Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x06 - Water

1x06 - Water

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.11.2009 14:01:17
Repetálek Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Trapný - odpad 0/10. Nedostatek vody vyřeší lámáním ledu a transportem na antigravitačním kolečku,mě snad raní.
Co budou řešit příště,ucpaný hajzly antigravitačním zvonem ? :shock:

Příspěvek 03.11.2009 14:16:09
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, jak bys nedostatek vody vyresil ty?
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 03.11.2009 14:32:01
Repetálek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejspíš nějakou recyklací,ne. Loď co lítá nadsvětelnou rychlostí nemá řešenou recyklaci vody? To, by asi daleko nedoletěli. :rflmao:
Nebo bych někde zastavil a všichni by museli naloupat 2kg na ledu na další den nebo týden nebo měsíc atd.to by musel být pořádnej nákladák. :wall:

Příspěvek 03.11.2009 14:36:58

Odpovědět s citací

No...je videt ze jsi se nekoukal moc dobre...Young tam mluví o tom, ze muze být únik v "Recyklaci", nacez mu Eli rekne, ze "systém Recyklace" funguje správne. A obleku tam taky moc nemeli...teprve opravují tretí...to by asi 80 lidem nestacilo...nehlede na to, ze led nebyl vsude vhodný pro pití.
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 03.11.2009 14:44:20
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Repetálek píše:
Nejspíš nějakou recyklací,ne. Loď co lítá nadsvětelnou rychlostí nemá řešenou recyklaci vody? To, by asi daleko nedoletěli. :rflmao:
Nebo bych někde zastavil a všichni by museli naloupat 2kg na ledu na další den nebo týden nebo měsíc atd.to by musel být pořádnej nákladák. :wall:

recyklace je moc hezká věc, pokud ovšem tu vode někdo neustále neupíjí v množství mnohem větším, než ta recyklace dokáže "udělat". Navíc byl řečeno, že recyklace funguje. Přístě líp poslouchej
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.11.2009 15:49:24
smrtasama Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dává někomu smysl to co pl. Young nazval číslem vytaženým ze zadku :?: :?:
Nějak mi z původního znění uniká. A později z titulky taky...........
Jinak celkem "FAjn" díl krom již tady často jmenovaných záporů jako Scott s Amstrongovou. A jeho hrdniné zachránění na ledové planetě.

7/10

Příspěvek 03.11.2009 15:57:46
Pvt.Kuba Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tím bylo myšleno to, že si těch 40%, nebo kolik, Rush právě vymyslel.
Rodney : Do hajzlu.
Hermiod : Co jste to udělal ?
Rodney : Prohnal jsem to překladatelem, je to wraithsky.
Hermiod : Do hajzlu, vskutku.

Příspěvek 03.11.2009 17:01:50
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zatímco Light byla určitě osmičková epizoda, i přesto že bylo od začátku jasné, jak to dopadne, měla totiž slušnou dávku napětí. Water je oproti tomu dost průměrná záležitost ve stylu "jdem pro něco, najdem to, máme to, chcem se vrátit, průser, nemůžu ho vytáhnout, - nech ho tam! - nenechám! - musíš! - nemusím! - AAARGH! Mám ho, jdem zpátky". Hm. Ani ta mimozemská entita mi nepřišla moc zajímavá.

5/10

Příspěvek 03.11.2009 17:16:33
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

r4in: Ano, tohle je naprosto výstižné shrnutí. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 03.11.2009 17:28:42
r4in Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mno nevím. Mám z SGU zatím dost rozporuplné pocity. Chápu, že se chtěli odlišit od předchozích SG seriálů, ale je tohle ta správná cesta? Je fakt, že když jsem se díval na poslední řadu Atlantis / nedávno zahlédl pár dílu SG-1 na Nova Cinema, tak to mě působilo poněkud béčkově, ale bylo to celkem zábavné. Water na mě ovšem taky působil trochu béčkově, ale navíc to byla celkem nuda.

Musím se juknout po fórech v zahraničí, zvlášť v USA, jak tuhle změnu konceptu berou tamější fanoušci, protože oni jsou zároveň i TV diváci a jejich (ne)podpora bude záviset na tom, jestli SGU bude vůbec pokračovat. Určitě by nebyla vhodná posloupnost SG-1 - 10 řad, SGA - 5 řad, SGU - skončí v půlce třetí řady.

Jinak tady na fóru jsou ohlasy ještě poměrně příznivé, třeba tenhle díl hodnotila řada lidí poměrně vysoko, ještě chodím na SGU fórum na Hofylandu a tam si lidi moc servítky neberou, ale zase v řadě věcí mají pravdu.

Příspěvek 03.11.2009 19:34:16
Repetálek Airman
Airman

Odpovědět s citací

To jsem rád,že se někdo taky nespokojí s údržbou lodi po šesti epizodách.
Takovej útlum, bych čekal uprostřed II.sezony. :bye:

Příspěvek 03.11.2009 19:48:38
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jak je to? Starého psa novým kouskům nenaučíš? :lol:

SGU nemá budoucnost, IMHO kdyby dokázali kreativně psát, tak by ty nové nápady implementovaly hned na začátku.....
Obrázek

Příspěvek 03.11.2009 20:01:30
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ratingy mluví celkem jednoznačně
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 04.11.2009 10:26:11
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No já nevím, ale mě se tenhle styl "řešení obyčejných problémů" celkem líbí. Prostě je mi jasné, že kdyby se objevil nějaký supernepřítel, tak by se začaly opět vytvářet jakési superzbraně a superujeté řešení, které by opět rozvracely celý SG vesmír, jako to bylo třeba v případě Oriů v SG-1. Tahle epizoda byla sice trochu slabší, ale co bych dal za takovou podobnou epizodu v 10. sérii SG-1 nebo v 5. sérii SGA. Nevím, ale řekl bych, že většina z vás hodnotí SGU asi podle těch nejlepších SG epizod co kdy byly natočeny. Já jsem naopak rád, že mě SG zase po dlouhé době baví.

Příspěvek 04.11.2009 18:01:29
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

No já nevím, já měl Ori docela rád, škoda že už jsou mrtví a upřímně za každou takovou epizodu (jdou někam bránou, vyřeší problém, vrátí se) v pozdějších sezonách SG-1 i SGA bych zrovna nadšený nebyl (ne že by tam ale takové nebyly:-( ).

Holt každému se líbí něco jiného. Hallowed are the Ori.

Příspěvek 04.11.2009 19:38:12

Odpovědět s citací

Mě zase tyhle epizody o chození bránou na jiné neprobádané planety a řešení tamních problémů chyběly...teď zrovna nemyslím problémy vidláků ze středověké vesnice uprostřed lesů ve Vancouveru, tak jak to předvedla pozdní SGA...proto jsem rád, že se SGU vrací k té SG-1 z prvních řad, kde co planeta to unikát...zajímavé nápady, občas i nehumanoidní mimozemštani. :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.11.2009 14:58:17
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenthius a všichni: jak jsi psal/říkal. Je to 6 epizoda první série. První série je vždycky rozjížděcí a nikdo neví v co se seriál vyvine. Jako jedna klasická epizoda dobrý. Příště jsem zvědav...

Jak tu někdo mluvil o entitě a jejím chování. Prostě nevyspytatelné mimozemské myšlení. Je to propracovanejší než tušíš :rflmao:

Příspěvek 05.11.2009 22:08:27
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po minulem slusnem dilu tu mame jednu z nejhorsich epizod. Pripada mi, ze se SG-U snazi byt beckovym filmem. Pritom chce zaujmout efekty, hudbou. V podstate onou povestnou omackou kolem vlastniho dila. Ale samotna napl epizod? Hlavni zbrani SG-U ma byt pribeh, bohuzel ten se prilis nevyviji. Prospela by i temnejsi atmosfera. Prozatim akce nulova, humor zadny, sceny predvidatelne, az nudne. Napeti schazi, napad vyprchava. Nesympaticke postavi serialu take prilis nepridaji. Ac herecky to neni spatne. Rozhodne mi zatim k srdci neprirostli. K samotne epizode. Velika podobnost s dilem tretim. Znovu problem se zasobami, znovu pro ne jde porucik Scott na neobyvatelnou planetu, znovu je ve smrtelnem nebezpeci a znovu ho nejaky spoluhrdina zachrani. No doufejme, ze se nezacnou jednotlive dily vykradat tak rychle, jako tomu bylo u SG-A. Hned od zacatku bylo jasne, ze se v prubehu neco pokazi. Byla jen otazka casu, kdy a jaky problem prijde. Ale neni treba zoufat, hrdinove si s problemem vzdy vedi rady. SG-U jiz neni tak naivni jako jeho starsi bratr SG-A, presto tento neduch v urcite mire pretrvava. Zhodnoceni: Akce prakticky nulova, povestny humor SG chybi, napeti se nedostava. Az prilis dialogu na ukor akce. Dilu chybi jakykoliv spad. Ja se nudil, nescetnekrat jsem byl nucen serial pozastavit. Naopak me potesilo propracovane prostredi, hudba, efekty, kamera, kostymy. (jak jsem psal vyse, bohuzel to je jen ta omacka kolem). Za me 2/10. Snad se SG-U konecne rozjede. Potencial by tu byl, doufejme v autorovo navazali na povedeny pilotni dil. Hlavne se nesnazit kopirovat Battlestar Galactica.

Příspěvek 05.11.2009 22:19:21
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jeste bych upozornil, ze oboum hrdnimum mel dojit vzduch pred 3 hodinami. Jelikoz po vraceni se na palubu, lod prakticky okamzite skace do FTL.

Příspěvek 05.11.2009 22:24:46
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ehm a to máš kde jasně ukázané že skočili hned? Mohlo to bejt o 3hodiny později akorát to tam nenapsali.. Pokud by jsi to tak bral že tam skočili hned, musel by jsi brát i ten další záběr jak tam Young kecá stím Spencerem, no a to by asi těžko stíhal se tak rychle obléct apod.

Příspěvek 05.11.2009 23:08:33
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pvt.Kuba píše:
ehm a to máš kde jasně ukázané že skočili hned? Mohlo to bejt o 3hodiny později akorát to tam nenapsali.. Pokud by jsi to tak bral že tam skočili hned, musel by jsi brát i ten další záběr jak tam Young kecá stím Spencerem, no a to by asi těžko stíhal se tak rychle obléct apod.

Protoze to tak proste a jednoduse vypadalo. Takze myslis, ze za nim sel az nekdy za 5-6 hodin? o tom pochybuji. Jestli to melo vypadat jinak, melo to byt jinak natoceno. Jako divak si delam usudek, z toho co vidim. :)

Příspěvek 05.11.2009 23:21:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to si fakt nemyslím že by za ním šel za těch 5-6hodin, ale tak tvůrci předpokládají že divák při sledování používá to co má na krku... Fakt tam od nich neočekávej že by tam dali záběr jak přišli bránou a pak by napsali o 3 hodiny později a byl by tam start do FTL.. :roll:

Příspěvek 05.11.2009 23:34:07
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pvt.Kuba píše:
No to si fakt nemyslím že by za ním šel za těch 5-6hodin, ale tak tvůrci předpokládají že divák při sledování používá to co má na krku... Fakt tam od nich neočekávej že by tam dali záběr jak přišli bránou a pak by napsali o 3 hodiny později a byl by tam start do FTL.. :roll:

Prijde mi, ze hlavu nepouzivas ty. Urazet nekoho, kvuli svemu nazoru? to snad ne. Zaber na branu a hned zaber na odletajici lod? to je podle me nestastny. Jestlize takovy dojem divak ziska (a nejsem to jen ja), je to chyba tvurcu. :)

Příspěvek 05.11.2009 23:38:31
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak nikoho jsem ještě urážet nezačal, takže podle tebe se Youngovi podařilo za cca 5 sekund vysoukat ze skafandru, obléct se a pak dojít za tím vojákem? Tak to si zaslouží rekord :)

Příspěvek 05.11.2009 23:44:49
Auxiliarius Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pvt.Kuba píše:
No tak nikoho jsem ještě urážet nezačal, takže podle tebe se Youngovi podařilo za cca 5 sekund vysoukat ze skafandru, obléct se a pak dojít za tím vojákem? Tak to si zaslouží rekord :)

Za 5 hodin? ano, z realneho skafandru se clovek dostane za par minut. Takze pochybuji, ze u tamtoho by to trvalo hodiny. Je ti 15, asi chapes slovo urazet jinak. Snad se muzem bavit jako lide. :)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách