Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Nejhnusnější scifi loď

Nejhnusnější scifi loď

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 02.9.2009 14:05:31
Alteran Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

no mne sa nepacia

Příspěvek 07.9.2009 15:22:26
Michi Airman
Airman

Odpovědět s citací

pokud dovolíte, vrátil bych se ještě k té Auroře, nebudu posuzovat její vzhled, ale je hezká, ale o jejím HP, samozřejmě Antický pohon by měl být jeden z nejlepších a navíc mám takový dojem, že neměli plně nabitý ZPM a nemají antika, pouze lidi co mají jen gen, který jim umožnujě ovládat jejich technologii, představte si že byste tam posadily antika, celá loď by byla TÉMĚŘ neporazitelná ještě s plně nabitým ZPM. Její štíty byli odolné, ale potřebují plný ZPM, prostě antická technika bez ZPM je nic. atlantidu mají napájet 3 ZPM mají jedno a skoro vybité, sice by se určitě dalo vyrobit, ale nejsou schopn to dat dohromady, ale zase Asgardi, kteří mají k dispozici vyspělejší techniku by mohli ZPM vyrobit, k dispozici mají myslím že i Antickou databázi. Wraithi porazily Antiky jen proto, že jich bylo víc. Aurora je jendou z nejlepších lodí vůbec, jen jsou poškozená a bez ZPM.

K Atlantidě: pokud sem dobře slyšel tak Antikové měli městský štít schopný odolat čemukoli co na ně příroda nebo Wraithové přichystaly, ale je k tomu zapotřeba alespoň jedno plně nabité ZPM, Atlantidu napájeli 3 ZPM.Což je spousta energie a nehledě na to že si antikové vyráběli stále nová. a stímto a s jejich zbraněmi byla Atlantis nedobitná, ale antiky už nebavilo válčit tk odešli na Zemi.

K válce Wraithi vs Lidi: SG-1 a SGA se protínají a Ori se snaží ovládnout naší galaxii a wraithové si nevědí rady s lidmi v galaxii Pegas, tak proč prostě lidi Orijům nenakecali že v pegasu jsu lidé kteří by je aji uctívali, jenžě je Wraiti po*írají, Orijové by tam vletěli zničily Wraithy, ale na druhou stranu o če by potom byla SGA že?

K asgardům: jejich HP je výkonnější, ale uvědomte si že jejich lodě jsou obrovské, takže tam může být větší a výkonnější HP než na pozemských lodích, kd eje jen zmenšená verze tohoto HP. Jejich lodě nepotřebují stíhačky, k čemu by jim byly? Mají štíty schopné odolat prakticky čemukoli a menší lodě jako stíhačky sestřelí jednoduše něcím menším a rychlejším, pro ně to zas nebude takový problém.

Promiňte, ale pokdu jsem to dal špatně, jsem tu na fóru jen chvíly tak se tu moc nevyznám.

Příspěvek 07.9.2009 22:51:46
Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mne sa napriklad aj Vojnový krížnik triedy Sharlin (modry) aj vorlonsky Dreadnought triedy Star (zlty) velmi pacia asi o B5 moc nevies ale su tam aj horsie lode

napr t´hlot (narna) [img][./images/thumbs/lode-nr_tloth-02_1252360022.jpg]http://www.babylon5.sk/data/images/lode-nr_tloth-02.jpg[/img]
alebo pozemsky Dreadnought triedy Nova [img][./images/thumbs/lode-ea_nova-01_1252360256.jpg]http://www.babylon5.sk/data/images/lode-ea_nova-01.jpg[/img]

Příspěvek 30.10.2009 12:23:30
askaro Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

u mě jednoznačně vedou goaldské lodě

Příspěvek 31.10.2009 14:49:42
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

U mě zase Andromeda
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 01.11.2009 17:46:22
sheppard91 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mno mne osobne sa asghardske lode pacia. uz len pre ten tvar ale aj tech. vymozenosti napr. ze preleteli celu galaxiu za par sekund ale aj zbrane maju dobre. co sa tyka promethea tak to je fakt strasny srot taka kopa plechu sak je zazrak ze vobec lieta... najviac sami ale zo vsetkych lodi paci BC-304, ale aj vyssie spomenuta aurora sa celkom da
McKay: Spusíme autodestrukci města...
Jack: Cože?!
McKay: Jo, tohle měl být plán B.
Jack: Tohle je spíš plán F protože jsme f hajzlu.
#######################################
[img]apophisfleet[/img]

Příspěvek 01.11.2009 17:58:21
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nevím no, mě se zrovna moc lodě třídy Daidalos moc nezamlouvají, hlavně, že vypadají jako bitevní křižníky, tak k čemu jsou ty dva hangáry, když stíhačky použijou jednou za uherský roky. Zajímavé by bylo, kdyby autoři vyhlásili soutěž o to, kdo vymyslí novou loď pro Tauri i s interiérem, protože někteří lidé mají opravdu hodně dobrou fantazii, samozřejmě vyplývajícíc z technologických možností ze seriálu. Prostě nějaké kritéria a termín dodání modelů. Tak by aspoň byly fanoušci mnohem více zapojeni do seriálu.

Michi

to, že ta loď je větší a má větší HP neznamená, že bude okamžitě výkonnější
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 22:31:28
jirka16 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tam potřebují spíš výkonnější zdroj
Evil is a word used by the ignorant and the weak. The dark side is about survival. It's about unleashing your inner power. It glorifies the strength of the individual." ―Darth Zannah

Příspěvek 06.11.2009 23:56:13
a.n.u.b.i.s Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak si říkám že po dlouhé době bych mohl zase přispět :D upřímně dle mého skromného názoru je celá tahle strategie vesmírných bojů špatná... za jedinou normálně fungující loď považuji hive-ship. Lidi by potřebovali dva typy lodí - velkou letadlovku, která by se neúčastnila přímo bitev ale pouze by vysílala stíhačky a transportovala by materiál do pegasu např a létající kanón- relativně malou ale účinně vyzbrojenou loď, která by měla za úkol pouze chránit letadlovku a v krajním případě bojovat proti lodím. Jinak by ničení stíhaček měly na práci pouze stíhačky a ničení lodí malé bombardéry vybavené vlastním hyperpohonem schopné pomocí HP proletět štítem a bombardovat povrch lodi... A velké lodě by neměly spoléhat pouze na štít... chtělo by to přidat reaktivní obranu- soustavu malých kanónů schopných detekovat nepřátelskou palbu a automaticky střílet po letících střelách... A pak ještě stíhačky vyzbrojit raketami které by vybuchly v roji wraitských stíhaček a vyslaly do okolí kotel výbušných střepin... 8) A pokud možno vyrábět nové lodě i v pegasu...
Daniel: ,,Jacku myslíš že bys mohl dělat něco jiného než tu trousit nemístné sarkastické poznámky,,
Jack: ,,Fajn chceš sarkasmus: jsem rád že jsem tě poznal,,

Příspěvek 07.11.2009 00:24:31
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak taková loď na způsob BSG se silným pancířem a silnými štíty,čtyřmi plazmovými beami,pořádnými zásobníky raket(řekněme několik několika násobných šachet+zásoby v zásobnících pro rychlé dobití-řekněme stovky raket a přinabití by třeba bylo v okamžité pohotovisti 100 raket plus 900 rezerva),railguny malými rychlopalnými ráže třeba 35mm(stovky rotačních kulometů) a velkými,který by sříleli třeba ráži 270mm(Desítky děl) by nebyla špatná.Rakety by byly v zásobnících,takže kdy by se baterie vystřílela tak by se jednoduše automaticky doplnila.To se dnes normálně používá i u vojenských námořních lodí ne???A ještě nezapomeňme na stíhače.Třeba 150 v každym hangáru(řekněme,že by byly dva)+v obouch nějaký výsadkový letouny,něco jako např. raptor z BSG,třeba v každym 24.Kombinace křižník+letadlovka to mám rád.Hodně rád 8).

Příspěvek 07.11.2009 10:40:34
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jak byste chteli sestřelit takovej flusanec od hive ship ?
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 07.11.2009 11:28:04
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Bojuj ohněm proti ohni.Vyslat proti tomu něco podobnýho co vystřelujou Hive.To je asi blbost.Může se vůbec sestřelovat energie energií??? :D .

Příspěvek 07.11.2009 19:33:32
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Kartonová krabice by měla stačit...

Kombinace křižníku a letadlovky je špatnej nápad, ale už jsem to tu omílal tolikrát, že mě to přestalo bavit...

Některý lodě z tohodle topicu se mi ale fat líběj :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 07.11.2009 21:50:37
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Skot píše:
ak byste chteli sestřelit takovej flusanec od hive ship ?

vytáhneš až z paty a flus... :D ... ne, já bych řek, že poslat ji do letový dráhy pár věcí, tak by snad mohla zalomit...

Ke křížencům... přijde na to, jak je uděláš.... třeba taková BSG mi přišla dobře udělaná... hangáry dost velký na to aby se do nich vešel všechen materiál na opravy a údržbu a nezabíral místo munici a podobně... dle mého soudu se to dalo považovat za použitelný...

jinak mě se hnusí: lodě z HH
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 07.11.2009 21:55:13
Lord of earth Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to se ti nedivim :wink: :D
Fritol:Co bude ted,Šmajdalfe?
Šmajdalf:Ted? Ted si dáme DELI.

Obrázek

Obrázek

Příspěvek 07.11.2009 22:28:00
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mark Jackob:
Trochu drzý s tím obrázkem...
Ale tak zase HH lodě nejsou dělaný na prďácký poletování před kamerama, ale na boj. Navíc je rozdíl mezi hnusným designem, a absencí designu.

A jinak mě s tím BSG obhajováním už docela se*eš. Vyvracíš každou kritiku, na kterou tu narazíš, s nulovýma argumentama. Považuj tohle za varování. Když tě svrběj prsty, založ si oslavnej topic v BSG sekci, další tvoje protivýlevy jinde už smažu.

Mno a jinak můj favorit:
(konstrukčně nejslabší místo plný děr, anebo otáčecího kloubu :shock: )
Obrázek
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 07.11.2009 22:43:00
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

v tomhle musím souhlasit s Geserem. Pořád obhajuješ Galacticu, ale kdyby se tváří v tvář postavila wraithské Hive, tak jediné co by zvládla je vypustit stíhačky, protože soustředěná palba energetických "flusanců" z Hive by z nich za pár minut udělala ementál a ani to slavné plátování by to nevydrželo.
Obrázek

Příspěvek 07.11.2009 22:56:56
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To nemůžeme vědět, protože jsme nikdy nezjistili, jak jsou střeli Hivek silné a další věci, ale vždyť je to jedno tenhle topic je o hnusných lodích a těmi, dle mého soudu, lodě z HH jsou.... a je jedno jestli to je tím, nebo tím.... jsou prostě hnusné :D

Příspěvek 07.11.2009 23:05:17
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

To je možný, ale zrovna u těhle typů lodí (z literatury), který jsou fakt koncipovaný na boj, a který nikdy nebyly pořádně vizuálně zpracovaný (btw i ten můj obrázek na který odkazuješ má dost odchylek od předlohy) má jejich ošklivost stejnou validitu jako hodnocení pohlednosti řekněme u tasemnic.
Obrázek

Příspěvek 07.11.2009 23:09:09
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To je sice pravda, ale to nemění nic na faktu, že ta loď vypadá jako, jak vyřkl jeden nadaný člen, oboustranný vibrátor.... :rflmao: :rflmao:

//Edit:a btw: i námořní bojové lodě nejsou dělané na to, aby vypadali hezky a stejně jsou některé krásné...

Příspěvek 07.11.2009 23:19:01
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
//Edit:a btw: i námořní bojové lodě nejsou dělané na to, aby vypadali hezky a stejně jsou některé krásné...

Tak tohle je citát roku, tohle musím zvěčnit :rflmao:
Běž radši tahat kačera :smile:
Obrázek

Příspěvek 07.11.2009 23:52:49
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Gesere ty zas pořád obhajuješ HH, ne že bych to nechápal, lodě jsou tam super, ale jak sám chápeš, nejsou dělaný na vzhled. Mě se líběj (a moc), ale chápu, že někomu jinýmu ne...

Jinak o křížencích bitevních lodí a carrierů se lze přesvědčit i v součastnosti. Patrně poslední loď toho druhu je letadlový křižník Baku sovětské provenience. Západ tuhle koncepci zatratil už dávno a namísto toho staví specializovaný lodě pro daný úkoly.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 07.11.2009 23:58:54
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ale tak jemu se nelíbí něco, z čeho viděl jenom fanfic.
Obrázek

Příspěvek 08.11.2009 12:10:03
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

já viděl i originál a ty vypadají stejně hnusně.... chápu že se to někomu líbí, ale mě tenhle tvar poprvé poslal na kolena...

Příspěvek 08.11.2009 12:50:16
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Promiň, ale argumentace, že tě posílaj do kolen tvary alá ponorka plus kladivouní hlavy, a vidíš v tom hned dildo, to podlamuje kolena zase mně. Doporučuju dočít ten Maxim a vymáčknout uhříky.
Srovnávat pár nákresů s 3D modelama... Tohle si tvrď, až se natočí vypouštění LAC, vysunování graserových stanovišť, bodová obrana, formace bojové stěny, plachty Warshawské... Do té doby nemá někdo, kdo to ani nečetl na braní si to do huby vůbec žádný nárok. That's my point.

Jancimu001 se taky nelíbí dreadnought třídy Nova, ikdyž těžký lodě EA já považuju za krásný. Jenže on narozdíl od tebe ví, o čem mluví.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Technologie