Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.11.2009 20:48:32
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

SGU je mnohem lepší jak SGA a potvrzují to i nezvávislé komentáře. Viz třeba http://www.moviezone.cz/clanek/16016-se ... lupou-iii/

Každému se líbí něco jiného, ale SGU je prostě dospělejší, propracovanější a hlavně moderně udělaný seriál. Ne podle patnáct let starého konceptu jako SGA.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 16.11.2009 20:59:20
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Možná by nebylo od věci založit téma s hodnocením celkové SGU. Takhle se v diskuzi o každém díle objeuvují debaty o kvalitě seriálu.

Příspěvek 16.11.2009 21:03:33
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

staci se podivat na CSFD.cz ... hodnoceni 79% je hodne slabe, atlantis ma treba 80%
Taze nevim nevim. No, ale uz to tu nebudu hanit, komu se libi, tomu se libi :)

Příspěvek 16.11.2009 21:07:16
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Navrhuji sumarizovat až po skončení 1. série. A pokud chce někdo mermomocí soudit seriál nyní (když podle mého nejlepší episody teprve přijdou), tak prosím ... :roll:
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 16.11.2009 21:28:49
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pasta SG1 píše:
staci se podivat na CSFD.cz ... hodnoceni 79% je hodne slabe, atlantis ma treba 80%

Zrovna setinový rozdíl moc vypovídající není. Hodnocení seriálů na ČSFD bych brál vůbec dost s rezervou.

S SGU je to u kritiky složitější, ten člověk, co dělal ten článek na MZ se zase rozchází s jiným redaktorem MZ, který hodnotil na ČSFD. Pak na Lapu je link na kontroverzí reakci Brada Wrighta pod nějakou EN recenzí, která tak není úplně košer.

Což je ale zábavný, že v době SG-1 kritika na seriál doslova zvracela (1* na ČSFD od Civala z MZ) a teď se objevují názory, že to vlastně byl bomba seriál, protože se nebral vážně a SGU se bere moc vážně. Kritika není názorový monolit.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 16.11.2009 21:37:37
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

RAY:
jenze si uvedom, ze startovne atlantis bylo daleko vys ...
toto je honoceni po 5ti sezonach kdyz vime ze nejake posledni 2 uz nebyly to prave 8)

Cetl jsem si diskuzi o SGU primo na syfy a nic moc reakce, spise negativni a chtej vratit SGA :idea:

Příspěvek 16.11.2009 21:45:05
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no vidíš, a já chodim na Gateworld a tam je to přesně naopak.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 16.11.2009 22:12:44
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ray píše:
Zrovna setinový rozdíl moc vypovídající není. Hodnocení seriálů na ČSFD bych brál vůbec dost s rezervou.

No já nevim nevim.Tam to právě hodnotěj lidi,není to jedna recenze.Když tak po airu měla 91 procent.Škoda že to tak spadlo.Jestli jste ještě nehodnotili a SGU se vám líbí,tak jí pořádně podpořte.I když průměr by se měl udělat až za několik let(doufejme),až to skončí.Teďka by se měli hodnotit spíš zvlášť díli pak z toho udělat průměr serie a až po těch letech průměr všech ostatních serií a tim celkově i seriál.Nějak podobně to je snad udělaný na IMDB.
Naposledy upravil BigQ@123 dne 16.11.2009 22:13:56, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.11.2009 22:13:47
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Pasta SG1 píše:

:rflmao: Ty jseš teda zábavnej. 79% je hodně málo? Oproti 80%?
BTW. SG-1 má "jenom" 70%. S tím určitě souhlasíš taky. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 16.11.2009 22:36:34
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Jak bych řekl já: "Heh rofl" :lol:

Příspěvek 16.11.2009 22:47:12
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zajimalo by me pro koho je tento serial urceny...nejspis pro zeny :rflmao:.Co me nejvic nastvalo byl dil s brouky kteri vysali 40000litru vody coz je 40 tun!...jak to do sebe za tak kratkou chvili nacpali to nechapu :D a ty potvory v 8 dile vypadaji skoro stejne jako goauldi larvy...asi autorum dosli napady :( .

Příspěvek 16.11.2009 22:57:42
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Protože jestli ho zrušej kvůli nízký sledovanosti, tak MGM nebude chtít dát peníze na SG filmy, zvláště když uvážim, s jakou ztrátou hospodaří.
dokonce jsem na variety.com teď četl, že MGM ofiko ohlásil bankrot, a nabízí se ke koupi, takže kdoví, jak ono to teď vlastně s těmi filmy bude.
Jinak docela mě pobavilo tady to debatění ohledně 80% a 79%, to je skutečně velký rozdíl :lol: a na čsfd po pilotu, že bylo 91% ? Samozřejmě, když nejprv hodnotí totální fanoušci, co se nemohli (jako já) dočkat pilotu...ale myslim, že tahle debata se sune někam mimo OT, takže navrhuji pokec o tomhle přesunout jinam :bye:
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 16.11.2009 23:03:14
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

:rflmao: Ty jseš teda zábavnej. 79% je hodně málo? Oproti 80%?
BTW. SG-1 má "jenom" 70%. S tím určitě souhlasíš taky. :D[/quote]

No je to svinsky rozdil. ! Tady u SGU mas hodnocenych 6,7 dilu ... dle vas neuveritelne kvalitnich, skvelych a suprovych ... a SGA ma hodnoceno 5 serii, dle vas totalnich sracek (minimalne 2-3 posledni serie ) Takze ano, rozdil vtom vidim, ze uz ze startu je SGU dole ... to nebyva u serialu.

Příspěvek 16.11.2009 23:04:43
Pvt.Kuba Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto super díl, takhle jsem se nezapotil u SG hodně dlouho.. Jak tam Eli říkal to o svý matce tak jsem byl dost na měkko.. Rushovo: Chvíli jsem si myslel, že máme potíže.. to mě dostalo, ještě ten jeho pohled při tom..prostě super :), když Chloe umřela podruhé, byl jsem opět na měkko, sice ji moc rád nemám, ale todle bych opravdu nečekal.. to že tam bude nějaký další posun v čase, jsem začal tušit až když tam zkapali Young s Greerem.. do tý doby jsme si říkal že to zase dají na poslední chvíli... Scott mi kupodivu tentokrát nevadil, ba naopak, když se tam probudil a viděl že jsou všichni mrtví...úplně jsem s jeho reakcí soucítil.. já bych se asi zcvoknul.. a taky moc pěkný konec.. moc povedené... všichni se mi zdáli naprosto skvělí.. škoda že Jamesovou tam moc neukazují..taká pěkná holka :)...

Dávám 10/10. :ok:
Rodney : Do hajzlu.
Hermiod : Co jste to udělal ?
Rodney : Prohnal jsem to překladatelem, je to wraithsky.
Hermiod : Do hajzlu, vskutku.

Příspěvek 16.11.2009 23:08:26
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pvt.Kuba píše:
.. škoda že Jamesovou tam moc neukazují..taká pěkná holka :)...

Hlavně má hezký, krásně tvarovaný .... oči :lol:
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 16.11.2009 23:10:59
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pvt.Kuba Naprosto super díl, takhle jsem se nezapotil u SG dlouho nezapotil

Doporucuju se nedivat na TV po 10te hodine ... mohl bys mit i infarkt :D :D
jestli ses tady zapotil a vtahla te ta kamera do deje ... a umrti nejmene sympaticke postavy te rozbrecelo ... hahaaa :D

Příspěvek 16.11.2009 23:14:50
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Praxis :D to jo..ty jsou moc pěkný

Pasta SG1 Však ta kamera je moc povedená..hlavně ty záběry z KINA jsou pěkné. Né že rozbrečelo..ale nechybělo moc..tak jako Eli jí tam řekne že ji miluje a na to tam přijde TJ a řekne že je Chloe mrtvá..koho by to nedostalo :D

Příspěvek 16.11.2009 23:17:35
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

telenovely jsou asi tva parketa ze ? :D Semnou to nehlo absolutne a dokonce jsem si oddechl ze je o jednu dementni postavu v serialu mene :(

Ta kamera je hned po tech dialozich to nejhorsi na celem SGU ... a kino nemeli radej vubec najit, protoze snim Eli porad otravuje ...

Necituj příspěvek nad sebou...

Příspěvek 16.11.2009 23:31:06
Airman
Airman

Odpovědět s citací

já telenovely přímo nesnáším...ale ty zase rád jen bum-bum a pif-paf že? :D

jo Chloe je strašná..ale tak nějak tam zapadá..Eli a KINO... mně se naopak zdá že je to skvělé...aspoň nějaký humor tam je :)

Příspěvek 16.11.2009 23:43:24
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nemám nervy na to abych tady četl tyhle smysluplné debaty, ale fakt je ten, že SGU má lepší rating než SGA, a vy pokud chcete SG byste za to měli být rádi. Protože pokud se SGU už nebude sledovat, tak MGM asi těžko bude cpát prachy do SGA filmu, natož třetího SG-1 filmu.

Všeobecně vzato je SGU lepší než třeba Atlantis (mě upřímně nebaví více, ale mluvím o SLEDOVANOSTI) a to je pro NÁS (fanoušky) jenom dobře.

Ano, je to zcela jinak pojatý seriál, ale jak tady psal g.o.d -- v dnešní době by se klasický SG-1 námět hold neprosadil. "Nemusíme s tím souhlasit, ale musíme to respektovat." George Hammond
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 17.11.2009 00:33:18
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak lidi, je nutné si uvědomit, že sci-fi, jakékoliv, ať už SG, ST, SW, BSG, FS, B5, atd., atd., není o tom že v něm bude sranda, pitomí emzáci, který sou naprosto prvoplánoví, jsou "super-vyspělí" a přitom používají interiéry a stavební materiál středověku, a o naprosto geniálních super hrdinech.... NE... sci-fi je žánr jako každý jiný, problém je v tom, že jeden z nejznámějších, tedy SG, ho v očích většiny vybarvila jako, s prominutím, blbost pro děti... ve správném sci-fi má být alespoň částečně vysvětlitelná a neprotiřečící si technologie, propracované postavy, děj, který se ale bude postupně vyvíjet a podobně... Je nutno si uvědomit, že když se řekne sci-fi, tak si hodně lidí vybaví právě hvězdnou bránu, a to je CHYBA... protože ta vážně není sci-fi jak má být... a díky bohům si to její scénáristé uvědomili a teď se snaží, alespoň dle mého názoru, snaží světu ukázat co v tomto námi milovaném žánru je... a jestli se to pár lidem nelíbí, tak je to celkem jedno, protože jestli to vyjde, tak se najde spousty dalších, kterým se tento styl bude líbit....

jo a btw: neříkejte tomu soap opera jenom proto, že se tam zabývají víc postavami, než tím aby zase jednou vymysleli pořádnou klišé hovadinu....
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 17.11.2009 00:41:52
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Ray píše:

No já nevim nevim.Tam to právě hodnotěj lidi,není to jedna recenze.Když tak po airu měla 91 procent.Škoda že to tak spadlo.Jestli jste ještě nehodnotili a SGU se vám líbí,tak jí pořádně podpořte.I když průměr by se měl udělat až za několik let(doufejme),až to skončí.Teďka by se měli hodnotit spíš zvlášť díli pak z toho udělat průměr serie a až po těch letech průměr všech ostatních serií a tim celkově i seriál.Nějak podobně to je snad udělaný na IMDB.

Ano, hodnotí lidi, kteří zřídkakdy viděli celý seriál. Konkrétně na ČSFD hromada lidí v komentářích zmiňuje, že hodnotí jenom pilot. Legendární pak je na ČSFD hodnocení fenomenální Deep Space Nine, kde drtivá většina lidí v komentářích píše, že viděli jenom v Česku vysílané episody, přitom u DS9 stojí za to především poslední tři čtyři řady; hodnotit u DS9 šíleně přeložené čtyři řady je jako hodnotit Pána prstenů podle prvích dvaceti minut v Roklince.

Tyhle filmové databáze jsou prima na hodnocení filmů, ale televizní seriály se musejí hodnotit podle jiných měřítek, protože jejich genialita (nebo sračkovitost) se ukáže až v pozdějších řadách. Ideální by bylo hodnotit to po řadách - miluju 1. řadu Heroes a kdykoliv si ji pustím znova, ale na 3. řadu bych dal nálepku varující před poškozením zdraví diváků. Jak to tedy mám na ČSFD hodnotit? Pět hvězdiček, protože S1 je supr, nebo odpad, protože seriál potom šel do kytek? Nebo to mám zprůměrovat?

Takže ne, Pasto SG1, to hodnocení 79% vs. 80% nevypovídá nic o tom, že sračkoidní SGA má více než sedm nadupaných dílů SGU, protože nikde není zaručené, že lidi to hodnotí celkově.

Příspěvek 17.11.2009 00:47:45
Argetlam Airman
Airman

Odpovědět s citací

Universe uz nie je to co to byvalo...proste klasika ako SG-1 a aj SGA navzdy zostane klasikou v ktorej je akcia, drama, napatie, humor a aj ta laska. Toto vsetko Universe zatial ani zdaleka nema...mozno tak tu lasku a napatie ale tak to je vsetko. SGU mi skor pripomina novodobu Enterprice. (uz nevieme co dalej tak budeme na antickej lodi a snad nas nieco napadne - to si podla mna povedali autori). Jedinu vynimku tvori asi iba tento posledni diel ktory sa fakt vydaril.

Příspěvek 17.11.2009 00:50:21
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No vždyť Enterprise je u mě druhý nejlepší Trek. A SGA se pravověrnou klasikou opravdu nikdy nestane; na to běžela příliš krátce a šlo o příliš obšlehnutou SG-1.

Příspěvek 17.11.2009 01:12:51
Vibbo Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
sci-fi je žánr jako každý jiný, problém je v tom, že jeden z nejznámějších, tedy SG, ho v očích většiny vybarvila jako, s prominutím, blbost pro děti...

Je nutno si uvědomit, že když se řekne sci-fi, tak si hodně lidí vybaví právě hvězdnou bránu, a to je CHYBA... protože ta vážně není sci-fi jak má být...

Ale prave toto je pointa mojho rozcarovania. Ked je niekto fanusikom SG1, je tu regnuty 3-5 rokov dozadu, cakal by som, ze prave tento serial ho "dostal". Ale prave niektory z takych ho potom zacnu oznacovat ako ty, a chvalia SGU az do neba. Tak mi nejde do hlavy, naco cumeli na SG1 a SGA ... :shock:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách