Neprůstřelný plán- Další zlodějský filmík. Takový průměr, kdy je partička zlodějů (teoretiků), vydírána mafiánem, který jim hrozí, že je udá, pokud pro něj něco neukradnou. První půlka byla celkem zábavná, ale ve druhé jsem už jen čekala, kdy přijde zvrat, který u těchhle filmů bývá základem. Spíš by to vyšlo líp jako epizoda Podfukářů nebo Leverage, než jako film. Ryan Reynolds tu je celkem sympaťák, bohužel později zatlačen do pozadí. David Suchet není dobrý záporák ve smyslu toho, že je příliš sympatický, než aby z něj šla hrůza, navíc ho ta role asi moc nebavila. Kristin Booth byla naopak hrozně nesympatická, stejně jako jakýsi Joris Jarsky, rádoby geek. Potěší menší role Davida Hewletta, jinak je to celé tak na jedno shlédnutí.
21 gramů - Nemám ráda Seana Penna. To asi ovlivnilo moje hodnocení, protože jeho štěněčí oči, které tady v půlce filmu hází, mi lezly na nervy a do té role mi vůbec neseděl. Ale Penn stranou - film je v podstatě instantní deprese, stylem vyprávění připomínající Crash, Memento nebo Fontánu. Mám ráda tenhle styl, kdy do sebe jednotlivé události zapadají postupně a vytvářejí tak příběh. Jen mi to tady přišlo už trochu přepísklé, navíc s hodně zvláštním koncem. Některé nevysvětlené věci mi vadily, třeba co se stalo s Paulovou ženou? Vysvětlení, že se "vrací do Londýna" mi nestačilo. Měla teda to jeho dítě? Líbila se mi Naomi Watts a Benicio Del Toro, který mi ale zpočátku lezl těmi křesťanskými žvásty na nervy. Problém byl v tom, že Naomi (jedna z mých oblíbenkyň), tu celou dobu buď jen brečí nebo je na drogách či opilá, Penn hází nešťastné obličeje (nic jiného ani neumí), a ani jeden z nich, navzdory propracovanému příběhu, nemá moc hloubku. Prostě tak nějak "jsou", bez hloubky a detailů. Kdo si mě na relativně malém prostoru naopak úplně získal, byla Melissa Leo. Velmi opomíjená herečka, která tu předvedla uvěřitelnou variaci milující matky a manželky. Není si tak úplně jistá směřováním svého manžela, ale je ochotná mu to odpustit kvůli dětem.
Asi jsem čekala nějak víc. Možná, až se mi ten film trochu rozleží, tak ho budu hodnotit mírněji.
Stejně to dlouhé hodnocení nebude nikdo číst.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.