Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x10 - Justice

1x10 - Justice

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.12.2009 14:25:17
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Mně od začátku bylo jasné, že to udělal Rush (i když tomu možná napovídalo, že jsem se tu dočetl od lidí, kteří neumí používat tlačítko spoiler, že bude zanechán na planetě).

Ale zarazilo mě, že to Rush vzal tak celkem v klidu, že ho tam nechali, se akorát podíval vzhůru a nic... žádný řev, žádné nadávky, žádné zuření (což je u něj normální zuřit a vztekat se).

Myslím, že mu ani nebylo moc do smíchu potom, co se stalo tomu vědátorovi v křesle...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 06.12.2009 14:42:09
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak za mě... první půlku jsem si celkem užíval... zavzpomínal na CSI las Vegas a dumal tak nad tím, jak by to mohli vyřešit... soud se mi taky zamlouval... Cloe se celkem ukázala... no a pak to KINO, myslel jsem si, že tam přijde RUSH a střelí ho do hlavy... omyl... to co tam předvedli bylo boží... Rush si u mě zase stoupl... takhle toho zneužít, aby se dostal ke křeslu... delicious.... něco takového bych nikdy nečekal... je vidět, že když se scénáristé snaží, tak to stojí za to... A to na té planetě... to bylo něco neuvěřitelného... Young si u mě jako postava taky šplhnul... konečně se ukázalo, že Scotta na té planetě nenechal, protože ho bude opravdu potřebovat... být tam tenkrát v té prasklině Rush, tak už není...

suma sumárum 90%...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 06.12.2009 14:48:37
Major
Major

Odpovědět s citací

No mně bylo jasný, že se zabil sám, protože by ten člověk potom musel utéct celý od krve, což by si ho určitě někdo všimnul...

Rush, takový vědátor a technologie ho zradila, špatně zamaskoval deletování souborů :D
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 15:03:33
-Destiny- Airman
Airman

Odpovědět s citací

Super ! :yahoo:
Dost dobry dil, trochu sem se lek toho jak se mu to v tom křesle zabodlo do spánků :scared:
Jinak fakt super , ale Rush se prostě musí vrátit jinak s tim končim ! :wall:
Tesim se na pristi rok !
Toto je spoiler!!!:
I na starou dobrou SG-1
Ale uz by mohli brzo najit nějaké neprátele , nejaký emzáky .. :yes:

Příspěvek 06.12.2009 15:04:56
Major
Major

Odpovědět s citací

Jestli ti nevadí číst spoilery, tak se podívej do topicu o epizodě 11 - Space a 12 - Divide :)
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 15:46:18
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Imo asi průměrný díl. Konec byl hodně dobrý, nemyslela jsem, že ho tam nechá.
Ale neskutečně jsem se podivovala nad tím, že našli neznámou mimozemskou loď a místo, aby na ní naběhli, tak tam řeší to, co může sakra ty dvě hodinky počkat - jak na základně, tak pak na planetě (tam to tedy mohlo být už Youngem více naplánované)....ale....SAKRA, MIMOZEMSKÁ LOĎ!!! :scared: :dontknow:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2009 15:57:23
Major
Major

Odpovědět s citací

Hold už nemaj nekonečně času, že tam může naběhnout 10 týmů vědců a zkoumat to roky... navíc mít tam McKay(e), tak s tím odletí do 5ti minut...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 16:01:40
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No právě, oni mají kolem dvou hodin a baví se o sice důležitém tématu, ale něčem, co ty dvě hodiny počkat může. Myslím, že objevení mimozemské lodi je mnohem důležitější. Zas ne, aby naběhli všichni (pak by se něco stalo a nazdar :)), ale imo je to prioritní. ...Tím spíš, že žádného "McKaye" nemají :smile:.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2009 16:06:09
Major
Major

Odpovědět s citací

No, vyslali tam tým, který s tím nehnul, tak pochybuju, že za ty 2 hoďky nějací civilisti nebo vojáci typu Greer (který by ten vchod asi rozstřílel :D ) s tím nehnou taky... Rush tam přeci došel a jen potvrdil, co řekli ti před ním a nic nezmohl...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 16:07:56
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No právě že nevím, jestli to ale bylo prioritní pro Younga... To on zdržel Rushe... a taky to zdržel třeba proto, že ho tam chtěl nechat... :wink:

Příspěvek 06.12.2009 16:11:24
Major
Major

Odpovědět s citací

No rozvržení toho týmu nebylo na Youngovi, nýbrž na té ženské... Vyslali tým, který se tam s tím piplal. Rush se to dozvěděl a s Youngem (který už byl ve velení) se tam vydal. Na planetě zjistili, že ten tým se nikam nehnul a řekli, že to nemá energii a že se tím poklopem tam nejde dostat. Přišel Rush a řekl, že mají pravdu. Young rozkázal se všem vrátit, proběhla krátká konfrontace, Young se vydal k bráně a tak tak to stihl...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 16:20:13
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže v té době ještě nevěděli, jestli s tím něco půjde nebo ne. Nějaké to "tak rychle, máme málo času a mimozemskou loď, uděláme vše, co půjde". Ano, pravděpodobně by s tím za tak krátko asi nic neudělali, ale to nemohli vědět jistě. Nevim, mě osobně při pohledu na tu loď napadlo jen "rychle, rychle, zkoumat, dostat se dovnitř, shromáždit co nejvíc informací". :)
Příkaz vrátit se, když bylo málo času, to samozřejmě pak ano, ale to bylo až pak.

Příspěvek 06.12.2009 16:57:56
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ten vědátor z toho křesla umřel nebo je pořád v komatu ? Jsem si říkal že když tam není Rush tak potřebujou někoho extra chytrýho a jestli se probere se znalostma o lodi tak maj po starostech

Příspěvek 06.12.2009 17:56:54
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Podle mě... spoilery nečtu... se pro něj, ten co si sedl do toho křesla, prosím jak že se jmenoval, s Destiny vrátí... s lodí bude umět létat a kdo by zabíjel chodící knihovnu...

Příspěvek 06.12.2009 18:33:02
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
No mně bylo jasný, že se zabil sám, protože by ten člověk potom musel utéct celý od krve, což by si ho určitě někdo všimnul...

Jasně, když střelíš týpka z blízka do hlavy, tak z něj na tebe půl metru do dálky cákaj gejzíry krve... :lol:

Představ si, že ta krev obvykle vyjde z těla na tý straně na který vyletí kulka, což je obvykle opačná strana oproti straně kde kulka vnikla do těla a kde se nachází zbraň... :lol:
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 18:41:01
Major
Major

Odpovědět s citací

Říkali, že zbraň byla u hlavy, když přiložíš zbraň k hlavě nebo k jiné části a vystřelíš tak na tebe aspoň kapička zůstane... viz Dexter, CSI atd. :D

Mark Jackob: Když to bude v pohodě, tak ho můžou zabít/zavřít a udělat si novou chodící knihovnu :D

Ale původně mě napadlo, že to křeslo bude předchůdce křesla, kterým Antikové všechno ovládali...

Tar-ara:
No, vědátoři to tam zkoumali, pak přišla informace na loď, že objevili loď :D a zřejmě i sdělili, že se tam nedostanou... Rush se to doslechl a vydal se tam... Young se připojil, aby ho tam nechal :D . Ta bitka atd. trvala jak dlouho? Ani ne 2 min seriálu, to v reálu taky nevypadalo na bitku na celej den, takže se ti vědátoři vrátili pár minut před koncem intervalu, když ještě byli celý rozdivočení, když tam říkali, že jim zbývá jen 20 sekund...
Naposledy upravil Wanted dne 06.12.2009 18:41:48, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 18:41:47
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak nějak jsem dlouho přemýšlel co sem vlastně napsat. No tak to vemu od začátku když se střelil Spencer tak mi fakt trochu připomnělo jak řekl už Mark Jackob nějakou CSI: něco (NY, LV,M). No pak jak to vyšetřovali tak mi bylo jasné že to Young neudělal je na to moc velkej dobrák (aspoň na mě tak působí).
No mimozemská loď sám nevím ale nemůžu si pomoct ale já v tom vidím raketoplán z Destiny (ten co odletěl v 1x03). No a nakonec ta bitka no nevím jestli byl nejlešpí nápad nechat Rushe na tý planetě (přeci jen člověk co Antický techologii rozumí z nich nejvíc).
Doufám že se Rush vrátí co nejdřív přeci už by to nebylo SGU.
Jinak díl hodnotím 9,6 z 10 :bravo:
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 06.12.2009 18:44:16
Major
Major

Odpovědět s citací

No myslím, že kdyby Young chtěl odstranit člena, který není nijak populární a jelikož tam velí minimálně celé vojenské posádce, tak by to bylo pro něj o dost lehčí než tady toto a žádný soud nebo tak by nebyl... udělal by krátkej proces jako Adama, když se měl účastnit soudu v BSG (řekl dost a odešel a hotovo :D )
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 18:57:50
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Wanted: Rush se tam vydal, ale Young ho zdržel ještě na Destiny. Teprve pak šli až tam. Imo je drahá každá minuta.

Příspěvek 06.12.2009 19:01:07
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Říkali, že zbraň byla u hlavy, když přiložíš zbraň k hlavě nebo k jiné části a vystřelíš tak na tebe aspoň kapička zůstane... viz Dexter, CSI atd. :D

Ne.

PS. Abych nebyl nařčen ze "spamu" (oblíbené špatně zde používané slovo) - To nemyslíš vážně, že bereš Dextera nebo CSI jako reálný ukaztel vyšetřování zločinů či toho, jak to vypadá, když někoho střelíš?
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

Příspěvek 06.12.2009 19:36:09
Vibbo Airman
Airman

Odpovědět s citací

+/-
+ Minozemska technologia.
+ Konecne sa nieco udialo (Rush na planete) z coho sa da cerpat dej.
- Zbavit sa Rusha, mozno jedinej nadeje na navrat, je imho dost pritiahnute za vlasi. Obtzvlast, ked to urobi leader, ktory by mal mat rozum... Beriem to ako preslap scenaristov, nie ako charakter Younga.
- Ten súd bol joke. Please, get real!

Diel nam umoznuje dufat v lepsie zajtrajsky tohoto serialu. Zaujimavy dej je ale draho vykupovany za pomerne dlhy cas nezmyslov.

Příspěvek 06.12.2009 19:39:23
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak tenhle díl se mi líbil.Ta loď na mě hodně zapůsobila.Narozdíl od ostatních lodí,které znám s SG,tak tahle na mě působila fakt mimozemsky a tajemě,což se u předchozích moc u mě nedělo.Navíc se nám to konečně davá do pohybu a nebyli jsme zase jenom na Zemi.

Příspěvek 06.12.2009 21:00:42
Major
Major

Odpovědět s citací

Shorty: To ne, ale aspoň CSI má nějakej "reálnej" základ...

Mi řeknite, že když postřílím 20 lidí z blízka pistolí a pokud nešlápnu do kaluže krve, tak na mně nebude ani kapička... to je kravina...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 21:17:54
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl super. Začátek trošku CSI, Rush je snad největší všivák v celym SG světě. Fakt vědátor, co je schopen pro kus informace i narafičit pořádnou lež. Závěr ale dokonalej, jak Young zcela chladně prohlásil, že to Rush nezvládl. Emzácká loď zajímavá a určitě jsem zvědav, jak s ní naloží v dalších dílech. Chloe se mi konečně trošku jevila sympaticky, kdežto Wrayová klasická IOAačka.
Osobně se mi první polovina SGU líbila a pevně doufám, že druhá půlka bude ještě lepší!
8,5/10 8)
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 06.12.2009 21:20:31
Shorty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted: Reálný základ? Jediné reálné je tak maximálně to prostředí. Jinak každý forenzní detektiv ti řekne, že ty vyšetřovací metody jsou těžce nereálné aneb spousta vtípků na netu o tom, jak ze 4 pixelů vygenerují dokonalý 3D obraz kliky, ze které vyčtou v odraze dokonalou podobu pachatele.

Ty jsi tam viděl 20 postřílených lidí? Ty jsi tam viděl nějakou kaluž krve a že by do ní někdo šlapal? Asi jsme se dívali na jinou epizodu. Jediné kraviny tu plácáš ty.
Obrázek

Supporter of RDA SecOps. Get Some!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách