No, polovinu věcí, které jsi tu vyjmenoval jako zápory beru jako klady.
1) Zřejmě jsi nikdy neviděl BSG, nebo podobné "třesavkovité" seriály a filmy. Myslím že v SGU je ta třesoucí se kamera zvládnutá celkem dobře a netřese se tolik, jako třeba v BSG. A po několika prvních minutách už ani nezaregistruju, že se obraz klepe.
2) Co se obličejových záběrů týče, právě ty mají u mne v SGU velké plus a to nemluvím jen o záběrech na obličeje. Tvůrci kameru v SGU dávají na naprosto neobvyklá místa a za těch deset epizod první série jsme viděli víc úžasných záběrů, než za celou SGA. Jen pro zajímavost se podívej tady:
http://forum.gateworld.net/showthread.php?t=71438
A věř mi, že vizuální provedení zaujme tuctového diváka, který náhodou přepne na SGU víc, než kdejaký superextra děj.
3) Souhlasím s tím, že by v SGU nemuselo být až tolik sociálních zápletek, ale vcelku mi tahle změna nevadí. Je to mnohem lepší než pozdější SG-1 a SGA, kde prakticky nebylo nic takovýho. A epizody kde bylo, hodnotím jako jedny z nejlepších. Podívej třeba na Remnants...Nakonec, když znáš postavy takhle dopodrobna, líp se můžeš vcítit do příběhu.
4) Doktor Rush je podle mě nejúžasněji napsaná postava v dějinách SG, nemluvě o Carlyleovi jako herci extra třídy, kterej z Rushe udělal to co je. Má jasné cíle (i když pro nás ještě nejasné) a jde si za nimi. Chová se logicky - vzhledem ke své povaze - a jeho záchvaty jsou imho super. Změna oproti SG-1 a SGA, kde byli všichni kamarádi a fajn super čitelní - pokud to ovšem nebyli padouši. Ale Rush není ani padouch, ani klaďas. A v jistém ohledu se s ním dá kvůli strátě manželky soucítit. Všecko dělá jen kvůli ní. Jinou otázkou už je, jestli by s tím ona souhlasila.
5) To je ale věc vkusu. Když tě to nudí, nekoukej na to. Okolo je spoustu jiných seriálů.
6) Ono ale už na začátku bylo řečeno, že to tak bude. Jsou to prostě špatní lidé na špatném místě, nevědí co dělají. A jedinej kdo to ví je Rush, jenže ten si toho většinu nechává pro sebe. Navíc je to od tvůrců fikaný, protože odpadnou věčené dementní topicy na fóru, že v jednom díle bylo řečený že je to tak a teď to zase dělaj tak. Tvůrci se tím vyvarovali zbytečných vlastních bugů.
Abych tu jen nereagoval na tvůj příspěvek. Ohledně názvu topicu, začínaj mě štvát lidi, co tvrděj, že to nemá žádnej příběh, že se tam nic neděje. Takže výčet story-arců, který vlastně podle některých "neexistujou":
- Nevíme kde jsme, nemáme jídlo, pití, zásoby a jsme špatní lidé pro tuto práci
- Rush versus Young konflikt, už od pilotu
- Rush versus Telford konflikt, už od Air III.
- Musíme se dostat domů
- Eli, Scott a Chloe triangl
- Armáda vs. Civilové nedůvěřivost, později konflikt
- Snahy IOA o převzetí kontroly nad lodí
Všechny tyhle témata jsou nakousnutý téměř v každý epizodě a to je jen zlomek. Nebudu spoilovat, ale některé věci které se už v SGU staly budou důležité ve druhé polovině, takže ten story-arc se bude dále rozvíjet. Sice jsou půlka z toho spory mezi lidmi, ale tohle je character-driven story. A teď v Justice kdy je Rush ponechán na planetě - to je SAKRA zvrat a ne všichni si dovedou představit, jak tohle zamíchá s dějem. Navíc tu máme tolik vytoužené emzáky - nebo aspoň jejich technologii v tomto díle a druhá půlka bude mnohem zajímavější z tohohle pohledu.
V SGU se toho stalo hodně. Jen lidi kteří si neuvědomili, na jaký typ seriálu koukají, to stále nejsou s to pochopit.