Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x09 - Life

1x09 - Life

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.11.2009 16:14:39
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda.
Opravdu nechápu, co se na tomhle díle mohlo někomu líbit.

Hlavně jsem absolutně nepochopil, co to tam začali mlít o antické databázi, která by někoho mohla zabít, když to bylo přece ovládací křeslo, stejné jako v SG-1 a SGA.

Jediné, co bylo v tomhle díle důležité je informace, že se dokáže Destiny spojit s loděmi, které rozsívají brány a že se ji možná nakonec naučíme ovládat. Jinak to bylo naprosto o ničem. Rádoby srdceryvné příběhy každého člena posádky mě opravdu nezaujaly.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 21.11.2009 16:22:24
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky jsem měl po Earth nízká očekávání, ale podařilo se jim vymyslet dva odlišné díly s kameny a musím říct, že tenhle se mi líbil víc. Trochu to asi bylo tím nízkým očekáváním, ale tak i přes mnou neoblíbenou melodramatičnost maj celkem proč mít depku a přišlo mi, že se každá z postav chovala celkem pochopitelně... Akce mi zatím nechybí. Už jsem se jí taky nabažil v předchozích dvou seriálech.

Průzkum lodi se mi líbil akorát jsem úplně nepochopil: Říkali, že to bylo zařízení s kterým se setkal O´neil a začal pak mluvit tou divnou řečí, ale to přeci nebylo křeslo. Tohle vypadalo spíš jako křeslo z Atlantis jak tady někdo uvedl.

Nevím jestli to nazývat kritikou a už to tu bylo mnohokrát zmíněno, ale na konci tohole dílu mě jako už několikrát opět napadlo - je to hodně podobný bsg i přestože tam nejsou žádní bad guys.

Celkově jsem zatím spokojen. Těším se na závěrečný díl první půlky. Snad bude stát za to a poodhalí nám zas prozměnu něco z tamní neprobádané galaxie :smile:
Naposledy upravil Feidias dne 21.11.2009 16:25:16, celkově upraveno 1

Příspěvek 21.11.2009 16:23:01
BEZY Airman
Airman

Odpovědět s citací

to křeslo není jako to v Atlantis nebo na Zemi, je to spíš verze tý "mozkovypalovačky" která ti do mozku nahraje kompletní DB znalostí

Příspěvek 21.11.2009 16:27:12
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ale urcite tam nejsou moc aktualni informace :-D
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 21.11.2009 16:28:09
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dalo se čekat, že když už technologii křesla měli Alterané, tu měli také mimochodem i Orijové, tak že ji bude mít i Destiny :smile:
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 21.11.2009 16:30:44
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

BEZY píše:
to křeslo není jako to v Atlantis nebo na Zemi, je to spíš verze tý "mozkovypalovačky" která ti do mozku nahraje kompletní DB znalostí

Dobře ale zároveň jsem měl dojem, že říkali něco o ovládání lodi skrz to křeslo. Místo cracknutí toho master codu. I když by asi byla blbost, aby to antikové zaheslovali a vedle dali křeslo, přes který to jde všechno obejít...

Příspěvek 21.11.2009 16:33:24
Mairon Airman
Airman

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Teď sem epku zapnul... Písnička od Flogging Molly (pokud se nepletu) na začátku mě dosti nadchla... Skotským prvkem už tedy není jenom Rush :D

Jenom ze ta hudba nebyla skotska, ale Irska. K Irsku mam opravdu blizko a tuhle hudbu znam celkem dlouho.
Epizoda celkem nudna, ale hudba to podrzela.

Příspěvek 21.11.2009 18:02:02
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Je to kritické, vždyť SGU už nudí celou půlku první sezóny!

Téměř žádný děj a resety, btw s postavou se člověk nejdříve musí identifikovat, na to aby mohl chápata její dramata, to je ale pravý opak toho, co nám tato hloupá soap opera přináší.

Dávám SGU ještě jednu epizodu a pokuď mě nepřesvědčí.....
Obrázek

Příspěvek 21.11.2009 18:23:49
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

pako3: Vydrž do Space... :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 21.11.2009 19:15:39
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jop, všichni kterým se to zatim nelíbí by měl počkat
Toto je spoiler!!!:
na trojdíl jež začíná již příště a pak 11 a 12 kde bude vesmírná bitva, mimíci atd, takový klasičtější scifi....

Spoilery Spikeu.
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 21.11.2009 19:27:30
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já jsem to věděl...ale tlačítko spoiler by neuškodilo... :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 21.11.2009 19:47:10
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mimíci ani bitvy tam být nemusejí, jenom by to chtělo trochu zmoudřet a začít s nějakým opravdovým dějem a opravdovou snahou o vykreslení postav
Obrázek

Příspěvek 21.11.2009 20:12:43
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

pako3 píše:
Dávám SGU ještě jednu epizodu a pokuď mě nepřesvědčí.....

…tak se můžeš klidně přestat dívat s vědomím, že je to tvůrcům seriálu a dalším dvěma milionům lidí úplně jedno.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 21.11.2009 20:31:08
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak to tady tak čtu, tak nevím, jestli si to mám vůbec pouštět, aby mě to nezabilo.

Příspěvek 21.11.2009 21:14:31
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

5/5 perfektní předehra finále půlřady a konečně dokonalý díl postavený vyloženě jenom na vztazích postav (doma i na lodi). Na hrdiny začíná doléhat realita dlouhodobého/doživotního pobytu na Destiny, každý má svoje osobní problémy doma i mezi sebou na lodi (Rush vs. Young opět vynikající) a do toho menší posunutí v prozkoumání lodě. Nenašel jsem jedinou scénu, která by byla blbě zahraná, napsaná nebo zrežírovaná, naopak se mi řada scén líbila velmi, takže proč si pětku šetřit. :-)

Nuda, nuda, nuda, nuda, nuda.
Opravdu nechápu, co se na tomhle díle mohlo někomu líbit.

Hlavně jsem absolutně nepochopil, co to tam začali mlít o antické databázi, která by někoho mohla zabít, když to bylo přece ovládací křeslo, stejné jako v SG-1 a SGA.

Jediné, co bylo v tomhle díle důležité je informace, že se dokáže Destiny spojit s loděmi, které rozsívají brány a že se ji možná nakonec naučíme ovládat. Jinak to bylo naprosto o ničem. Rádoby srdceryvné příběhy každého člena posádky mě opravdu nezaujaly.

Tohle je myslím symptomatické pro většinu "je to na 0/5" příspěvků týkajících se SGU. 1x09 byl díl, ve kterém 95% obsahu byly jednotlivé osobní problémy postav, tentokrát navíc konečně vycházející z minulých episod, čili drama nepůsobilo blbě, ba naopak. Pokud v SGU hledám "technobable of the week", který tvoří asi 5% stopáže (a tentokrát navíc pouze jako další médium pro třenice postav), pak jsem prostě na špatné adrese.

Hledáte v SGU něco, čím není a evidetně nechce ani být. Vytýkat SGU přemíru vztahů je jako vytýkat BSG absenci mimozemšťanů nebo vytýkat Californication přemíru souloží. Pokud se vám SGU do této chvíle agresivně nelíbilo, pro svoje i naše dobro si najděte jiný seriál, já třeba na Andromeru taky nekoukám i když pro někoho je to seriál desetiletí.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 21.11.2009 21:39:20
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

no tak alespon ze telford dostal
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 21.11.2009 21:53:05
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, potom, co jsem tady četl jsem k tomuhle dílu neměl žádná očekávání a proto mi asi nepřišel úplně nejhorší. I když to opravdu nebylo nic moc. Stejně jako v díle Earth řešili hodně své osobní problémy na Zemi, ale tentokrát mi to nepřišlo tak příšerně trapné.

Každopádně doufám, že už se konečně začne něco dít. Ani nemusím mít žádné ohromné bitvy a plno vystřílené munice, jen aby mě chytl děj a to se mi zatím u SGU nestalo.

Řekl bych, že Telford si tu nakládačku nenechá pro sebe a půjde pěkně žalovat. A jinak ta neobvyklá hudba pro SG mi tam i celkem seděla. Takže přestože očekávání byla velmi malá, tak jsem nakonec docela spokojen.

SGU se ale zatím kouká na seriálovou špičku z uctivé vzdálenosti.

Příspěvek 21.11.2009 22:01:43
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konečně nějaká lepší epizoda. 4/5 (relativně vzhledem k ostatním epizodám SGU)
Obrázek

Příspěvek 21.11.2009 22:04:57
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray píše:
.....
Hledáte v SGU něco, čím není a evidetně nechce ani být. Vytýkat SGU přemíru vztahů je jako vytýkat BSG absenci mimozemšťanů nebo vytýkat Californication přemíru souloží. Pokud se vám SGU do této chvíle agresivně nelíbilo, pro svoje i naše dobro si najděte jiný seriál, já třeba na Andromeru taky nekoukám i když pro někoho je to seriál desetiletí.

No konečně někdo, kdo ten seriál vidí tak jak je myšlenej, a ne jako většina přispěvatelů který od toho čekaj kýčovitost SG1...
Mám přesně stejný názor, na díl i na věc.
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 21.11.2009 22:15:42
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já teda fakt nevím, jestli se všichni díváme na to samé.
Jako je pravda, že už to museli udělat jiné než SG-1 a SGA, modernější, originálnější, inteligentnější.
Tohle se jim možná povedlo, nadruhou stranu ať je to jak chce inovátorské, to že se tu během 9 dílů skoro nic nestalo je prostě závažný nedostatek.
Je potřeba aby se celá seriálová forma vyvíjela, na tom se shodneme, ale absence zajímavého příběhu bude vždycky nedostatek, v jakékoliv době.

Příspěvek 21.11.2009 22:22:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

s tim taky souhlasim, trošku více dějovosti by občas neuškodilo. Ale stejně to maj výborně natočený i zahraný.
Obrázek

tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
"

Příspěvek 21.11.2009 22:37:21
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGU se ale zatím kouká na seriálovou špičku z uctivé vzdálenosti.

Pořád ale asi stokrát blíže, než SG-1 a tisíckrát blíže než SGA. Nebo teda pověz, co je to seriálová špička.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 21.11.2009 22:51:36
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak tohle bylo neuvěřitelný... díl ve kterém se prakticky nestalo nic, žádná bitva, žádný "problem of the week", zkrátka jenom to jak se postavy mají, co se u nic děje, atd., atd.... a mě se to přesto LÍBÍ

Tenhle díl byl boží. Rush si ode mě zaslouží pochvalu... Telford dostal přez držku :rflmao: Jak se Youngovi ulevilo :D . Skot se mi začal taky trochu víc povahově líbit. Eli byt také skvělý. Kupodivu se moc neřešila Cloe, což je možná i dobře...

Dalo by se to tady rozebírat... pochopím, že se to asi nebude některým klasickým "stárgejťákům" líbit, ale vsadím se, že pro ty co mají rádi tento styl, který vytváří reálné postavy, to byl díl podle představ...

ten konec mi neuvěřitelně připomněl seriál House MD, kde je téměř v každém díle nějaký takovýhle song a střihy na postavy...

Suma sumárum: Začátek Byl perfektní... skvělý úvod do epizody. Střed epizody byl vyplněn životem postav a jejich bytí na lodi. Celé to trochu prozářilo křeslo a Rushova posedlost (+ pro Rushe) a konec BOMBA.

Za mě je to za 90%

//Edit: Kdyby se někdo ptal co to bylo za song co hrál, tak Flogging Molly - The Worst Day Since Yesterday
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 21.11.2009 23:29:57
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray píše:
Pořád ale asi stokrát blíže, než SG-1 a tisíckrát blíže než SGA. Nebo teda pověz, co je to seriálová špička.

Tak každý ji má asi jinde. Pro mě Chuck, Dexter, TBBT, ST i BSG. Sice je hezký, že v seriálu rozebírají postavy, ale když nemá žádný děj, tak je to jaksi nuda.

Příspěvek 22.11.2009 00:18:43
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ten děj tam je. je dokonce v mottu celýho seriálu. jenom je spousta lidí slepejch a neumí si to přečíst..
Obrázek

tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
"

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách