Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.11.2009 03:52:57
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Epizoda docela dobrá. Tak imo lehce nadprůměrně. A to proto, že nemám ráda ty alternativní linie. I když tady to bylo docela zajímavé. A jak tu byla diskuze o těch resetech...ano, to nemám ráda :). Možná mi to tady vadí méně, protože k tomu nemám tak hluboký vztah. Když si tak říkám, co bych si myslela, kdyby to bylo třeba v SG-1...mno, nápad dobrý, ale štval by mě reset :) (resp. ne, že by neumřeli, víte, co myslím :)).

Líbilo se mi, že problémy se vztahy tentokrát nechali v pozadí a bylo tam vidět i něco o postavách samotných...i když alternativně. Rush se zas trošku poodhalil, T.J. měla taky dobré scény a Eli (když pominu tu snůžku keců okolo) měl pěknou scénu ohledně odhalení co je s matkou. Doufám ale, že to bude mít i nějakou praktickou ozvěnu do budoucna, jinak by to opravdu bylo zbytečné.

Konec je myslím dosti výmluvný a člověk k tomu nepotřebuje webepizodu.
Kamera ala KINO mě sice přijde jako zajímavý nápad, ale to trhání mohli alespoň omezit. Ale tak pokud je v tom jedna epka, tak to ještě jde (bohužel když se netřese KINO, třese se kameraman, to je těžké...jak já miluju statické kamery... ).
Ale tedy nějak mi tam chybí ta super dolaďovací hudba. Ne, že by byla špatná, ale...třeba když vzpomenu na Air III...:yes:.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 17.11.2009 12:06:00
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vibbo píše:
Ale prave toto je pointa mojho rozcarovania. Ked je niekto fanusikom SG1, je tu regnuty 3-5 rokov dozadu, cakal by som, ze prave tento serial ho "dostal". Ale prave niektory z takych ho potom zacnu oznacovat ako ty, a chvalia SGU az do neba. Tak mi nejde do hlavy, naco cumeli na SG1 a SGA ... :shock:

Tak dobře. Pokusím se to vysvětlit třeba na sobě.
V době, kdy jsem se tu zaregistroval, to bylo asi před třemi lety, bylo SG v podstatě jediné scifi, co jsem znal opravdu skrz na skrz. Tenkrát bych ukamenoval každého, kdo by mi řekl, že to je naivní pohádka pro děti. Jenže od té doby už uběhla spousta času. Začal jsem se zajímat o jiné scifi seriály. Viděl jsem téměř celý Trek, BSG, něco z Farscape, pak taky úžasný B5... A mnoho dalšího. Díky těmhle zkušenostem jsem se musel zpětně začít na SG dívat poněkud jinak. To je přirozený vývoj, najednou jsem si uvědomil, co všechno se může skrývat pod názvem scifi. Pozvolna se začal měnit můj pohled na SG. Pořád může patřit mezi nejoblíbenější kousky, "klasiku", ale těžko už mezi nejkvalitnější seriály, co jsou. Je to všechno jenom o úhlu pohledu.

SGU je také výsledkem vývoje, změny. Bylo to nevyhnutelné.
S telenovelou se těžko dá srovnávat. Sice se tu mnohem více řeší vztahy, ale pořád má seriál hloubku. Není to o ničem (resp. je to o něčem :) ).
Naposledy upravil Nohajc dne 17.11.2009 12:55:22, celkově upraveno 1
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 17.11.2009 12:33:28
MorfeusCz Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vibbo píše:
Ale prave toto je pointa mojho rozcarovania. Ked je niekto fanusikom SG1, je tu regnuty 3-5 rokov dozadu, cakal by som, ze prave tento serial ho "dostal". Ale prave niektory z takych ho potom zacnu oznacovat ako ty, a chvalia SGU az do neba. Tak mi nejde do hlavy, naco cumeli na SG1 a SGA ... :shock:

Třeba proto, že lidi se časem mění? :-) Taky se mi líbila SG-1 a trochu i SGA, i když jsem tam vždycky musel čekat 3 měsíce, než byla jedna epizoda z hlavního děje. ALE tohle je prostě bomba, je to něco jinýho pedešlé seriály, jejichž bitvy už byly z větší části klišé....SGA jsem dokoukal už jen ze setrvačnosti.
Navíc jak tu pořád srovnáváte ty seriály: přijde mi, že nikomu nedochází, že v SG1 a SGA byl odvysílán díl a další už byl seriálově o několik dní ne-li týdnu dále, tady máte následující díl za týden reálného času, ale kolik ho uplynulo v seriálu? Proto třeba Eli otravuje s KINO, když si koupíte novou PC hru, která je opravdu dobrá, tak vás to baví 30 minut a pak jí zahodíte (ne, předpokládam, že jí budete hrát třeba týden nebo měsíc než vás omrzí)? Eli si prostě našel hračku. :D
Možná kvůli tomuhle se příběh a hlavně emzáci nehýbou světovým tempem a když na něco přijdou, tak to bude fakt něco.
Líbí se mi třeba i to, že tam neni žádnej super střelec stylu Tyelc, kterej by postřílel ty emzáky s jednou rukou za zády, ale že je hrdinové ani druhý pokus nezvládli.
Abych moc nechválil, tak jsem byl celý natěšený, když Chloe a pár dalších umřelo, ale po smrti ,,lovců emzáků" mi bylo jasný, že to tak nakonec nenechají. Ne, že bych to CHloe a těm ostatním přál, určitě mají opodstatnění v seriálu, ale bylo by to více reálně v těchto podmínkách a zajímalo by mě jak by to celkový smýšlení posádky ovlivnilo do budoucna. Ale Joung by mi hodně chyběl, to je fakt. :hmmm:
Naposledy upravil MorfeusCz dne 17.11.2009 12:37:17, celkově upraveno 2

Příspěvek 17.11.2009 12:34:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mně se epizoda líbila, a to dost :)

Ale už čekám na nějakou vznosnější zápletku. Jak už jsem psal i jinde: Jeden lokální imperátor a byl bych spokojenej úplně 8)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 17.11.2009 15:09:05
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě docela mrzí, že příští díl zas bude kamenový a řešit milostné problémy. Já doufám, že to nebude soap opera. V tomhle díle se mi líbilo jak se postavy chovaly a časovka je asi jeden z mála způsobů jak ukázat co by se postavám nejspíš stalo.

K těm vzpomínkám na staré seriály. Mě to celkem všechno bavilo kromě poslední série SGA, byl fakt bohužel nejvyšší čas to ukončit a tahle změna mi přijde osvěžující - zatím... Pokud se to vyvine v soap operu, řešíci jak Youngovi manželka zahýbá s Indiánem, tak se mi to nebude líbit, ale pokud budou díly alespoň takové jako tenhle a příjdou další zajímavé, lepší světy, bude to v pohodě.

P.S.: Momentálně jedu ds9 a právě jsem skončil 2. sérii, zatím se mi to dost líbí, tak když říkáte, že to nejlepší teprv přijde... juchůůů

Příspěvek 17.11.2009 15:43:51
Earl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no já doufám že děj se teprve pořádně rozjede a myslim si že v první sériri spíš budeo řešit problémy s lodí aby mohli přežít a pak ji prozkoumávali
Obrázek

Příspěvek 17.11.2009 18:22:44
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto souhlasím, první série rozjížděcí, vždycky to tak je (i když v BSG byl rozjezd celkem rychlej, to se mi na ní líbilo), akorát už maj k přežití snad všechno zajištěno, kromě jídla, tak už by klidně mohli začít zkoumat třeba data co Destiny nasbírala na své nekonečné cestě vzdáleným vesmírem.

Já ani teď nevim jestli taková ta kaše je jídlo co si přivezli, nebo jestli to nějak vyrábí Destiny? :D

Příspěvek 17.11.2009 18:35:14
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jelikož do tý jungle šli pro jídlo, tak ta "kaše" je jídlo donesený ze Země
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 17.11.2009 19:34:31
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

By mě docela zajímalo, jestli takhle opravdu vypadají nějaký přídělový balíčky :D :D :D

Příspěvek 17.11.2009 20:22:05
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Feidias: Ne armádní příděly opravdu nevypadají jako hodně řidká ovesná kaše ...

M.R.E neboli Meal Ready to Eat vypadá zhruba takhle:

Obrázek

+ nějakej obecnej pokec, kdyby to někoho zajímalo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Meal,_Ready-to-Eat

http://www.mreinfo.com/us/mre/mre-menus.html

http://www.mreinfo.com/us/mre/menu-xxix-2009.html

K dispozici je několik typů a asi tak 20 předpřipravených menu - doporučuju si projít poslední dva odkazy.

Jinak MRE obyčejně obsahuje:

- jedno hlavní jídlo
- zákusek v podobě tyčinky, bombónů, žvýkačky a jinejch drobnejch sladkostí
- sušený ovoce, šťávu v prášku, kávu/čaj, cukr, sůl
- různý dochucovadla jako chilli omáčku, tabasco, kečup etc.
- další užitečný věci jako ubrousky, sirky
- základ je většinou stejnej, liší se v drobnostech (opět viz. poslední dva odkazy)
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 17.11.2009 20:24:51
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no nevim, tohle v MRE nemaj
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 17.11.2009 20:30:04
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d:Teď myslíš to co jsem psal já nebo ten prášek co myslel Feidias?
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 17.11.2009 20:31:31
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to co psal Feidias, samozřejmě :wink:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 17.11.2009 21:58:44
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vypadá to opravdu výborně :D . Navíc reportér BBC v jednom z těch videí vypadá jak Daniel Jackson.

Darth_RevanCZ: jedls to? :D :D :D (něco z toho)

Příspěvek 17.11.2009 22:12:07
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Feidas: Několik menu jsem měl.

Co z toho mám nejradši jsou krekry s burákovym máslem. Bez krekrů by MRE nebylo MRE.
Pak kvůli čemu se na akcích pomalu zabíjíme je sladkej makovej koláček :twisted:
Daj se v tom najít takový srandy jako müsli tyčinka, již zmíněnej makovej koláček, preclíky v čokoládě, chleba atd. atd. atd. Každý menu má svojí strukturu.

Hlavní jídlo s přílohou se jíst dá, pokud člověk nemá nějakou divokou kombinaci a některý menu jsou opravdu dobrý.

A kupodivu milkshake, kafe a limonády co v tom jsou se taky daj pít :wink:
Obrázek

Příspěvek 17.11.2009 23:33:29
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Rush už se dá celkem snést (mezi záchvaty psychotismu) a vážně se mi nelíbí přístup scénáristů k postavě Scotta (nemám ho rád a on vždycky přežívá jako poslední).
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 18.11.2009 11:11:33
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

K diskuzi o kvalitě SGU přidávám jeden komentář z CSFD
Ten co tohle psal, je asi duševně někde na úrovni malýho dítěte. Fakt mě to rozsekalo :rflmao: :rflmao: :rflmao:
Po 8 epizodach uz moc neverim, ze to muze byt lepsi. Podle meho nazoru dobrem spin-offu Atlantis, ktery jediny zachranil situaci v SG vesmiru ( odchodem z SG1 RD Andersona a vymysleni noveho problemu pro me puvodni SG1 prestala byt atraktivni) a me tak umoznil stale se koukat na "universum" hvezdne brany nastava nyni pro me vakuum. Nevim proc byla docela dobra Atlantis, ktera mela "svuj svet" zrusena. Kazdopadne pokud ma byt nahradou toto, tak alespon pro me je to spatna zprava. Celych 8 dilu trpi serie symtomy , jako kdyby tu pusobila jiz radu let a tvurci jiz nemohli prijit na neco noveho a proto experimentuji. Herecke obsazeni take zaostava a chybi zde vyrazna vedouci postava (SG1 - Anderson , Atlantis - Flanigan). Ackoliv je zde muj oblibeny Robert Carlyle, je zde jenom zatim v pozici "backgroundoveho" herce, ktery nedostava moc prostoru a tim padem nijak nevynika. Ale ani se mu moc nedivim, protoze opravdu zatim neni o cem hrat. Jsem zvedavy jak se cela serie bude vyvijet. A dekuji bohu, ze takto presne nedopadla Atlantis. Krome Carlyleje zde trochu nad standard vynika David Blue, ktery je, jak jsem pochopil asi hlavnim "hrdinou".

Fakt mě někdy zarazí jakej maj některý lidi vkus. :rflmao: :rflmao: :rflmao:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 18.11.2009 11:37:41
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ok, tak maník co napsal tohle viděl nějakou vystříhanou verzi bez Roberta či co..... chápu že se nový pojetí nemusí zamlouvat každému, ale toto si protiřečí v tolika věcech..... no nic no......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 18.11.2009 13:30:39
smrtasama Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

myslím že touhle epizodou nám tvůrci ukázali že seriál může mít i slibnou budoucnost. Pojetí epizody beru jako velké plus. Záběry z kina a celková struktůra byla nadprůměr v zatím průměrném stereotypu SGU. Vůbec bych se nebránil tomu aby se seriál ubíral více tímto směrem, Čím více takhle rozmanitých epizod (neobvyklé záběry, vyprávní atd...) tím bude seriál kvalitnější. Obstojně to dkáže vykompenzovat některé nudné scény které tam bohužel jsou a zatím to vypadá že budou. třeba ST Voyager epizody typu kapitán Proton byly vždycky bezva, ale to jsme odbočil. Můžu jen doufat že si SGU podrží aspoň v průměru takový standart jako byla tahle epka. Ale né stylem 4 díly v celku o ničem kde nás tvůrci nutí uvažovat jesi to je vůbec SG seriál, a potom příjdou s něčím vyjímečným.

Příspěvek 18.11.2009 13:41:23
KoTas Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravim..
Nevi nekdo nahodou co to bylo za song jak si poustel Geer ? 8) 8)

Příspěvek 18.11.2009 15:20:48
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

smrtasama: Co má s SGU společnýho kapitán Proton? To mi nějak nedošlo...

maník z csfd: Carlyle je "backgroundový" herec? LOL :rflmao:

Příspěvek 18.11.2009 15:55:39
smrtasama Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To byl jen příklad netradičního pojetí dílu které dodalo seriálu velké plus, Tak jako epizoda v podání kino záběrů...
Což aspoň v této epce vytrhlo celkem stereotyp z minulých dílů.

Příspěvek 18.11.2009 16:05:15
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak tyhle Voyager epizody byly akorát tak pro zasmání. Celkově mi nepřišly nijak průkopnické. To mi i ten Time připadá o chlup lepší. :)
Osobně bych ve VOY vychvaloval jiné epizody. Ale to je jedno, nebudeme to řešit v tomhle tématu. :D

Příspěvek 18.11.2009 16:25:44
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ok, taky se mi nechce bavit o treku tady, ale proton zas tak průkopnickej není, a to ani v treku, kde se děj v holosimulátoru odehrával už v 70 letech v animované verzi Tosky, v podstatě ve všech trekách byli díli ze simulátoru, že proton byl černobílí a více se objevoval... no to je jedno... k Time, by mě zajmalo jestli si Rush vzal svojí lepku a ted si po večerech zkouší hamleta...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 18.11.2009 17:49:35
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak na začátek musím souhlasit s g.o.d.em a O'Neillem, pokud chceme ještě vidět nějaké SG filmy, ať vydrží SGU co nejdřív. Jinak co se týče celkového seriálu, ty neustálý řešení vztahů mezi postavama, to prostě nějak nemůžu přenést přes srdce a jediný co tomu pomáhá je že je to SG seriál.

Mě ta jednoduchost až v některých případech absurnost (v podobě svícení ohněm na lodích) nevadila. Efekty možná byly horší než v leckteré hře, ... nevím už jsem dost dlouho nic nehrál. Kromě záběru na konci čtvrté série Atlantis, kde padá tovární komín (ten vypadal spíš Céčkově než Béčkově, přinejlepším), mi opravdu nevadily. A ten humor měl něco do sebe, obzvláště když v SG-1 100 u mnoha jasných chyb vyjádřili, že o nich ví, ale je jim to u...

Naproti tomu SG-U je vážně taková malá telenovela ve SCI-FI prostředí. Možná se vývoj postav a rozvoj vztahů mezi nima líbí většině lidí, mě prostě ne. Ale v pohodě. Upřímě na to koukíám proto, že pokud chci vidět nový SG, nic jinýho mi nezbejvá.

No a teď po trošku delším úvodu už k dnešnímu dílu. Pro mě rozhodně nejlepší z celý SGU. Ty emzáci vypadali pěkně nechutně, což je rozhodně plus. Další plus je cestování časem, obecně časovky v SG a alternativní realtity jsou jedny z nejlepších dílů. Je sice pravda, že to bylo lehce předvídatelné (ve smylsu že to je přesun časem), ale nijak výrazně. Light byla mnohem mnohem předvídatelnější. To, že dojde k druhému cestování časem jsem netušil, to mě překvapilo. Takže celkově u mě spokojenost, jen ty osudy postav si zase mohli odpustit... A jak už tu někdo psal, to jak Elli vypráví o tom jak se poučil že jednou umře... Rush ho měl cinicky utnout už mnohem dřív. Upřímě, ten kluk je vážně asi dost naivní (viz ta debata o mluvení pravdy).

Takže celkově, jen tak dál a lépe, konečně epizoda, u které jsem nemusel hledat každé drobné plus aby se mi líbila.

Co se týče těch dvou kin, osobně jsem čekal, že tam najdou jen jedno se Scottovým záznamem, ale když jsem se nad tím zamyslel, tak je naprosto v pořádku, že našli obě (cestování časem vytvoří změněnou alternativní realitu, takže ta realita, co jsme sledovali většinu epizody na KINOu, vlastně pořád exitstovala i když paraelně.)

Co se týká Skotta, už i mě začíná pomalu být nesympatický. Nechápu, proč to musel přežít zrovna on...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách