Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x10 - Justice

1x10 - Justice

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.12.2009 21:18:22
kufač Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rush jako hlavní záporák :D :D :D tak to mě teda dostalo. Rush je sice tak trochu blázen, ale tohle si teda nějak představit nedokážu.
Jinak díl se mi velice líbil, hlavně teda závěr, na Rushovi šel pěkně vidět takový ten výraz "No a teď jsem v ******"

Příspěvek 05.12.2009 21:23:30
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Už to zavání tím, že přecejenom dojde na alien bad guye, takže s tím Rushem to nejspíš až takové nebude.

Však on si určitě z té planety cestu najde a ještě se jakoby nic vrátí mezi ostatní. :D

Uvidíme, no. Každopádně celkem povedený díl, vypadá to, že by druhá polovina série mohla být dějově zajímavá.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 05.12.2009 21:34:52
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jo, jestli s těma emzákama, který určitě zůstali na planetě - pokud nevědí jak používat bránu - udělá Rush první kontakt, tak budeme mít nepřátelský emzáky na krku hned. :D

Jen taková maličkost ohledně té lodi. Podle mě to není ta samá, ale postavila je stejná rasa:
[img][./images/thumbs/normal_sgu_103_1412_1260046571.jpg]http://www.gateworld.net/gallery/albums/uni_season1/103-AirPart3/screencaps/normal_sgu_103_1412.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/vlcsnap00019d_1260046575.jpg]http://img109.imageshack.us/img109/1113/vlcsnap00019d.jpg[/img]

Všiměte si těch čtyř "větráků" nebo ventilačních průduchů, či co to je. Pod nima je pak kolečko s menším červenočerným kolečkem uvnitř a nad průduchy jsou naopak takový dvě jakoby "pacičky". Nevěřím, že by dvě odlišný rasy měli tolik shodný designový prvky, pokud ovšem tvůrci nejsou líní vymyslet jiný design pro další loď.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.12.2009 23:35:51
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Žádný zázrak to nebyl, ale dívat se na to dalo. O nějaké vzrušení se postaral až konec. Každopádně je jasné, že se Rush vrátí zpět pravděpodobně pomocí lodě, kterou našli. Pokračovat ve sledování zatím budu.

Příspěvek 05.12.2009 23:48:12
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl superní, bylo v něm vše...nejvíc mě dostalo to křeslo a krásný vesmír nad Rushem :lol: , to křeslo bylo huste....jak říkal Greer tak toto vám bude řezat hlavu (nějak tak) , Rush na to ne to slouži pravděpodobně k přenosu informací :rflmao: , nakonec mu to tu hlavu rozřezalo. Co se týče té oblohy...čekal jsem nejdříve několik měsícu ale ta mlhovina mi vytřela zrak :shock: , nádhera! Ta lod byla dobře rezavá takže počítám že Rush s ní neodletí ale nejspíš aktivuje nějaké zařízení na nouzový signál a oni si pro něho přiletí :). Počítám že tato epizoda nastartovala SGU na dobrou cestu :bravo:
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 06.12.2009 01:06:51
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dil opravdu skvělý, konečně jsme viděli Destiny z jiného úhlu, komplětně jiné záběry. Líbilo se mi rozdělení dílu - v první části řešili Younga, respektive jeho obvinění, z druhé už prozkoumávali další planety. Konec jsem absolutně nepochopil, respektive nečekal. Young vs Rush ... No...to bylo opravdu nečekané. A že ho tam Young nechal? ... WOW! :shock: A ma další díl takové čekání...Nééé! :wall:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 06.12.2009 01:29:15
Chiron Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak díl byl hodně dobrý, taky bylo na čase, pár posledních dílů za moc nestálo. Děj sice dost v duchu předešlých dílů, ale aspoň se to někam pohlo, konečně někdo sednul do křesla. Ale stejně pořád nechápu proč mluví o křesle z mléčné dráhy, když to co bylo v SG1 s křeslem nemá nic společného. Je to jenom podivná věc na zdi. Že by si scénáristi pletli tohle zařízení s křeslem v antarktidě :D No a závěr teda stál za to. A celkem by mě zajímalo jak to Rush vyřeší.

Toto je spoiler!!!:
Buď loď otevře a zprovozní sám. Nebo ji otevře, ve vnitř se otevřou stázové komory ve kterých budou emzáci kteří měli autopilota, ten selhal a je zapomněl vzbudit a nebo čirou shodou náhod si emzáci přiletí pro loď která jim tam spadla. No každopádně pak Rush asi poletí za Destiny a aby ji dohnal, tak se ukáže, že loď je relativně nová a už má hyperprostorovou technologii nebo něco na ten způsob. pochybuju, že by ho emzáci vzali do zajetí. To by pak děj na Destiny stál za nic. A nahradit Rushe tím maníkem co si sedl do křesla by byla sebevražda seriálu.

Edit// Tak sem si přečet spoiler na další díl s tou fotkou, tím asi padá moje domněnka, že se z toho dostane sám. Každopádně to může být námět klidně i do konce sezóny, z tohohle se dá vytěžit opravdu hodně.

No a čekání, byť by to pokračovalo v lednu je hrozná představa, navíc teď když už končí i SGA v češtině... Hm bude SG absťák :(

Příspěvek 06.12.2009 01:43:08
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Opäť dobrý diel s perfektným a pre mňa hodne nečakaným koncom. Tiež som si myslel, že Young prejde bránou s Rushom cez rameno.

Ja si myslím, že nevedia čo urobil. Podľa mňa to vie len TJ (musí predsa rozoznať od čoho má tie rany čo mu ošetrovala) a asi aj Eli.

Btw. ten nápad Rush ako bad guy - nemám veľmi rád porovnávanie SGU a BSG, ale to by bolo ako Baltar :)

Příspěvek 06.12.2009 02:14:17
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To si dela pr*** ze

Toto je spoiler!!!:
tam Rushe nechal? kazdopadne by me zajimalo jak to bude s tim typkem co si sedl do kresla
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 06.12.2009 02:23:37
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kdy bude tedy další díl? v Lednu nebo až v Březnu?
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 06.12.2009 02:57:29
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 06.12.2009 09:08:20
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

prvni pulka 7/10 druha pulka 9.5/10 skvle ese nam to zacina rozjizdet a leden neni tak daleko ;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 06.12.2009 10:55:25
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě ten design mimozemské lodě hodně připomíná Destiny. Jako antická loď to asi nebude, ale třeba by to mohlo být nějak odvozeno z Antického designu. Ostatně v sg bylo celkem obvyklé, že si různé rasy (planety určitě) byly nějak příbuzné, nebo spolu obchodovali (jak říkal Rush :D , to byla od něho dobrá hláška :D ).

Příspěvek 06.12.2009 11:00:26
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

římané taky okopírovali dizajn od řeků. no doufám že se v další epizode neobjeví replikátoři :D
coming soon or later

Příspěvek 06.12.2009 11:14:57
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

To asi ne, ale podle některých spoilerů
Toto je spoiler!!!:
čekám Ha'taky
.
Co se týče epizody, výborná a překvapivá. Chudák člověk,
Toto je spoiler!!!:
co mu to křeslo rozvrtalo hlavu...

Příspěvek 06.12.2009 11:39:14
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi hodně líbil, akorád mě nejvíc štve, že teď budu muset hooodně dlouho čekat, jak to dopadne. Těším se na moment, až Rush s touhle lodičkou objeví u Destiny. Jak asi bude vypadat další soužití Younga a Rushe - asi moc dobře ne. Mohli byste mi někdo vyspoilerovat za jakejch okolností se Rush dostane z tý planety a jak se dostane zpět na Destiny? Docela by mě to zajímalo, díky.

Příspěvek 06.12.2009 11:51:37

Odpovědět s citací

Podívej na spoilery ke space. :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 06.12.2009 11:53:13
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Škoda, že neodvysílali jednu epizodu navíc, protože to začíná být zajímavé.

Příspěvek 06.12.2009 12:19:10
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Podívej na spoilery ke space. :)

Toto je spoiler!!!:
Takže jako Rush bude v nějaký nádrži a na Destiny se během tohodle dílu nedostane? Alespoň, že se na scéně konečně objeví emzáci a dojde k bitvě, ale to možná až v 11ce. Ale nikde se nepíše, kdy se Rush dostane zpět.

Příspěvek 06.12.2009 12:34:45

Odpovědět s citací

podle mě Rush zjistil,jak otevřít ten poklop do té lodi...byl tam takový záběr,kdy drží sondu na poklopu té lodi a pak se kamera zaměří na jeho druhou ruku ve které drží brýle...přinejmenším podivné

Příspěvek 06.12.2009 12:39:10

Odpovědět s citací

Podle mě Rush (když vezmu v úvahu ty spoilery)
Toto je spoiler!!!:
s tou lodí neodletí, ale spustí nějaký signál, který přivolá emzáky a ti ho strčej do tý nádrže. A na Destiny se s nimi dostane zpět, jestli to budou oni, kdo na ni zaútočí.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 06.12.2009 13:11:51
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Whoooaaah nedávejte tady ty spoilery, je těžké neodolat :yahoo: (vtip samozřejmě ;))
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 06.12.2009 13:25:54
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

ja jen doufam ze ted se to konecne rozjede...
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 06.12.2009 13:31:00
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sice je blbý čekat, ale o to víc jsem pak natešenej na další díl :smile: .

Příspěvek 06.12.2009 13:37:44
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

První episoda, kterou jsem si dneska pustil znovu, což indikuje vysokou kvalitu. Minimálně podle mých osobních měřítek.
První půlka episody zajímavá. Rush velmi pragmaticky využil situace ... přesně tento typ lidí (postav) se mi libí :) Chloe ukázala, že může být také užitečná. Co se týče závěru: jedním slovem vynikající, vzájemný dialog Rushe a Younga krásně ukázal co se stane, když se střetnou dva lidé s opačným pohledem na svět.

A jinak jsem samozřejmě extra zvědavý, jak se to vyvine, protože určitá "intervence" mimozemštanů podle mě přijít musí. Hodně se mi líbila spekulace, kterou zde nadnesl Pomeranč ... uvidíme co nám budoucnost přinese :) .
Hodnocení: 8.5/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách