například Kelvin se mi líbila, i když talířová sekce vypadá spíš jako u mirandy refitu či contitution refitu.

tady nejde o to kdy seriál vycházel, tady jde o to, že je to prostě fakt, že Enterprise je nejhnusnější loď a já s tím souhlasím

v SG se mi líbily všechny lodě, hlavně Aurora, Hive a Ori

Není to fakt, je to subjektivní názor a to i když se na tom shodne sto lidí a jeden bude proti. Mě se prostě líbí a někomu zase ne..

Příspěvek 28.4.2010 23:52:12
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi mě nebudete mít rádi, ale já volím tohle:
Obrázek
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!