Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x07 - Earth

1x07 - Earth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.11.2009 17:51:43
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Taky sem moc mepochopil proc zrovna slunecni erupce :)

Příspěvek 08.11.2009 19:05:41
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

protože to je momentálně nevyčerpatelný zdroj energie který neustále dodává energii..jen to nevydržely obvody...

Příspěvek 08.11.2009 19:11:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pletete dohromady dvě nesouvisející věci - vlítnutí do slunce a vracení zpátky v čase slunečníma erupcema.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.11.2009 20:11:01
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dobre tak to mozme nazvat aj hviezdne erupcie kedze Slnko je pomenovanie nasej hviezdy tudiz v SGU nema pojem Slnko co robit.
Obrázek

Příspěvek 08.11.2009 21:18:26
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Akorát mi jako celkem slušná demence připadá to, proč dělali takové kopance v 1:04 a 1:05, aby vzápětí ulázali, co umí, když se snaží........

(ratingy, ratingy...)
Obrázek

Příspěvek 08.11.2009 21:22:29
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Epizoda opravdu pěkná, tak nějak mi připadá, že uzavírá děj na pokračování a budou následovat samostatnější epizody.
Obrázek

Příspěvek 08.11.2009 21:46:58
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

RomanArts: Promiň, ale doufám, že se mylíš. Samostatnejší díly klidně, ale chce to aby něco hledali k dosažení svého hlavního cíle.

Tohle je zatím první díl kde se v hodnocení spíš liším. Mě nevadí sex :D ani brečení, ale vadí mi takový to klasický a otřepaný melodrama. To mi ubíra na reálnosti a nudí mě to. Konkrétně jsem na tebe hrdá, apod. :D
Daleko zajímavější mi přijde Youngovo obhajování vlastní autority, která se nemůže opřít o velení, vědci už nejsou takoví profíci jako Carterová. Zatím vlastně loď všechno za ně a vždycky když se něco snaží udělat sami tak to spíš ... To je na seriálu celkem nový a osvěžující. Tím víc mě mrzí to melodrama.

Příspěvek 08.11.2009 21:56:55
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mě se to líbí, ne jenom ten sex, ale i malodrama, když to bude dobře napsaný může se to pak pěkně převtělit v něco dost krutýho a v klíčové situaci zkolit osobu či nechat určitou osobu osudu.....ale uvidíme, pro mě tahle zatím nej z sgu,
Toto je spoiler!!!:
uvidíme příště s emzákama který jsou emzáci a můj nej časový problém....

Edit by Tar-ara: Spikeu...ne spoilery...;-)
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.11.2009 22:07:53
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo je tam zas vidět nějaký posun. První a druhá série Atlantis mě taky víc bavila než původní seriál. Beru to jako představení postav, ale příště ať už se zas něco děje

Příspěvek 09.11.2009 06:43:20
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Imo nic moc díl :?. Moc se mi nelíbil. Zaměřování na postavy by bylo fain, kdyby ale neustále polovina teamu tam neřešila své problémy se vztahy. Neberte mě špatně, ale tohle je prostě moc. Jakoby tam šlo spíš o to, kdo se s kým vyspí, než o to, že jsou x galaxií od domova (nejen z pohledu jejich, ale i celého seriálu).
Chloe pláče kvůli tomu, že někdo chodí s jejím ex. Super. Mohla by se podívat raději na sebe.
A Young, postava, která se mi asi nejvíc zamlouvala, mě tedy docela naštval. Mám cizí tělo, tak hurá za ženou...ono to vyšlo...tak hurá do postele. Super :roll: . Patřilo by mu, kdyby toho Telford pak zneužil...ale tedy už ne jeho milé. Mmch., u Elie jsem to čekala spíš. Tomu bych nepůjčila tělo ani náhodou.
Jack byl divnej. Chováním. Nějak mi úplně nesedl.
Filip Fry dobrej, to se musí nechat. A scéna Elie s matkou taky pěkná.
Chci, aby se už něco začalo dít a aby zanechali "miluju tě/nemiluju tě" nebo alespoň omezili a zaměřili se spíš na postavy jako takové, případně na vztahy, které nezahrnují sex.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.11.2009 08:53:10
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Treba Rush zna to hlavni heslo pro ty systemy a nechce se o to s nikym podelit :-)
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 09.11.2009 09:04:43
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Osobně se mi tenhle díl líbyl víc než minulý, ale přijde mi, že toho zaměření na vztahy je tam opravdu přespříliš. Sice porucha, kdy se Telfordova mysl ocitla na zemi zrovna když byl Young na zemi v nejlepším, byla pěkná :rflmao: ale jinak??? Jak tady někdo uvedl výše, z tohodle dílu a potažmo z celého seriálu to spíše vypadá, že jde o to kdo se s kým vyspí kdo koho miluje/nemiluje a sci-fi prvek je tady jen takovou kulisou... a to se mi nelíbí.

To, že se Rush moc nechce vrátit na zemi, jak se bojí IOA, je docela pravděpodobné a vzhledem k tomu, že nevíme, co všechno při pokusu o vytočení země udělal, si opravdu nejsem jistý, že to nemělo šanci na úspěch. Možná jim všem zachránil život, ale možná taky pouze zajistil, aby ho na lodi nevystřídal jiný tým. Sice je možná geniální vědec a měl čas se s Destiny seznámit (tedy by mohl lépe chápat, že to co ze Země navrhují, nepůjde), ale taky se může mílit (viz Darkness a Light, pokud to tam ovšem taky jen nehrál).

Příspěvek 09.11.2009 12:15:37
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara: Konečně to tady někdo napsal přesně tak, jak to cítím i já, ale mám strach zde něco podobného říct, páč i ve svém věku bych mohl být automaticky označen za pubertálního výrostka, co ho zajímá jen příběh superhrdinů a samá akce. :roll: Já jsem byl první, kdo SGU bránil od samého začátku a psal jsem všude možně, že změna přijít musí a že to nejde do nekonečna zachovávat styl SG-1 a SGA. Ale jak říkáš, tohle je prostě moc. Upřímně, už se do každého dalšího dílu musím bohužel nutit, doufajíc v malé zlepšení a konečně méně "reality", ale zatím nic. Mohl bych tu napsat něco ve smyslu, že bych se tisíckrát raději díval na šestou sérii SGA, než na toto "ultrarealistické" dílo, ale to už by se na mě snesla taková vlna nadávek, že to raději nenapíšu... :) Samozřejmě nikomu neberu, že se mu tenhle seriál líbí mnohonásobně víc jak ty předchozí, dokonce jim to ze srdce přeju, jen vyjadřuju čistě můj osobní pohled na věc... :wink:

Počkám ještě do pauzy v půlce série a pak zvážím, zda budu ve sledování pokračovat. Určitě nepatřím mezi jedince, co se dokáží dívat pět sérií na seriál, který je vlastně vůbec nebaví a každý týden zvracet po všech fórech a tím označovat ty, co se jim seriál líbí div ne za blbce... :stupid:

Příspěvek 09.11.2009 13:14:42
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

a taky mě napadlo(taková naděje pro ten seriálo ještě :D) že třeba ted chtěj aby se lidi "vcítili" do postav(což teda v tomhle případe moc nemusím(trošku mi to připomělo ted ordinaci v růžový zahradě,a ona se vyspala s mím ex atd :D)) a jak jsou natom a co je tíží atd a pak se to začne celí "rozvíjet" a "zlepší" se to :)

Příspěvek 09.11.2009 17:25:19
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Takže..nebudu tady nikomu nic nutit...ale sex mi opravdu nevadí... spíš ten Telford..to je had..jak vzal do zaječích...ba co víc hned za youngovou ženou.. jak mrzké... No, to jak se cítí Cloe celkem chápu..všichni kamarádi vypočítaví.... A Elimu bych tělo taky nepůjčil... a to vůbec :D

Příspěvek 09.11.2009 17:57:14
vita.sky Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem viděl Earth a řeknu toto:
První půlka dílu úplná nuda – dal bych ji 3/10, ale druhá zase hodně dobrá – tak 8,5/10. Dohromady dávám episodě 7/10.
Velké minus za přítomnost RDA – myslím že v tomhle seriálu nemá už co dělat a je naprosto zbytečný.
Velké plus za střílející Destiny- fakt krásné efekty.
Poslední scéna byla dost cool. Myslíš že ty vztahy budou ještě hodně zapeklité v dobrém slova smyslu.
Celkově episoda vyznívá pěkně. Myslím, že SGU má velkou naději na další série.

Příspěvek 09.11.2009 18:11:29
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě RDA nevadí a nemyslím, že by jeho přítomnost byla nějak násilná.

Co se týká toho půjčování těl, je vidět že Antici se před sebou co se týče tělesné stránky asi moc nestyděli, když vyvinuli takovýhle způsob komunikace. Ale možná to často fungovalo jako prostředek seznámení. "Čau, hele minule jak jsem byl v tom tvym těle, dost dobrý, pečlivě jsem ho prohlíd a jseš fakt kočka. Nechceš někam zajít?"

Příspěvek 09.11.2009 18:20:10
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nechápem, prečo hovoríte, že Telford a spol. opustili Destiny zo zbabelosti. Bolo to to najlogickejšie čo mohli urobiť a nečudoval by som sa, keby to mali rozkazom.

Inak diel opäť veľmi dobrý, po 7 dieloch som s SGU dosť spokojný.

Příspěvek 09.11.2009 19:01:05
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Logické to bylo, rozkazem to pravděpodobně dostali, ale nevypadalo to dobře ;-). Ostatně ve většině případů je logickým postupem spíše zbabělost, než hrdiství.

Příspěvek 09.11.2009 21:15:27
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jde prohodit muže a ženu? :hmmm: :lol:
Obrázek

Příspěvek 09.11.2009 21:20:36
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Malojza na tohle odpověděl že jde, ale v seriálu se to rozhodli radši nezkoušet. :D
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 09.11.2009 21:29:04
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Obávám se, že kdyby odbržel ženské tělo Eli, tak na celej díl zaleze do pokoje a ... :roll: . Na to fakt nejsem zvědavá.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.11.2009 22:13:57
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

a co kdo by to neudělal taky... jinak myslím že jsem to viděl už v nějakém filu či serialu, možná i dvakrat že si prohodí tělo muž a žena, v komedii, myslím že v scoby doo, ale to je jedno.... já osobně se těším na příště, btw viděliste všechny kino epizody ve 12 zase šmírují poručici když de do sprch.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 10.11.2009 00:09:06
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oni už jsou kino-epizody :?:

EDIT: Fajn, tak už jsem je taky objevil... celkem pěkný..i když krátký...

Příspěvek 10.11.2009 07:15:23
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Teď zrovna je nová webizoda která nám vysvětluje, proč se Brody přidal na Rushovu stranu při pokusu o zadání brány na Zem:
http://stargate.mgm.com/view/content/1774/index.html
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách