Takže opět shrnutí tentokrát čtvrté série. Jakmile skončila jedna válka, začla druhá. Velmi pěkné.

Mělo to úžasný spád a žádné vyplňovačky, což se málokdy vidí.
Toto je spoiler!!!:
|
Sheridanovo tažení proti Clarkovi jsem si naprosto vychutnával a epizoda Endgame byla opravdovým vrcholem. |
Poslední dvě epizody pak byly takovým zajímavým doplněním.
Toto je spoiler!!!:
|
Hlavně se mi líbil nápad flashforwardů v 4x22. "Povznesený" ranger za milión let v ochranném obleku a la Vorlon neměl chybu. |
Ještě bych uvedl jeden nezapomenutelný moment
Toto je spoiler!!!:
|
ve scéně, kdy je G'Kar krátce po zadržení Centauri předveden před císaře a ptá se na jediné: "Nevíte, kde by mohl být Mr. Garibaldi?" |
Vskutku dojemné.
Za zmínku stojí určitě také velmi depresivní, ale zároveň silná epizoda Intersections in Real Time, která vlastně neukazuje nic jiného, než výslech.
No, a teď jsem někde v začátcích 5. řady a doufám, že se ještě objeví nějaký zajímavý story arc, protože zatím mi to připadá trochu takové slabší. (Třeba vyplňovačka s údržbáři.

)
P.S.
Geser: Pěkný avatar vystřídal Mistera Bestera (zde si povšimněte rýmu

). Když se na scéně oběvil Ken Jenkins a.k.a. Bob Kelso, zde kapitán Hall, nemohl jsem se nesmát.
EDIT: Ještě mě trochu mrzí, že nám odešli Vorloni. Ubralo to trochu na tajemné atmosféře... Na druhou stranu, ještě jsou pořád na scéně bývalí spojenci Stínů, z čehož by se mohlo něco vyklubat.