BigQ@123 píše:
Ray píše:
Zrovna setinový rozdíl moc vypovídající není. Hodnocení seriálů na ČSFD bych brál vůbec dost s rezervou.
No já nevim nevim.Tam to právě hodnotěj lidi,není to jedna recenze.Když tak po airu měla 91 procent.Škoda že to tak spadlo.Jestli jste ještě nehodnotili a SGU se vám líbí,tak jí pořádně podpořte.I když průměr by se měl udělat až za několik let(doufejme),až to skončí.Teďka by se měli hodnotit spíš zvlášť díli pak z toho udělat průměr serie a až po těch letech průměr všech ostatních serií a tim celkově i seriál.Nějak podobně to je snad udělaný na IMDB.
Ano, hodnotí lidi, kteří zřídkakdy viděli celý seriál. Konkrétně na ČSFD hromada lidí v komentářích zmiňuje, že hodnotí jenom pilot. Legendární pak je na ČSFD hodnocení fenomenální Deep Space Nine, kde drtivá většina lidí v komentářích píše, že viděli jenom v Česku vysílané episody, přitom u DS9 stojí za to především poslední tři čtyři řady; hodnotit u DS9 šíleně přeložené čtyři řady je jako hodnotit Pána prstenů podle prvích dvaceti minut v Roklince.
Tyhle filmové databáze jsou prima na hodnocení filmů, ale televizní seriály se musejí hodnotit podle jiných měřítek, protože jejich genialita (nebo sračkovitost) se ukáže až v pozdějších řadách. Ideální by bylo hodnotit to po řadách - miluju 1. řadu Heroes a kdykoliv si ji pustím znova, ale na 3. řadu bych dal nálepku varující před poškozením zdraví diváků. Jak to tedy mám na ČSFD hodnotit? Pět hvězdiček, protože S1 je supr, nebo odpad, protože seriál potom šel do kytek? Nebo to mám zprůměrovat?
Takže ne, Pasto SG1, to hodnocení 79% vs. 80% nevypovídá nic o tom, že sračkoidní SGA má více než sedm nadupaných dílů SGU, protože nikde není zaručené, že lidi to hodnotí celkově.