Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

V ten vánoční čas jsem se podíval na jak jinak než vánoční film, který mám velmi rád.. Santa je úchyl a pořádnej... film mě opět skvěle pobavil, bezva hlášky, bezva herci a babička..babička je nejlepší :D

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

X-Men Origins: Wolverine - hodnotím 8/10

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/avatar-movie-poster_1262034292.jpg]http://www.drafthouse.com/parknorth/admin/Images/avatar-movie-poster.jpg[/img]
AVATAR (3D) - :scratchanym: , musím se rozdýchat :heat: ... ...tak a je to, absolutně nejlepší film letošního, příštího a všech let co bych tu mohl vyjmenovat. Skvělí herci, skvělé efekty, skvělý příběh, fšechno bylo naprosto geniální a výborné, nemám slov!

Jediná výtka bude stupidnímu čekému dabingu :palka:

9,999999....9/10 - ta jedna xtina stržená za český dabing

Bez 3D kina by to nebylo ono tak proto neváhejte a jděte na to do 3D kina, stojí to za to!!!
:ok:
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

gardy: ten dabing nebyl tak špatný... hlas Neytiri se mi líbil daleko víc v čj než v aj... schválně jsem si stáhl camrip (až po té, co jsem to viděl 3D v kině), abych se podíval na tu aj... a bylo to vlastně to samé... Vyšla myslím z ruska ta verze... a tam některé ty dialogy v Na'avištině nebyly přeložené, nechané bez titulků... což v čj nebylo :) (ale to nepatří do toho dabingu samozřejmě)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Madagascar: Escape 2 Africa - O dost slabší než jednička, ale i tak docela zábavné. 6,5/10

Spiderman 3 - Po perfektních dvou dílech přišel o něco slabší díl. I tak to byl skvělý film a hlavně proto, že je Spiderman můj nejoblíbenější hrdina, dávám 9/10

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

avatar je proste nejlepsi film uplynulych 10ti let ...mozna vic
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Major
Major

Odpovědět s citací

Rád bych se k tomuto zvolání přidal, ale ukamenovali by nás tu oba... :D :D

U Spidermana 3 bylo nejlepší, když jsme s kámošema v kině těžce emočně (samozřejmě ze srandy) vykřikli na konci: Harry néééééé :D :D
Obrázek

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Dabing u Avatar byl v pohodě. Já sám teda dabing nesnáším, hlavně ten českej novodobej, stačí si porovnat filmy 2000 - 2009 s těma staršíma, ale Avatar se povedl, v EN jsem ho isce ještě neviděl, ale, co jsem koukal na všechny možné trailery a klipy, tak to vypadá hodně podobně.

Paranormal Activity
Obrovsky vyhypovaný horor, měl to být horor desetiletí, měli jsme z něj mít psychické následky, ale...
Předpokládám, že většina z vás ví o co jde, ale ve zkratce, mladý pár je strašen duchem ve svém domě, duch jde už odmala po žénské z toho páru, a tak si pár koupí kameru a nechávájí ji puštěnou přes noc.
No, hlavní problém filmu je, že ústřední dvojice je těžce nesympatická, takže je docela těžký jim fandit, případně soucítit s nimi, kvůli nočnímu teroru, nebo se dokonce o ně bát. Dále denní pasáže jsou těžká nuda, nic se neděje, pár se jen postupem času začíná bát přicházející noci. Dále mi vadilo docela dost nelogické chování páru. Vím, že to je jen film, ale ten film se tvářil jako reálný záznam události, co se staly v jejich domě. Prostě, kdyby po měl šel nějaký duch, tak si myslím, že bych se zachoval trochu jinak. Oni se stále dohadují o tom, zda pozvat démonolga, duchologa atd.
Já mít takový natočený materiál, tak za prvý s tím jdu do TV, zveřejním to atd. a za druhé bych zkusil vyhledat psycholigockou pomoc, být monitorován v nemocnici přes noc atd. a za třetí o tom duchologovi, démonologovi bych se nebavil, že ho pozveme, ale zval bych ho každý den nebo noc. Prostě mi přijde, že kdyby mi šlo takhle o život, tak bych to trošku víc řešil, než bych se jenom bál přicházející noci a díval se na noční záběry z kamery.
No a teď nějaké ty klady: noční scény jsou parádní co si budeme povídat. Bál jsem nebudu si nic nalhávat, i když jsem se sice lekl jenom jednou. Stačí položit blbou kameru naproti dveřím do tmy a máte atmosféru vytvořenou, ale mě stačí málo, na hodně lidí to stačit nebude. No a posledních deset minut je docela hustých, i když mi bylo od posledního odpoledne jasné, jak poslední noc dopadne a co se stane.
Jinak dokážu si z filmu představit parádní, tak půlhodinový kraťas, s lepšími herci a s většinami scén v noci.
Jo a když se podívíte na film a pak si pustíte trailer, tak ten působí hodně směšně, nejen, že je v něm skoro celý závěr, ale nejlekavější scéna v něm, ani ve filmu není.
Jo a taky je film solidní vykrádačka parádní hororu REC.
6/10

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

meisterochmi píše:
avatar je proste nejlepsi film uplynulych 10ti let ...mozna vic

Lepší než Star Trek XI? :D (Já Avatar ještě neviděl, takže fakt nevím.)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já teď přes svátky na ST kouknul znova a jako jeden z nejlepších scifi filmů posledních let, ale že by to bylo tak moc mindblowing si stále nemyslím. První třetina je super, pak už s tím mám problémy. Zvláště ta prostřední část na sněhové planetě mi stále příjde hrozně dementní.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je náhoda. Zrovna jsem asi potřetí dokoukal ST11. Opravdu velmi dobrý film, ale marně jsem v něm hledal kouzlo ST ze seriálů.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já to kouzlo marně hledám i v těch seriálech, ale nešť :-D
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Major
Major

Odpovědět s citací

Včera jsem se koukal na Zločince (Felon) [2008]. Na csfd to má 81%.
[img][./images/thumbs/felon-2008_1262102001.jpg]http://www.ghostmakerclothing.com/wp-content/uploads/2009/10/felon-2008.jpg[/img]

Když mi o tom kamarád říkal, tak jsem si myslel, že se budu dívat na první sérii Prison Breaku, ale je to úplně jiné... Opravdu netuším, jestli to v těch věznicích až takhle chodí (u nás doufám ne), ale rozhodně mě to odradilo... nešťastnou náhodou se tam dostal, to se může stát komukoli a poté musel dělat všechno proto, aby přežil...

A dneska chci shlédnout Ctihodného občana :)
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jj, Back to the future je moje srdcová záležitost, poprvé jsem to viděl asi před 10 lety a od té doby jsem to viděl už spoustu krát. Opravdu dokonalá trilogie. Jeden z mých úplně nejoblíbenějších filmů.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jj, BttF je klasika. Můžu se na to dívat znovu a znovu a pořád mě to baví.
Dobrá je taky reference na BttF ve Stargate Atlantis. V jednom díle mluví Sheppard o proudovém kapacitátoru a něco o Deloreanu, už nevím jak to bylo přesně, ale tohohle jsem si všiml. :D

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jj, něco takovýho si pamatuju, že tam bylo a třeba v Chuckovi se v jednom díle objeví ten samý Delorean, který si Morgan koupí i přesto, že nejel víc než 30km/h. To dokazuje, že je to opravdu kultovka.

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No je to naprosto dokonalá trilogie. Hlavně díky skvělému Michaelu J. Foxovi a samozřejmě také Christopheru Lloydovi. Úžasná dvojka. :D
Tuhle jsem si všechny 3 filmy stáhnul v HD kvalitě a pak je vychutnával poprvé v originálním znění. :)

Major
Major

Odpovědět s citací

Filmy to jsou dobré, ale už jsem to viděl tolikrát, že se mi to zdá ohranější víc než SG...
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

X-Men - Výborný sci-fi/fantasy snímek. 8,5/10
X-Men 2 - Druhý díl si drží stejnou úroveň jako jeho předchůdce. Marvel má opravdu skvělé super hrdiny. 8,5/10
Inglourious Basterds - Naprostá bomba a pro mě obrovské překvapení, protože jsem od Tarantina moc nečekal. Vynikající od herců přes příběh až po hudbu. 9,5/10

A teď, co jsem viděl nedávno v televizi:
Mystery, Alaska - Průměrný až podprůměrný snímek z hokejového prostředí. Nenadchne ani neurazí. 6/10
The Cutting Edge - Další snímek ze sportovního prostředí a zase z ledu, ale tentokrát se jedná o krasobruslení. Příjemní herci, průměrný příběh a díky délce i lehce stravitelné. 6/10
The Cutting Edge: Going for the Gold - Velmi nepovedená kopie prvního dílu. 3/10

Major
Major

Odpovědět s citací

V Bastardech nezapomenutelný: Hugo Štýglinc :D :D a ta reklama na něho :D
Obrázek

KATE.DANNY Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Uz je to dlouho, co jsem se koukala na Fontanu, tak jsem si ji musela pustit znova :) Naprosto skvely film. Rachel Weisz a Hugh Jackman to zahrali na vyborno :ok: Hudba brilantni, nemam co vic dodat :)
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.
ALBERT EINSTEIN

Přejít ze sna do skutečnosti není tak těžké, je to jedna dvě a člověk se okamžitě přizpůsobí. Těžké je rozhodnout se opustit sen a vstoupit do skutečnosti. Vyžaduje to úžasnou sílu vůle a je to tím těžší, čím víc narostl sen.
JEAN DUTOURD

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já dneska poprvé viděl The Man from Earth. Naprosto strhující zážitek. Jeden z nejúžasnějších filmů, co jsem kdy viděl. Krásně je tu vidět, že stačí 200 000$ na natočení naprostého klenotu, který se sice odehrává v jedné místnosti, ale je přitom geniální. Na co akce, když máte skvělý dialog. Zkrátka jsem ohromen. :D

Jo a BTW, šťastný nový rok VŠEM. :D

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, jo, tenhle snímek je opravdu perfektní, hrozně mě překvapilo, co se dá s takovým rozpočtem natočit. Já dneska viděl tohle:

Moon - Velice povedený snímek s jedním jediným hercem. Dá se to i přirovnat k The Man from Earth. Stačí jeden herec v interiéru měsíční základny a co z toho může vzniknout. Opravdu velice dobré. Lehce psychotické. 8/10
X-Men: The Last Stand - Stejně výborné jako dva předchozí díly. Změna režiséra je ale znát. Oproti předchůdcům je zde o dost více akce na úkor děje, ale vůbec mi to tady nevadilo. 8,5/10

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nohajc: Přesně tak, je to výjímčný film. Pro mě je to také jeden z nejlepších.

Daedalus.cz: Konečně se o tom filmu dozvídají a dívají se na něho další lidé. Potom, co ho čeští distributoři nenasadili do kin a ani ho zde neprodávají na dvd, jsem už myslel, že ho tu nikdo neuvidí. Mluvím teď o Moonu. Avatar hadr.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Major
Major

Odpovědět s citací

Nohajc: nestál náhodou District 9 ještě míň a co z toho vzniko :wink:

Ivory, daedalus.cz: nevím, Moon mě nijak nenadchl, celý film jsem se nudil, naprosto o ničem, jediný, co mě udržovalo vzhůru byl ten měnící se smajlík na tom robotovi :D :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy