Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Nostalgie

Nostalgie

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.1.2007 21:23:46
mm-marek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

njn takovej je život :)

mam kámoše kterýmu jsem pučil všechny sg na dvd, blb se začal dívat dost chaoticky, spíš od konce. No a první díly mu teď přijdou suchý... divný co?

Příspěvek 01.1.2007 21:46:55
Aiden_Ford Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky jedu od začátku ty díly jsou super ale už sem bohužel na konci 6 serie
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.png]images/thumbs/Aiden_Ford_032uv7.pnghttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gif]images/thumbs/Aiden_Ford_barstargate2az8.gifhttp://[/img]
[img][images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpg]images/thumbs/Aiden_Ford_atlantisuserbaryr9.jpghttp://[/img][img]images/broken_link.gif[/img]

Příspěvek 22.8.2008 11:48:34
Mart9in9 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

8 sérii byla ještě tak nějak dobrá a připomínala mi zlaté časy SG-1 Byl tak ještě Jack.
Jak sem začal koukat na 9 sérii né že by se mi to nelíbylo ale přijde mi že koukám na jiný seriál. Oriové, Mittchell, Landry atd. Zlatej Apophis a Anubis a hlavně JACK.
Chovám bláhovou naději že jednou tvůrci natočí 11 sérii a bude v hrát hlavní roli Jack O'Neill.
Nikdy nedej stejnou šanci blbovi. -svatý František z Assisi (1181-1226)

Příspěvek 22.8.2008 12:30:36
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Bohužel, jak už tu někdo říkal, RDA nám stárne. Nikdo není nesmrtelný. Nejsem si jist, jestli by byl tak svěží, jako v době 1. sérií SG-1 nebo MacGyvera.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 22.8.2008 16:08:08
WORMWEJDR Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

když jsme u té nostalgie tak si vzpomínám že tak před dvěma dny sem se dívl na Con Air s Cagem a postranní roli tam hrál právě Don S. Davis (hammond) opravdu sem vybuchl smíchy dyž mu na autě přistála mrtvola xD....

a Když sem sledoval SG1 tak asi jenom do 8mý série páč oriové mě prostě nezaujali...

Taky se mi docela líbilo dycky jednou za pár dílů nastínění vztahu Jack-Sam...určitě si pamatujete tu scénu s rezignací ze smyčky...

samozejmě jackův nezapomenutelný humor...a ještě nezapomenutelnější Hammondův radostný vykřik když dělal teal'covi co-pilota v tom kluzáku(nevzpomenu si na díl...)

a všimli ste si že na tu "bublinu" z brány byl po neakej 6 serii používán furt stejnej záběr?
Rodney:And what schould I do now?
Sheppard:RELOAD!!

Příspěvek 22.8.2008 16:16:46
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, na toho Hammonda si vzpomínám taky! Byl to díl 3x01 Into The Fire.
Jinak, co se opakujících se záběrů týče, nebylo to jenom vytáčení brány. Je tu spousta scén, jako např. Daedalus/Odyssey/Apollo vylétající z hyperprostoru nebo ta samá loď přímo v hyperprostoru...

Příspěvek 22.8.2008 16:18:07
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nohajc: Tjn, naštěsí na orbitě už Daedalos a Odyssey šli rozeznat podle tvaru předku :lol:
Teda aspoň měto tak přišlo

Příspěvek 22.8.2008 16:25:44
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Sheppy: No počkej. Vždyť tyhle tři lodě (třída 304) jsou totožný.
Akorát Prometheus (303) byl jinej.

Příspěvek 22.8.2008 17:07:41
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To sice jo, ale mě vždycky přišlo, že ten předek se u Daedala a Odyssey trochu lišil. Ale to se mi asi zdálo. Spíš to bylo v úhlu pohledu a nastínění :lol: :lol:

Příspěvek 23.8.2008 21:08:05
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem někde právěže slyšel nebo četl, že ze začátku používali pro každou 304 trochu odlišnej model. Na první pohled byly prakticky stejný, ale při bližším zkoumání na kvalitních obrázcích se prej dalo najít pár povrchových odlišností. Asi jako u dnešního mokrého námořnictva se i lodě stejné třídy každá v pár drobnostech liší...
Ale postupem času od toho tuším upustili a teď už pro všechny 304 používaj stejnej model. :D Teda pokud vím...

Ale to se už dostávám opravdu lehce :offtopic:
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 23.8.2008 21:50:10
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, Jack je Jack :yes: Skvělá postava, ale na druhou stranu když srovnám první a desátou sérii, tak wtf? Vždycky jsem ho považoval za téměř nejlepší postavu SG-1, ale nikdy jsem nečekal, že se mi může zprotivit. V SGA 310/311 mi byl nejen dost protivný, ale vyloženě nepříjemný. Za to asi moc RDA nemůže, ale když ho tak napsali... nehledě na to jeho účelné zestárnutí pomocí make-upu, což vypadalo fakt hrozně :roll: To samé ve filmu Continuum. "Náš" Jack byl taky dost "out", úplně ho zmršili. Což je paradox s Mitchellem, kterého jsem v deváté a desáté řadě moc nemusel, ale v Continuu (jak se to vlastně skloňuje? :lol: ) byl perfektní. Je to asi jen můj pohled, ale od začátku deváté řady dle mne Jack hodně klesl a v dalších filmech, pokud budou, bych ho nechal "spát" :)

Příspěvek 24.8.2008 14:19:50
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vzpomínky jsou to krásné. Stejně jako ty časy... Ráda vzpomínám, jak jsem vždycky co nejrychleji utíkala ze školy, abych stihla nový díl SG-1. Jack byl prostě klasa, která se nedá jen tak nahradit ani odstranit ze vzpomínek. Což je vlastně dobře. Neodsuzuji novou SG (Jak jsem psala, Mitchella jsem si oblíbila), ale zkrátka na ty první série nikdo ani nic nemá. Je to základ celého seriálu i Atlantis (v budoucnu Universe) a je nádherné se k těmto vzpomínkám a dílům vracet :love:
Obrázek

Příspěvek 30.11.2008 21:07:43
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Zajímavý screen z dílu Window of Opportunity (časová smyčka):
Scéna, kdy se Jack učí, aby mohl Danielovi pomáhat s překladem antických nápisů.
Obrázek

Nevěděl jsem, že Mallozzi píše učebnice latiny. :roll:
Ani, že má titul Ph.D.
Hlavně, že to udělá dobře jeho egu...

Příspěvek 30.11.2008 21:32:34
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

V té době ho asi ještě nepovažovali všichni za **********, takže to možná i bylo vtipný.
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 08.12.2008 15:24:07
Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ono je asi žádné jiný autor nenapadl a podle mne si toho moc lidí nevšimne... Ale kdo ví :D Každopádně je to hezké :-)
Ohledně nostalgie... ano jsou to velké vzpomínky na velký sériál. To nikdo nemůže zapřít, že začátky byly nejlepší. Určitě SG prošla pár změnami, jako v podstatě každý seriál... Mně osobně to nevadí, až na pár drobností (jedna drobnost je však hodně lidmi opěvována :roll:) mi změny nevadí.
Je to život. RDA chtěl odejít, tak to respektujme :-)
Obrázek

Příspěvek 29.12.2008 17:35:09
Razor (Anubis) Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle mě, jsou první tři řady ta nejlepší část seriálu vůbec a nikdy je nic nepřekoná...

4.řady byla dobrá, 5. byla horší, 6. byla zase super, 7. byla dobrá ale zaváněla novotou, 8. byla dobrá ale už to přestávalo s každým dílem bejt sg1 jak jsme ho znali, 9. a 10. řada aspoň pro mě jsou jako novej seriál...je to stále SG ale přecijen mohli udělat nějakej "mezi-díl" mezi 8x22 a 9x01 a ne hned lidi praštit do očí změnou v příběhu a změnou uvodních titulků :D Takže jak říkám, SG1 1.-3.řada, k nezaplacení..viděl jsem celej seriál už 11x...a stejně mi tyhle díly bavěj nejvíc...jak jsem běhal ze školy domů, kvůli SG, nahrával ho (stále mám ty vhsky když ho dávali poprvý lol)...njn...do smrti, do smrti na to nezapomenu :)

Příspěvek 16.10.2009 20:27:03
xeroo Airman
Airman

Odpovědět s citací

Me docela prekvapuje jak celkem dost lidi opevuje Valu, ja osobne ji nemam vubec rad...Ten jeji humor je teda jen hodne slabou zaplatou za humor ONeilla a to same Mitchel :) Proste po odchodu Hammonda a Oneilla to uz nebylo ono. Ale porad me SG-1 bavila to zase jo :)

Příspěvek 10.11.2009 16:09:33
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jo tak bez O'Neilla to fakt není ono.
Nejlepší je když něco vysvětluje Teal'covi :rflmao:
Potom jak je generál a velí SGC to není ono.
Mitchell je podle m dost dobrá postava ale holt na Jacka O'Neilla nikdo nemá :wink:
ale když srovnáte O'Neilla z prvního filmu(Kurt Russel)a seriálového O'Neilla tak jsou to oba rozdílní lidé.A seriálový O'Neill je samozřejě lepší :bravo:

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách