Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x09 - Life

1x09 - Life

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 22.11.2009 00:20:30
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rayinore, občas mám dojem, že někteří čekají na tvůj názor a až potom vychrstnou ten svůj :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 22.11.2009 00:23:48
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGU je o tom, že se pár lidí ztratilo na lodi uprostřed ničeho. Jiné než pomalejší tempo tomu minimálně ze začátku dát nejde. Většině problémových lidí ale vadí prostě důraz na vztahy, viz. fňukání nad tím, že v tomhle díle jsme našli jenom křešlo a spojení s jinýma loděma - no to se asi sakra díváme na jiný seriál! V tomhle díle jsme se dozvěděli, že Scott je fotr, že Telford není až takový hajzl ale pořád je to hajzl, že posádka Destiny to psychicky přestává dávát, že Camile je emo ze svojí přítelkyně a asi několik dalších věcí. Jsou to VKV? Možná, ale podle těhle měřítek je VKV i LOST nebo BSG nebo Dexter (ten má navíc silnou emo linku) nebo House, které jsou taky minimálně z poloviny (většinou i více) o vztazích postav.

Geser: To je blbost, vždyť jsem na foru sotva pár dnů :lol:
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 22.11.2009 00:52:30
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

na SGU jsem se fakt těšil ale nemůžu si pomoct začíná mi to připadat jak úplná pí...... :heat: příklad:v tomhle díle jak tam cvičej.. když na destiny šli tak každej pobral sotva jednu bednu nejnutnějšího vybavení.. ted tam každej má svý na míru padnoucí cvičební trenýrky a sportovní tenisky.. no OMG co to je ? nejdřív neměli jídlo atd.. ale na cestu tam brali trenýrky a tenisky neříkám nic.. fakt mi to začíná připadat jak úplná pí...... .. další díl u kerýho jsem se zas jen nudil :scared: zlatý sg1 a Atlantis nemůžu si pomoct fakt je to jen nuda zatim fuuuj :heat: s každým dílem čekám že už se něco bude konečně dít a furt samá nuda fakt shit :(

EDIT by RomanArts
SG rlz

Příspěvek 22.11.2009 00:54:34
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přesedlej na jiný seriál, tohle není tvoje krevní skupina.

Příspěvek 22.11.2009 01:01:40
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

asi jo no :( jdu si pustit den nezávislosti to mi vždy zpraví náladu :D
SG rlz

Příspěvek 22.11.2009 01:04:21
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jo tak tak. Neni to (možná zaplať pámbuh) SG1. tak se s tim uz sakra smiřte.

jinak, v tom díle, bylo hustý jak to křeslo vypadalo pohodlně, dokud nezaply šťávu, pak to bylo spíš elektrický křeslo :D
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 22.11.2009 01:23:36
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak tady čtu příspěvky alá anti sgu tak mám dojem že se ti lidé na nové díly SGU dívají jen z povinosti...

Bohužel musím s nima souhlasit, ALE jen v jedné věci...:

"na ty díly se nedá dívat" ... šlo by se na ně dívat jedině kdybych je měl doma v pc uplně všechny protože se dycky po shlédnutí jedné epizody se hrozně těším na další a další a to čekání mě zabíjí...

k této epce...: řekl bych že byla dobrá a to nejen z hlediska výborně zasazené hudby ale i dějově...někde vidívám obrázek s hlavníma postavama z SGU (asi uprostřed nahoře na sgu-project.com) a myslím že se tento seriál "rozjede" až tehdy když se všichni podíváme na jejich příběhy, mám velký pocit že to k něčemu bude, jinak dávám 9/10, bod dolů za to že se jim nejspíš vybil ten přístroj s kamenama a Young nezmlátil Telforda před svou manželkou...

..Good job...sgu je opravdu povedený dílo
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 22.11.2009 09:46:44
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pokuď se to odehrává na lodí, která je někde v p******, tak má seriál tři možosti:

1) být skvělou komedií (Red Dwarf)

2) skvělým dramatem ( BSG)

3) nebo mixem akčnosti a komedie/dramatu (....)

SGU nesplňuje ani jedno, idilické scénky lidí, kterří tam bez dostatku jídla a oblečení běhají přes loď ničí drama, resety a ze začátku zbytečně pře-emocializování postav to tak...(pochopte: aby smrt postavy měla účiněk, tak se s ní musíme dost identifikovat, jinak to působí jako vata).

Občasné vtipné narážky Eliho to taky moc nezachraňují.

LOST

silná dějová linie, hodně dramatu, umírání

BSG nebo Dexter (ten má navíc silnou emo linku) nebo House

Nejde o čem to je, ale jak to provedeno jest. :lol: Tyhle seriály excelují ve vztazích postav, to nám klišojdní dcerka senátora asi nenabídne.
Obrázek

Příspěvek 22.11.2009 10:02:36
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady musím opravdu souhlasit s pakem. Na rozdíl od SGU prostě seriály jako Dexter, Lost, BSG vyobrazení vztahů postav a zakombinování to do děje, zvládají tak, aby to bylo koukatelné. Ale musím taky souhlasit i s Raynorem, že komu to prostě vůbec nesedí, ať se na to nedívá. Příští díl, před velkou pauzou se taky rozhodnu, jestli budu ve sledování pokračovat. Srdce mi to určitě neutrhne, mám asi 8 dalších, lepších seriálů, které sleduji, takže se nudit nebudu.

Příspěvek 22.11.2009 10:29:12
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je zajimavý, že toto (at se lidi na to nedívaj když se jim to nelibí) říká zrovna Ray, kterej pokud se nepletu, tady někde nedávno říkal že dobrejch epizod z cele SG je par a většinou to sou alternativní reality, ale přesto, se díval na SG a SGA většinou až do konce a hojně hop kritizoval, a ted kritikům toho co se jemu líbí doporučuje, aby se na to nedívali. :jako:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.11.2009 12:49:34
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě to zatím nevadí, ale jestli to bude jen o "survival" a o tom jak se lidi chovají když jsou v průseru, tak mě to po čase taky asi přestane bavit, protože tohle už opravdu řešila bsg. Pro mě to je zatím zajímavý seriál se zatím celkem dobrými díly, ale IMHO není to novátorský v ničem. Něco nového, nebo alespoň něco ve scifi seriálu nevídaného tam stále chybí. Takže za mě, ať je to ještě novátorštější :D .

Příspěvek 22.11.2009 13:07:43
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Je zajimavý, že toto (at se lidi na to nedívaj když se jim to nelibí) říká zrovna Ray, kterej pokud se nepletu, tady někde nedávno říkal že dobrejch epizod z cele SG je par a většinou to sou alternativní reality, ale přesto, se díval na SG a SGA většinou až do konce a hojně hop kritizoval, a ted kritikům toho co se jemu líbí doporučuje, aby se na to nedívali. :jako:

A Ray taky otevřeně přiznával, že se na SG díval ze setrvačnosti a zvědavosti - ne nadarmo to má symbolické místo v mém TOP 10, kam by se to z kvalitativních důvodů nemohlo jinak dostat. Pokud se někomu kterýkoliv seriál nelíbí, je hloupost mu říkat ať se dívá dál - když davy doporučovaly godovi, aby se na SGA přestal dívat, nikdy jsem nenapsal, že mu to doporučují špatně. Že existují úchylové, kteří jsou ochotní dívat se i na to, co považují za špatný produkt, je už jiná věc. Lidi se dodnes houfně koukají na Eda Wooda.

Jinak já nenapsal, že SGU ve vztazích exceluje, pouze, že se na ně zaměřuje, stejně jako jiné seriály. Naopak jsem v minulých dílech často ty dramatické scény kritizoval jako špatně dějově podložené, byť dobře natočené a zahrané. 1x09 ale prostě byl zatím nejlepší dramatický na vztazích založený díl a fungovaly v něm jak třenice Rushe s Youngem, tak problémy Scotta a Chloe, dokonce díky jediné scéně i ono prakticky neviděné přátelství Eli s Chloe, a nakonec samozřejmě manželské problémy Younga a s ní související TJ a Telford. SGU má velký potenciál tyhle věci rozvinout a časem se je scénáristi třeba naučí lépe zvládat - podobě jako měla SGA potecniál, který ale po první řadě upadl. Prozatím je díky audiovizuálnímu stylu ale SGU natolik na výši, a o tolik výše v tématech oproti předchozím SG, že jsem ochotný mu občasnou trapnější scénu odpustit. Kdyby tyhle problémy přetrvávaly v páté řadě, asi už budu nasranější, ale v páté řadě ještě nejsme.

Příspěvek 22.11.2009 15:02:00
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pro lidi kteří se nechtějí dívat na 1x09 s cz titulky až někdy na konci týdne:
http://www.titulky.com/Stargate-Universe-S01E09-144100.htm

pro ty co nejsou registrovaní na titulky.com
http://ulozto.cz/3131416/stargate-universe-s01e09-0000144100-.srt

EDIT: Tuhle narážku beru osobně. RomanArts
Naposledy upravil Karloss dne 22.11.2009 15:03:14, celkově upraveno 1

Příspěvek 22.11.2009 15:03:01
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Což je ale jaksi pořád dvojí metr. Pokud vím víc než jeden člověk tu psal, že se dívá dál ze zvědavosti a doufá, že se to zlepší a začne se mu to líbit.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 22.11.2009 15:20:19
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

ty titulky stojí za prd ještě že sem to nepustil a jen koukl jak je to přeložené.... to ne.. radši si počkám bůhví jak dlouho na SGTT až to přeložej sice jim to zas po dlouhé době trvá dlouho ale kvalita se musí uznat....
snad ještě dneska ten díl skouknu... zlaté HD :D
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 22.11.2009 15:38:24
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Což je ale jaksi pořád dvojí metr. Pokud vím víc než jeden člověk tu psal, že se dívá dál ze zvědavosti a doufá, že se to zlepší a začne se mu to líbit.

To už je ale jejich volba. Pokud tě bodání do ruky bolí, tak proč s tím pokračovat. Mě taky zajímá, jestli se V nebo Heroes zlepší, ale nepřinutím se podívat se na další díly. V případě SGU je to ale ještě markantnější, protože ten seriál sice navazuje na dva předchozí seriály, ale celkovým provedením se od nich neuvěřitelným způsobem liší; klidně by SGU mohla být úplně nová značka a nepotřebuje k sobě přízvisko Stargate - kdyby se na Destiny dostali z jeskyně v Iráku, kterou náhle začali ostřelovat Rusové, byla by ta politická část v naší galaxii v SGU totožná a avizovanými střety s Luciány; vůbec to k sobě nepotřebuje deset let SG-1 a pět let SGA, funguje to i bez nich. Proto říkám - pokud se vám líbila SG-1 a díváte se na SGU v naději, že to bude stejné, tak to nemá smysl, minimálně prozatím.

Příspěvek 22.11.2009 15:46:36
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

sasa.cz píše:
ty titulky stojí za prd ještě že sem to nepustil a jen koukl jak je to přeložené.... to ne.. radši si počkám bůhví jak dlouho na SGTT až to přeložej sice jim to zas po dlouhé době trvá dlouho ale kvalita se musí uznat....
snad ještě dneska ten díl skouknu... zlaté HD :D

přeložený je to kvalitně. tak nevim co řešíš. a čekat bůh ví jak dlouho fakt nehodlám....

Příspěvek 22.11.2009 16:33:21
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

je v tom velkej rozdíl maj to jinak přeložené
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 22.11.2009 16:44:49
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Kdo anglicky neumí, měl by být rád za jakékoliv titulky, protože stejně nepozná, jestli je to přeložený blbě.
Kdo naopak takhle hrozně rejpe, má určitě jazyk tak zmáknutej, že titulky pravděpodobně vůbec nepotřebuje. Takže fakt nevím, co řešíte.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 22.11.2009 16:59:50
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Asi tak, navíc myslím, že tohle není to správný místo, kde to rozebírat a nikoho to nezajímá.

Příspěvek 22.11.2009 17:45:40
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo stejně nejlepší titulky jsou žádný. Pak nevíte vám unikne, že mluvili o spojení s loděmi co rozsévají brány :D . Vážně to tam někde říkali?

Příspěvek 22.11.2009 18:54:30
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

SGU má prepracované postavy, o ktorých sa v každom diele dozvedáme viac a viac. O tom niet pochýb.

Seriál je však tvorený okrem postáv aj nejakým dejom. Je síce pekné, že sme sa dozvedeli mnoho informácií o postavách a oproti pôvodným SG seriálom je to ohromný posun, ale v SGU chýba dej. A to tak, že veľmi. Nebaví ma každý diel sledovať, kto sa s kým vyspí.

...kdyby se na Destiny dostali z jeskyně v Iráku, kterou náhle začali ostřelovat Rusové, byla by ta politická část v naší galaxii v SGU totožná a avizovanými střety s Luciány; vůbec to k sobě nepotřebuje deset let SG-1 a pět let SGA, funguje to i bez nich.

Ak dovolíš, požičiam si tvoju myšlienku a budem na nej stavať, pretože s ňou súhlasím. Mám dojem, že veľká väčšina toho, čo sa doteraz v SGU odohralo, je natoľko generické, že v konečnom dôsledku vôbec nezáleží na tom, kde sa postavy nachádzajú. Namiesto vesmírnej lode by to mohla byť nejaká súčasná lokácia a dokopy by sa nič nezmenilo. A to je práve tá najväčšia chyba! Dopekla, veď SGU má byť sci-fi seriál, či nie? Tak chcem vidieť, ako skúmajú tú loď, diskutujú o technológiách, chcem vidieť prepracované technológie a áno, chcem vidieť aj nejaké poriadne vesmírne bitky a (tento výraz si požičiam od jedného usera z tunajšieho fóra, je vynikajúci) spektakulárne výbuchy.

To očakávam od dobrého sci-fi. Rozhodne som neočakával, že drvivá väčšina SGU bude venovaná viac-menej každodenným radostiam a starostiam postáv. A je to ešte viac zvýraznené tými nešťastnými antickými šutrami. Od Zeme mali byť úplne izolovaní!

V skratke: dobrý seriál musí mať prepracované postavy a okrem toho ešte nejaké korenie. A v SGU je toho sci-fi korenia príliš málo na to (ak tam teda vôbec ešte nejaké zostalo), aby som budúcu sobotu opätovne venoval 45 minút ochutnávaniu ďalšieho dielu. Škoda.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 22.11.2009 19:28:43
sanko Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak titulky už jsou :) Jinak pro ty co umí aspoň trochu anglicky..: stáhněte si anglický titulky ať vidíte aspoň ty věty (já některym hercum vůbec nerozumim :D ) a je to docela v pohodě, s ang.titulkama sem pochytil skoro vše :)

Příspěvek 22.11.2009 19:49:47
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak, toto je uz asi konecna. Abych pravidelne u SGU usinal a ne jednou, cely dil prozival temer, tak to uz je opravdu moc.

Nudna soap opera, ktera se muze odehravat tady u me na zahrade. :wall:

Příspěvek 22.11.2009 19:51:23
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím ... rozhodně jsem se nenudil. 40 minut uteklo vcelku rychle. Líbila se mi na SGU hodně atypická hudba a samozřejmě závěr :D .
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách