Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.11.2009 13:57:11
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nevím, ale řekl bych že Destiny určuje délky zastávek podle potřeby a pokud platí ta spekulace, že je tam zavedla naschvál, tak by bylo celkem moudré aby jim dala dlouhou dobu na chycení těch malých potvor...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 15.11.2009 14:25:12
kaza Airman
Airman

Odpovědět s citací

souhlasim, ze 80% predchozich dilu sg1 i sga bylo taky spatnych (zacatky byly v obou pripadech dobre, stejne jako film). ja jen doufal, ze sgu se tento trend podari zvratit. no bohuzel to tak nevypada. z pohledu pribehu to pro me byla opravdu zbytecna epizoda - podobny nazor se vyskytuje i na gateworld.net. pripadlo mi to malem jako lost - zbytecny chaos v dzungli s pribehem tak uzasne "propracovanym", ze to az otravi.

zacatek serialu byl pro me s vyjimkou snad dvou epizod slaby, ale ted je to uz nefalsovana hruza. a ze je tady vetsina lidi nadsenych? ten, komu se to nelibi, vetsinou nebezi cely nazhaveny, aby to sdelil svetu. jen se na to vykasle a je o fanouska mene.

tak hodne stesti a trpelivosti v dalsich dilech:)

Příspěvek 15.11.2009 14:45:04
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Což já teda ale nechápu tu větu "je to zmatená jako lost"... Osobně považuju Lost za snad nejvýznamnější "nenormální" seriál (tj. mimo Soprany) v tomhle desetiletí.

Mimochodem, na jednu stranu je opravdu hodně dementní to určování času by Destiny - hapruje to, a i když se dá vysvětlit, že jednou skočí ke slunci protože má více energie a jindy k němu letí dva díly protože ji má méně, tak to zavání dírama v logice. Hold je to jenom seriál a ten má svoje pravidla vyprávění příběhu. Na druhou stranu je ale tahle skoro inteligentně jednající Destiny přesně to, co mi hrozně (kromě stovek jiných věcí) chybělo v Atlantis. Pocit z tajemné mystiky, kterou v SG-1 jakž takž suploval důraz na mytologii (která v SGA nebyla vůbec). Během SGA jsem si říkal, že měli město pojmout nějak skorointeligentně a tajemně, zhruba jako ostrov v Lostu - a v SGU se jim zatím tohle daří uržovat.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.11.2009 15:49:37
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

kaza píše:
z pohledu pribehu to pro me byla opravdu zbytecna epizoda

kdyby si chtěl jenom dějově důležité epizody, tak si SGA vydá tak na jednu a půl řady a SG-1 při nejlepším za tři... :wink:
kaza píše:
zbytecny chaos v dzungli s pribehem tak uzasne "propracovanym", ze to az otravi.

jestli ti vadí propracovaný děj, tak to nevím co by se ti mělo líbit... (no offence)

Příspěvek 15.11.2009 16:39:21
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jedna z nejlepších episod SGU. V podstatě nemám co bych vytkl. Líbilo se mi to od začátku až do konce. Vzhledem k tomu, že tato episoda není cliffhangerem, tak bych rád vyzdvihl závěr dílu. Podle mně je neotřelý. Ve většině dnešní produkce se posledních 5 minut věnuje vysvětlování či rekapitulaci (v podstatě chci říci, že episoda negraduje v úplném závěru). Pokud nic jiného, tak konec episody byl minimálně nevšední a zároveň donutil člověka přemýšlet a zamyslet se nad tím, co právě viděl (aspoň moji maličkost :) ) - přesně toto od seriálů očekávám.
Hodnocení: 9/10
Ad1: Objasnění zbývajících nesrovnalostí na intenetu prostřednictvím mini-episod hodnotím jako plus. Přesně toto se mi líbílo na seriálech typu Lost, BSG apod., že si tvůrci dají tu práci a naservírují fanouškům něco na víc. Jasně jsou to jenom vystřižené záběry, ale v případě této episody to bylo něco více :)
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 15.11.2009 17:26:20
Vibbo Airman
Airman

Příspěvek 15.11.2009 17:40:13
Repetálek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Něco na tomto seriálu je divný,fakt divný,nevím co.
Mělo,by mě to už bavit,ale nebaví. :(

Příspěvek 15.11.2009 18:10:57
vita.sky Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevíte někdo jakou měla Time sledovanost?

Příspěvek 15.11.2009 19:17:42
fang Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tahle epka se mi docela líbila i přesto že nemám rád cestování v čase. Vždy mně napadají otázky jako co by se stalo kdybych v minulosti zabil vlastního dědečka a podobně. Hlavně mně potěšila slušná akce a napětí. Nejvíc mně dostalo jak ten tvor provrtal Chloe a najednou všichni v pohodě seděj u monitoru a hleděj na video.

Příspěvek 15.11.2009 19:55:44
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

vita.sky: Rating aktuální epizody by měl být znám nejpozději v úterý.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 15.11.2009 19:58:42
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nicméně zatím na to jenom klesá...

Příspěvek 15.11.2009 20:34:02
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo no...sledovanost Time bude nejspíš tvrdým testem toho, jak u diváků obstála Earth, i když by Time zasloužila pořádnou sledovanost. Naopak si myslím, že Life bude mít v důsledku dobré Time větší sledovanost, ale protože to bude další soap-opera díl, tak Justice klesne, což mě vzhledem k tomu, že je to mid-season finále a asi i epka po které se Syfy rozhodne co dál, děsí. Ale rád bych se mýlil. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 15.11.2009 21:11:57
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A ještě k tomu že to ani není mid-season finále, kvůli rozdělení na tmu a světlo, je vlastně dvojdílný finále až 11 a 12, díl, kterej, ale zase bude uvádět sgu po přestávce... podle všeho v březnu či dubnu... tak uvidíme...a v tu dobu se bud začne na 2 serce či ne.... já osobně si myslím že 2 bude a bude záviset, jestli ji neutnou, na sledovasnosti zbytku 1 serie a začátku 2... asi do toho 2*06 a bud oznámí ano či ne pro 3serii, ale to je moje spekulace podložená ničím než jen sledování stanic od vražedného foxu po překvapivě dlouho dávající šance nbc k nekonečně odvážnému showtime a hbo k syfy.... :evil: :D :twisted:
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 15.11.2009 21:21:18
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ten posun Space na epizodu po pauze mě šíleně štve. Podle spoilerů to vypadá na pořádnou
Toto je spoiler!!!:
Vesmírnou bitvu a spoustu inteligentních mimozemšťanů.

Takže to mohlo bývalo být výborné zakončení první poloviny. Na druhou stranu, Fire by jako jedna epizoda prostě nefungovala. Vypadalo by to jako SGA 5x20, takže to rozdělení na dvě epizody vlastně schvaluju...jen mě štve ten posun no. I když stejně čekám na konci Justice nějakej WTF moment...
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 15.11.2009 21:25:01
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Osobně jsem z Time unešený. Spolu s pilotem zatím nejlepší díl. Naprosto úchvatná hudba, dokonalý mix akce, napětí a emocí. Emzáci se mi moc líbili i s prostředím (džungle), kde žijí. Záběry z KINA mě narozdíl od ostatních velmi potěšily, dodalo to na autentičnosti, i když věřím,že to praskání a přerušování někoho mohlo štvát. Časová zápletka byla milým odkazem na původní SG1, a konečně jsem trošku přišel na chuť Chloe (když už umřela :bravo: ). Výkony herců byly také skvělé. No, epka prostě suprová. 9,5/10
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 15.11.2009 21:49:32
Mlok1911 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně pořádní díl paráda jsem zvedaví jak to bude pokračovat. :bounce:
Říkám, co podle tebe je ten koščej?
Obávám se, že smrt.

Příspěvek 16.11.2009 00:38:00
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

No moc me SG universe nepotesila :lol: .Sama citovka a sukani a zadny vedecky badani :rflmao: .

Příspěvek 16.11.2009 00:42:17
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

TENTHIUS: Tak já si myslím, že o druhou sérii SGU nepříjdeme. Vzhledem k tomu, že je SGU 2. nejsledovanějším seriálem na Syfy (tedy jak jsem někde vyčetl) a vzhledem k tomu, že vybudování kulis Destiny muselo stát neuvěřitelné kvantum peněz by si jej Syfy nemohl dovolit po první sérii zrušit. To by muselo být SGU neuvěřitelný propadák aby ke zrušení došlo. Myslím, že se stávající sledovaností z toho bude chtít Syfy minimalně ještě 3 roky prachy ždímat. Ale je to jen má doměnka, nakonec to může být úplně jinak.

Příspěvek 16.11.2009 00:42:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ToniTNT: Doporučuju Fringe, tam si najdeš technokokotin habakuk.
Naposledy upravil Ray dne 16.11.2009 00:44:12, celkově upraveno 1

Příspěvek 16.11.2009 00:43:35
mmasterkil Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hmm mozna to tu uz nekde je, cetl jsem sice cely post, ale pak uz mi to lezlo tak krkem, ze jsem to spis projizdel ocima :D... nevite co to he za hudbu co posloucha greer?:)

Příspěvek 16.11.2009 13:20:44
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Uprimne taky nechapu, jak to muzete chvalit. :shock:

Serial pro maminy na materske dovolene, kde je minimum akce, temer zadny vtip ale milion lidskych problemu. Vazne trpim, kdyz se divam asi 30 minut z celeho serialu, jak tam nesympaticke postavy resi neco velmi emocne nepodstatneho.
Asi nejsem ten typ cloveka, co se musi koukat na utrpeni jinych lidi ... krom toho, dle me je to pro SG serial uplne nepodstatna vec.

na SG1 a pozdeji i SGA jsem miloval akci a zapletky ... nektere dily byly fajn, nektere dily byl horsi, ale vzdy jsem se tesil na dalsi dil a stahoval jsem ho okamzite co vysel a necekal ani na title. Tady ? po 3 dnech si vzpomenu, ze vyslo najeke SGU a poustim si to az asi jako posledni stahnuty serial.

Muzete tu plivat na SG1 a SGA jak byly tuctove,vsechny dily podobne, kde porazili nahodou nejake supersilneho nepritele ... ale ptam se ? nebylo to prave to, co jsme meli vsichni radi ? nebylo to originalni ? SGU by se dle me nikdy nechytlo, kdyby ten serial pojmenovali jinak ... takhle to jeste lidi sleduji a cekaji ... kdy uz se konecne prestane kecat o hovadinach a zacne se neco poradneho dit ? Telenovely vazne ne ... Divoky Andel byl zabavnejsi nez toto :wall: Ale presto se budu divat dale a doufat v nejaky obrat.

Příspěvek 16.11.2009 13:37:08
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No, vzhledem k tomu jakou sledovanost má SGU a jakou sledovanost měla SGA na konci můžu říct jen to že se pravděpodobně pleteš...

A jinak SGU, právě chce zbořit "SG klišé" a udělat z hvězdné brány trochu vážnější seriál...

Pasta SG1 píše:
ale ptam se ? nebylo to prave to, co jsme meli vsichni radi ? nebylo to originalni ?

za mě jednoznačně ne, nevím jak ostatní, ale na SGA jsem na konci koukal už jenom ze setrvačnosti...
SGU v sobě něco má... a pokud to nedopadne jako rychle do kytek jdoucí Atlantis, tak se máme na co těšit...

Příspěvek 16.11.2009 13:42:22
Pasta SG1 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
No, vzhledem k tomu jakou sledovanost má SGU a jakou sledovanost měla SGA na konci můžu říct jen to že se pravděpodobně pleteš...

Ale to je to o cem mluvim, podle me to neni tak skvely serial, aby lide koukali nato jak se tam kazdy dil resi nudne pribehy lidi ze zeme. Nebo obdil ...
Proc nepredstavili lidi v prvnich rekneme 3 dilech, kde by ses o nich dozvedel vse, ale proc tam porad musi cpat Eliho a jeho kino nahravky ?

Dle me, pokad to tak bude pokracovat, sledovanost zacne rapidne klesat a pude to do kytek ... jen doufam ze obnovi jeste atlantis, protoze mi to neprislo nijak ukoncene a ten serial jsem celkem bastil :bounce:

Příspěvek 16.11.2009 13:53:25
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pasta SG1 píše:
...
Muzete tu plivat na SG1 a SGA jak byly tuctove,vsechny dily podobne, kde porazili nahodou nejake supersilneho nepritele ... ale ptam se ? nebylo to prave to, co jsme meli vsichni radi ? nebylo to originalni ? SGU by se dle me nikdy nechytlo, kdyby ten serial pojmenovali jinak ... takhle to jeste lidi sleduji a cekaji ... kdy uz se konecne prestane kecat o hovadinach a zacne se neco poradneho dit ? Telenovely vazne ne ... Divoky Andel byl zabavnejsi nez toto :wall: Ale presto se budu divat dale a doufat v nejaky obrat.

To je zajimavý, BSG taky mělo 4 sezóny, a je to HOODNĚ podobný jako SGU.
Já ti nevim, ale kolikrát už sami tvůrci řekli, že se tenhle spin-off bude HODNĚ lišit od původních?
Je to jiný, je to o lidech. Ale řekni mi, kde ve stargate jsi viděl lepší zahraný charaktery a postavy? Postavy z SG1 a SGA byly přeci jen trošku jinde..
Podle mě, by se to nemělo míchat dohomady, a už vůbec ne porovnávat, to je něco jako porovnávat FarScape a BSG, oboje výborný sci-fi, ale pojatý jinak. Možná blbej příklad ale snad to chápete..

Pasta SG1 píše:
M
Mark Jackob píše:
Proc nepredstavili lidi v prvnich rekneme 3 dilech, kde by ses o nich dozvedel vse, ale proc tam porad musi cpat Eliho a jeho kino nahravky ?

Víš, o tom ten serál je. Kdyby to narvali to 3 dílů, tak zbytek může zase být klišé jako SG1 a SGA...
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 16.11.2009 13:58:33
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray:
Fringe je super serial :D .Po shlednuti nekolika dilu SGU mam kysely usmev na tvari protoze jsem cekal na vtipne prupovidky clenu tymu ktere byly v SG1 nebo SGA :cry: . Ted to vypada jako "ordinace v ruzove zahrade" :twisted: .

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách