Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách "Trapné,nudné SGU"

"Trapné,nudné SGU"

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.12.2009 12:29:01
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak to hezky dáme všechno dohromady. Všechny stížnosti, jaká je to nuda a jak vás to nebaví atd. směřujte sem. :)
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 15.12.2009 13:25:16
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Využiji tohohle topicu pro mé subjektivní zhodnocení dosavadního průběhu SGU.

Když končila SGA, tak jsem se na SGU hodě těšil, postupně to nadšení začalo trochu opadávat, protože se kolem mě motala spousta jiných filmů a seriálů a tak nebyla nouze o to, že bych se neměl na co dívat. Ale i tak jsem se se těšil na nový SG seriál.

Začalo to pilotním dvojdílem, po kterém jsem byl doslova nadšen z toho, jak celý seriál jeho tvůrci pojali. Temné prostředí, barevné postavy (nejednotvárné), nová technologie, neokoukaná loď a vcelku slušní herci. Od té doby plynul děj seriálu velmi pozvolna a já stále čekal na díl, kdy se někam posune děj. Tedy ne, že by se tam nic nedělo, ale děj seriálu stále stagnoval na mrtvém bodě. Když přišla epizoda Earth, tak jsem dostal velkou facku. Velitel expedice žebrá u dveří své manželky a senátorova dcerka "bulí" na diskotéce, že ji kamarádka přebrala kluka. Tohle jsem opravdu nečekal a tady u mě nastal zlom, kdy jsem začal SGU vnímat jinak.

Následující epizoda Time byla velmi dobře natočena, časovky já hodně rád už ze Star treku. Trochu mě ale mrzí, že se o tomhle incidentu vůbec nezmínili v dalších dílech a celý díl tak přišel pro děj seriálu opět vniveč. Další epizoda přišla s názvem Life. Epizoda hodně podobná Earth. Další osobní příběhy našich hrdinů, jejich strasti a útrapy a děj seriálu se posunul opět do nikam. Navíc mě tyhle dvě epizody (Earth a Life) opravdu vůbec nebavily. Pojďme k poslední epizodě, Justice. Celý díl probíhal velmi pozvolna, jak už jsem byl u SGU zvyklí. Konec mě ale opravdu trochu překvapil a líbil se mi. Každopádně mě navnadil na díly další.

Po těchto dílech hodnotím seriál tak na pomezí dobrého a nedobrého. Určitě je to něco jiného, než jsem očekával (a ne, neočekával jsem velkolepé bitvy a obří hrdiny). Postavy v seriálu nejsou vůbec špatné, až na výjimky jako ufňukaná Chloe nebo hrdinný děvkař Scott. Bohužel si ale myslím, že jsou až moc nevýrazné. Tedy kromě Dr. Rushe, tahle postava se hodně povedla. Herecky nic moc. Dá se říct, že kromě Roberta Carlyla, který hraje opravdu skvěle tam není nikdo, o kom bych měl stejné mínění. Dokonce někteří herci tam jsou i dost špatní.

Někdo tento seriál přirovnával k BSG, nesouhlasím, je to úplně něco jiného. Podobu tu vidím maximálně ve stylu kamery. Někdo zase přirovnával k Voyageru, také nesouhlasím. Sice motiv lodi vzdálené daleko od domova tu je, ale celá koncepce seriálu je úplně jiná. Navíc oba výše zmíněné seriály, BSG a Voyager mají o dost vyšší kvality.

Závěrem bych chtěl apelovat na všechny, kterým se seriál nezamlouvá, aby se přestali dívat nebo aby alespoň po každém dílu nehlásali, jaká je to blbost. Mě taky SGU nepřijde příliš dobré, ale alespoň o tom všude nehlásám, myslím, že to stačí jednou. Stáhněte si jiný, kvalitnější seriál, v dnešním světě jich je hromada. Já mám SGU taky jen jako doplňkový seriál k jiným veledílům.
Vše, co jsem zde napsal je jen můj subjektivní pocit, tak tu prosím "nehalekujte", že píšu nesmysly, možná ano, ale každý může mít jiný názor.

PS: Možná by nebylo od věci přidat sem hlasování ve smyslu: Jak hodnotíte SGU (stupnice 1-10) nebo něco podobného. Jen nápad.
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 15.12.2009 13:30:18, celkově upraveno 1

Příspěvek 15.12.2009 13:28:43
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konecne tu mame serial pro holky :rflmao: .Pro dospeleho cloveka JE TO NUDA tento paskvil sledovat :twisted: . Vhodne pro deti do 15 let a pro dospele s prechozenou pubertou :rflmao:

Příspěvek 15.12.2009 14:02:18
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Práve naopak. Keď už by malo byť niektoré SG pre deti, tak to bude SG-1 alebo SGA. Tieto 2 seriály totiž obsahujú hlavný prvok rozprávky - dobro vždy zvíťazí nad zlom.
Nie je to zlé, ale ďalší taký seriál už by sa mi nepáčil. Radšej tam mám reálnejšie postavy s reálnejším chovaním.

Daedalus.cz: Asi najinteligentnejšie podaný a najobejktívnejší negatívny názor na SGU na tomto fóre.

Zámerom tvorcov seriálu evidentne bolo spraviť chovanie postáv čo najrealistickejšie. A imo sa im to zatiaľ darí.

Příspěvek 15.12.2009 15:02:43
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

FooFighter: Hele nemá cenu tady s vypětím sil cokoliv komentovat... Je tak fascinuijící sledovat lidi jak vkládají svůj čas a práci do komentování něčeho tak ďábelsky strašného :D můj bože...někteří z nich se na to dokonce dívají :rflmao: :rflmao:

Příspěvek 15.12.2009 15:09:16
Mackenzie Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

ToniTNT: S tím, že je to seriál pro holky, zásadně NESOUHLASÍM...myslím, že některým holkám tohle taky není po chuti....znám jich dost, které tvrdí, že SGU je naprostý nesmysl a já bohužel patřím k nim...vždyť přece nutně nemusí znamenat, že se holkám mají líbit jenom romantické filmy...protože tohle romantika rozhodně není (pomineme - li, že skoro v každím díle je sex, což ani tohle mi nepřipdá moc romantické...)

jinak jak jsem od toho seriálu možná čekala víc, ale marně čekám už deset dílů na nějakou akci...jediný díl, u kterého jsem skoro neusnula, byl...Water(myslím) - prostě jak byli na té poušti...jinak :wall:

Příspěvek 15.12.2009 15:09:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

TonikaTNT zcela ignorovat. Člověk, který si při registraci evidentně spletl položku věk s položkou IQ, by se ke kvalitám čehokoliv neměl vůbec vyjadřovat.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.12.2009 15:13:57
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Na poušti byli v Air, pt3. Water byl myslím jak těžili let.

Jinak co se akce týče, já nevím, vždyť dost se střílelo i v Time. Zase osobně se raději podívám jednou za čtyři díly na dobře natočenou akci než aby co díl ukázali špatně natočenou parodii na airsoft akci, jako tomu bylo v SGA a SG-1. Tam ty flotily taky nevybuchovaly co druhý díl.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.12.2009 15:47:17
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Omrknul jsem jak vypada hodnoceni SGU na CSFD a huraa! :twisted:...zase o 1% min a muj oblibenec Fringe ma o 2% vic :rflmao: . Doufam ze 2. serie uz nebude natacena a ze autori dostanou rozum a nechaji Destiny explodovat at uz je klid :rflmao:

Příspěvek 15.12.2009 15:49:18
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

2.řada se začne natáčet někdy na jaře
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 15.12.2009 16:56:50
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

musim rict ze nuda byl v prvni polovine...a jaka bude ta druha???no to je otazka vskutku k zamysleni...
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 15.12.2009 17:38:19
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mňa to baví baviť bude veľa ludí to baví baviŤ bude seria 2. bude parada a podla mna ich bude viac uz sa mooc tesim graduje to je to parada. :bounce:
:bye:

Příspěvek 15.12.2009 17:55:35
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tomu, co tam předvedli, krom Younga se svou ženou (nebo přítelkyní nebo co to vlastně teďka jsou), se dá říct sex? To, co tam předváděli Chloe se Scottem se rozhodně tak říct nedá, vždyť se akorát pusinkovali, oblizovali a to je tak všechno, to je teď všude...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 15.12.2009 19:07:42
Mackenzie Uživatelský avatar

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Wanted: no dobře, tak sex přímo ne, ale určitě to k němu vedlo :D ...

jo tak to byl Air, part 3...no ale i to Water nebylo až tak špatné...ale ten zbytek :scared:

Příspěvek 15.12.2009 22:26:04
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

si spoctete kolikrat tam soulozily xD....rozhodne vickrat nez za cely rady sg1 a sga
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 15.12.2009 22:42:21
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Z mi ho pohledu bych seriál hodnotil asi tak 72 % víc ani ťuk prostě kdyby autoři vzali podle mého nej díly (například všechny Air a Justice) tak by seriál vypadal trochu jinak , přeci jen musím s některými souhlasit :( No a s těmi sex scénami myslím že v SG1 byla jen jedna v SGA mě žádná nenapadá.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 16.12.2009 00:01:34
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Rozhodně bych to nehodnotil jako trapné a nudné. Do zaběhlého stylu SG to přineslo něco úplně nového. Samozřejmě na mou osobní seriálovou spičku to nemá (Voyager, Defying Gravity, Enterprise), ale ani bych to zase moc neshazoval.

Kdybych si odmyslel hvězdnou bránu, tak mi to přijde jako kombinace Voyageru a BSG... a to i kvalitativně. Podle dvou mých základních měřítek pro hodnocení seriálů - jak moc jsem se u dílů bavil a jak moc se těšim na další díl - to je sice o kus horší jak Voyager, ale zase o něco lepší než BSG...

Rozhodně bych nezatracoval... pokud omezí epizody typu Life, tak budu naprosto spokojen...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 16.12.2009 00:02:32
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

meisterochmi píše:
si spoctete kolikrat tam soulozily xD....rozhodne vickrat nez za cely rady sg1 a sga

ale holky tam přece souložily jen jednou! Ale i to je o jednu soulož víc než v SG1/SGA, pravda.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 16.12.2009 00:33:48
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mirra píše:
pokud omezí epizody typu Life, tak budu naprosto spokojen...

Life bola dobrá epka. Síce keby také boli stále, tak by ma to omrzelo, ale bola dobrá a raz za čas treba aj ukázať, ako sa ľudia na lodi majú a ako tam žijú.

Příspěvek 16.12.2009 10:36:38
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jistě, proto jsem napsal "omezí" a ne "vyhnou se". Jedna taková epizoda za čas neuškodí, ale dívat se na několik takových v kuse bych moc neocenil. Hlavně proto, že během Life celkový příběh víceméně jen přešlapoval na místě a samotná epizoda příběh moc neměla... Takovýhle BSG-like epizody snesu jen v malých dávkách :)
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 16.12.2009 14:50:28
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem zatím se směrem, jakým se SGU ubírá spokojen. U žádné dosud odvysílané episody jsem se nenudil. Navíc se zdá, že ta akčnější část, po které někteří volají, nás čeká ve druhé polovině sezóny.
Pokud bych měl hodnotit slovně: "chvalitebně" - doufám, že na konci budu hodnotit výborně :) .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 16.12.2009 19:56:04
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Súhlasím, ale známku by som dal o pol stupňa vyššiu :)

Příspěvek 16.12.2009 20:17:42
Kolya Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

O teto strance mi rekl jeden nejmenovany kamarad...
http://www.sgusucks.com/

Příspěvek 16.12.2009 21:13:53
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Schválně jestli tu petici podepíše alespoň 1/4 lidí, kteří sledují SGU a ví se o nich :D :D

Tak SG1 byla mnohem víc "militaristicky" založená, tam by se to nehodilo a v té době tohle nebylo na místě asi... V SGA neměl pomale, kdo s kým a fanynky by tuze nadávali a žárlili, že se tam Shepp vyspal s tou a tou... :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 16.12.2009 22:21:54
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nj ale nakonec si náš " Kirk " (jak ho nazval Rodney) užíval na mole nebo kde s tou antičkou ( už nevím její jméno ) .. :lol:
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Další

Zpět na Pokec o epizodách