Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách Dosavadní děj SGU

Dosavadní děj SGU

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.12.2009 14:07:38
SNiP Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Vic premyslet? :lol: Are you f....g kidding me?

Nad cim proboha mam premyslet u tech cajdakovych scen, kde se resi kdo s kym a proti komu... Rekni mi, nad cim mam premyslet ve scenach, ktere se 2 a vice minut venuji budto stupidnim dialogum s nulovou hodnotou informaci (ve vztahu k danemu deji, kolem ktereho se serial "ma" vyvijet) anebo klasickym romantickym scenkam :stupid: Presne proto mi to pripomina telenovely - treba si u toho i nekdo pobreci :hmmm: Kazdemu dle chuti...

Ale prosim vas, nepokousejte se mi namlouvat, ze tohle mam povazovat za scifi... :sleepy:

2Foo Fighter: Asi mas pravdu, ale v tom pripade to nemusel byt scifi serial, mohli z toho udelat normalni reality show a mozna by na tom i vic vydelali :yes:

Příspěvek 23.12.2009 14:14:56
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray píše:
Dexter. Californication. House. Sopranos. The Shield.
vs.
MacGyver. A-Team. Colombo. The Cosby Show. Hunter.

Pokud se někomu líbí víc to druhé, neberu mu to. Ale nazývat to první "telenovelama" je opravdu beyond redemption. SGU jenom následuje trend rozjetý Lostem a BSG, které v téhle vlně pokračují v subžánru scifi. Dneska se lidem hold líbí u televize víc přemýšlet, no.

Jak už jsem tu jednou myslím psal. Jak u takového Dextera, tak třeba u Lost je nějaký podstatný hlavní příběh, který celý seriál vede a vykreslování postav jen seriál dokresluje. Jenže u SGU jsem žádný hlavní děj nenašel a vidím tam jen neustálé prázdné žvásty a fňukání.
A nad čím proboha u SGU přemýšlíš? Mě to tedy přijde na přemýšlení velmi prosté.

Příspěvek 23.12.2009 14:27:37
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hlavní příběh SGU je zatím "Nemáme jídlo, pití, energii a musíme se co nejdřív dostat domů." To bylo pro prvních deset epizod. Ale kdo viděl konec Justice tak ví, že nyní přijde lepší story-arc. I když teda já osobně proti prvním deseti epkám nic nemám.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 23.12.2009 14:52:23
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Psal jsem snad jenom o SGU? SNiP tady fňuká nad celou současnou seriálovou tvorbou, která s SGU souvisí, protože SGU následuje současný trend. Autoři SGU evidentně nezvládli lépe propracovat vyvíjející se storyarc (což tvrdím ostatně i já), ale drama postav - kvůli kterému tady pastuju i jiné současné seriály, u kterých to tvoří minimálně 50% obsahu - zvládli zpracovat obstojně. Ukazuju tím proč Brad Wright, který stál i za SG-1 a SGA, nacpal do SGU naprosto odlišné postavy a vyprávěcí styl.
Naposledy upravil Ray dne 23.12.2009 14:55:14, celkově upraveno 1
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 23.12.2009 14:54:27
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

SNiP: Kvůli jednomu človíčku někde v prdelákově se nebude předělávat celý showbyznys, celá móda atd., smiř se s tím, že si menšina, která má 0 moc :D :D . Neříkám, že jsem nějaký mocný nebo my, kterým se SGU líbí, ale aspoň kráčíme s vlnou :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 23.12.2009 14:56:35
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě by spíše zajímalo jestli snip viděl nějaký z těch jmenovaných.

Příspěvek 23.12.2009 14:59:18
Major
Major

Odpovědět s citací

Kdyby stylem SGU začli celou ságu SG a teď by udělali seriál ve stylu SG-1 či SGA, tak by ste zase nadávali jaká je to nereálná kravina :D :D . Si nevyberete :D
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 15:23:47
SNiP Airman
Airman

Odpovědět s citací

1) Ne vetsinu jsem nevidel, jelikoz me ta "moderni tvorba" opravdu nebere. A vubec, co se tyce ostatnich serialu - nezajimaji me, jen jsem podotkl, ze je smutne, ze se tento trend stal popularnim. Ze se takove serialy sleduji me nejak netlaci, ale ze to cpou i do zanru SG mi prijde trapne.

2) Evidentne nejsem jediny "clovicek v prdelakove," ktery s tim neni spokojeny. Uz jen zde na tomhle foru si kazdy nechvali genialni zpracovani nove serie.

3) Kdyby SG-1 byla vypracovana v tomhle stylu, nesledoval bych ji. Jak uz jsem uvedl drive, tento styl me nikdy nezaujal. A rozhodne si nemyslim, ze vubec ma co delat ve scifi zanru.

Anyway...
Obrázek
Takze timto zrejme koncim. Jen jsem vyjadril svuj nazor na SGU a na jeji "moderni tvorbu." Diskutovat a prit se o tom nema smysl (zvlast ne tady), jelikoz to nic neovlivni.
howg

Příspěvek 23.12.2009 15:29:30
Major
Major

Odpovědět s citací

Protože si vyrůstal na pohádkách typu SG-1, kdyby si vyrůstal na tomto typu a stylu seriálů, tak by tě to chytlo...

Dobře no, nejsi sám, ale pořád jste menšina (alespoň, co se týče celkového žánru, viz jak psal Ray o LOST a BSG), ne ze srandy je SGU 2. nejsledovanější pořad na Syfy kanálu :)
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 15:42:48
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

SNiP píše:

3) Kdyby SG-1 byla vypracovana v tomhle stylu, nesledoval bych ji. Jak uz jsem uvedl drive, tento styl me nikdy nezaujal. A rozhodne si nemyslim, ze vubec ma co delat ve scifi zanru.

tak to máš blbý, protože tohle scifi přesně je
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 23.12.2009 15:49:30
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

1) Ne vetsinu jsem nevidel, jelikoz me ta "moderni tvorba" opravdu nebere. Nezajimaji me, jen jsem podotkl, ze je smutne, ze se tento trend stal popularnim.

Gratuluju k popření sám svojí argumentace. Většinu jsem neviděl, protože mě nebere. Ten seriál jsem neviděl, protože mě nebere. Nemám rád židy, ačkoliv žádné neznám...

Tohle opět není o tom, že se lidem musí nějaký styl nutně líbit, ale měli by mít dost soudnosti něco hodnotit až když to viděli. A ne, nemám na mysli celý seriál, ale aspoň nějakou významnou část sezóny. Pokud jste neviděli významnou část sezóny, klidně sem příjděte a napiště, že se vám to nelíbí - ale nesnažte se ze svého omezeného názoru vyvozovat nějaké závěry typu "SGU je telenovela, nemám rád moderní tvorbu..."

Příspěvek 23.12.2009 16:44:49
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No původně jsem nechtěl nic psát, protože co se týče děje SGU, beru to už jak to je :wink: . A s dosavadním dějěm tedy co se týče posledního dílu doufám, že už se to konečně rozjede. Mě zrovna tenhle styl sci-fi připomínjící BSG moc nebere i když chápu, že má své kouzlo.

Ale jak tak sleduju tohle téma nepřestávám žasnout na tom, jak se může tak dlouho řešit jedna a ta sámá věc. Na jedené straně ti, kterejm se SGU líbí a na druhé straně ti, kterejm, se to nelíbí. Osbně už z toho opravdu nemůžu :wall: .

Chápu, že je to fórum, kde se lidé o svém oblíbeném seriálu baví a probírají klady a zápory, ale tady mi to už moc nepříjde. Jsou to stále furt ty samé názory, které tu jsme tu viděli už když SGU začínala. A hlavně nechápu lidi co tu píší že původní SG je pohádka :jako: . To je samozřejmě totální blbost, pochybuji, že by to ti dotyční jedinci napsali před několika lety. Nikdo nemůže vědět jak se na SGU bodou fanouškové dívat až seriál skončí. To, že se SGU zatím daří neznamená, že druhá řada nebude kravina, ale to všichni jistě vědí.

Chctěl bych jen tedy apelovat na lidi na fóru, aby se přenesli přes to jak by si přáli jak by měla SGU vypadat a brali ji takovou jaká je :) .
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 23.12.2009 16:52:56
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SG-1 (a SGA) nadnesená dobrodružná space opera (a.k.a. pohádka) samozřejmě je, stejně jako jsou Star Wars taky pohádka. Pár dramatických dílů to mělo (Heroes, třeba), ale obecně to prostě bylo "adventure of the week", kdy nesměla chybět jedna dvě hlášky, jeden dva hrdinské činy a na konci nějaké nečekané vyřešení zápletky (ideálně technoblábolem).

Příspěvek 23.12.2009 17:02:15
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

SGU je v jádru SGA obalená reálnějšíma postavama§
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 17:05:01
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

V podstatě no. Moje oblíbená teorie je, že SGU je takový remake SGA - všimněte si, že ačkoliv všichni tři pacholci z SG-1 hostovali v SGU (a Teal'c by tam neměl co dělat), tak z SGA tam není a minimálně v S1 nebude nikdo a o Atlantis se taky de facto neznímili (jednou pod fousy kdy jsem si toho poprvý ani nevšiml).

Příspěvek 23.12.2009 22:53:45
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SNiP píše:
Asi mas pravdu, ale v tom pripade to nemusel byt scifi serial, mohli z toho udelat normalni reality show a mozna by na tom i vic vydelali :yes:

Reality show na vesmírnej lodi by sa v súčasnosti asi blbo produkovala :D Možno za pár rokov. Ale v jednom máš pravdu: ono to je v podstate reality show. A to je dobre.
g.o.d píše:
SNiP píše:

tak to máš blbý, protože tohle scifi přesně je

Tak tak. Napríklad Čapkove R.U.R., z ktorého som čítal len úryvok, ale mal som pocit, že sa tam dosť rieši psychika postáv. Nie som nejak sčítaný v sci-fi žánri, ale nevidím dôvod, prečo by sa v sci-fi nemala riešiť psychika postáv.

Příspěvek 23.12.2009 22:59:58
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já nechci nic říkat, ale scifi reality show mě napadla už před pár lety. Všechno perfektně promyšlený - v podstatě by šlo o kamerama natáčený ty simulace NASA uvnitř simulovaných letů s občasnýma výletama do dolů a airsoft boje. Mezitím záběry z výřivky. Geeků ale bohužel není zatím tolik, aby se to zaplatilo... :lol:

Příspěvek 23.12.2009 23:04:52
zofo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Líbí se mi, že je děj SGU mimořádně reálně postaven, nemůžeme si namlouvat, že parta lidí vězících na polorozpadlé lodi začne okamžitě řešit galaktické problémy se zlými monstry, které sužují všechny hodné lidi po celé galaxii. Nejdříve musí vyřešit komplikace okolo základů přežití (vody, energie, ...), teprve později mohou bojovat s nějakými technicky vyspělými emzáky, avšak nikoliv aby zachránili svět, ale aby uchránili své životy. Toto se podle mě stane v druhé polovině sezóny.
Just GET Ubuntu!!! And listen to metal!!!
Geek - web a týdenní pořad o IT! http://www.geek.mzf.cz/

Příspěvek 24.12.2009 01:37:54
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

ta sci-fi reality show,jukněte se na povedené Virtuality,to se mi moc líbilo,ale škoda,že to zrušili,nechápu,fakt povedené...Virtuality je sci-fi realityshow a ne sgu...jen pro pořádek,ale vidím,že už se to tu zbrzdilo :)

Příspěvek 24.12.2009 13:27:07
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Virtuality je ale hraná reality show, jen jako. Já měl na mysli skutečnou s pár vybranýma lidma.

Příspěvek 25.12.2009 21:55:36
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak děti, když už jsme se tu dostatečně pohádaly, odsoudily ty, kteří "mají rádi ty klasické seriály" (jakoby někdy někdo nějak definoval "klasický seriál"), vychválily ty, kteří "mají rádi moderní seriály" (jakoby někdy někdo nějak definoval "moderní seriál"), pak jsme si to prohodily, pak jsme se pohádaly ohledně toho, co je a není sci-fi (jakoby na něj existovala ISO norma a vůbec by se všeobecné povědomí, co to sci-fi je, a v důsledku i jeho definice, neměnila každé dva roky) a teď bychom se konečně mohli začít věnovat tomu, co má v názvu tento thread: jak je na tom dosavadní SGU s dějem? Je tam? Líbí se Vám? Proč jo, proč ne, co tam chybí, jak byste to řešili vy, bude tam víc akce, sexu, emzáků?

Osobně za prvních deset dílů mohu říci, že jsem si děj určitě představoval jinak. Jednak se mi nelíbí brzké použití antických kamenů - přinést si je s sebou mohli, ale nemusely hned fungovat, tím pádem by se více soustředilo na prvek "jsem sami, daleko, v *****". Postupné opravování/doplňování zásob mohlo být podle mě řešeno lépe, místo pěti (či kolika episod) spíš měli mít jeden velký průser, který by se natáhl na víc episod: zajistila by se lepší homogenita arcu, diváci by si nemohli oddechnout a postavy na Destiny by si sáhly ještě hlouběji na dno svých možností, kdy by na nějaké muchlování neměly čas a byly by se nuceny na sebe navzájem spoléhat a tím pádem se i "nějak" seznámit (ale určitě ne přes postel).

A jakmile by se nějak dali loď do kupy a zjistili, že "ten dobře vypadající brunet je v případě krize pěkný srab, jak já s ním dále naložím?", tak než přijít s dalším arcem "dovnitř" (tj. (sebe)vražda jednoho z členů posádky), bych přišel s nějakými emzáky. Na rozdíl od SG(A) by ale tentokrát nešlo o "ty hodné, vždy a napořád, amen" a "ty zlé, lidi žeroucí, nikdy jinak", ale - jak je podle mě symptomatické pro ony "moderní" seriály - by to bylo všechno mnohem více relativní. A pokud bych chtěl diváky napínat (chtěl), tak bych je tam hodil třeba jenom do middle dvoudílu, pak bych je zase nechal na nějaký čas tajemně zmizet. Ale rozhodně by tam byli déle než ta pitomá raketka, co tam byla dvě sekundy.

Asi tak. Psát bych mohl ještě dlouho, ale stručně: momentální děj ("děj"?) SGU mi nepřipadá moc zajímavý a i když potenciál je tu stále velký, poněkud mi začíná docházet trpělivost, než se tvůrci rozhodnou tahat esa z rukávu (pořád aspoň věřím, že je tam mají).

Příspěvek 25.12.2009 22:31:47
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Napsal bych v čem všem souhlasím nebo nesouhlasím s tvým postulátem na děj, ale sekl jsem se u toho omezeného überarogantního úvodníku á la "tak vy omezení ignoranti, a teď k mému názoru".

Příspěvek 25.12.2009 22:42:10
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já mám naopak tohle emzácký "tajemno" rád. Lepší, než kdyby na ně narazili hned v pilotu. Takhle si už půl roku klademe otázky (a dalšího čtvrt budeme :( ) "Co jsou ti emzáci zač, proč nás sledují, co od nás chtějí...odkud přišli, proč jejich loď ztroskotala na "jílové" planetě? Opět, mohli na jejich "produkty" narážet častějc, to nepopírám, ale tohle se mi líbí a 2.dubna dostaneme odpověď na všechny tyhle otázky. Btw. dát tam mimozemšťany na mid-season two parter a pak tucet epizod nic zavání dvěma posledníma sériema SGA, kdy opravdový story-arc řešili fakt jen v premiérách, mid-season dílech a finálích...
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 25.12.2009 22:45:39
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray píše:
Napsal bych v čem všem souhlasím nebo nesouhlasím s tvým postulátem na děj, ale sekl jsem se u toho omezeného überarogantního úvodníku á la "tak vy omezení ignoranti, a teď k mému názoru".

Našel bych si ve slovníku význam slova nadsázka. Třeba se dozvíš něco nového. :D

Příspěvek 25.12.2009 22:46:43
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SELFOWNED! :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách