Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Transformers: Revenge of the Fallen - první díl, ať už byl místy vážně pitomý, tak byl aspoň zábavný. Ale tohle bylo už někde za hranicí infantilnosti. Co měli znamenat ti dva roboti, dvojčata, rádoby vtipně zakopávající? Nebo ten pošahaný spolubydlící, který za celou dobu neudělal nic, jen tam blbě ječel, že by ho člověk vzal něčím po hlavě? Po hodině a půl mi bylo naprosto jedno, o co jde, kdo přežije a kdo ne. Na film, který má dvě a půl hodiny jsem koukala hodiny čtyři, protože jsem to neustále vypínala. I když tam pořád něco bouchalo a někdo někam utíkal, byla to zkrátka nuda. Bay pořád umí skvěle zabírat akci, v tom je výborný. Ale když jsem se pak už v těch robotech ztrácela, a vlastně jsem ani nevěděla, který s jakým bojuje a do toho ještě hlavní dva představitelé, kdy Megan Fox byla nejen otravná, ale očividně už i otrávená z téhle nerole. Shia mě pořád ještě nepřesvědčil, že je herec, který ustojí roli, kde za ním není zelené plátno (a jo Disturbii i Eagle Eye jsem viděla). Celou dobu se tvářil jako vyděšená veverka. Vím, že se to spoustě lidí líbí a možná, kdybych to viděla na velkém plátně, tak by to bylo jinak, ale mě to zkrátka nebavilo.

Twilight: New Moon - v rámci filmánie, protože dát za to 130 korun, tak je zažaluju a budu chtít vrátit peníze. Nějak k tomu ani není co říct - dvouhodinové žvatlání o ničem, s herci, co neumí (nebo nemají co) hrát, s nejblbější hrdinkou v dějinách.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

The Hurt Locker - pěkně natočený film z Války v Iráku. Byl natočen přesně podle mého gusta! Doporučuji. Sranda, Akce, Trochu city, Psychika vojáků... pěké! 10/10
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray: Elisabeth už jsem viděl... skvělej film jen co je pravda......

Teď mě napadá, že po Boleynkách by šla pustit ta Elisabeth aby to chronologicky sedělo a pěkně to navazovalo... když Boleynovic končí pohledem právě Alžbětku..

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Threads
Postarší film zachycující jadernou válku a její důsledky. Velice realisticky řekl bych - rozhodně je to poučný a měl by si to pustit každej odpůrce protiraketový základny :-)
Škoda jen že efekty v době vzniku (1984) nybyli na moc valný úrovni a občas mi vadily zbytečně zdlouhavý scény.
8,5/10

Wanted
O některejch filmech se říká, že jsou to kraviny od začátku do konce, ale tohle je hovadina vážně každou milisekundu mezi tim...
Idiotskej nápad, idiotskej příběh, béčkový efekty a diváka tahaj tak akorát Angelinou. To jsem si zase jednou dal. G.I. Joe má těžkou konkurenci... ačkoliv tohle aspoň na konci gradovalo.
3/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Geser:to s tou přezdívkou je přirozený vývin... ona mu vadila, protože mu tak říkali, i když už ty židy nelovil, protože mu zbytečně znepříjemňovala život. A s tou explozí kina... to byla přece část dohody... on to nechá bouchnout a dostane azyl. To mi přijde jako normální vyjednávání. A to že byl potom zbytečný je jasné, to je každý zrádce potom co zradí :) , ale spoléhal se na čest spojenců...
Jinak sleduju ze se tohle vlákno rozjelo,tak jdu zkouknout filmy za poslední dvě strany..
EDIT: Tron zkouknut a musím poznamenat, ze originálnější film jsem snad neviděl :D

gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rok Jedna - po dlouhé době jsem viděl parodii na něco a musím uznat toto se moc nepovedlo i když jsem se bavil... 6/10

The Kingdom - filmy z valky v Iraku mě baví a proto se na ně hojně dívám, ale tohle bylo strašné. Obvyklá zápletka, obvyklí nesmrtelní hrdinové, obvyklé vyvrcholení i závěr. Film mi připadal: 4/10

Crank 2 - zábava od začátku až dokonce. Nic jiného jsem nečekal a královsky jsem se bavil. Paráda i když to mohlo skončit jinak. Parádní hláška z filmu (omlouvám se za sprostost) : "Fuck You Chellios! 9/10
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Phenomenon(1996):Pro Travoltu mam celkově slabost ( Pomáda uchvátila mé "dívčí" srdce :lol: ) a tenhle film je vynikající. Nevím jestli je to tím, že je starý, nebo se opravdu tak povedl, ale příběh byl zábavný, poučný, dojemný a John to táhl hereckým výkonem vysoko. Velice dlouho mě žádný film neuchvátil tak, abych se cítil jako hlavní hrdina, tomuhle se to povedlo...
10/10

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Finally :) ... Nejsem jedním z celé řady filmofilů, kteří odpočítavaly každou sekundu do premiéry, i když jsem se samozřejmě, jako správný filmový fanoušek těšil a obával zároveň :D .
James "Zelený mozek" Cameron je jako chřipka. Vrací se v pravidelných cyklech (intervalech), aby nám ukázal nové divy ve vizuální oblasti a zároveň zase jednou přepsal dějiny kinematografie.
Nebudu zde dlouhosáhle analyzovat technickou a příběhovou stránku filmu. Od toho tady jsou jiní mnohem erudovanější uživatelé. Stačí říci, že snímek působí ve 3D formátu neskutečně živě (pravděpodobně primární účel, že :) ). A propo jednalo se o mou první 3D projekci, takže jsem unešen jako malý kluk, který si přečetl svou první májovku (či co se dneska čte). Samotný příběh není nic originálního, přesto provedení vynikající a podle mě přesně vystihuje způsob, jak by se lidé při interakci s cizí mimozemskou rasou (entitou) zachovali. Budiž nám ke cti, že "Jsme jací jsme" :roll: .
Nenechte se zmýlit, i přes svou délku a očividně obšlehnutou základní kostru snímku, nemá člověk šanci se nudit. Režisér nám podává tisickrát zpracované téma v zářivém obalu zabaleném v dárkovém koši s názvem 3D.
Když to shrnu, jedná se o snímek, který musel splnit velká očekávání a dle mého názoru, i kdyby kvůli ničemu jinému, tak díky sugestivnímu podání, nezklamal. Bravo Jamesi :yahoo: .
Negativa ? Vtíravý a patetický pokus o ekologické poselství a 166 minut hrubého času byly na mou kostrč příliš :D
Hodnocení: 5/5 ... všichni povinně mazajte do kina na 3D projekci. Před našima očima se mění dějiny kinematografie (jo, už zase :D ) :bravo: :bravo:

P.S. Omlouvám se za jistou nepřehlednost a gramatické chyby, které jsou mé osobě vlastní, ale pravě se nacházím v extázi. To vše díky jednomu z nejočekávanějších a nejpůsobivějších filmu tohoto století.
Naposledy upravil Fancipal dne 18.12.2009 18:25:10, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Taky se přidávám... Avatar v IMAXu je prostě bomba :D v neděli jdu znova. Prostě na ty několikeré přelety nad Pandorou prostě není :D
Jinak...co máte všichni s tím ekologickým poselstvím? Já tam žádné neviděl a sám Cameron říká, že tam není...
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Akcent samotného filmu na symbiózu člověka a přírody. Současně věty typu: "Važme si naší přírody". "Země již žádnou zeleň nemá" apod.
Ekologii považuji za jedno z nejdůležitějších témat současnosti. Jenom nerad vidím, když se to cpe do filmů. To je, ale čistě můj osobní názor :) .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak já nevím, ale mě všichni říkali, že si mám přírody vážit ještě dřív než začalo tohle "zelené šílenství" :wink: A to s tím, že už Země nemá zeleň? No a? To se taky už použilo v kolika filmech a ještě starších :wink: Jako třeba si vzomenu na seriál SeaQuest, tam taky kyslík vyráběly továrny a nepamatuju se, že by někdo říkal, že seriál má zelené poselství... a to ani teď :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Taky netvrdím, že s tím přišel Cameron jako první. Máš pravdu v tom, že toto téma bylo použito již mnohokrát. To ovšem nic nemění na tom, že mi to není po chuti. Cameron je prostě pro vyjádření mého názoru "zajímavý" cíl :wink: .
Sherlock Holmes

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Avatar - přišla, viděla, vzpamatovávám se z toho pomalu ještě teď. Tohle teda bylo něco. Ale nejdřív začnu minusy: jednoduchý příběh, bez nějakých větších dějových zvratů, klišé, no a to je asi všechno. Jinak to bylo geniální. Můžu říct, že jak filmové bitvy obvykle nijak neprožívám (zčásti proto, že už většínou vím, jak to dopadne), tak tady mi v závěru srdce bušilo jako o závod. Takhle mě do děje snad ještě žádný film nevtáhl. Na´vi byli zpracovaní úžasně, stejně jako celá Pandora. Bylo tam plno silných momentů a vlasntě celá Pandora byla... jak jen to říct... dokonalá. Jediný problém je, že teď už pro mě snad žádný film nebude tak dokonalý. Avatar určitě uvidím minimálně ještě jednou. Já chci zpátky na Pandoru!!!
Silné to bylo i proto, že jsem nevěděla, jak to dopadne. Bylo několik možných závěrů
- lidé vyhrají, Na´vi si najdou nový domov, kde začnou znovu
- Na´vi vyhrají, jeden z hlavních hrdinů zemře
- Na´vi vyhrají, lidé opustí Pandoru, spolu s nimi i Jake (nejpravděpodobnější)
- -II- , Jake zůstane na Pandoře (nejméně pravděpodobné)
Ovšem vsadím se, že i při příštím podívání to na mě zapůsobí. Ale nechám to nějaký čas uležet, alespoň tak týden, nechci se předávkovat :D
A btw. ekologické zaměření filmu mi vůbec nevadí
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Vsadím se, že s dnešníma technologiema (když vlastně Cameron s tím filmem čekal tzv. na "dnešek" ) se brzy dočkáme alespoň po té stránce 3D takového filmu také :)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Battle for Terra: Pěkný animovaný sci-fi, na dnes zřejmě celkem populární téma konfliktu domorodých obyvatel planety s nově příchozími cizinci. 7,5/10
Obrázek

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Siria: Já teda nevím jak ty, ale já jsem čekala, že zůstane na Pandoře od té doby, co tam začal poletovat s tou holkou, a když pak dělali s Grace ten rituál pod tím stromem, tak mi to bylo jasné. Ale souhlasím s tebou. Příběh vlastně variace na Tanec s vlky, jen ve vesmíru, ale to byl jediný problém. Takový Twilight měl taky přes dvě hodiny, neoriginální příběh, ale nějak jsem si nevšimla, že by u Avataru lidi spontánně vybuchovali smíchy a po hodině koukali na hodinky. Prostě tisíckrát vyprávěný příběh, ale tak poutavě, že to vůbec nevadí.
Jen mě z toho 3D trochu bolela hlava a nedělaly mi moc dobře ty "jezdící" záběry z laboratoře, jak kamerou kroužili kolem. Jsem holt citlivka, no. :D

Příspěvek číslo 666, snad to není špatné znamení... :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Alvin a chipmunkové - jeden z nejoblíbenějších seriálů mého dětství v hrané podobě. Super, říkala jsem si. Ovšem to, co z toho vyšlo... děs a hrůza. Nejenže Dave Seville vůbec nevypadal ani se nechoval jako Dave Seville, to samé platilo i o Alvinovi, Simonovi a Teodorovi. Proč? Proč je museli takhle zprznit? Odteď bude pro nové generace tohle synonymem naivního filmu bez děje, s pitomými herci. Jo a ten zrychlenej zpěv mi vážně lezl na nervy. :wall: Dějová linka s tou holkou tam taky neměla co dělat. Tak jen můžu nostalgicky vzpomínat na seriál nebo na film Chipmunkové na cestě kolem světa, který byl, ač kreslený, o tisíc procent lepší. Ještě ho mám někde na staré VHSce.
Taky mi přišlo, že ten, kdo to dělal, je ten, co podobně zprznil i Garfielda. Jedno je ovšem jisté. Na druhý díl se preventivně dívat nebudu.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Letem světem.

Strach a hnus v Las Vegas
Wow, this sucks. Mám rád drogové filmy. Rozhodně ani nemám nic proti rekreačním drogám. A Terry Gilliam, ačkoliv jsou jeho filmy naprosto mimo, má určitě pozoruhodnou představivost a dostatek schopností na její převedení na plátmo. Ale Strach a hnus v Las Vegas šel naprosto mimo mě a vyloženě mě rozčiloval.
Story o dvou fetkách, které se sjíždějí ve Vegas je v podstatě temná groteska + ujetá Gilliamova představivost. Jak je zábavné dívat se na jednu vybranou scénu filmu (viz. třeba kultovní "We can't stop here. It's bat country!"), dohromady film prostě nefunguje ani trochu. Nechronologické vyprávění je (záměrně) naprosto nepřehledné, takže nevíte kdy je teď, kdy potom a kdy se díváme na minulost. Především kvůli tomu tahle série scének u mě selhává; je to jako se dvě hodiny dívat na sérii příběhů Mr. Beana. Samy o sobě ty díly taky fungují, ale dohromady bez nějakého dramatického vybízení diváka aby si počkal na konec začnou po určité době nudit.
Takže jsem si říkal, jaký jsem zase filmový nekňuba, že jsem u toho usnul - ale pak jsem se podíval na ČSFD a zjistil, že v tom zdaleka nejsem sám.
5/10 a to jen za výkony herců a Gilliamovy ujetosti

3 sezóny v pekle
Vzhledem k tomu, kolik tisíců filmů máme o roce 1968 je pozoruhodné, jak málo jich máme o období o dvacet let dříve. Ne že bych měl nakoukanou českou kinematografii, ale napadá mě snad jenom perfektní Žert, který ale skoro nikdo nezná (IMO lepší než tématicky podobné Ucho). 3 sezóny v pekle se zaobírají právě přelomovými léty 1947 až 1949 a každému je už jasné, o co v nich tedy půjde. Pseudobásník Ivan Heinz (v podstatě přejmenovaný mladý Egon Bondy, kdyby vám to něco říkalo) je nejprve přívrženec levice, aby jí byl na konci odsouzen. Mezitím chce souložit s nymfomankou, která se do něho nakonec zamiluje, a skončí to tak nějak... jako kdyby měl přijít druhý díl.
3 sezóny jsou dost rozporuplný film. Na jednu stranu jsou natočeny pěkně podle západního střihu (to byla ale třeba i Katyň, a taky jsem ji nenáviděl), na druhou stranu podle mnohých filmu chybí duše. Já mám s 3 sezónami spíše ten problém, že se podle mě i něho bortí narace. První polovina filmu je příjemně zábavná ("Masturbace!!!"), ve druhé půlce se ale tempo podivně zvolní, tón zvážní a nastoupí některé ne zcela pochopitelné dějové sublinie, přesně jako kdyby byl film adaptací knížky a scénárista nechtěl vynechat žádnou kapitolu. Světe div se, film volnou adaptací knížky je.
Přesto se odvážím tvrdit, že žádná scéna ve 3 sezónách není trapně natočená (Kamil Fila by ale nesouhlasil...) a obecně se snímek řadí do těch lepších českých filmů tohoto roku. Kvůli pěkné první půlce a depresivnímu skorokonci bych si to klidně dal znovu.
7/10

Z cyklu filmů pro pamětníky
C. a K. Polní maršálek
Po zkouknutí U pokladny stál (nemusím vypisovat všechno co vidím) působí CaK jako studená sprcha. Těch sedm osm let je hodně poznat. Zatímco spousta Burianových filmů je pro mě koukatelná i dnes, CaK nechybí pousta laciných vtipů, divného herectví a celkově podivná pro-military atmosféra. Hlavně se ale jedná o první český zvukový film, takže tu máme spoustu zpívání a sem tam humor postavený na zvuku ("Výše!"). No reprízu v televizi určitě odteď vynechám...

A začal jsem se dívat na Batalion, což je dnes skoro úplně neznámé sociální drama, kolem kterého ve své době také panovalo značné drama, protože se jedná snad o první český remake - jeden Batalion vyšel v roce 1927, zvukový remake už v roce 1937. A pak že se doby mění.

Z cyklu "koukám na Lynche"
Nekoukám.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

V sobotu jsem videl Avatar 3D....VELMI DOPORUČUJI
Naposledy upravil meisterochmi dne 22.12.2009 17:58:52, celkově upraveno 1
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no nevim, nějak nemám chuť poslouchat dvě a půl hodiny žvásty o ekologii
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

g.o.d a už jsi to viděl?
tedy je jasné že ne, ale jestli vycházíš z komentářů kde naráží na ekologii..tak v tom případě nemůžeš koukat ani na SG, kde se většina dílů točila v lese... prostě tohle je jinej svět kde je nějakej druh spjatej úzce s přírodou, ale keci o ekologii NE!!!
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Major
Major

Odpovědět s citací

Narážky na to tam jsou, ale né nijak valně a určitě si je můžeš odmyslet... neviděl jsem to teda ještě, jdu na to dnes, ale co jsem četl recenze, tak z toho vyplynulo tohle :wink:
Obrázek

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

jediné narážky, kterých jsem si všiml jsou
Toto je spoiler!!!:
Že na zemi není zeleň že zabili matku (a to padlo při jakési prosbě o pomoc)
a pak to že ti obyvatelé jsou propojeni s přírodou a chrání jí, protože je to vlastně jejich domov

a jestli z toho něco brát jako narážku na ekologii, tak jen u bodu jedna a to VELMI nepatrně...víc narážek jsem si nevšiml...

a to že to ještě včera mělo čtvrté místo na CSFD taky něco říká...

AVATAR prostě jednoznačně doporučuji a pokud máte tu možnost tak do kina a nejlépe 3D (já bohužel neměl ani jednu :cry: )
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mám na zítra zarezervovaný místo na 3D Avatar, ale ještě teda nevím jestli tam půjdu, za prvé jsem všude četl, že je to jen o efektech a děj tak nějak pokulhává a hlavně se strašně děsím toho dabingu. :(

Major
Major

Odpovědět s citací

No, děj je prý klišé, ale není to nijak špatný, asi to není film, u kterého musíš nějak extrémně přemýšlet, já to beru tak, že si sednu budu si užívat krásy přírody, nějaký ty keci a bitvy :D :D

Dabing... na bsg.cz :D psali, že to dopadlo mnohem líp než se zdálo z traileru... bohužel, 3D jsem v originále neviděl :(

Už je to na csfd 7., ale to padne... 2012 bylo taky docela vysoko prvních pár dní a kde je teď... má to trochu přes 70% :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy