Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Vinas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

nedávno jsem viděl film District 9 - podle mě je to výtečný film. Je to sci-fi a odehrává se paradoxně v Johannesburgu, kde přistála mimozemská loď.
Schválně se podívejte... a uvidíte sami ...

"I want everyone watching this to learn from what has happened..."

moje hodnocení - 98%
CSFD.cz - 86%

taky bych doporučil filmy na motivy knih Terryho Pratcheta. Například Hogfather ... je to výborná komedie a oddechovka...
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. I když tím prvním si nejsem jist." - Albert Einstein
---------------------
Avernakis -> Avalon -> Terra -> Atlantus
Universe -> Milky Way -> Earth -> Atlantis

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Neprůstřelný plán- Další zlodějský filmík. Takový průměr, kdy je partička zlodějů (teoretiků), vydírána mafiánem, který jim hrozí, že je udá, pokud pro něj něco neukradnou. První půlka byla celkem zábavná, ale ve druhé jsem už jen čekala, kdy přijde zvrat, který u těchhle filmů bývá základem. Spíš by to vyšlo líp jako epizoda Podfukářů nebo Leverage, než jako film. Ryan Reynolds tu je celkem sympaťák, bohužel později zatlačen do pozadí. David Suchet není dobrý záporák ve smyslu toho, že je příliš sympatický, než aby z něj šla hrůza, navíc ho ta role asi moc nebavila. Kristin Booth byla naopak hrozně nesympatická, stejně jako jakýsi Joris Jarsky, rádoby geek. Potěší menší role Davida Hewletta, jinak je to celé tak na jedno shlédnutí.

21 gramů - Nemám ráda Seana Penna. To asi ovlivnilo moje hodnocení, protože jeho štěněčí oči, které tady v půlce filmu hází, mi lezly na nervy a do té role mi vůbec neseděl. Ale Penn stranou - film je v podstatě instantní deprese, stylem vyprávění připomínající Crash, Memento nebo Fontánu. Mám ráda tenhle styl, kdy do sebe jednotlivé události zapadají postupně a vytvářejí tak příběh. Jen mi to tady přišlo už trochu přepísklé, navíc s hodně zvláštním koncem. Některé nevysvětlené věci mi vadily, třeba co se stalo s Paulovou ženou? Vysvětlení, že se "vrací do Londýna" mi nestačilo. Měla teda to jeho dítě? Líbila se mi Naomi Watts a Benicio Del Toro, který mi ale zpočátku lezl těmi křesťanskými žvásty na nervy. Problém byl v tom, že Naomi (jedna z mých oblíbenkyň), tu celou dobu buď jen brečí nebo je na drogách či opilá, Penn hází nešťastné obličeje (nic jiného ani neumí), a ani jeden z nich, navzdory propracovanému příběhu, nemá moc hloubku. Prostě tak nějak "jsou", bez hloubky a detailů. Kdo si mě na relativně malém prostoru naopak úplně získal, byla Melissa Leo. Velmi opomíjená herečka, která tu předvedla uvěřitelnou variaci milující matky a manželky. Není si tak úplně jistá směřováním svého manžela, ale je ochotná mu to odpustit kvůli dětem.
Asi jsem čekala nějak víc. Možná, až se mi ten film trochu rozleží, tak ho budu hodnotit mírněji.

Stejně to dlouhé hodnocení nebude nikdo číst. :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Jerkie-Leg Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kult hákového kříže

Mrknul jsem se na csfd a překvapivě jsem dlouho nemohl nic najít, až jsem najednou naprostou náhodou uviděl zvláštní nazisticky, válečně vyhlížející název. :)
Kouknul jsem na film a musím říct, že .... no vlastně nemám slov ... asi to bude tím, že toto píšu přímo po filmu :D
Prostě, kdo chce vidět působivý film s hlubokou myšlenkou, se zajímavýmy herci a dechberoucí atmosférou ať koukne! Nebudete litovat!
Obrázek

General
General

Odpovědět s citací

Návrh - Ale jo, dobrý filmík. Takový správně oddechový. Typický romantický film, kde jsem se ale párkrát od srdce zasmála, což se o jiných komediích říct nedá. Trochu mi vadilo natahování, možná by to sneslo trochu kratší prostředek. Možná i to, že Ryan Reynolds a Sandra Bullock sice mají chemii, ale věkově k sobě přece jen už trochu nepasovali. Ač mám Sandru velmi ráda, tady už i přes všechen make-up bylo vidět, že není nejmladší a z romantických komedií tohohle typu už poněkud vyrostla. Navíc místy trošinku křečovitě přehrávala, zatímco Reynolds byl vedle ní uvolněný a v pohodě (komediální pozice mu imo sedí mnohem víc, než vážná role, ale ještě má dost možností mi to vyvrátit :wink: ). Ale scéna se psem nebo "nahá" scéna byly super, vtipné a originální. :) Ten pejsek byl roztomilý :D Jenom u Ramona jsem měla neustále pocit takového wtf a scény v titulcích byly taky už trochu přehnané,
Ale na nedělní odpoledne je to ideální film, který snese i opakované skouknutí. Takže u mě spokojenost. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Vinas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

My z budoucnosti - výborný (ruský) film o skupince archeologů pátrajících po artefaktech z druhé světové války, kteří se náhodou dostanou do minulosti. Je to bombový film, doporučuji všem, kteří mají rádi válečné filmy a taky těm, kteří si neodpustí dávku akce a mírného sci-fi.
Hodnocení : 9/10
fdb.cz : 72.5 %

"Možná se vám to bude zdát divné, ale my jsme vaši potomci."

http://www.fdb.cz/filmy/46925-my-z-budoucnosti.html
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. I když tím prvním si nejsem jist." - Albert Einstein
---------------------

General
General

Odpovědět s citací

Muž, který věděl příliš mnoho - poslední "klasický" film od Hitchcocka z jeho nejznámějších prací, který mi ještě chyběl. Upřímně nevím, jestli to zařadit pod Vertigo a Na sever severozápadní linkou, nebo vedle nich, protože je to jeden z jeho nejlepších. Troufám si říct, že v mých očích překonává i Ptáky a Psycho. Asi za to můžu vděčit věčnému a nesmrtelnému Jimmy Stewartovi, který dává svým postavám civilnost, a zároveň vnitřní sílu. I když Okno do dvora mě moc nenadchlo, tak filmy s ním (a Grantem) považuju ze nejlepší. Každopádně tady k tomu přispívá ještě hodně dobře vybudovaná atmosféra. Hitchcock byl génius a nikdo mi to nevymluví. To, co dokázal s atmosférou a napětím v roce 1956 udělat, je až neuvěřitelné. Spousta dnešních filmařů s tím má problémy, ale jeho napětí budované během závěrečné půlhodiny zaslouží obdiv. Možná celkovému vyznění pomáhá i to, že hlavní hrdinové jsou manželé, mají určité spojení, díky němuž funguje chemie a Doris Day navíc není tak nanicovatá jako další Hitchcockovy blonďaté hrdinky. Chová se tu racionálně, její scéna, kdy přemýšlí, jestli má riskovat život syna a zachránit premiéra, je dost realistická a jako matka, bojující za život syna je dost uvěřitelná. Teď už mi od Hitchcocka zbývá ještě spousta filmů, ale o vítězích je na mém osobním žebříčku už asi rozhodnuto :)

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Lidi, co jste byli na Twillight2 pište, srovnávejte s jedničkou?? :D :D :D :D To jemůj nejočekávanější film sezóny :D :rflmao: :rflmao:

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dám si to o víkendu... Už teď se psychicky připravuju.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Už tu to bylo psáno... ale před chvílou jsem dokoukal 2012... zajímavé... efekty senzační... akorát teda ten příběh pokulhával, tam všechny zachránil nějakej "vůl" spisovatel... v Dnu poté to byl aspoň člověk, kterej se v tom trochu vyzná...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vánoční koleda - má nejoblíbenější Dickensovka a jedna z nejoblíbenějších knih vůbec. Nečekala jsem od toho zázraky, ale nakonec jsem byla poměrně příjemně překvapena. Herce sice nebylo pod vrstvou make-upu ani poznat, Bob Cratchitt navíc vypadal až neuvěřitelně umělě. Příběh byl ovšem pěkný a ve srovnání s knihou strašidelnější. Přišlo mi jen, že Colin Firth celkem dost přehrával, minimálně v první scéně. To jeho horování nad Vánoci jsem mu fakt nevěřila ani na vteřinku. Scrooge byl oproti tomu zahraný docela dobře. Co se duchů týče, tak Marley byl celkem dobrý (až na rádobyhumornou vložku se šátkem), duch minulých Vánoc překvapil. Ovšem když jsem viděla ducha přítomných Vánoc, nevěřila jsem svým očím. Byl to úžasný kříženec Ježíška, Santy Clause a Teal´ca (vskutku). Co mě ovšem dost mrzelo, byl duch budoucích Vánoc. Tady to podle mě režisér tak trošku krapet přehnal a celá ta scéna vyzněla nakonec úplně jinak. Kdybych měla hodnotit, dám tak 6,5/10, hlavně kvůli poslednímu duchovi a až neuvěřitelně voskovým postavám.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Vinas Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

2012 - WOW! Ty efekty ... to je holt síla. Člověku běhá mráz po zádech při pohledu na naprostou destrukci :D
Hodnocení :9/10
csfd.cz: 68%
---------------------

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

New Moon = old shit.
2/5
(nepřišlo mi to výrazně horší oproti jedničce, resp. lepší v něčem a horší v něčem jiném)
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

General
General

Odpovědět s citací

2012 - Emmerichovi v dětství asi provedli něco hodně ošklivého, protože dovést svět až k destrukci tímhle způsobem, to se musí umět. :D Není jediný, první ani poslední, ale po emmerichovsku je to jedinečné. Po dost nudném Dnu poté je tohle zase Emmerich. Můžu patnáctkrát kroutit hlavou nad tím, jak z amerického prezidenta dělá hrdinu, s jakým gustem likviduje všechny symboly USA (ani letadlová loď USS John Kennedy nebyla ušetřena), jak si pět minut před jistou zkázkou každý najde čas na proslovy o lidství či rodině, jak nechá celou loď bez dechu sledovat, jestli to Jackson vlastně přežil, zda pejsek stihne doběhnout k paničce a vůbec tam nacpe všechny tyhle patetické věci, a přesto jsem se u toho bavila. I to, že zkáza světa je vysvětlena technoblábolem o dvou větách. Délka 158 minut mi přišla přepálená, ale kupodivu se vůbec nezdálo, že by tam byla nějaká scéna navíc. Povinné seznámení s postavami, katastrofa, záchrana. Myslím, že ty malé osobní příběhy a finální střetnutí jejich hrdinů je to, co ten kostrbatý scénář drží pohromadě, i když je spíš postaven na náhodách. Jediné, co se mi nelíbilo, byl dost primitivní způsob, jakým se zbavili soka hlavního hrdiny, přičemž ho ani nikdo následně neoplává. Trochu bych si i troufla říct, že tu Emmerich vůbec pozabíjel špatné hrdiny :-) Emmerichovi kupodivu herci stále věří, a tak po Willu Smithovi či Dennisu Quaidovi přicházejí velmi příjemně civilní John Cusack a Amanda Peet. Nemají moc prostoru k nějakému velkému herectví, ale i jejich přítomnost zajistila, že dialogy a proslovy nezněly tak pateticky, jak by možná zněly z úst někoho jiného.
Takže shrnuto - s totálním vypnutím mozku jsem se velmi dobře bavila. :)

P.S. - nejsmutnější na tom je to, že po odchodu z kina mě jako první věc napadla, že lidstvo by něco takového potřebovalo...:scratch:

Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zombieland
žánr: komedie / horor
hodnocení: 9/10

http://www.csfd.cz/film/252091-zombieland/
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zombieland

Taky jsem film viděl, začátek byl perfektní prostředek byl trochu nudnější, bill muray, jízda na motorce z garáže a pouť to zase dotáhly... 8/10

Dobře jsem se nasmál a to je dobrý znamení...

PředchozíDalší

Zpět na Filmy