Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x10 - Justice

1x10 - Justice

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.12.2009 21:22:48
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tento díl mě lehce nadzvedl ze židle, konečně se to nějakému podařilo, i když tímhle předchozí díly vůbec nehaním. Byl super, moc se mi líbil. Díl pěkně gradoval a konec byl prostě... :ok: Young překvapil, že tam Rushe jen tak nechal, dokud sám neprošel bránou, jsem tomu nechtěla věřit. A on ho tam fakt nechal :shock:
A konečmě se nám tam "objevili" minozemšťané, i když ne přímo. nevím jestli mám mít radost nebo ne, že se s "majiteli" lodi potkáme. No, uvidíme...

Edit: Ha, pětistý příspěvek tady na fóru :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 06.12.2009 22:14:30
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Shorty: To ne, ale aspoň CSI má nějakej "reálnej" základ...

Mi řeknite, že když postřílím 20 lidí z blízka pistolí a pokud nešlápnu do kaluže krve, tak na mně nebude ani kapička... to je kravina...

Nic proti ale být tebou, tak bych přestal hodnotit poranění střelnou zbraní na základě béčkových akčních filmů, počítačových her a populárně-komediálně-rádoby-odborných seriálů ala CSI. Jak už psal Shorty, praktiky zobrazený v těhle seriálech vypadají sice děsně cool ale s reálným forenzním vyšetřováním mají společnýho pramálo.

I kdyby si těch lidí postřílel třeba stovku, tak šance, že na tobě přistane cákanec (kapička v tvém případě) něčí krve je absolutně minimální. Za předpokladu, že budeš používat klasickou zbraň typu pistole/puška (ráže 9x19mm, 5,56x45/.223 Remington apod.) a střílet z "normální" vzdálenosti, dejme tomu 5 metrů a víc, tak šance, že na tobě "přistane" něco z tvojí oběti je naprosto nulová. Pokud se nejedná o postřelení tj. povrchový zranění, tak kulka primárně způsobí značný vnitřní zranění - dojde ke vstřelu (místo kde kulka vnikne do těla) následně kulka zasáhne vnitřní tkáň (dutina po kulce vzniklá její rotací/deformací uvnitř tkáně, poškození následkem hydrostatickýho šoku atd.), potom máme dvě možnosti - buď kulka zůstane uvnitř těla nebo dojde k průstřelu a kulka tělo opustí. Pokud kulka zůstane uvnitř, tak jediná možnost kudy by se krev mohla dostat ven je místo vstřelu. Při většině střelných zranění se po vniknutí kulky do těla okolí vstřelu stáhne následkem šoku (k uvolnění svalů/krvácení dochází později). Takže ne, opravdu není šance, že by na tebe cákaly hektolitry krve. Pří průstřelu, tj. situaci kdy kulka opustí tělo, dochází k dalším poraněním. V tomhle případě by případný zbytky tkáně/krev skončily na někom kdo by stál za obětí. Viz. ta krev na stěně. Pokud by si střílel z extrémně krátký vzdálenosti, například dal by jsi mu pistoli přímo k hlavě, případně jí držel ve vzdálenosti do 15cm, tak by došlo k popálení/zacelení místa vstřelu díky tzv. horkým prachovým plynům opouštějícím hlaveň. Případy kdy kulka zůstane v těle oběti/vyjde ven jsem popsal výš a nebudu je popisovat znovu.

Když vezmeme extrémy typu zásah brokovnicí, tak u těch by taky záleželo na vzdálenosti z jaký by si střílel a taky na místě zásahu. Brokovnice většinou způsobí mnohem větší povrchový zranění (díky charakteru "projektilu") než běžná kulka. Pokud by si někoho zasáhl dejme tomu do oblasti břicha, tak jelikož normální lidé nosí oblečení, tak případná krev z povrchových zranění by skončila někde na oblečení oběti. Pokud by si přišel blíž a člověka střelil na nějaké exponované místo, řekněme z 10cm do obličeje, tak ano, šance že na tobě přistane mozek oběti se rapidně zvýší ale zase to neber tak, že brokovnice "louská" hlavy na počkání jako ve filmech. Případy kdy způsobíš zranění následkem exploze a podobný bombastiko-hollywood-style věci nechám stranou úplně.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 06.12.2009 22:31:01, celkově upraveno 2
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 06.12.2009 22:29:59
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Já měl za to, že když mu to přiložíš k hlavě, tak aspoň nějaká krev "vyteče" nebo jak to nazvat... tak díky za opravu :)

Tu reálnost jsem bral v ohledu na seriály... CSI je určitě v těchto věcech realističtější než SG, kde maj lasery, štíty atd. :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 06.12.2009 23:04:22
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

CSI - fikce, metody vyšetřování jsou nereálné a udělané pro oko diváka a mají jen "feeling" reálnosti.

SG - nereálné technologie, brána, science-fiction.

Your point? Že CSI je realističtější než SG, protože tam nemají "lasery ani štíty"? To je naprosto bezpředmětné.
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 06.12.2009 23:08:46
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

4Darth_RevanCZ OT:jak tohle všechno víš :shock: ? chodíš na policejní školu?
coming soon or later

Příspěvek 06.12.2009 23:19:11
Major
Major

Odpovědět s citací

Ne, tak když už se v Justice zaobírali forenzníma vědama z kriminalistiky, tak jsem poukázal, že CSI je v tomto ohledu asi realističtější než může nabídnout SG, které se tímto směrem vůbec nezaobírá...

No otisky prstů atd. v CSI bych řekl, že to je jak v reálu, akorát je tam problém, že tyhle věci nezaberou jak jim pár minut nanejvýš hodin, ale několik dní, ale to je kvůli tomu, že je to seriál a aby tam čekali pár dní na výsledek testu DNA by bylo asi hodně nudný :D

Nechápu jak dycky dojdeš k závěrům z mého odstavečku/věty... buď to nepochopíš nebo to prostě přečteš jen do půlky, jinak to nejde :D
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 01:07:39
BTJ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem tak trochu cekal, ze uplne posledni stargejt nejak zavrsi, ukonci tu 15ti letou sagu a ono nic. Zadne scifi, jen jedna kulisa, nekoho zabili, vysetrujou vrazdu .... skoro jak CSI. Takovy strasny propadak jsem, jako grandfinale takove uspesne modly jakym je (nebo spis byl) stargate, rozhodne necekal. Nicmene se aspon tvurci poucili, klasicky SG se dal tak do sedme serie a mel sedm symbolu na brane. Atlantis se dal dak do treti, tam bylo uz trochy symbolickych tech 8 symbolu. Ale kdyz nedokazali zde prijit s nicim lepsim nez s deviti symbolama, tak to uz vcelku odsuzovalo ten serial k smrti. Kdyz se pak pridala trapna roztresena BSG kamera, bylo zcela jasno. Stuffingove epizody s tematikou nahravani poslednich slov pred zcela jistou smrti nebo posledni reseni vrazdy bylo jen utrpne moratorium k posledni desate epizode. Myslim, ze nikoho neprekvapi a ani nikomu nebude chybet, ze uz se nedotoci ani poslednich deset dilu sezony. Ale jak rikam, napad to mohl byt dobry, kdyby to pojali stylem treba firefly, ale bohuzel se nestalo, SGU nic noveho neprineslo, krome zklamani, nikomu chybet nebude a popravde, budme radi, ze uz je to cele za nama ......
BTJ Subtitle Creator
-----------------------
http://www.programator.org/BTJ_SubtitleCreator/

Příspěvek 07.12.2009 01:48:37
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

LOL
Zadne scifi

Mne mimozemská loď a celkovo mimozemské technológie pripadajú celkom ako scifi, neviem ako tebe.
Takovy strasny propadak jsem, jako grandfinale takove uspesne modly jakym je (nebo spis byl) stargate, rozhodne necekal.

To je otázka vkusu, názor ti neberiem, len by som rád podotkol, že je medzi fanúšikmi SG menšinový.
Ale kdyz nedokazali zde prijit s nicim lepsim nez s deviti symbolama, tak to uz vcelku odsuzovalo ten serial k smrti.

Čísla hovoria inak. Okrem toho pusti si nejaký diel SG-1 a na každej bráne uvidíš 9 symbolov, takže to nie je nič, s čím by prišli až keď písali SGU.
Kdyz se pak pridala trapna roztresena BSG kamera, bylo zcela jasno.

Zase otázka vkusu. V BSG mi to občas trochu vadilo, v SGU to ani nevnímam. Takže je to asi spravené dobre.
SGU nic noveho neprineslo, krome zklamani, nikomu chybet nebude a popravde, budme radi, ze uz je to cele za nama ......

Odvážne a hlavne celkom úsmevné tvrdenie. Ako som už napísal vyššie, beriem že sa ti to nepáči, ale opakujem, tvoj názor je medzi SG fanúšikmi menšinový. Okrem toho tvrdiť, že SGU by nikomu nechýbalo už nie je odvážne, to je proste hlúpe :)

2 all: Ľudia, nevydávajte svoje názory za hlas ľudu a všeobecnú pravdu, je to dosť smiešne.

Příspěvek 07.12.2009 08:17:24
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ach, to lidské ego.

Ale k epizodě; bavila mě. Snad jen Young se chová pořád víc a víc nelogicky, když přehlédnu to, že poslední díly mlátí všechny na potkání, tak momentálně nechal na planetě člověka, který je snad jako jediný mohl vůbec kdy dostat zpátky.

A kvůli Scottovi by nechal všechny chcípnout žízní (viz. Water). Rush má pravdu, "the wrong man for the job". Takové chyby v úsudku a plukovník... tss.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 07.12.2009 09:41:25
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

BTJ píše:
Myslim, ze nikoho neprekvapi a ani nikomu nebude chybet, ze uz se nedotoci ani poslednich deset dilu sezony. Ale jak rikam, napad to mohl byt dobry, kdyby to pojali stylem treba firefly, ale bohuzel se nestalo, SGU nic noveho neprineslo, krome zklamani, nikomu chybet nebude a popravde, budme radi, ze uz je to cele za nama ......

Tak to si robis prdel nie??? Nači s vobec v tomot fore a načo to pozeraš vobec. Neviem či si čital niektory z predošlích príspevkov a náhodou sa natrfil aj na takych dementov ktorím sa to páči. Trebars aj ja. No nic asi to budem brat s rezervou lebo toto mohol napisat niekto len s velkym vnutornym rospolozenim a familiarne nazvat NIKOMU SA TO NEPACI NIKTO TO NECHCE A MNE SA TO HNUSI A JUST TO POZERAM ved mam rad sado mas. No nic necham to uz radsej tak. Len tak pre zaujimavost seria uz je dotocena a pravdepodobne sa uz pise druha tak u mna je to HURAAAAAAAAAAAAAA a mooooooooooc sa tesim :bounce:

Příspěvek 07.12.2009 10:33:43
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Nechápu jak dycky dojdeš k závěrům z mého odstavečku/věty... buď to nepochopíš nebo to prostě přečteš jen do půlky, jinak to nejde :D

Ano. Jeden z nás tří je nechápavý. Jenom pro info tobě: já a Revan to nejsme. :wink:
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 07.12.2009 10:49:45
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

už je tohle házení špíny na SGU už opravdu trapné. Když se vám to nelíbí, tak se na to nedívejte a pořád nespamujte na forum, jaký je to brak apod. Kdyby ten spam tu byl jednu dvě epizody tak to se dá přežít, ale tohle je u každého dílu a pomalu už i od stejných lidí. Stejně sledovanost svými řečmi vůbec neovlivníte

Občas mám pocit, že tihle lidé se nemůžou smířit s tím, že ten příběh není o bandě lidí, kteří odhalují tajemství tajemné lodi, která je v nejlepším pořádku, hrabou se v každém systému který najdou, a hned v pilotu narazí na supervyspělou rasu, která nechce nic jiného než se dostat do naší galaxie. Tým netvoří humorný velitel se sebevražednými sklony, který se každému nepříteli vysměje do tváře, krásná kočka s velkýma prsama, inteligentní vědec, který zvládne stvořit program za pět minut a gorilla, která má sílu 10 mužů a střílí ze 2 P90 jakoby to byla hračka (proč tomu Teal'covi nedali aspoň kulomet, s tím vypadal lépe). Každý díl nezačíná velkou bitvou, kde naše loď nakope prdel nepřátelským a každý třetí není o tom, jak týmy prochází bránou a naráží na nové vyspělé civilizace, kteří nemají nic jiného na práci než nám jenom pomáhat
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 11:16:50
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Máš pravdu, nemůžu se s tím smířit :-) Prostě mi to sedlo víc než příběh zaměřený na postavy. Ale to už jsem tady psal takže se rovnou dostanu k 10. dílu.

Myslím, že to nebylo špatné, konečně se něco děje. To, že křeslo vrtalo do hlavy (i když možná jen povrchově), bylo pro mě překvapením. Závěr docela pěkný, jen jsem čekal, že ho Young zmlátí, ale vezme zpátky. Ale když už Rush zůstal na planetě... no přál bych mu to, kdybych věděl, že tam zůstane navždy, ale to se určitě nestane. Je to prostě bezpáteřní hajzl, ale takový se dostanou ze všeho ;-)

Určitě ale můžu říct, že těšení se na příští díl je u mě nejmenší ze všech cliffhangerů, který jsem měl možnost v SG světě zažít, ale až vyjde, rád se na něj podíávám, jak to dopadne.

BTW, já myslel, že když už začnou sérii vysílat, tak že už jí maj dotočenou celou, takže zrušení v půlce by bylo dost nepravděpodobné. Nebo to točí ještě teď?

Příspěvek 07.12.2009 11:20:09
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

první série byla dotočena před měsícem myslím, teď to akorát dávají dohromady a přidávají efekty
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 12:06:38
Major
Major

Odpovědět s citací

No Firefly bylo taky natočeno více než nakonec odvysílali, bohužel...

DAVE!: Dobře řečeno, jenže ti odpůrci chcou furt starou dobrou SG1 či SGA a zapomínaj, že ke konci se na to nadávalo jaká je to už blbost a zrušili to :D
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 15:33:16
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vibbo: A ty by ses na Youngovo místě udržel? Když by na tebe někdo narafičil vraždu? Pochybuji. Leader, ne leader. Toto bys prostě taky nezvládl...
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 07.12.2009 15:42:06
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Faktem je že young opravdu neni ten správnej člověk pro velení. Jo dobrý rushovi bych dal taky do držky ale tim že ho tam nechal si podle mě zpusobil víc problémů než mu právě dochází.

Příspěvek 07.12.2009 15:49:32
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jasně, že mu to později dojde, jenže v tu chvílí kdy ho tam nechal ho viděl, jen jako nepřítele, toho kdo zavinil, že nemůže byt doma s manželkou, a toho kdo na něj hodil vraždu. A to potom odhodíš myšlení stranou.

Navíc - tady je na toto téma možno diskutovat, zda je armáda pro velení dobrá či ne. A koho by jsi tam z Destiny dal? Wrayovou? Zapřísahla IOAčka, která nemá schopnost některé situace správně rozhodnout? Nebo "ubohého" (rozdíl mezi plukovníkem - poručíkem) poručíka Scotta? Řekl bych že Young má velet destiny. Třeba v projekt jako takový nevěří, jak naznačil Rush, ale pořád tam má nejvyšší šarži, a v tomhle případě bych řekl, že je důležité mít ve velení armádu, než třeba v Atlantisu.
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 07.12.2009 15:57:20
Rhodan Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, podle svý logiky musím pochválit Spencera, že udělal službu posádce. Jinak to je vedla "Času" jedna z nejlepších epizod první poloviny sezóny. Doufám, že Franklin zůstane mimo hru delší dobu. Kdykoliv se někdo o něm zmíní, musim myslet na Babylon 5 -:).

Příspěvek 07.12.2009 16:22:33
Earl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no podle mě je to asi nejlepší díl co by vysílanej no dal by tak 4/5 no rushovy to patří a jak tu někdo psal že že je young si nadělal víc problému tak že ho tam nechal tak s tím naprosto souhlasím
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 16:24:36
Darth Vader Airman
Airman

Odpovědět s citací

hustá epizoda, fakt mě dostali tvůrci, už sem si nemyslel, že to trochu vybočí, zvlášť kdyaž začli řešit soud a vyšetřování, tak sem si řikal, ty vole, to tim zas strávíé celej díl, ale on sepostupně přetvářel a přetvářel až úžasně zakončil... kdo má teď zas čekat do jara nebo kdy to chtěj pustit dál...???!
Jeho Lordstvo...

Příspěvek 07.12.2009 16:35:41
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

škoda ze sa Spencer niekomu nepriznal ze sa chce zabit, mohli ho bez obav šupnut do kresla...takto škoda naboja.

dajak sa mi nechce verit zeby si Franklin sadol do kresla len tak...Rush uz bol v miestnosti ked tam prisli Young a TJ..hmmmmmm...zeby tiez male "postrcenie"??
Obrázek

Příspěvek 07.12.2009 16:47:38
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Evi: Možná, ale tam šlo vidět jak vyháněl Eliho, řekl mu ať dojde pro tu "sladkou bramboru" ... Řekl bych že to chtěl udělat.

Příspěvek 07.12.2009 16:49:32
Darth Vader Airman
Airman

Odpovědět s citací

a ještě ke konci... myslím si, že ho tam young nenechal jen tak chcípnout, než totiž odešel z planety, koukal na tu loď a pak je záběr už jak prochází branou, myslím si, že ji nějak otevřel a tím dal rushovi nějakou šanci na odvoz z planety nevim, ale těžko skončí když se to většinou točí okolo něho...
Jeho Lordstvo...

Příspěvek 07.12.2009 16:54:10
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

niekde medzitym si to mohol rozmysliet.Vsak pri pohlade na kreslo musi mat kazdy pocit ze je to nastroj na smrt..uchyty na rukach na nohach, šrouby pri hlave..a on mi nepripada ako hrdina s kredom "obetujem sa za Vas"
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách