Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x06 - Water

1x06 - Water

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.11.2009 16:02:38
vita.sky Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak po pěti perfektních episodách přišla jedna, která už nebyla tak dobrá. Zatímco Light bych dal 10/10 tak Water dávám 6/10.
Entita se mi nelíbila a zvlášť proto, že byla skoro stejná jako entity v SG-1 4x19 a v SGA 1x12, ta entita v Air 3 byla sice ta samá, ale nepřipadala mi ohraná.
Mě osobně líbací scény nevadí, ale tahle líbací scéna na začátku byl fakt trapas navíc hodně umělé, znechutilo mi to Cloe i Scotta.

Na druhou stranu se mi hodně líbili Tamara, Greer i Young. Je dobře, že Young šel bránou na tu planetu. I když to téma se záchranou Scotta bylo už hodně ohrané.
Efekty byly opět na vysoké úrovni a hudba také. Ten průlet bránou byl sice pěkný, ale už bych ocenil kdyby po 15 letech tam ten průchod přestali ukazovat.
Líbil se mi ten holohlavý bouchač, doufám že později vyvolá na lodi nějakou vzpouru. Také se mi líbilo, že tam nebyli všechny hlavní postavy, ale naopak byl dán prostor i nějakým vedlejším postavám. Nejvíc mě nadchlo to Eliho létací lehátko.
Jak tu někdo řekl, pokud tohle má být jedna z nudnějších episod, tak je to pořád ještě hodně dobré.

Příspěvek 01.11.2009 16:04:06
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Nenašel jsem místo, kam bych se to odvážil přivázat.

Tak to ses asi díval špatně, navíc nevím, co bys měl jako riskovat....... :wink:
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 16:12:26
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Třeba spadnutí lana dolů...?
A ne, vážně jsem na tom designově prostým stolečku nenašel žádnou důvěryhodnou úchytku.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 01.11.2009 16:16:06
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ktovie co spravia s telom Gormana...ak budu mat buducu epizodu rezne na obed tak vieme.
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 16:21:56
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

navíc nevíte, jestli má KINOvozítko, takový tah... tunu unést třeba může, ale to neznamená, že utáhne zaklíněného člověka...

alfel píše:
Tobě přijde akční pobíhání s plamenometem po lodi a naháněmi emzaku? Nebo pobíhání po planetě a hledání normální vody?

Tak jsem to nemyslel, já spíš, že mi tam nechybí běhání po lese a střílení po všem co se hne... Takovéhle "temno" mi naprosto vyhovuje...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 01.11.2009 17:51:31
Chiron Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak z epky mám trochu smíšené pocity.
Na úvodu ta líbačka, to bych někomu vyliskal, vypadalo to blbě a navíc tím znechutili oba herce.
Co se entity týče, trochu ohraná, ale přece jenom zůstala trochu tajemná, ve smysli nikdo na 100% neví jestli je to nějaká písečná entita nebo hejno brouků. A dlouho nebylo jasné jak to zabijí. Když tam začal pobíhat s plamenometem, tak sem si myslel, že to bude další řešení ala zelený mozek. "Všechno spálit nehledě na ztráty na majetku" Nakonec to vyřešili celkem elegantně.
Co se týká Younga, tak bych tam Scotta nechal, možná se znova ukázal americký vymytý mozek "Nikoho tam nenecháme". a použít k zvednutí ty sáňky. No nevím, kino vypadá spíš jako že překonává gravitaci a asi by toho moc nezvedlo. Spíš bych řekl, že udrží náklad který mu naložíte, i když to by jich tam zas nebylo tolik. Ale nedokáže tolik zvednout do výšky.
Jinak průlet bránou, asi bych to omezil na nějaká půlvteřinový záblesk a hotovo.
Hudba trochu slabší než v předchozích dílech, ale celkem fajn.
Přišlo mi to jako takový mix starého SG s prvky z Universe, žádná bezhlavá střílečka, ale akce byla, i trochu té psychologické stránky. U ně asi tak 7/10

Příspěvek 01.11.2009 18:23:10
ErnieCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak já teda nevím. Co se mi líbilo byla ta hvězdná obloha, nemůžu se vynadívat na to, jak destiny pluje ?-prostorem (kdo ví kde to vlastně letí). Ale jinak. Slabší epizoda. Je to až moc tajemné. O té entitě jsme se nic nedozvěděli, vlastně kromě jedné scény, kdy tam zautočila na vojáka, tam vlastně nic neudělala (kromě toho, že jim vychlemtala nádrž s vodou). Klidně, ať nás seznamujou s postavami, klidně ať to je klidnější než SG1 a SGA, ale ať se něco děje. Tím myslím ať už na něco narazí a zkoumají to. Vždyť už samotná loď je super předmět na prozkoumání. Zatím jsme se o tom, co na ní je nic nedozvěděli. Ano, loď dlouho neměla nic živého na palubě, tudíž jim musí sehnat papání, kyslík, energii atd. A to je jednodušší, když to sežene v soustavách, kde není nebezpečí. Ale klidně je může trochu provětrat:)

Příspěvek 01.11.2009 18:40:38
shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Taky si myslim ze to byla slabsi epizodka. Hlavne me nejvic nastvalo ze zase z te planety prisli na posledni chvili. Jak sem na zacatku mel rad Scotta a Greera nesnasel tak ted se to uplne otocilo...a doufam ze Scott brzo umre nebo dostane nejakou pohlavni chorobu(:-D)...Desne se mi libilo jak Young vzdycky odpovedel Scottovi ze uz to delal 10x 20x atd. by me zajimalo jestli to rikal jen tak aby zachoval moralku nebo to fakt uz nedky delal :-)...celkove hodnoceni 6,5/10
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 18:46:27
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

OMFG

Třeba spadnutí lana dolů...?

na ten led tam na povrchu měli síť = bylo to kam dát, navíc riziko spadnutí lana dolů je stejné (vždy to mohl táhnout on + levítko)

Jinak pokud to uzvedne tunu ledu půl metru nad zem a jet s ním km daleko, tak by nemělo mít problém se našim universefu**erem.

Planeta byla nádherná, škoda toho vysokého g :lol: . (mohli skákat skoro jako na měsíci...)
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 20:53:31
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

jo dobrej dil..ale na me furt malo akce....dej je docela predvidatelnej...
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 01.11.2009 21:03:36
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ohranost,trapnost,předvídatelnej děj,klišé= NUDA jako sviň.Tahle epizoda se mi libila nejmíň, dávám 2/10 jen kvuli názvu a že je to nové a ja se mam na co koukat.

doufámž že příští díl mi zase vyrazí dech
Obrázek

Příspěvek 01.11.2009 21:18:17
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak epizodka se mi jevila jako klasický SG1,SGA díl, kdy jdeme na nějakou planetu, něco tam uděláme, zažijeme trošku ekšn a napětí a na poslední chvíli se vrátíme zpátky. Zápletka s brouky zajímavá, čekal jsem možná více akčnější, ale budiž. Scott je mi čim dál víc nesympatičtější a Eli a Greer čim dál víc sympatičtější. Rush je pořád stejně tajemnej, Young je velkej taťka a kápo nás všech a kozatá vojanda má srdce na správném místě (prsu ehm :D ). V podstatě taková lehce nadprůměrná epizoda, která mixuje to nejlepší ze staré školy s novým Stargate pohledem :) necháme to na 7/10
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 01.11.2009 22:00:20
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Prázdne dialógy, prázdne dialógy, prázdne dialógy, nejaký dobrý vizuálny efekt, prázdne dialógy, prázdne dialógy, prázdne dialógy, prázdne dialógy, dobrý vizuálny efekt, prázdne dialógy, prázdne dialógy, ...

Dávam 1/5 za dobrý vizuálny efekt.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 01.11.2009 22:14:59
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No tak po vskutku horké epizodě light přišlo ochlazení v podobě water a to ochlazení vskutku doslova.Minulá epizoda byla perfektní,ale tato i přesto,že byla dobrá představovala slabší kafe.Zase se objevilo standartní klišé,že najednou jsme Scotta zachránili.Možná to měli z tý epizody vypustit (Už tákových epizod známe dost z SG-1 a SGA) a víc se zaměřit na planetu,Destiny nebo entitu.Mnohem lepší to bylo v Light kde to dolehlo hezky a znatelně na všechny lidi :) .Tam jsem měl pocit jako by měli všichni doopravdi zemřít,i když jsem věděl že to přežijou.Co se týče entity nejdřív jsem si myslel,že to bude energetická bytost,pak že to je nějaká tachnologie složená z lítajicích nanitů(Když to rozřezalo toho vojáka připomělo mi to Den,kdy se zastavila země-Remake-kdo viděl,snad chápe) a nakonec jsme se dostali k malým létajícím piraňám,takže cca něco organickýho.Jinak efekty byly hezký a červí díra se svými charekterizujícími zvukovými efekty a tunelovou strukturou mi připoměla,že to je SG a ne jinej seriál.I když přece jenom ve výsledku to takový ochlazení nebylo.Já bych tomu dal takovejch 7/10 :)
Naposledy upravil BigQ@123 dne 03.11.2009 19:50:39, celkově upraveno 1

Příspěvek 02.11.2009 10:40:08
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na těchto sci-fi seriálech mě "fascinuje" jedna věc. Mají k dipsozici bůhvíjak pokročilou technologii a oni jdou rýpat kousky ledu s nějakým hořákem a sekerkou :rflmao:
Na jednu stranu loď DESTINY schopná fungování i po milionu let, vybavená vším technovybavením co si jen stěží dokážeme představit a které i po takové době funguje a oni jdou ven ve dvou skafandrech s "primitivním" vybavením na dolování ledu. Ještě, že si ten kluk Eli všimnul těch antigravitačních "sáněk" jinak by ten led snad museli k bráně nosit v náručí :roll: což by vzhledem ke vzdálenosti bylo opravdu směšné.
Tohle jsou veci které mi vadily i v původní SG1, ty jejich výpravy po svých do několik hodin vzdálených osad a městeček. To by jim nemohli dát k dispozici nějaké vozítko, třeba HUMVEE?

Příspěvek 02.11.2009 12:32:57
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, tak mě tahle epizoda nepřišla o tolik slabší jako ty minulé, protože ty minulé mi taky nepřišli nic moc. Mě totiž narozdíl od většiny ostatních akce v SGA a SG-1 nevadila. No ale SG-1 a SGA taky trvalo dlouho než se rozjeli... no uvidíme. Každopádně pokud to tahle půjde dál a příště budou řešit další podobný problém, už té nudy bude trošku moc.
Obecně to byla fakt kopie epizody ze začátku SGA, možná i nějaké z SG-1, ale to už si moc nevybavuju, nemám tyhle záhadné bytosti moc rád.
Co se týče postav, mě nijak nevadí ani Scott a Chloe. Scott je prostě pomodlenej děvkař, kterej co nevidět nejaký holce udělá dítě, protože mají patrně velmi omezené zásoby antikoncepce...a navíc už se mu to v minulosti minimálně jednou povedlo ;-) (taková epizoda by se mohla jmenovat třeba "Life" :rflmao: ) Ale na nervy mi narozdíl od ostatních tady neleze.
Greer je docela sympaťák, Rush mě tuto epizodu nijak nezaujal, zato mě zaujal Elli svou naivitou ohledně lhaní. Proboha pro jaký svět ho to máma vychovávala??? A i když z něj dělají dítě, tak už je pár let dospělý a někteří vojáci tam nejsou o moc starší. Jinak vozítko z Kina moc dobrý nápad.

Co se týká toho plazmového hořáku, nevím jestli to byla antická technologie, pak by to bylo v pořádku, ale pokud to byla pozemská, kterou si přivezli sebou, tak nevím nevím, jestli by s tím ten led uřízl. Plazmové řezáky se obecně používají pouze na vodivé (kovové) materiály, protože pro svou funkci potřebují vytvořit elektrický oblouk mezi elektrodou v trysce a řezaným materiálem. Ale je fakt, zě Youngovi to s ním moc nešlo :-D

Příspěvek 02.11.2009 14:53:30
Chiron Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale stejně s tím ledem vyřešili úplné prd. To co donesli jim vydrží tak týden, při nějakém přísném přídělovém systému dva, tři.
A když sem tak trochu přemýšlel nad tou entitou. No nevím jak by to mohlo fungovat. Ale jak jim mohla vychlemtat 40 000l vody... Protože kdyby ji vylučovala zpět do atmosféry, tak by za chvíli bylo na Destiny jak v sauně. Jedině, že by si to ta entita držela v sobě v nějakém superhmotném bodě, což by ale bylo dost nereálné a navíc by se toho pak asi těžko zbavovali v tom sudu. Ale je to sci-fi, takže to přejdu jakože to tak prostě je.
Ale už vůbec sem nepochopil, když jí šlo jen o tu vodu, tak proč lítala po Destiny, hrála si na schovku, sem tam se někomu ukázala, přitom mohla klidně zůstat v nádrži a všecko jim to vycucnout a pak rychle zmizet. Ale né, ona tam vletí, upije, letí se proletět po lodi aby ji všichni viděli a pak se zas nepozorovaně proplížit do nádrže když ji někdo otevře.

Příspěvek 02.11.2009 15:45:31
mig Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chiron píše:
Ale stejně s tím ledem vyřešili úplné prd. To co donesli jim vydrží tak týden, při nějakém přísném přídělovém systému dva, tři.

Oni mají na lodi něco co jim vodu recykluje (jako v bsg :smile: ) jen potřebovali nahradit tu vodu, která zmizela. A díky vyřešení problémů s těma "broukama" jim už voda ubývat nebude. Spíš by mě zajímalo, kde vůbec zezačátku tolik vody sebrali, aby vůbec nějakou mohli mít v zásobníku :D neřekl bych, že jí tolik přitáhly. Jsem zvědavej, kdy bude díl, kde budou řešit probémy s jídlem.

Příspěvek 02.11.2009 16:24:39
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vodu měli v zásobníku na lodi. Na začátku Darkness o tom mluví jeden z těch vědců a Elli plácne přesné číslo kolik tam vody je na základě rozměrů nádrže a hloubky.

Příspěvek 02.11.2009 16:30:35
Pvt.Kuba Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

JFK - Ehm a jak by jsi to jinak chtěl rýpat ty?. S těmi skafandry, se nediv, však to mohl bejt jen nějakej základní model, proč by se s nimi taky piplali když tam ani neměli bejt, a když by tam pak šli, doladili by je. Jinak Eli jsi toho nosítka nevšiml jak ty říkáš, on je sám vyrobil.

Jinak epizodě dávám tak 7/10, byla trošku slabší, za mínus určitě dávám to olizování Cloe se Scottem a taky tu záchranu Scotta na poslední chvíli. Jinak Entita vcelku zajímavá, jen mi je líto toho vojáka, byla to jeho chyba, ale jak jinak by taky nějaký jiný voják na takovou situaci reagoval, než po tom vystřílet zásobník. Greer u mě opět polepšil, stejně tak TJ a Rush. Naopak Scotta čím dál víc nemám rád a k němu se pomalu ale jistě přidává Cloe :scratchanym:
Rodney : Do hajzlu.
Hermiod : Co jste to udělal ?
Rodney : Prohnal jsem to překladatelem, je to wraithsky.
Hermiod : Do hajzlu, vskutku.

Příspěvek 02.11.2009 17:07:47
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

2 JFK:tak jako destiny je snad strasi nez atlantis a nejak mega vyspela mi teda neprijde kdyz nema ani hyperpohon...
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 02.11.2009 17:16:51
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Bohužel musím změnit hodnocení. Epizoda vážně vykrádala začátek SGA, ta líbačka byla celkem trapná vsuvka (jakoby se v každém díle museli minimálně olizovat), záchrana Scotta a vůbec Young měl dnes dementně napsané dialogy.
Jako plus beru smrt toho vojáka. Kdyby to byla stará SG, nejspíš by se zázračně zachránil nebo by zemřel na místě.

Dávám 6/10, na SGU slabé, na SG poměry celkem kvalitní epizoda. 8/10

Příspěvek 02.11.2009 18:00:03
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Chiron píše:
A když sem tak trochu přemýšlel nad tou entitou. No nevím jak by to mohlo fungovat. Ale jak jim mohla vychlemtat 40 000l vody... Protože kdyby ji vylučovala zpět do atmosféry, tak by za chvíli bylo na Destiny jak v sauně. Jedině, že by si to ta entita držela v sobě v nějakém superhmotném bodě, což by ale bylo dost nereálné a navíc by se toho pak asi těžko zbavovali v tom sudu. Ale je to sci-fi, takže to přejdu jakože to tak prostě je.
Ale už vůbec sem nepochopil, když jí šlo jen o tu vodu, tak proč lítala po Destiny, hrála si na schovku, sem tam se někomu ukázala, přitom mohla klidně zůstat v nádrži a všecko jim to vycucnout a pak rychle zmizet. Ale né, ona tam vletí, upije, letí se proletět po lodi aby ji všichni viděli a pak se zas nepozorovaně proplížit do nádrže když ji někdo otevře.

a mě by zase zajímalo jak může fungovat taková Povznesená bytost :smile:

ta entita se s nima imho. snažila komunikovat, proto si lítala po Destiny. Jenže lidi zjevěn neměli na nějakej delší hovor náladu :smile:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 02.11.2009 18:15:51
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Chiron píše:

no nejspíš to asi nebyla jedna z nejchytřejších entit..
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 02.11.2009 21:16:48
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Praxis píše:
Tak epizodka se mi jevila jako klasický SG1,SGA díl, kdy jdeme na nějakou planetu, něco tam uděláme, zažijeme trošku ekšn a napětí a na poslední chvíli se vrátíme zpátky. Zápletka s brouky zajímavá, čekal jsem možná více akčnější, ale budiž. Scott je mi čim dál víc nesympatičtější a Eli a Greer čim dál víc sympatičtější. Rush je pořád stejně tajemnej, Young je velkej taťka a kápo nás všech a kozatá vojanda má srdce na správném místě (prsu ehm :D ). V podstatě taková lehce nadprůměrná epizoda, která mixuje to nejlepší ze staré školy s novým Stargate pohledem :) necháme to na 7/10

Tak pod toto by som sa podpísal.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách