Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách Dosavadní děj SGU

Dosavadní děj SGU

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.12.2009 19:39:46
bigless Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Z úvodu musím říct, že jsem skalním fanouškem předchozích řad SG-1 / SGA. Téměř každý díl SG měl hlavu a patu a vtáhl diváka do dění. Doba pokročila a dnes tu máme SGU. Jistě si každý všiml změn, které se dostalo režii a kameře.
Námět jako takový mě netrápí a měl by sám o sobě velký potenciál kdyby...
1) kamera neposkakovala alá "na stativ rozpočet nestačil"
2) "obličejové záběry" netvořily polovinu děje
3) béčkové sociální zápletky alá Ulice(nevěra, vztahy, atd) netvořily tu druhou
4) doktor Rush v každém záběru nepůsobil nepřirozeně melodramaticky(histericky)
5) začal diváka bavit a nenutit ho po 5min urychlit(přeskočit) výše zmíněné scény, kdy nakonec skončí u posledních 5 minut epizody bez ztráty nitky v ději
6) absolutní absence popisu prvků technologického a vědeckého rázu, které tvořily podstatnou část předchozích řad a dělaly seriál zajímavým a odlišným

Pokud bych měl shrnout obsah dosavadních dílů, dal by se natočit ve shlédnutelných 2 epizodách kdyby se režie nesnažila tak nešťastně experimentovat a zaplňovat místa levnou(jak filmově tak finančně) prázdnoutou. Jediné co zajímá v tuto chvíli mne je jen nějaký posun, v který marně doufám. Pokud první série skončí v tomto tempu, dle mého není o co stát a sledovanost bude nadále klesat. :roll:

Příspěvek 05.12.2009 19:58:58
Vibbo Airman
Airman

Odpovědět s citací

Uz sa to tu rozoberalo v topicoch pre par poslednych casti. Na jednej strane, bol tento serial pripravovany a prezentovany tak, ze mame niektore s tychto zmien cakat. Na strane druhej musim povedat, ze mas skoro vo vsetkom pravdu (uz som videl aj s01e10), ale mnohí s tebou nebudu suhlasit. Vysledkom je, ze tento serial uz nieje pre nas ...

Příspěvek 05.12.2009 19:59:57
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já nějak pořád nechápu, že vám tak moc chybí to popisování technologií. Vždyť to většinou byly takové neskutečné bláboly, které stejně když vysvětlili, tak většinou v další epizodě fugovaly na principu pozměněném tak, aby se to hodilo do jiného scénáře. Myslím, že takhle jak to je, je to mnohem lepší a scénáristi se tak jednoduše nebudou zaplétat ve vlastních nesmyslech, které by pouze vyvolávaly další konflikty mezi fanoušky.

Příspěvek 05.12.2009 20:20:38
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, polovinu věcí, které jsi tu vyjmenoval jako zápory beru jako klady.

1) Zřejmě jsi nikdy neviděl BSG, nebo podobné "třesavkovité" seriály a filmy. Myslím že v SGU je ta třesoucí se kamera zvládnutá celkem dobře a netřese se tolik, jako třeba v BSG. A po několika prvních minutách už ani nezaregistruju, že se obraz klepe.

2) Co se obličejových záběrů týče, právě ty mají u mne v SGU velké plus a to nemluvím jen o záběrech na obličeje. Tvůrci kameru v SGU dávají na naprosto neobvyklá místa a za těch deset epizod první série jsme viděli víc úžasných záběrů, než za celou SGA. Jen pro zajímavost se podívej tady:
http://forum.gateworld.net/showthread.php?t=71438

A věř mi, že vizuální provedení zaujme tuctového diváka, který náhodou přepne na SGU víc, než kdejaký superextra děj.

3) Souhlasím s tím, že by v SGU nemuselo být až tolik sociálních zápletek, ale vcelku mi tahle změna nevadí. Je to mnohem lepší než pozdější SG-1 a SGA, kde prakticky nebylo nic takovýho. A epizody kde bylo, hodnotím jako jedny z nejlepších. Podívej třeba na Remnants...Nakonec, když znáš postavy takhle dopodrobna, líp se můžeš vcítit do příběhu.

4) Doktor Rush je podle mě nejúžasněji napsaná postava v dějinách SG, nemluvě o Carlyleovi jako herci extra třídy, kterej z Rushe udělal to co je. Má jasné cíle (i když pro nás ještě nejasné) a jde si za nimi. Chová se logicky - vzhledem ke své povaze - a jeho záchvaty jsou imho super. Změna oproti SG-1 a SGA, kde byli všichni kamarádi a fajn super čitelní - pokud to ovšem nebyli padouši. Ale Rush není ani padouch, ani klaďas. A v jistém ohledu se s ním dá kvůli strátě manželky soucítit. Všecko dělá jen kvůli ní. Jinou otázkou už je, jestli by s tím ona souhlasila.

5) To je ale věc vkusu. Když tě to nudí, nekoukej na to. Okolo je spoustu jiných seriálů.

6) Ono ale už na začátku bylo řečeno, že to tak bude. Jsou to prostě špatní lidé na špatném místě, nevědí co dělají. A jedinej kdo to ví je Rush, jenže ten si toho většinu nechává pro sebe. Navíc je to od tvůrců fikaný, protože odpadnou věčené dementní topicy na fóru, že v jednom díle bylo řečený že je to tak a teď to zase dělaj tak. Tvůrci se tím vyvarovali zbytečných vlastních bugů.

Abych tu jen nereagoval na tvůj příspěvek. Ohledně názvu topicu, začínaj mě štvát lidi, co tvrděj, že to nemá žádnej příběh, že se tam nic neděje. Takže výčet story-arců, který vlastně podle některých "neexistujou":

- Nevíme kde jsme, nemáme jídlo, pití, zásoby a jsme špatní lidé pro tuto práci
- Rush versus Young konflikt, už od pilotu
- Rush versus Telford konflikt, už od Air III.
- Musíme se dostat domů
- Eli, Scott a Chloe triangl
- Armáda vs. Civilové nedůvěřivost, později konflikt
- Snahy IOA o převzetí kontroly nad lodí

Všechny tyhle témata jsou nakousnutý téměř v každý epizodě a to je jen zlomek. Nebudu spoilovat, ale některé věci které se už v SGU staly budou důležité ve druhé polovině, takže ten story-arc se bude dále rozvíjet. Sice jsou půlka z toho spory mezi lidmi, ale tohle je character-driven story. A teď v Justice kdy je Rush ponechán na planetě - to je SAKRA zvrat a ne všichni si dovedou představit, jak tohle zamíchá s dějem. Navíc tu máme tolik vytoužené emzáky - nebo aspoň jejich technologii v tomto díle a druhá půlka bude mnohem zajímavější z tohohle pohledu.

V SGU se toho stalo hodně. Jen lidi kteří si neuvědomili, na jaký typ seriálu koukají, to stále nejsou s to pochopit. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.12.2009 20:25:50
bigless Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vibbo píše:
Uz sa to tu rozoberalo v topicoch pre par poslednych casti.

Pokud se to tu probíralo někde na 21.stránce x-té epizody, omlouvám se, ale skutečně jsem ty vlákna nepročítal, neboť k nim nemám co dodat. ;)
Pokud to bylo předesíláno už před uvedením tak nemá název Stargate v tomto seriálu dle mého co dělat. Stejně už tam hvězdná brána nehraje téměř žádnou roli..

kufač píše:
Já nějak pořád nechápu, že vám tak moc chybí to popisování technologií. Vždyť to většinou byly takové neskutečné bláboly, které stejně když vysvětlili, tak většinou v další epizodě fugovaly na principu pozměněném tak, aby se to hodilo do jiného scénáře. Myslím, že takhle jak to je, je to mnohem lepší a scénáristi se tak jednoduše nebudou zaplétat ve vlastních nesmyslech, které by pouze vyvolávaly další konflikty mezi fanoušky.

Bláboly? A co je podle Vás sci-fi? Blábol? :) Proč na sci-fi lidé koukají a čtou? Protože bláboly vyžadují ;)
Mohu se ještě zeptat jak vypadají konflikty mezi fanoušky? To jako, že se sejdou dvě skupiny a poperou se protože mělo slovo "transportér" rozdílný význam ve 3. a 7.epizodě?? :lol:
Pokud se tento seriál někomu líbí, nikomu to neupírám. Jen tu ventiluji svůj názor ve věcně zazvaném vláknu. Od toho snad fóra jsou ;)

Příspěvek 05.12.2009 20:27:17
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Fungovaly na principu pozměněném?...dovol, abych ti něco vysvětlil...

SG-1 a "kameny":
V původním seriálu jsme mohli vidět Valu a Daniela, kteří se připojili přes antické zařízení s "kameny" do dvou lidí v Ori Galaxii. Tam ovládali jejich těla, avšak vědomí těch lidí neovládaly těla Vala a Daniela.
SGA a "kameny":
Včera jsem shlédl vůbec poprvé díl "Totožnost" s českým dabingem. Dost mě v tomto díle udivil fakt, že "kameny" pracovali na SGU způsobu, tj. , že ženská ovládala Kellerovou a ona její tělo. Rozpor s SG-1...
SGU a "kameny:"
Tady již pro jistotu nemají normální zařízení, nýbrž lidskou technologii. Avšak kameny máme pořád antické. Zde je další "krpa": Člověk, který připojí "kámen" ovládne tělo člověka, který je "na stráži" u zařízení. Další blbost a jak určitě vidíte, SG-1 a SGU se dosti vzdálily.

Toť můj výklad, musím uznat, že SGU je "technologicky" velmi zaostalé. :hmmm:
Avšak příběhem velmi pokročilé. Velmi se mi líbízpracování, které oboum seriálům chybělo, avšak je fakt, že zde není zábava, jakou jsme měli možnost vidět v SG-1 a SGA. Docela mi tam chybí nějaký "rychlý, inteligentní, tajemný a 'nepromyšlený'" zvrat. :yes:
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 05.12.2009 20:30:51
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Coder: (teď to nemyslím nějak zle) Zvrat na konci Justice ti byl málo? :D (za předpokladu, že ji tu epizodu teda viděl)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.12.2009 20:36:16
bigless Airman
Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
No, polovinu věcí, které jsi tu vyjmenoval jako zápory beru jako klady.

...

No evidentně jsi mnohem vnímavější na děj než většina ostatních diváků včetně mě a eviduješ věci které mi unikají(možná z výrazů oněch obličejů). Do toho já už nevidim :lol:
Ano BSG mě naprosto neoslovilo. Režie se v těchto seriálech snaží za každou cenu udělat něco originálně(módně) tak řeknou kameramanovi, aby si dal 2kafe navíc a počkal co to udělá s obrazem.. Tohle není profesionální ani tvůrčí. To je prostě homemade. :)
Ano je i mnoho filmů, kde tato technika byla použita jenže..když to někdo neumí, diváka to ruší. Koukni se na District 9. Tam to bylo naprosto na místě a neřekl bych ani popel.

Příspěvek 05.12.2009 21:07:06
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vyjádřím se jenom k té kameře.
Přijde mi to zajímavé, netradiční a děj oživující. V seriálech a filmech se většinou používá klasická kamera. Takové klasické záběry teda mě už velice nudí, nevím jestli to je tím že jsem studoval fotografii a kameru ale prostě mi to přijde jako jeté klišé které omrzí.
Ovšem jsou vyjímky které dokážou i s klasickými záběry zázraky např. Tarantino nebo Alan Ball. Ale těm to trvá hromady času vytvořit kompozici a střihy které vytvoří něco skvělého. Samozřejmě rozklepané záběry se nehodí do všeho, ale když se to dobře zakomponuje, tak to přináší příjemné oživení. Myslím že u SGU se povedlo to příjemně zakomponovat. Zároveň takové záběry jsou v přijatelné míře. :-)
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 05.12.2009 21:10:47
Mlok1911 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlásím z těmi sociálnímy zápletkamy ale na druhé straně co byste udělali kdyby jste se dostali na místo s jinímy lidmy odkud není cesta zpět, několikrát by vám hrozila smrt a nevíte co se stane další den? Myslím si že to patří k život ikdyž je to někdy nuda. Zatím mám s SGU smíšené pocity ale ještě není ani konec první řady tak uvidíme kam se to vyvine.
Říkám, co podle tebe je ten koščej?
Obávám se, že smrt.

Příspěvek 05.12.2009 21:31:48
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Coder:
Dovolím si s tebou trochu nesouhlasit. Ty kameny co byli v SGA mohli klidně bejt vylepšená "modernější" verze těch co měli v SG-1. Navíc ty kameny v sg-1 byli zničeny, takže teď v sgu pravděpodobě používají ty z Atlantidy.

Jinak hned k prvnímu příspěvku se raději nebudu vyjadřovat, protože to nemá cenu. Některejm lidem se prostě nevysvětlí že už před začátkem SGU bylo řečeno, že bude naprosto odlišný od sg-1 a sga a že bude víc zaměřený na postavy. :wall: :wall: :wall: A navíc tenhle třesavej styl kamery je prostě teď v kurzu ať se nám to líbí nebo ne a zaměření na vztahy mezi postavama taky. Viz např. Lost, kterej je určitě jedním z nejlepších seriálů současnosti.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 05.12.2009 22:06:37
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jackson D. vs. Coder
A to jsou přesně ty konflikty mezi fanoušky o kterých jsem mluvil. Přesně proto je podle mě lepší, že v SGU nejsou nové technologie hned úplně dopodrobna vysvětleny.

Příspěvek 05.12.2009 22:18:47
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já jsem zatím nepřetočil ani vteřinu ze všech dílů SGU. Ba naopak to přetočím dozadu abych si stihl přečíst titulky nebo se podíval na nějaký detail na scéně (anglina mi nic moc neříká :( )

A co se týče kamenů. Kameny jsou antický a vysílač je "lidský" a pravděpodobně pracuje na subprostoru. A lidi co jsou na stráži tak vždycky umístí (popřípadě sundají) kameny z podložky a tak je aktivují. Každý kdo přijde na hlídku tak musí aktivovat kameny, aby se lidi z destiny spojily s ním. Bral bych to jako lepší obdobu vysílaček pracujících v subprostoru. Nebo aspoň tak si to vysvětluji a úplně mi to stačí!

Příspěvek 05.12.2009 22:43:00
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Zvláštní, že McKay řekl, že jsou ty přístroje identické :)
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 05.12.2009 23:03:34
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jo a to zjistil tím svým rentgenovým viděním ne? Jediné co bylo identické byl ten terminál vzhledově, ale tak proč by nebyl zevnitř upgradovaný?
Obrázek

Příspěvek 05.12.2009 23:40:08
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ke kamenům: Já osobně si nepamatuju, že by je v SGA používali (osvěžte mi paměť), ale v SG-1, když se na ně Vala a Daniel připojili, tak ovládali těla jen těch cizinců, ti sice kameny také měli, ale nevložili je do terminálu... v SGU je po každé detailní záběr, že když se střídají na stráži, tak označí kameny na terminálu na svoje "jméno" tak možná proto ovládaj i lidi na druhým konci...

Kamera: roztřesená kamera mi vůbec nevadí, v BSG se mi líbila, hlavně při scénách, kdy kameraman jako by běžel s ostatními, což působilo více věrohodně...

Sci-fi má vycházet z reality... né, že tam nakupý nějaký bláboly alá černá díra-> zbraně na maximum :lol:

Že nemá být Stargate v názvu... no, jelikož se tam díky ní dostali... jelikož mají omezenou dobu na použití (než loď zase odletí) atd. V SGA se HB taky jen dostali na Atlantis a pak ji používali jako cestovní prostředek (jako Jumper), o ní už to taky nebylo, hledali celou dobu ZPM nebo nějakou super čuper technologii, kterou i když našli, tak v dalším díle stejnak narazili ještě na lepší a nikomu to nevadilo...

Jak tu bylo psáno: sledovanost bude dále klesat... mám za to (nevím jak až moc jsou mé informace aktuální), že sledovanost rostla nebo se min. držela na stejné úrovni... každopádně vyšší než u SGA...

Vztahy postav a lidí obecně na lodi se dali čekat a dělají seriál reálnější, vsadím se, že podobně jste si vztahy budovali v nové třídě na škole, v zaměstnání atd. atd.

K technologii: jsou na milion let (nebo jak přesně dlouho) staré lodi, tím pádem asi nebudou takový přeborníci v její znalosti... Už tam hold není Shepp, který sedne poprvé za řízení Jumperu a lítá jako by v tom seděl od narození nebo McKay, který se po přečtení popisku na zdi kompletně vyzná v celé Auroře a spojením pár drátů v ovládací konzoli na můstku spraví zničené motory... Potom samozřejmě odpadají ty dohady, které byly i kolem prvního dílu (bitva mezi 304 a Hatakama)...

K BSG (OT): ten seriál nebyl jenom o kameře, ale o zamyšlení a přemýšlení nad celým seriálem a problémem, nebylo to tom, že se tam dvě rasy jen midlí o nic, jen tak, protože nemají co dělat a protože mají nekonečně nábojů a můžou střílet jednou rukou čím chtějí... to tam opravdu nebylo...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 05.12.2009 23:56:14
Matyx Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mě je tento seriál Stargate: LOST , podobnost se tu najde... Především SGU se snaží dohnat věk diváků, což se mu IMHO daří. Hvězdná brána je už jen podružný nástroj, který se občas hodí a celkově technologie zatím nejsou důležité - ale to je pro mě příjemná změna... Určitě se to nedá srovnávat s klasickou SG-1 nebo SGA protože tohle je absolutně odlišný seriál, který se stylem blíží například LOST. Už není tolik pohádkový, učesaný ani SCI-FI, ale jedná se spíš o drama. Takže, máme tu nový seriál, který se konečně dokázal odpoutazt od zaběhnutých klišé, které SGA jen přebralo od SG-1. Já jsem spokojen !
PS: A kromě toho - dialogy mezi postavami konečně nezní jako kdyby je napsal pětileté děcko !

Příspěvek 06.12.2009 00:39:10
Major
Major

Odpovědět s citací

Myslím, že tak velká provázanost postav jako byla v LOSTech tu není... přeci jen se neřeší, kde se kdo rok zpátky potkal, kdo je koho otec a jaký mají osud :D

Je to naprosto jiný seriál a to právě tihle lidi nedokáží pochopit a proto si myslí, že je to blbost a že se to nemá jmenovat SG, protože už to není hold taková pohádka jako byla SG1 a SGA... Ale pochopte, že se vyvíjí i seriály a aby to bylo zase to samé by se ten seriál vůbec neudržel a skončilo by to jako Firefly :( (zrušen v "půlce"). By bylo trapné dělat pořád dokola ten samý seriál, akorát v jiných kulisách a s jinými herci, skončilo by to stejně - lidé by se přestali dívat, utnuli by to, poslední epizoda spíchnutá na koleně by byla málo na konec několikaletého seriálu a tak by to šlo donekonečna (viz kruh násilí v BSG :D )... se rozhodli tento koloběh zastavit a udělat něco nového a zatím se to daří... a hlavně SG1 a SGA mohlo skončit dá se říci kdykoliv, protože tam nebyl výraznější příběh, tady nějaký hodně dlouhodobý je :)
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 00:57:40
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ja sem hlavně nepochopil proč v prvnim díle nepoužil zmeský křižník asgardské paprsky. Z toho co vim z SGA by se hamon nemel problem ani s flotilou hataku natož s pouze 3, neměl by se ani zahřát.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 06.12.2009 01:00:13
Major
Major

Odpovědět s citací

To se řešilo už dávno... hold se scénáristi v tomto ohledu od konce SGA moc nezlepšili a neponaučili...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 01:18:31
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

rigix píše:
Ja sem hlavně nepochopil proč v prvnim díle nepoužil zmeský křižník asgardské paprsky. Z toho co vim z SGA by se hamon nemel problem ani s flotilou hataku natož s pouze 3, neměl by se ani zahřát.

Z bitvy jsme viděli asi dvě (číslem 2) sekundy. Třeba je použil. Třeba byly Ha'taky napájené ZPM. Třeba je pilotovali Antikové. Nevíme.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 06.12.2009 01:22:11
Major
Major

Odpovědět s citací

To je samé třeba a na poměry SG i dost nereálné... prostě se jim nechtělo nic pořádně dělat, tak to takhle osekali... během těch 2 sekund, jak ty říkáš, dřív končila i Ori loď na kousky...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 02:12:59
bigless Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
..
Sci-fi má vycházet z reality... né, že tam nakupý nějaký bláboly alá černá díra-> zbraně na maximum :lol:
..

Jsem tu nový a nechci tu nikoho urážet, ale začínám pochybovat o české základně SG a to zejména o vzdělanosti.
Doporučuji si přečíst http://cs.wikipedia.org/wiki/Science_fiction a poté zhodnotit své závěry.
Sci-fi je zejména o "zbraních na maximum" apod. a rozhodně nemá vycházet z reality. Proto se jmenuje science fiction. V překladu to znamená "vědecky fiktivní". Proto nechápu jak mohou být fanoušci v konfliktu. Pokud o něčem ve scifi říkají, že je to nereálné nebo to nesedí apod. nepochopili podstatu scifi.

Pokud v SG chcete mít drby o tom kdo se s kym vyspal, kdo to s kým tahne, kdo komu zahnul, kdo to psychicky neustál, atd. pak nevím proč jsou ti lidé zavřeni na lodi. Big brother by obsáhnul 2/3 tohoto obsahu. Mě to připadá jako americkej bulvár ale ok. :)

Pokud třesoucí se kameru pokládáte za umělecké a In, nic proti. Já když na někoho hledím, pohled se mi netřese. Pokud tedy dotyčný netrpí nějakým záchvatem. Proto pokládám tento efekt v mnoha případech za nadmíru nepřirozený a nepříjemný(zejména statické záběry kdy se kamera nepohybuje).
Je vysoce pravděpodobné, že si nad SGU budou libovat diváci, kteří fandí Lost, Prison Break, BSG a podobným "moderním" seriálům. Asi jsem se hold nenechal ztrhnout touto vlnou "kreativity". :arrow:

Příspěvek 06.12.2009 02:17:24
Major
Major

Odpovědět s citací

Spíš si ten seriál nepochopil, ale neva...

Když se nic neděje a kamera je roztřesaná jsem si již zvyknul... v momentech, když se něco děje a všichni utíkaj nebo co já vím se mi to líbí a doplňuje to...

Tak sci-fi musí vycházet z vědy a určitě to musí mít nějaký hranice a pravidla, jinak už je to fantasy (což drak tam byl :D ), kde nejsou pravidla a můžeš si stvořit cokoliv... a to rozhodně SG být nemůže... jinak se to může rovnat s Legend of the Seeker či podobným věcem...

A Prison Break a SGU bych moc nesrovnával, to v tom nevidím... spíš ten The Shield... ale když je někdo omezen na děcké příběhy plné stříleček a nesmrtelných postav, které jednou ranou zastřelí deset nepřátel (jako Chuck Norris :D ), tak se nedivím, že mu SGU nedopřává té blaženosti, kdy všechno chápe a je mu to zcela jasné, připadá mu to reálné a myslí si, že až vyroste bude taky takový...
Obrázek

Příspěvek 06.12.2009 02:22:59
bigless Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mlok1911 píše:
Souhlásím z těmi sociálnímy zápletkamy ale na druhé straně co byste udělali kdyby jste se dostali na místo s jinímy lidmy odkud není cesta zpět, několikrát by vám hrozila smrt a nevíte co se stane další den? Myslím si že to patří k život ikdyž je to někdy nuda. Zatím mám s SGU smíšené pocity ale ještě není ani konec první řady tak uvidíme kam se to vyvine.

Neříkám, že jsou sociální zápletky špatné. Já jen tvrdím, že je o tom celá série. S vesmírem a s okolím nemá prakticky nic společného. Ti lidé jsou prostě zavřeni v cizím prostředí v omezeném prostoru, nemohou domu a řeší existenční problémy. K tomu ale nemusela posloužit vesmírná loď a návaznost na stargate. :scratchanym:

Další

Zpět na Pokec o epizodách