St0rm: hodně z toho jde i na linux a pokud ne tak je vždycky nějaká alternativa (někdy třeba i lepší) a pokud nutně potřebuješ nějaký konkrétní program, co běhá jen ve windows tak ho (většinou?) spustíš přes wine. Jak je to s kterym konkrétnim programem neni problém si vygooglit.
Tak jsem si prekontroloval programy a vsechny co potrebuju jdou pod wine spustit. Uz jsem sebral i odvahu a prave ted provadim kopirovani filmu a serialu na druhy komp (pres wifi,mam cely den co delat ) Jedine co potrebuju vedet, ktery build je "nejlepsi"
Jestli myslíš, jakou distribuci si máš vybrat, doporučuji Ubuntu. Je to dobrá volba pro začátečníky. Taky je výhoda, že existuje i 64-bitová verze (právě na ní jedu a drtivá většina softwaru je opravdu 64-bit, žádná 32-bit emulace). Dokonce každý půlrok vychází nová verze systému. Vývojáři jsou opravdu šikovní a pořád vymýšlí nové zlepšováky. Dokonce jsem tuhle četl, že plánují nativní podporu pro mobilní Android aplikace.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."
Přechod vždycky trochu drncá, ale když to vydržíš, budeš se pak po nějaký době divit, jak jsi mohl dříve vůbec používat Win. Aspoň taková je moje zkušenost.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."
Já se popravdě tohohle tématu docela bojim, aby se nestrhlo ve flame
wtf?
No pokaždý co jsem v nějaký diskuzi viděl zmínku o Linuxu dopadlo to tak, že se do onoho Linuxáka pustili zarytí uživatelé windows (kteří toho ani o jednom systému moc nevěděli)
Trosku nechapu system zasuvnych modulu do prehravacu hudby a videa... nedokaze to prehrat ani mp3 a ze mam nainstalovat zasuvne moduly. Nainstaloval bych je rad,ale nejak mi je to odmita najit
To povolene je... mozna jsem pako, ale hudebni prehravac mi vyhodil, ze se pokusi najit codec/modul a nenasel nic. DVD prehravac mi to udelal jednou, taky nic nenasel. A ted mi jenom vyskoci tabulka ze nemuze prehrat,at nainstaluju zasuvny modul... at googlim jak googlim,zadny sem nenasel :/