Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SGA - nový řád -Díl 34: End = Povídka komplet

SGA - nový řád -Díl 34: End = Povídka komplet

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

A já myslel, že do školy se chodí jenom najest a vyspat. Tak pohodlné lavice jsem už dlouho nezažil :-)
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

pokud myslíš ty tvrdý neforemný destičky tak asi jo...xD jinak..další díl o víkendu??? bo až příští týden spíš?? :)

Odpovědět s citací

No před sebou mám ještě čtvrtek... ten škrkám to se de na pivo, ale i pátek a sobota... no tak já bych další díl viděl tak na víkend
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

pořádně zapít výzo??? taky bych měl..xD...tak až budeš mít čas a bude se ti chtít tak sem něco hoď

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:rflmao:
věř nebo ne, ale mě pořád fascinuje kde ti nalijí :rflmao: i když i já znám pár míst kde by mi v tvém věku nalily ;), ale rozhodně by to nebylo stylem: "čtvrtek škrtám jdu na pívo" :D
každopádně jsem zvědav čím nás všechny hodláš překvapit ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Odpovědět s citací

No tak jako... to kupuje kámoš a celá parta chodíme do večerky vzdálené cca 3 km. On pak vejde do obchodu připravené tašky a prodavač rád, že mu uděláme tržbu. A já mno nic letím...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak aj kto vypadá s víkendovým dílem??? mám sedět a čekat nebo až příští týden??..:)

Odpovědět s citací

Nejdříve večer

Major General
Major General

Odpovědět s citací

jako nespěchej..hlavně aby to bylo kvalitní...ikdyž to ani nemusím říkat... :)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Už je to přes týden od posledního dílu... :-(, Už si slyšel o apstynenčích příznacích ? Myslim že je mam.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Patas...ty seš ještě v delíriu??...xD....ani ses tady neozval

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Omlouvám se, mám problémy s PC. Jakmile dojedu domů tak to sem snad dám.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

ajo...stanes e...já myslel že ještě vyspáváš opici po výzu...xD

Odpovědět s citací

Tak omlouvám se za spoždění 15 minut. Přeji příjemné počtení dalšího dílu, ale sám jej považuji za "slabší". (Teda kterej autor si předem popraví své dílo. Buď magor, nebo někdo ospalej jako já).

Díl 21: Čistka

„Seržante, jak jsme na tom?“ Zeptal se plukovník zásobovacího důstojníka.
„Zásoby jídla a vody byly naloženy. Zbývá ještě několik beden s hygienickými prostředky.“ Odpověděl mu seržant.
„Jako bychom se bez toaletního papíru neobešli. Máte na to pět minut!“ Řekl Caldwell a odešel.

Caldwell si to ihned zamířil na můstek. Cesta mu tam trvala pár minut, a jakmile dorazil ke svému cíli, už tam na něj čekal tým plukovníka Mitchella.

„Pane.“ Pozdravil Cameron plukovníku.
„Plukovníku, vítejte na palubě.“ Odpověděl mu Caldwell a poté vydal rozkazy.
„Posádka lodi na svá místa, připravte se na start. Majore Cooperová tak letíme!“
„Rozkaz.“ Odpověděla mu.

Poté se už Zeus loď třídy BC-305 opatrně sunul vzhůru. Po boji s Avatáry přistál u Atlantidy, aby doplnil zásoby a opravil malá poškození.
Jakmile byla loď ve volném vesmíru, navigátorka zadala souřadnice a poté už Zeus skočil do hyperprostoru. Cesta k cíli trvala čtyři hodiny, ale čas na palubě utekl celkem rychle. Všichni věděli co je Ba´al zač a všichni chtěly mít vycpaného hada nad troubou v jídelně.

O čtyři hodiny později, Zeus- můstek

„Pane, jsme připraveni.“ Řekl Mitchell a za jeho zády stál Teal´c, Daniel, Sam a major Lorne.
„Rozumím, to je dobře, jelikož jsme už na místě.“ Odpověděl mu Caldwell a přesně v tom okamžiku Zeus vystoupil z hyperprostoru.
„Pane, Apollo je na orbitě jedné z planet. Podle senzorů mají vypnuté štíty a nejeví žádnou známku aktivity.“ Řekla major Cooperová.
„Připravte transport pěti týmů, které Apolla pročistí.“ Rozkázal Caldwell.
„Ano pane, ale podle senzorů lodi je na palubě jen šedesát známek života.“ Řekla Cooperová.
„Prohledejte planetu, jestli ti zbývající lidé nejsou tam.“ Vydal pokyn Caldwell. Major Cooperová něco chvíli zadávala na panelu a poté řekla.
„Máte pravdu, jsou i na planetě. Ale máme tu problém. Apollo nás zpozoroval a vztyčil štíty.“
„Nabijte zbraně, ale nezapomínejte, že loď musí zůstat v celku. Pouze vyřaďte štíty, a pokud budou klást odbor, zničíme i zbraně.“ Řekl Caldwell.
„Rozumím.“ Odpověděl mu zbraňový důstojník.

Zeus se začal přibližovat k Apollu, který stále byl na oběžné dráze. Jakmile byly v dostatečné blízkosti, tak začala Caldwellova loď pálit do Apolla. Ovšem Ba´al neváhal a opětoval palbu. Bitva trvala několik minut, jelikož Caldwell nechtěl nic riskovat, a proto jeho loď střílela v dlouhých intervalech.

„Pane, Apollo přišel o štíty.“ Řekla major Cooperová.
„Rozumím, vyšlete modrou letku, ať zničí jejich zbraňové platformy. Přeci jenom mají menší destruktivní účinek. A transportujte vojenské týmy na palubu Apolla.“ Rozkázal Caldwell.
„Rozumím, pane.“ Odpověděla Cooperová. Během několika vteřin můstek ozářilo bílé světlo a PT-2 už byla pryč. O několik vteřin později proletělo před čelním sklem několik letounů, které měly za úkol zničit energetické zbraně.

Jakmile se Mitchell a jeho tým ocitly na palubě lodi, všichni rozhlédli, jestli v téže chodbě, nejsou nějací lidé. Každopádně okolí bylo čisté a Cameron se chopil vysílačky.

„Tady Mitchell. Okolí je čisté a míříme ke strojovně.“ Řekl.
„Rozumím, tým tři jde obsadit můstek.“ Ozval se ve vysílačce hlas vojáka.
„Dvojka jde do levého hangáru.“ Řekl další muž.
„Čtyřka jde do pravého hangáru a připojil se k nám tým pět.“ Řekl do vysílačky voják.
„Dobře lidi, hodně štěstí.“ Popřál Mitchell.

Teal´c neváhal a zamířil k nejbližším dveřím. Sam se postavila k panelu a zkusila svoji kartu. Ta ovšem dveře neotevřela, ale místo toho se u panelu rozsvítilo červené světlo.

„Nebojte, já ty dveře otevřu.“ Řekla a rozebrala ovládací panel. Pár minut trvalo, ale nakonec se přeci jenom podařilo. Dveře se otevřely a přesně v tom okamžiku se loď otřásla.

„Přepadovým týmům, tady plukovník Caldwell. Modrá letka zneškodnila energetické zbraně, zbytek už je na vás. Zeus nyní míří na planetu, aby zneškodnil pozemní zbraně.“ Řekl do vysílačky plukovník.
„Rozumím plukovníku.“ Odpověděl mu Mitchell a poté se vydal za zbytkem týmu.

Celý tým prošel chodbou, ale bohužel na konci byly další zamknuté dveře. Sam ihned rozebrala panel a pustila se do práce.

„Takhle to nepůjde, ztratíme moc času.“ Řekl Mitchell.
„Není tady poblíž nějaká kontrolní místnost?“ Zeptal se Lorne.
„Ano, ta je o patro výše.“ Řekl Daniel.
„Carterová, Lorne běžte do řídící místnosti a zkuste odemknout všechny dveře.“ Rozkázal Mitchell.
„Dobře.“ Řekla Sam a zrovna skončila s prací na panelu. Skrz dveře se vydal Mitchell, Daniel a Teal´c. Sam a major Lorne se otočili a vydali jinou chodbou.

Hnedka za rohem se Teal´c popral se dvěma vojáky, kteří prohledávali loď. Vojáci se sice snažili, ale proti hbitosti a síle Jaffy neměli šanci. Jakmile je Teal´c omráčil, Mitchell si je bedlivě prohlédl. Oba měli na sobě uniformu Genniů a taktéž jejich zbraně.

Mezitím Lorne našel žebřík, který vedl do druhých pater, a blesku rychle po něm vyšplhal. Sam neváhala a do pár vteřin byla také nahoře. Poté se oba vydali chodbou vpravo, kde narazili na další dva vojáky. Tady se už ovšem konflikt neobešel bez střelby. Účinné P90 vystřelovaly své smrtící kulky a nejedna z nich se zavrtala do těl nepřátelských vojáků. Ale ještě než mrtvá těla dopadla na zem, tak z boční chodby vyběhli další dva vojáci a začali pálit. Sam a Lorne nemohli udělat nic jiného, než se stáhnout za roh a ukrýt se tak před jejich střelbou.

„Nápad?“ Zeptala se Sam.
„No jeden by byl.“ Odpověděl jí major a vytáhl z vesty omračovací granát.
„No to by šlo.“ Odpověděla mu Sam a vzala si od něj granát. Ten následně odjistila a hodila za roh. Poté si ihned oba zakryli uši, a počkali pár vteřin. Poté tam vtrhli a nepřátelské vojáky postřelili. Lorne neváhal a vytáhl zat, kterým omráčil zraněné vojáky.

„Kontrolní místnost?“ Zeptal se.
„Za těmito dveřmi.“ Odpověděla mu Sam a ihned si stoupla k panelu. Jenže tentokrát narazila na problém.
„Tyto dveře neotevřu. Teda neotevřu přes panel.“ Dodala Sam a vytáhla z kapsy malý kousek C4. Ten ihned připevnila ke dveřím a přidala na něj rozbušku. Oba se následně schovali za roh a Sam neváhala a odpálila to. Po výbuchu dvojice zamířila do místnosti, kde byl zamknutý další voják, který se ovšem vzdal a lehl na zem. Lorne neváhal a pro jistotu jej střelil zatem zatímco Sam už seděla za počítačem.

Mezitím se druhá skupina potýkala s dveřmi. Daniel se přehraboval v panelu a Teal´c s Cameronem zkoušeli vypáčit dveře. Najednou se dveře sami od sebe otevřely a v rádiu se ozvala Sam.

„Otevřela jsem několik dveří, které stojí mezi vámi a strojovnou. Na ostatních pracuji.“ Řekla do vysílačky.
„Díky Sam, my vyrážíme.“ Odpověděl Mitchell.

Trojice se poté zamířila skrz otevřené dveře. Strojovna byla už blízko a bylo to znát i na ochraně této místnosti. Skoro za každým rohem byly dvojčlenné hlídky, ale ty neobstály proti trojčlennému týmu. Nakonec je od strojovny dělili pouze dvoje dveře, které Sam už nedokázala otevřít.

„No existuje jediný způsob, jak ty dveře otevřít.“ Řekl Daniel a vytáhl ze své vesty kus C4, který dal Mitchellovi. Ten si vzal kousek trhaviny a přidělal je na dveře. Trojice lidí se poté schovala za roh a Mitchell odpálil. Jakmile bylo po výbuchu, všichni se nahrnuli dovnitř. Na druhé straně bylo osm vojáků, kteří byli zaskočeni výbuchem a nestihli se schovat, takže byli zasaženi úlomky. Pouze tři vojáci po výbuchu byli schopni vzít svou zbraň a opětovat palbu. Teal´c byl jako jediný zasažen, ale jednalo se pouze o škrábnutí na jeho pravé ruce. Jakmile všechny vojáky omráčili, přišli na řadu poslední dveře. Trojice se rozhodla je odstranit podobným způsobem a o pár minut později se ozval další výbuch. Všichni tři vtrhli dovnitř a postřelili jednoho vojáka. U počítačů stáli ještě dva vědci, kteří si ihned postavili.

„Dejte ruce nahoru!“ Rozkázal Mitchell.
„Myslím, že nebudu moci vyhovět.“ Odpověděl jeden z vědců a vytáhl zbraň. Ani vteřinu neváhal a zastřelil druhého vědce a potom si tou samou zbraní prostřelil hlavu.
„Sebevražedné sklony, zajímavé.“ Řekl Daniel a s nechutí pozoroval části mozku, co byly všude okolo na zemi.
„Já bych spíše řekla nechutné.“ Řekla Sam, která zrovna přišla s majorem do strojovny. Chvíli se dívala na spoušť všude okolo a poté si sedla za počítač. Chvíli na něm pracovala a poté vypadlo napájení na celé lodi.

„Vyřadila jsem napájení. Zapojím pouze elektronické otvírání a nastavím to tak, aby pustilo pouze nás.“ Řekla Sam.
„To můžeš?“ Zeptal se Mitchell.
„Nastavím systémy lodi, aby rozlišily naše lokátory a automaticky otvíraly dveře před námi.“ Řekla Sam.
„Dobře, tak jdeme pročistit zbytek lodi.“ Řekl Mitchell a zamířil ven ze strojovny.

O patnáct minut později

„Plukovníku, jak jste na tom?“ Ozval se hlas Caldwella ve vysílačce.
„Celkem jsme zneškodnili třicet sem vojáků a nadále pokračujeme.“ Odpověděl mu.
„Rozumím, my jsme zničili obranná zařízení planety, které už po nás pálili. Zaznamenali jsme také aktivaci brány a podle dvou Geniů nám bylo řečeno, že Ba´al utekl.“ Řekl Caldwell.
„A sakra! Neznají adresu?“ Zeptal se Mitchell.
„Podle všeho šel prozkoumat jednu Wraithskou laboratoř. Ale sem se už nevrátí. Vzali jsme z této planety bránu, a pokud je mi známo, Ba´al nezná moc adres v galaxii Pegas.“ Uklidnil jej Caldwell.
„Takže doufám, že se na něm nějaký Wraith nakrmí. Mitchell konec. Řekl Cameron a přerušil spojení.

O hodinu později, Zeus- můstek

„Apollo bylo celé prohledáno a vojáci byli uvězněni v celách. Tým vědců už zprovoznil hlavní energetické rozvody a nyní pracují na motorech.“ Řekl Mitchell, který právě přišel na můstek.
„Ano, dobrá práce, ale máme tu problém. Musíme vás co nejrychleji dostat do kolonie, proto už pracuje plukovník Carterová na zapojení nové brány. Je to prý maličkost a do několika minut je to hotovo.“ Řekl Caldwell.
„Tak já jdu do skladiště a nevíte, proč máme tak spěchat?“ Zeptal se Mitchell.
„No to nevím.“ Ukončil hovor Caldwell.

O několik desítek minut později- Atlantis místnost s bránou

Brána byla aktivována a právě skrz horizont procházel tým plukovníka Mitchella. Cameron na nic nečekal a ihned vyběhl po schodech do řídící místnosti.

„Tak co pro nás máte?“ Zeptal se Mitchell.
„Přibližně za hodinu by se nám měl ozvat Todd.“ Řekl Chuck.

O hodinu později

Brána se aktivovala a Chuck, který seděl za počítačem, ihned povolil vizuální spojení. Na jedné z velkých obrazovek se objevil Todd.

„Mé jméno je plukovník Mitchell. Co pro nás máte?" Představil se Cam.
„Kde je Sheppard?“ Zeptal se ihned Todd a plukovníka ignoroval.
„Copak už ti chybím?“ Odpověděl mu Sheppard, který zrovna přišel do řídící místnosti.
„Ne, ale s tebou se nejlépe jedná. Chci ti jen říct, že jsem zajal vojáka ve vaší uniformě. Pokusil se s několika muži zničit moji laboratoř.“ Vysvětlil Wraith.
„Jakého vojáka?“ Zeptal se nechápavě John.

O pár vteřin později dovedli dva Wraithi k Toddovi vojáka, který měl na uniformě značku Apolla.
„Tak co jsi ochotný nabídnout za jeho život?“ Zeptal se Todd.
„No to nevím, je to Goa´uld a ti jsou zlí.“ Řekl John a jako na potvrzení Ba´alovi zažhnuli oči.
„Goa´uld?“ Řekl nechápavě Todd a přerušil spojení.

No a já si du teďka dát šlofíka...

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

senzační a kdy budwe další :?: :D
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dnešní díl mě nějak nechytl...ale už se těším na další :smile:
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25 Zajímavý, jsem rád, že maj Apollo zpět a jsem taky zvědat, co udělá Ba´al. Zda se zkusí s Toddem dohodnout, nebo zda ho ovládne. No nechám se překvapit.

Coder No každý díl nemůže být jen o akci. Musí být i nějaká ta "omáčka", která spojuje akční scény.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Major General
Major General

Odpovědět s citací

přesně jak řekl jakop...ale díl byl super...nemusí být super akce s ničením lodí...stačí když dostali Apollo zpět...teď ještě Dallas a sme zase komplet...tam to asi nebude tak lehký ale budiž..:)...jiank bála bych vyhodil do vesmíru a byl by pokoj

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mno myslim že by bylo zajímaví kdyby ten goald ovlad wraitha a myslim že to ma patas i v planu ale teoreticky si myslim že by to bylo nemožné wraithi jsou mentálně extrémně silný. Stejně jako byla naprosta blbost ovladnout v Sg 1 adriu gualdem něco takovýho je podle mě dle serialu do 8 řady nemožnéééé.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

rigix Nechme se překvapit dalším dílem a snad nebudeme čekat moc dlouho. :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tiež sa pridávam k tým čo tvrdili, že sa im táto časť páčila. :)
:write: :arrow: :wink:

Odpovědět s citací

Mockrát děkuji všem, kteří čtete moji povídku, ale děkuji i těm, co ji nominovali do soutěže: Povídka roku 2009.

V kategoriích jsme se umístili:

Nedokončená povídka: První-druhé místo. SGA-Nový řád má 10 hlasů, stejně jako Svatá výprava od Mikeyho, který má stejný počet hlasů.

Autor: Mé jméno se objevilo na čtvrtém místě.

Námět: SGA- Nový řád je na druhém místě s počtem 7 hlasů.

Charakter: Postava jménem THOR. S počtem tří hlasů.

Tudíž:

DĚKUJI VÁM VŠEM. JELIKOŽ JSEM CELKEM NEZKUŠENÝ AUTOR A ZDE NA FÓRU PŮSOBÍM NECELÉHO PŮL ROKU, PŘEKVAPILO MĚ, ŽE JSEM SE VYROVNAL TAK ZKUŠENÝM AUTORŮM JACÍ JSOU ZDE NA FÓRUM.

Toto je spoiler!!!:
Kdybych četl mezi řádky to, co mě Dragon napsal na icq, typl bych, že by SGA-Nový řád zařadil jako objev roku. :-)

Odkaz na výsledky nominací: http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=7924

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No vidíš kdyby sis tu udělal lepší reklamu tak ti taky zahlasuju ale o nějaké soutěži sem vubec nevěděl.

Odpovědět s citací

No to sem mohl, ale ty jsi mohl číst fórum, je to ihned jako první a druhé téma. Každopádně pokud vím, soutěž nekončí. Právě ve výše vyjmenovaných katagorií postupujeme a pak se můžeš připojit k hlasování.

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky