Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách Dosavadní děj SGU

Dosavadní děj SGU

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.12.2009 13:19:33
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Bohužel musím říct, že ač se mi zatím SGU celkem líbí, tak mě celkově zklamal.

Neodporuje si ta věta trošku ?
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 07.12.2009 13:35:03
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nie nevyhnutie. Môže to byť dobré, ale nie až tak dobré ako čakala.

Příspěvek 09.12.2009 00:12:45
scophino Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevim mě to přijde jako blábol...děj jako dobrej sice lod začína bejt furt stereotipní ale což...ale hlavní věc ktera mě zaráží proč prostě nevemou ty komunikační šutráky nevyměněj si tam misto někoho třebas Carterovou a Mckaye nebo jinyho vodbornika kterej by jim to tam pomoh pořádně přeložit a rozfachat a bylo by...

Příspěvek 09.12.2009 08:38:07
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

celkem jsem se původně na universe těšil, ale stala se z toho telenovela, takže to zas až tak nežeru. Krom toho jsou tam opravdu nesmyslné a protiřečící věci..
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 09.12.2009 09:00:29
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Například?

scophino: tenhle seriál právě hraje, že tam není vědátor, kterej 2 klikama na tabletu spraví cokoliv a ve všem se vyzná, vymyslí novou matematiku, novej pohon atd. :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 09.12.2009 09:09:06
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo to je pravda, že spravěj zbraně a hyperpohon pomocí tabetu je fakt trochu blbost.
Ale co se týče lodi letící neovladatelně vesmírem mi příde dobrej nápad, maj velkej potenciál při průzkumu planet, bohužel jsme toho z nich moc neviděli jelikož se spíš ešev vztahy na Destiny a osobní problémy posádky.
Neřikám, že je to špatně, ale všeho moc škodí.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 09.12.2009 10:05:55
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak první polovina řady měla sloužit jako seznámení se s postavami. Což já jedině vítám. Teď už to má bejt víc jako stará SG, čehož se já docela děsim a dvakrát nadšenej z toho nejsem.

já jsem teda rád, že tam neni Carterová nebo McKay. Vždycky mě s*alo jak připojili notebook na mimozemskou technologii a problém vyřešili během dvou minut
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 09.12.2009 10:54:16
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d: Já bych se toho zas tak nebál. Jestli má být druhá půlka jako stará SG, tak si myslím, že si tvůrci ze staré SG vzali jen to dobré (emzáci, smysluplná akce, technologie atp.) a to špatné (řešení popocí superzbraní a dvou zmáčknutí na tabletu) tam nedají.

Příspěvek 09.12.2009 13:24:42
Major
Major

Odpovědět s citací

Smysluplné akce v SG? Ses asi díval na jinou SG :D :D

Jeden, 4člený tým vykosí celou planetu plnou ozbrojených nepřátel + zničí loď na orbitě... :D :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 14:36:57
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jo, vyjádřil jsem se trochu špatně. Tím slovem "smysluplná" jsem myslel jen část akce, která v SG byla. Většina SG akce byla samozřejmě naprosto pohádková, ale v některých epizodách byla akce udělaná docela "reálně". A tím jsem prostě g.o.d.ovi chtěl vzkázat, že si podle mě tvůrci do té druhé půlky SGU vezmou ze staré SG jen ty nejrealističtější prvky akce. Doufám, že teď už jsem se vyjádřil srozumitelněji :)

Příspěvek 09.12.2009 14:41:01
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

kde, kdy, jak? :D Mě teda z hlavy napadá snad jen přestřelka v Heroes a Suspicion v SGA, kde chytali toho Wraitha

Necituj post nad sebou.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 09.12.2009 14:52:44
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

tak v prvních řadách bylo běžný že je někdo zajal a někdo jim později pomohl (Lord Ti)

Příspěvek 09.12.2009 16:08:02
Major
Major

Odpovědět s citací

Neznamená, že když je chytli, že ta akce byla "reálná" :D :D

V Heroes pt. 2 se to ještě dalo no...

SG je sci-fi seriál, tam skoro nic není reálného... zvlášť, když je to SG... tam snad není ani vakuum ve vesmíru :D :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 16:09:48
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
kde, kdy, jak? :D Mě teda z hlavy napadá snad jen přestřelka v Heroes a Suspicion v SGA, kde chytali toho Wraitha

Tak takhle z hlavy ti samozřejmě nemůžu vyjmenovat, kde se mi akce líbila a připadala mi reálná, ale stačí mi si vzpomenout na akci z pozdějších epizod SGA, kde jsem byl akcí téměř znechucen, takže bych řelk, že někdy v prvních pěti sériích SG-1 to ještě šlo. A ještě bych zdůraznil, že jsem napsal "v některých epizodách byla akce udělaná docela "reálně"" - prostě jich nebylo zas až tak moc, ale prostě jsem chtěl říct, že doufám že do té druhé půlky 1. série SGU si vezmou příklad právě z toho mála a ne z Shepparda střílejícího desítky Vrejtů, kteří by zřejmě netrefili ani zaparkovaný Jumper ze vzdálenosti 5-ti metrů.

Příspěvek 09.12.2009 16:31:02
Major
Major

Odpovědět s citací

Takže dle tvého názoru pokud se ti bitka/válka :D líbila, tak to bylo do jisté míry "reálné" ? Zajímavé... od té míry reality bitek je tu spíš Revan atd. :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 16:48:10
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

On to myslí že to bylo ještě v rámci uvěřitelnosti. V časech kdy se kryli a nepřátele tam neběhali jak šílení a nechavali se postřílet jak hrušky. Já nevim třeba první díl z třetí řady SG-1, nebo mě napadá Siege, kdy Wraithove davali Atlantidě zabrat.

Vojensky realne sceny snad nejsou mnohdy ani ve vojensky zaměřených filmech, že by bylo všechno přesně realistický, aji tam sou pokud vim chyby.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 09.12.2009 16:51:41
Major
Major

Odpovědět s citací

Už od prvního dílu padaj jako hrušky... viz jak tam na ně běželi a zmohli se max. na to, aby se do Kowalskiho dostal G :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 17:09:45
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No tak tenhle seriál je velký zklamání. Ze stargate se stala telenovela jak již bylo řečeno. Jo a ještě k tomu zpravování věcí přez tablet. Není to taková hovadina vemte si, že většina věcí co se vyrábí nato, aby vydržely mají záložní systémy a obvody tzn. pokud je tablet vybavenej správným interfacem tak lze tyhle obvody aktivovat, překalibrovat atd. Na destiny je ten problém, že tam už na záložní obvody a systémy dávno jedou a navíc je tam banda lidí co nemaj ponětí jak to vůbec funguje.
Toto je spoiler!!!:
Navíc vyhodili z lodi Rushe jedinýho kdo tam byl schopnej.
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 17:24:43
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak zničený motory či krystaly (ty tam dycky rupají) přes tablet a záložní systémy nespravíš :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 19:06:34
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jasně, že pokud je půlka lodě nezvěstná tak ty systémy tabletem neopravěj, ale pokud tam ty motory třeba jsou, ale je špatný vedení tak se udělá přez tablet bypas přez rozvoudnou síť. Tohle bych řekl, že byly hlavní problémy ve stargate. Většina věcí tam je tak, že něž se poškodí třeba vlastní motory tak se spíš přepálí nebo zkratuje vedení.
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 19:15:20
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
...já jsem teda rád, že tam neni Carterová nebo McKay. Vždycky mě s*alo jak připojili notebook na mimozemskou technologii a problém vyřešili během dvou minut

tak na Destiny naštěstí notebook nemají ani jeden :rflmao: :rflmao:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 09.12.2009 19:21:14
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tož mají. Dokonce několik, a třeba Eli si kopíroval nahrávky z KINA na HDD, takže mají i konektory, akorát asi ještě nepřišli na to jak vypnout antickej firewall na hlavním počítači.. :rflmao:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 09.12.2009 19:21:45
Major
Major

Odpovědět s citací

Se asi nedíváš, co? Třeba Eli ho tam měl celou epizodu Justice, protože si do něho zálohuje záznamy z Kina na svůj film :D , tudíž není jedinej, kdo ho má :wink:

Lukec: třeba jak spravoval Auroru (resp. Orion), loď pomale rozpadlá a on se tam vrtá chvilku v ovládání a v tabletu a loď jako nová :D :D

Edit: Tož byl jsem předběhnut :D
Obrázek

Příspěvek 09.12.2009 19:32:53
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Sakra tak tohle mi opravdu uniklo...se omlouvám :D :oops: :oops:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 09.12.2009 22:18:12
Stana Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravím všechny. Hlásím se jako nováček do služby: :)

Sodoma,Gomora do SG pronikl sex. :oops: Někde výše jsem
četl příspěvek o stále hysterickém dr. Rushovi.
Ale vždyť on má absťák(!!!) a já vím o čem to je přestat kouřit.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách