Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.11.2009 14:03:47
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pasta SG-1: Atlantis jako seriál neobnoví. Akorát se chystá ten závěrečný film, bohužel zatím pozastavený kvůli SGU.

Jinak, já částečně souhlasím s tím, co tu píšeš. SG prostě vždycky měla jisté kouzlo, přes všechny nedostatky. To kouzlo je teď pryč a už se těžko vrátí.
Na druhou stranu si ale myslím, že SGU má určité kvality. Vztahy ať klidně řeší, možná by to jenom mohli lépe sestříhat, aby se člověk nezačal nudit. Jinak je tam spousta zajímavých aspektů a rozhodně velký potenciál.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 16.11.2009 14:14:25
Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No, vzhledem k tomu jakou sledovanost má SGU a jakou sledovanost měla SGA na konci
vzhledem k tomu že poslední epka Earth měla skoro stejně velkou sledovanost jako pozdní SGA , tak si celkem protiřečíš :roll:

Příspěvek 16.11.2009 14:21:42
elf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak já se taky přidám k těm, kterým se tento díl moc nelíbil. Děj byl docela předvídatelnej .... to, že se budou vracet v čase muselo napadnout každýho a byl to další díl, který děj nikam neposunul. Co se mi líbilo byl konec, ten se fakt povedl. Takže za mě tak 5/10

Příspěvek 16.11.2009 14:23:51
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je zajimavý, BSG taky mělo 4 sezóny, a je to HOODNĚ podobný jako SGU.
--
Jenze BSG te chytlo za koule od prvniho dilu a uz nepustilo. Taky se tam resily problemy, ano ... bylo tam pro me dost mrtvych pasazi. Ale nic neni dokonale.

Víš, o tom ten serál je. Kdyby to narvali to 3 dílů, tak zbytek může zase být klišé jako SG1 a SGA...
--
Ja to chapu, tebe zajima, kdo si bere jake tabletky atd ... Me ne :)

A mimochodem, hledal jsem sledovanosti. Dosel jsem asik k 5temu dilu a byl tam propad oproti pilotu 500k divaku ... tedy na 2Miliony lidi. Uvidime jestli najdu dalsi, ale dle me to potvrzuje to, co rikam ... zatim nuda nuda nuda a lidi jen cekaji az se to konecne rozjede.

Muzes si tu psat ze chces jiny spin off, ale kdyz to tak vemu ...
O´neil - skvele ironicke hlasky, sympaticky herec
Cartrova - sympaticky vedec
Tyel´c - jeho indeed me vzdy dostalo :)
Jackson - taky sympatak

PAk byly klony v SGA akde uz jsem nemel rad tu Teylu a ten jeji ujety lid. Ale zas tam byl Rodney, ktery te taky vzdy pobavil, Zelenka a hadky s Rodneym
No a nejlepsi byl ten dredac ...
Proste ktem postavam jsem si udelal uz pouto, sedely mi dokonale ... a kdyz uz to byl nudny dil jak treba, tak to aspon drzely ty postavy svymi hlaskami a charaktery a nenudil ses. Tu je dobry akorat tak Rush a ten cholericky vojin.
Eli ubreceny nic neumelek. Scott - nuda. Scottova pritelkyne - ta me primo irituje svym vzhledem a chovanim. A proste je tam dalsich milion postav. Ne tenhle serial neni muj salek kavy, jiste to chapes, svuj nazor vam nenutim, ale jen me mrzi ze to takhle pro me nici klasicky star gate ...

meli ztoho udelat jiny serial nepojmenovat stargate a nerikal bych nic ... akorat bych se nato nedival ... ted u toho budu zbytecne travit cas a doufat doufat :cry:

Příspěvek 16.11.2009 14:34:10
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jen aby sis nemyslel, já jsem velkej fanda SG1 (do 7. řady.. :wink: ) a SGA snad ještě víc, ale SGU je prostě něco jinýho. Společnou to má ideologii, technologii, ale nic víc. Tak to tudíž nelze moc porovnávat.
Chybí tu akce v každým dílu, ale zato je tu uvěřitelnost postav a děje která v SG1 a SGA chybí.
Hold, pro každého něco, proto jsou tři seriály...

Jo, s tím názvem... klidně by mohli skákat do obřího pozadí a jmenovat se Big Space Ass, ale kdyby to bylo natočeno tak jak to je teď, tak by to pro mě byla stejně nej SG! :D

Jo, tak se mi zdá, že je tu už trošku OFFTOPIC, co? :D omlouvám se, ale SGU nedám! 8)
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 16.11.2009 14:51:07
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ten nazev by byl zajimavy, to by mozna pritahlo i divaky neceho rekneme "tvrdsiho" :D

Nekdo tu psal o potenciale, nevim jestli ty ... ano toto ma obrovsky potencial ale bojim se, ze jej nevyuzijou. Nechapu proc nam neukazou vice lod ... 8 dilu a ja z lodi videl ubikace, vnitrek raketoplanu, gateroom, balkon a ridici mistnost. To je vsecko ... meli by prozkoumavat, ukazovat ... prinaset nam nejake novinky ... proste zaujmout lidi.

Protoze jako uprimne ... osobne nechapu, co se vam po SG1 ci Atlanstis (neberme upadajici konce, ale zlaty zacatek .. srovnam zacatky) muze na tomto libit :D Jak nekdo muze milovnik akcniho scifi serialu prejit ke spatne zpracovane scifi telenovele :D Nerikejte mi ze se u SGU tak aspon 10 minut bezne nenudite ... :D To se mi treba u SG1 ci SGA v takove mire nestavalo.
Jo a srovnam to porad stema dvema, pac to ma stejny nazev :twisted:

BTW pred startem SGU jsem koukal na SG1 cele ... tak proto asi ted to zklamani :(

Příspěvek 16.11.2009 14:55:04
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já jen nějak pořád nechápu, že všichni poukazujete na předvídatelný děj. U SG-1 a SGA snad předvídatelný nebyl? Vždy prostě bylo jasné, že náš tým přežije a problém vyřeší. Opravdu jediná věc, která mě u SG-1 překvapila byla Danielova smrt v 5. sérii. U Time jsem tedy opravdu dlouho nečekal, že dojde ke druhému návratu v čase, ten jsem začal očekávat až s druhou smrtí Chloe. A jestli vám chybí humor, tak by jste se měli koukat asi na nějaký komediální seriál a né na sci-fi. Pro mě byl humor v SG-1 a SGA pouze příjemným zpestřením, rozhodně jsem ho ale nebral jako základní pilíř pro to, jestli seriál budu dál sledovat nebo ne. A akce? Ok, v SG-1 i v SGA byla prakticky v každém díle, ale byla téměř vždy jako přes kopírák, tedy hlavně v SGA. V SGU si aspoň tu akci pořádně užiju a mám pocit aspoň nějaké originality.
Možná to zase vyznívá, že předchozí SG nějak shazuju, taky jsem je sledoval s nadšením, ale SGU mně osobně sedlo mnohem více.

Příspěvek 16.11.2009 15:23:35
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

[Možná to zase vyznívá, že předchozí SG nějak shazuju, taky jsem je sledoval s nadšením, ale SGU mně osobně sedlo mnohem více.

To ti nikdo nebere, ale uzivej dokad muzes, protoze cekam max 2 serii a pak ende.
:D Sak jak jsem psal, kazdy ma nejaky salek caje. Pokad mas rad soap opery ... ok. Ale ja treba nemam a jak jsem si cetl fora a vsichni tu pisou o kazdem dilu nejlepsi dil dosavad atd, tak uz jsem tu musel napsat i svuj nazor jak to vidim a jaka to je nuda :( :shock:

Příspěvek 16.11.2009 15:43:09
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGU je jiné. Má to konečně věci, jejichž absence mi při sledování SG-1 a SGA neúnosně vadila - absence jakýchkoliv vztahů, absence jakéhokoliv dramatu, absence alespoň trochu reálného chování, absence lidskosti. Proto jsem ochotný překousnout pomalé tempo i to, že jim to drama zase tak moc nejde. V SG-1 a SGA sice bylo více akce, ale jaké proboha? 90% CGI záběrů na lodě stálo za úplně hovno, protože i Stargate: Empire at War mod vypadá lépe, stejně jako 90% pobíhání po lese a střílení z P90ky, které zase přebíjely i záběry z airsoft akcí.

Nedávno jsem doporučoval kamarádovi seriály na koukání a u post-S1 SGA jsem dospěl k tomu, že jsem mu v podstatě doporučil ke koukání šest episod, protože zbytek stojí za kulový. A z těch šesti dílů se čtyři odehrávají v jiné realitě nebo čase...

Ano, asi bych byl raději, kdyby ty reálně se chovající postavy bojovaly v epické naturalistické válce namísto aby seděly někde uprostřed lodi v prázdné galaxii. Proto taky viz. můj podpis. Ale takové jaké je mi SGU zatím vyhovuje.

1. řada SGA i SG-1 byly vynikající, to uznávám. Ale SGU navazuje na děsivé konce obou seriálů, a zatím si drží výrazně lepší úroveň. Jestli to skončí po dvou řadách, možná to bude jenom dobře.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 16.11.2009 16:49:23
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Joj,ludia, nikto vas to nenutil sledovat a este pred uvedenim serialu nam tvorcovia jasne davali najavo, ze sa nebude jednat o akcne scifi!! Ale o space operu, takze uz podla toho bolo jasne akym smerom sa bude serial uberat a tym, ze budete kazdym dielom hovorit ake to je zle si nepomozete, ponevadz schemu serialu nezmenia(je to technicky viacmenej nemozne)takze bud si najdete natom nieco pekneho, alebo to rovno radsej prestante sledovat! :wink:

Keby to bol len do tretice klon predch.serialov, o 2max 3sezony by ste uz pisali to iste co teraz a dufali, ze ho coskoro zrusia, ako to bolo neskor u SG-1 a u SGA este o dost skôr :wink:

Pre mna bolo v tomto diely akcie a napätie akurát, aj ked trosku min.za prilis roztrasenu kameru a useknuty koniec. Ale zase boli shippovacie chvilky, na ktore sa ja velmi tesim, takze scena ked sa vymáčkol Eli pri Chloe, ktora bola uz mrtva co vedela TJ a tiez sa neudrzala bola velmi dojimava. :wink:

P.S:Nedá mi len drobným poznamenat, ze som holku chcel este cez prazky zasvetit do SG-1 od uplneho zaciatku a priznam sa, ze tych niekolko mimodejovych, co nasledovali po uvodnom dvojdiely, my urobilo takyto vyzor na tvari :scared: .Strasne, nudne, nudne a este neuveritelne špatné a hned som to radsej vypol. Neskor by uz nasledovali lepsie diely, ale radsej sme to teda odlozili na neurcito. Len pre porovnanie;)
Naposledy upravil Xaron dne 16.11.2009 16:55:55, celkově upraveno 2
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 16.11.2009 16:51:27
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja si myslim že je trochu problém to že tam prostě není žádnej story arc. Bez toho je to fakt jenom soap opera, a scifi prostředí je vyloženě jako kulisa.

Já vubec nejsou proti tomu aby tam vztahy, pilulky a deprese řešili tak jako doted, ale proboha, at k tomu zacne nejakej zajimavejsi dej nebo se nemalá část lidí unudí.
Sledovanost dolů opravdu de a rekce v Americe na to není zdaleka tak pozitivní jako tady, aspon co sem četl já. A je to právě na Amících....
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 16.11.2009 16:55:50
Earl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no podle mě to ztratilo kouzlo SG už to není prostě to co to bývalo pro mě je a bylo nejlepší SG1 ty řady dokud bojovali proti goauldům a furt zkoumali něco novýho SGA by taky dobrý ale u SGU se prostě nudím a jak tu někdo říkal dívám se na to jenom proto že to má název SG
Obrázek

Příspěvek 16.11.2009 17:41:48
Vibbo Airman
Airman

Odpovědět s citací

Xaron píše:
Joj,ludia, nikto vas to nenutil sledovat a este pred uvedenim serialu nam tvorcovia jasne davali najavo, ze sa nebude jednat o akcne scifi!! Ale o space operu, takze uz podla toho bolo jasne akym smerom sa bude serial uberat a tym, ze budete kazdym dielom hovorit ake to je zle si nepomozete, ponevadz schemu serialu nezmenia(je to technicky viacmenej nemozne)takze bud si najdete natom nieco pekneho, alebo to rovno radsej prestante sledovat! :wink:

Mas pravdu. Ale je tazke sa zmierit s tym, ze sa ti SG rozpada pred ocami (z mojho pohladu).

Pri SG1 hovorite o nedostatku vztahov a nerealnosti charakterov. Ale prave preto som SG1 mal tak rad. Tento serial si vystacil baz jednej postelnej sceny, za co ma moj obdiv. V SGU sme videli uz milostny 4-uholnik aj 3-uholnik a to po par castiach.
Druha vec je, ze v SG1 boli vojaci, vojenska logika a vojenske postupy (niekedy striedane Danielovim pristupom :)). Preto ste si nemuseli rezat zili pri pocinani si tychto postav. Preto sa to niektorym zdalo nerealne, ale prave toto vojenske prostredie, s postavami, ktore sa dokazu rozhodovat, dokazu kontrolovat svoje emocie a psychicky sa nezrutia pri prvej prilezitosti, tomu serialu vynieslo 10 serii ;) (a ak to nepovazujete za obrovsky uspech ...)

Este dodam, ze humor bol jeden zo zakladov SG1 a SGA.

Ako pisal v citacii Xaron, vedeli sme kam sa tento serial bude uberat. Ale z mojho pohladu to zacina byt len zneuzitie mena SG... Ale konecny verdikt aj tak mozeme robit najskor po 1 serii.
Naposledy upravil Vibbo dne 16.11.2009 17:47:44, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.11.2009 17:42:59
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak ono, jak to člověk veme, já osobně po konci 8 serky čekal, že se jaffská republika dostane do "fašistického" područí a jaffové jako největší vojenská síla budou ohrožovat lidské světy a tak se mohlla vyvíjet 9 serie, ale přišli Ori.. nebyli špatně udělané, ale 10 serii zezačátku dost zhopršili, Adria přišla pozdě.. ale neva, sg1 i sga byl více pohodový seriál s prvky scifi military, kdyby to byla čistá vojenská s prvky pohody, já osbně bych se díval taky, ale finanční nájklady by byli neúnosné.... od toho jsou knížky či fanfiction.... sgu zkouší něco nového ve stejném vesmíru a mě se to líbí, někomu to nesedne, se holt stává... každej má jinej vkus, třeba já taky po první serii přestal koukat na Fringe, v 3 na LOst či Prison Break, nelíbí, tak se nekoukám a nebuzeruju ostatní.... to není mířeno na nikoho konkrétně, je rozdíl mezi vyjadřováním názorů a čistou provokací, či debatování o plusech a mínusech dílu/serie..... k vojenským protokolům a prostředí... sg bylo a vždy bude jen nádech vojenské reality..... už jen Jack a je jedno jestli vemem výstroj, chování atd by byl zastřelen v každé sezone nejmín pětkrát, ale to je vedlejší.... nádech "vojenské reality" stačí......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 16.11.2009 17:55:02
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pravda, mohla by být víc ukázaná loď, víc techniky, ale to přijde, uvidíte :wink:

nemůže být vše hned, přeci jen, jde o ty lidi, o to jak se s tím poperou,nebo ne?

To Vibbo:
no já ti nevim, mě spíš než vojenský postupy připomínalo Strážce Vesmíru :lol: ale patřilo to k tomu
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 16.11.2009 17:59:11
Earl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

souhlasim že by tam mohlo být víc techniky na to se furt těšim ale vyjde novej díl tak mě to tu nadšenost kazí víc a víc protože pro mě je to prostě nuda
Obrázek

Příspěvek 16.11.2009 19:33:22
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

koukněte na jiný běžící seriály, uvidíte, že v podstatě neexistuje ani jeden,kterej by byl stejnej jako SG-1/SGa. Musíte si uvědomit, že to co fungovalo před lety, nebude fungovat teď. Seriál jako SG-1/SGA je v současnosti prostě mrtvej. Co je Lost? Seriál, kde řešej primárně postavy a jak je úspěšnej. To samý byla BSG. Na střílení tupejch ufounů v lese za Vancouverem už neni nikdo zvědavej. A ratingy má SGU velmi dobrý a 2.řada je tak na 90% jistá. SGU má ratingy lepší než poslední řada SGA. Celkově sleduje o 36% lidí víc SGU, než sledovalo S5 SGA. Nemluvě o maldších divácích, kde ten nárůst činí 59%
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 16.11.2009 19:49:32
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

No myslim ze celkove 10 sezon SG1 + 3 filmy svedci otom, ze to lidi drzelo. 5SGA taky.

S SGU udelali spatny krok kdyz to takhle meni. Je to uplne jiny serial.
a) kdyby se nejmenoval SG nekouka nato tolik lidi ... jenze fanousci SG se jim nato po case vykaslou, protoze si uprimne myslim, ze je soap opery bavit nebude ... me aspon teda ne
b) tim ze se to jmenuje SG se nato necuci plno lidi, kteri si reknou ... ha je to SG SG se mi nelibilo, nebo nevim o co vse se tam delo, prece se nato nebudu divat :wall:

Pokad opravdu v USA lidi brblaji, ze se jim to nelibi, tak je osud SGU zpeceten. Mozna tomu je dobre, protoze pro spoustu lidi to musi byt opravdu zklamani a nechtej sve milovane SG u ktereho vyrustali opustit. A uprimne ... narust 50% mladych divaku ? Mozna nejake telenovelama posedle divacky 8)

Příspěvek 16.11.2009 19:54:21
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

omg, to že pár křiklounů na internetu nedokáže zkousnout změny, neznamená vůbec nic. Jediný, co rozhoduje, jsou ratingy, a ty má SGU větší než měla S5 SGA.

chtěli přilákat mladší diváky. To se jim povedlo dokonale, protože tam je nárůst v desítkách procent oproti S5 SGA a celkově taky došlo k nárůstu sledovanosti. Kdyby se to lidem nelíbilo, tak dojde k poklesu sledovanosti a tomu nedošlo, ba naopak. U určitých dílů došlo k nárůstu, nemluvě o DVR.

zvykejte si. Budoucnost scifi seriálů je v tom, že to bude víc o postavách a anihilace ufounů bude upozaděna. SGA se možná vrátí jako film, ale já o tom osobně pochybuju.

Příspěvek 16.11.2009 20:07:53
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak si ty aktualni ratingy najdi a mluv o narustu ... narust byl, ale ted je oproti pilotu sledovanost daleko mensi ...
Nekdo tu dokonce psal, ze dil earth mel stejnou sledovanost jako S5 SGA, co ty tady porad vytahujes ... a pude to jeste vic dolu, az to lidi prestane bavit uplne.

Ty krikloune :D

Příspěvek 16.11.2009 20:14:58
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no tak to je samozřejmý, že pilot měl největší sledovanost. To tak bejvá

je to 1.3 ku 1.6 pro SGU. A to neni live +7, kde ten nárůst je přes 2.0

Příspěvek 16.11.2009 20:19:20
Earl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no ty ratingy jdou hodně dolů co díl tím to de dolů beztak to na tom ztroskotá tož můj názor
Obrázek

Příspěvek 16.11.2009 20:21:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak ty seš dobrej. Oaprvdu. Tady může člověk napsat tisíckrát, že ratingy jsou dobrý, mnohem lepší než u SGA, že došlo k nárůstu mezi mladšími diváky(o to jim šlo hned na začátku) a vzápětí se objeví někdo, kdo řekne, že ty ratingy vlastně klesaj

Příspěvek 16.11.2009 20:33:11
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ty si taky dobry ... chapes ze to je tim co uz jsem ti tu vysvetlil ?
On byl sice rating 1.6 ci 1.7 u pilotu ... ale od te doby ztratili uz pres 0.5M divaku (za 5 dilu, dalsi ratingy jsem jeste nekoukal) a je to tim co rikam ... kvuli toho, ze se serial jmenuje Star gate ! lidi to pak prestane bavit po par dilech a kaslou nato.

Uprimne ... rekl bych ze prvni dil po pauze bude mit rating nejakych 1.3 ci mene.

Ted jsem si projizdel trosku fora a lidi nato nadavaj tak jak ja :shock:
dokonce si nektere prejou at se to ukonci a dela se SGA dal

Příspěvek 16.11.2009 20:34:34
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tobě zjevně uniká live +7 rating

ještě jedna věc. SGA se jako seriál už nikdy nevrátí. A pokud chcete aby pokračovala jako film, tak doufejte, že SGU poběží. Protože jestli ho zrušej kvůli nízký sledovanosti, tak MGM nebude chtít dát peníze na SG filmy, zvláště když uvážim, s jakou ztrátou hospodaří.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách