Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 18.11.2009 18:54:00
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak sem se na druhy pokus dodival na dil. V sobotu jsem ho vypnul ( uz nevim proc). Nezbyva nez wtf?! sice bylo krasne osvezujici podani epizody skrze kino, ale dil o cem? Naprosto o nicem a jeste k tomu uz zase zacinaji s resetama. Achjo,takovych slibu a zase prd z toho.

Příspěvek 18.11.2009 19:32:15
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
K diskuzi o kvalitě SGU přidávám jeden komentář z CSFD
Ten co tohle psal, je asi duševně někde na úrovni malýho dítěte. Fakt mě to rozsekalo :rflmao: :rflmao: :rflmao:
Po 8 epizodach uz moc neverim, ze to muze byt lepsi. Podle meho nazoru dobrem spin-offu Atlantis, ktery jediny zachranil situaci v SG vesmiru ( odchodem z SG1 RD Andersona a vymysleni noveho problemu pro me puvodni SG1 prestala byt atraktivni) a me tak umoznil stale se koukat na "universum" hvezdne brany nastava nyni pro me vakuum. Nevim proc byla docela dobra Atlantis, ktera mela "svuj svet" zrusena. Kazdopadne pokud ma byt nahradou toto, tak alespon pro me je to spatna zprava. Celych 8 dilu trpi serie symtomy , jako kdyby tu pusobila jiz radu let a tvurci jiz nemohli prijit na neco noveho a proto experimentuji. Herecke obsazeni take zaostava a chybi zde vyrazna vedouci postava (SG1 - Anderson , Atlantis - Flanigan). Ackoliv je zde muj oblibeny Robert Carlyle, je zde jenom zatim v pozici "backgroundoveho" herce, ktery nedostava moc prostoru a tim padem nijak nevynika. Ale ani se mu moc nedivim, protoze opravdu zatim neni o cem hrat. Jsem zvedavy jak se cela serie bude vyvijet. A dekuji bohu, ze takto presne nedopadla Atlantis. Krome Carlyleje zde trochu nad standard vynika David Blue, ktery je, jak jsem pochopil asi hlavnim "hrdinou".

Fakt mě někdy zarazí jakej maj některý lidi vkus. :rflmao: :rflmao: :rflmao:

Jestli te rozesmava takovy to nazor jineho cloveka, mozna budes na urvni maleho ditete spise ty. Ze ma jiny vkus, je duvod proc vysmech?

Jinak s jeho nazorem vesmes souhlasim. Podle meho byla Atlantis take lepsi. Ono udelat efektivni zabery je asi to nejjednodussi. Hudba a efekty budou vzdy dobre, pokud nato jsou penize. Zatim co scenar,rezie,obsazeni... to uz je vec jina. A musim rict, ze ani jedno me zatim neoslnilo. Zatim mi zadny herec neprirostl k srdci. V podstate se tomu ani nepriblizil. Scenar kde jsou 3/4 serialu tvoreny dialogy a vesmes o nicem. (opravdu me nezajima, ze jeji ex chodi s tou a tou...). Souhlasim i s tim, ze nebyt atlantis, universe by nevzniknul. Protoze zaver SG1 byl slabsi, nez zminovany Atlantis. Ano radsi bych koukal dale na Atlantis. U ktereho jsem se nenudil. To ze se epizody zacaly vykradat, jsem jiz upozornil drive. (Jednou studena planeta, jednou sahara, jednou potrebuji led, jednou pisek. Namet je stejny) Pravdou je take, ze tu neni vudci postava typu Anderson. Tu jsem si ihned zamiloval a utvoril k ni urcity vztah. V stargate universe takova postava neni. Nevim jestli ma byt David Blue hlavnim hrdinou, ale rozhodne se tak nejevi.

Příspěvek 18.11.2009 19:41:05
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Auxiliarius píše:
Ono udelat efektivni zabery je asi to nejjednodussi.

Nemělo to být efektní?

U SGU teda efekty nijak zvlášť výrazné nejsou. Vždyť je tam akorát občas pohled na loď zvenku... To je téměř všechno. Tady se zaměřili na něco naprosto jiného. Postavy. Někomu to sedí míň, někomu víc. Osobně si myslím že lépe popsané postavy, které nejsou jenom schematické a nejsou to ty klišoidní archetypy (ačkoliv se můžou zprvu zdát nesympatické) jsou základem dobrého seriálu. Pevně doufám, že nebudeme zklamáni, když tohle místy zdlouhavé představování přetrpíme.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 18.11.2009 19:51:48
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Auxiliarius: Já si naopak myslím, že je dobře, že tam není nějaký úplně hlavní hrdina typu O'Neill nebo Sheppard. Není to alespoň zaměřené pouze na jednu postavu. Řekl bych, že se tím scénáristé chtěli vyhnout situaci z konce 8. série, kdy z SG-1 odešel RDA. A to, že některým z vás jsou postavy nesympatické byl podle mě tak trochu taky záměr scénáristů. Prostě jsou to lidé s klasikými lidskými chybami, na které si fanoušci Stargatovských superklaďasů nemůžou zvyknout.

A to, že jsou náměty pro jednotlivé díly docela podobné má svoji logiku. Vždyť už slogan seriálu "Only mission is survival" mluví za vše. Prostě tady nejde ani tak o nějaké zkoumání techologií nebo Destiny která je kvůli poškození přístupná jen z nějakých 20 nebo 40%, ale jde tady prostě o přežití a návrat domů. Proto prostě hledají vodu jídlo atd.

Příspěvek 18.11.2009 20:34:15
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

To ja vam neberu. Kazdemu se libi neco, me to zatim prilis neoslovilo a dam prednost odlisne pojatemu Atlantis. Jestlize vas to bavi, tak vam to ze srdce preji. Jen mi prijde nemistne, se vysmivat lidem kvuli jejich nazoru.

Příspěvek 18.11.2009 20:57:28
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě Young přijde jako uvěřitelnější velitel a charisma mu IMHO nechybí. Všichni byli sympaťáci, jak McGyver, tak John Crychton i playstejšňák. Akorát víc vtipkovali, byla to větší nadsázka. Mě třeba přijdou všechny zmíněné postavy jak jedna osoba, akorát, že je hraje jiný člověk. Young je alespoň jiný.

Co se týče stejného námětu epizod akorát v jinym prostředí. To je asi pravda, ale není to v sg žádná novinka. Bohužel epizod, které by měly nějakou alespoň jednoduchou pointu je bylo v sg vždy spíš méně. Jako pár jich bylo, tady se snad taky nějaká objeví :D . Pamatuju si jak mi učitěl češtiny :D :D :D říkal, že se na sg1 přestal koukat právě z tohole důvodu. Já ani nevim proč mě to vždycky bavilo, asi proto, že nebude Virtuality :D .

Příspěvek 18.11.2009 21:21:59
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Auxiliarius: Ze efekty a hudba jsou vzdycky dobre kdyz jsou penize? Videl si terminator salvation s rozpoctem +- 140milionu USD? :D V porovnani s transformers co stali stejne penize je vizualni kvalita tak C-D.
Abych nebyl OT, pribeh i postavy jsou uzasne plytke,jenom ten Young tam neco dela... asi projedu spoilery at vim tkere dily ma cenu stahovat.

Příspěvek 18.11.2009 21:51:01
lakomec Airman
Airman

Odpovědět s citací

A. kdyby všichni co stahují seriály, poslali MGM korunu,bylo by filmů z SG milion,

B. postavy sou hodně realné!!! Je vidět že moc nečteš, spíš nič než moč co?? :wall:

C. s SG je to jako se ženami, na každé najdeš něco pěkného, né vždy je pěkný obal zarukou kvality a naopak :heat:

Hodlám SGU hodnotit až po celé serii!!!!!!!!!!!!

Necituj příspěvek nad sebou.

Příspěvek 18.11.2009 22:58:21
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

lakomec: Ale ctu a mozna bych se vsadil ze vice nez ty(pravopis). :) To spise ty nectes pozorne. Ja nepisu nic o realnosti, ci nerealnosti postav. Jen rikam, ze mi prijdou nesympaticti. Tedy delaji na me spatny dojem. A tim v mojich ocich ubiraji celemu serialu. Stejne tak jako nepujdu bezduvodne s nesympatickym clovekem na kafe, tak se mi na ne v serialu nechce koukat 40 minut. V SG jsem si vzdy nasel nejakou postavu, s kterou jsem se szil. V Universe se tomu tak nestalo.

Příspěvek 18.11.2009 23:31:08
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

počkej, třeba hlavní záporák tě chytne a budeš se těšit jak jim to bude kazit..... já třeba v farscapu miloval Scorpíka...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 19.11.2009 00:00:08
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No že pěkný obal není záruka kvality je přesně příklad SGU, díky že si to za mě dal do jedné věty. Na pohled vypadá strašně pěkně, ale je totálně o ničem a pořád dokola. jednou běží pro písek, podruhé pro led, potřetí pro jídlo, pokaždé mají problémy, pokaždé je dramatický závěr na Scotovi a nikdo nikdy neumře, takže koncept SG přežívá dále...
EDIT: Vím, že každé scifi nemůže být doctor, nebo B5, ale aspon nejaky naznak příběhu by neuškodil...

Příspěvek 19.11.2009 20:53:41
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Radšej nech nikto neumrie, než by z toho mali urobiť koncept "A jeden po druhom zdochýnali".... :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 20.11.2009 16:25:26
Maveric Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravim, me zajimala jenom jedna vec v 00:05:48 Greere posloucha z radia hudbu nevite jak se tahle pisnicka jmenuje protoze me osobne hrozne nadchla.
Vim ze je to trosku mimo ale popr diky za odpoved X)

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách