Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x07 - Earth

1x07 - Earth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.11.2009 21:41:18
r4in Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ty kameny celý koncept "wrong people, wrong place" dost mrví. Jasně, taky rád vidím Jacka, ale tohle ne, fakt ne. Beverly Hills jak vyšité, zvlášť ta scéna na diskotéce. 35 minut řeší vztahy a 5 minut cestu bránou. Úchvatné. Navíc Rushův podvod - už vím, jak scénáristi vyřeší případný závěr seriálu: Rush po nějakém tom mučení ze sebe vyklopí, že celou dobu kecal a bránou se dá normálně projít na Zemi. Dávám 4/10, z toho bod za Jacka.

Jinak co se té sledovanosti týče, fakt by mě zajímalo, jestli je to dáno předchozím dílem, nebo až tímto. Jestli je to dáno předchozím, tak očekávám další pokles i u příštího.

Příspěvek 12.11.2009 21:46:26
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Spíš bych to řekl naopak... minulý díl byl dost špatný a tento byl luxusní... Já budu raději koukat na seriál, který nám ukáže že postavy jsou lidé a ne nějací super-hrdinové, než na seriál ve kterém je to samé protiřečení a podobný blbosti...

A ten konec s tím Rushem.... ani bych se tomu nedivil, protože jemu se očividně z Destiny nechce....
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 12.11.2009 21:57:45
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nic proti, ale "být člověkem" znamená i jiné věci, než souložit/řešit vztahy, byť telenovely a jiné soap opery redukují aspekt lidství právě na tyto dvě věci, resp. jednu: lásku. Celý život dle nich nestojí na ničem jiném než se šťastně zamilovat, šťastně oženit/provdat, šťastně zplodit děti, šťastně... blablabla. SGU má být Sci-Fi seriál. Mě zajímá "aspekt lidství" z toho pohledu, jehož rozměr přináší Destiny, tj. boj o přežití, vyrovnávání se s tím, že jsou odříznutí od Země, jejich reakce na mimozemské entity apod. Tohle tam má být. A zatím není.

Příspěvek 12.11.2009 22:02:20
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Problém je v tom, že aspekt lidství obsahuje i to, že na tebe začnou věci mnohem víc dopadat, když si "several billion light years from home"... viz. tvoje kámoška chodí s tvým ex... nebo třeba setkání s tvojí matkou... o tom to je... o té psychice, a tohle k ní patří...

Příspěvek 12.11.2009 22:14:14
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, to jasné, pochopitelné, ale ze Sci-Fi hlediska zcela nezajímavé. Proto tvrdím, že ty kameny jsou zlo. Radši bych sledoval vydeptané vědce, jak se pokouší porozumět systémům na Destiny a nedaří se jim to; Rushe, jak vynervovaně hlásí, že tenhle systém nemůžou použít, protože neví, co to provede s lodí; člověka, který se směje vtipům v kantýně, pak se zvedne, odejde do své kajuty a schoulí se na postel, protože ví, že záchrany se jen tak nedočká; vojáky, kteří jsou na průzkumné misi, narazí na nějakou entitu a neví, jak se mají zachovat. Takhle si představuju "wrong people in wrong place".

Příspěvek 12.11.2009 22:31:37
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To je jasné, ale trocha osobního života se tam taky musí ukázat... ono IMHO se to s těmi kameny nějak určitě zvrtne a pak přijde tohle, ale oni tam ty kamenu museli dát, protože už vidím, jak by spousta lidí nadávalo: "A proč si sebou nevzali ALRKS :?: "...

Příspěvek 12.11.2009 22:43:15
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě spíš překvapuje, že si je Rush s sebou vzal. Proč? Vždyť ta základna, ze které utekli, bylo dlouho zařízená a ze Země dobře dostupná. Tohle mi spíš nedává smysl.

Příspěvek 12.11.2009 22:59:43
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No, tak vzal je Young, ale měli je tam nejspíš proto, kdyby se dostali na Destiny aby mohli s ostatními komunikovat. Young si to při evakuaci uvědomil a vzal je s sebou... zrovna tohle mi přijde jako jeden z těch lepších nápadů....

Příspěvek 13.11.2009 12:55:08
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě kameny vůbec nevadí a to že je měli připravené je docela logické, když vlastně nevědeli jak daleko se dostanou. Stejně tak mi nevadí kontakt se zemí.

Co mi ale určitě vadí je ten rozvoj postav. Já chápu že se to mnohým lidem tady líbí, ale to se fakt můžu dívat na telenovelu. Jak tu někteří naznačovali, už jsme se o některých postavých dozvěděli víc za pár dílů než v Atlantis za celej seriál. No, já si ale nejsem jistej, že jsem tolik informací o postavách potřeboval vědět :-(.

Všeho moc škodí, takže by přece jen mohli ubrat vztahů a přidat víc scifi. Snad se to zlepší v přístích dílech, no uvidíme. Jinak bych si už mohl myslet, že tvůrci seriálu chtějí přitáhnout publikum telenovelám a zvýšit tak sledovanost.

Příspěvek 13.11.2009 13:09:23
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak tu někteří naznačovali, už jsme se o některých postavých dozvěděli víc za pár dílů než v Atlantis za celej seriál.

Což ale vypovídá spíše o dementnosti SGA, než o problémech SGU; nehledě na to, že bych v SGU už taky zavedl výraznější zápletku.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 13.11.2009 17:24:59
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ray má celkem pravdu... zápletku už by to přeci jen chtělo, ale ubirat na poznávání postav... to už ne... jinak IMHO právě tenhle díl odstartoval zápletku SGU...

Příspěvek 13.11.2009 18:25:42
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Btw. na Moviezone se objevil článek další zhodnocující aktuální seriálové novinky a SGU se v něm umístilo velmi vysoko, zcela určitě výše, než V (které jsem neviděl, ale moc chvály jsem na něj neslyšel).
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách