Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.10.2009 09:51:25
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

fang:

Hrdě se hlásím do druhé skupiny, ale bez tý ordinace... :lol:
Samozřejmě jsem nezanevřel na akci, ale ta má svůj čas...
Toto je spoiler!!!:
měla by se ve větší míře objevit už v příští episodě

Jinak, Sci-fi by se mělo zakládat alespoň částečně na vědeckých poznatcích, což, díky bohu, je i případ SGU. Takže nevidím důvod, proč bychom se tady nemohli bavit o tzv. "technoblábolech" v seriálu - mimochodem je tady místnost s názvem technologie..

Příspěvek 25.10.2009 10:03:04
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Young se mi líbí, a pořád si myslím, že je to tak trochu "Sheridan".

Já už si ani nemyslím, že jen trochu. Scéna, kdy toho chlápka v gateroomu odpálkoval s "Anyone who wants to join me, keep talking." byla jako vystřižená ze stávek Sdružení dokařů :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 25.10.2009 10:28:55
D.Dušek

Odpovědět s citací

Já to vidím ohledně těch ufounů následovně:

Pokud nepotkají na svých cestách nějakou vyspělou civilizaci (typu Asgardi) nebo nenajdou dostatečně vyspělou loď (ideálně antickou, nebo anubisovu:-) ) mají opravdu mizivé šance dostat se domů.

Na SGU se koukám proto, že mě předchozí SG1 a SGA bavily, a tady doufám, že tomu bude také tak. Ale pokud by se seriál odvíjel jako že budou cestovat s lodí z planety na planetu a nic z toho (žádný život a nic víc) bude to trošku "nuda".

Ale tak zatím jsme na začátku ... u všech seriálů jsou začátky vždy trochu horší.:-) Vzpomínám si, jak jsem si nemohl zvyknout na Atlantis a nakonec mě to ke konci první série začalo bavit.

Ordinaci z toho NEchci!:D

Příspěvek 25.10.2009 10:31:50
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takže, abych to shrnul, Rush na jedničku, ale pak trochu machroval jako, že věděl že to tak dopadne.....atd. to mi přišlo zbytečný vždyť proč by jinak dočítal tu knižku a pak měl takovou radost na vyhlídkové palubě.
Eli by měl Chloe kopnout do........vždyť se vyspí se Scottem a k němu pak dolézá když je ouvej ( typicky ženská reakce ). To se mohla rovnou spustit s Elim, to by pak mělo nějakou logiku, ale to ne, ženský daj radši vždycky "borcům" než inteligentním klukům :lol:
Jsem zvědav jak to nakonec dopadne, jelikož pokud si dobře vzpomínám tak v pilotu se Scott poněkud důkladněji zaobíral vojandou s těma velkýma očima :D Mohly by si to holky vyřídit ručně :yahoo:
Jinak nápad s tankováním ze slunce hodnotím jako dobrý, ale to, že se pořád nemohou dostat k ovládání DESTINY mě trochu štve.
Také bych v okamžiku plného nabíjení energetických zdrojů z hvězdy zkusil vytočit Zemi, ale to jen tak naokraj. :yes:

Příspěvek 25.10.2009 10:36:16
D.Dušek

Odpovědět s citací

JFK: Nejsem si úplně jistý jak to vlastně bylo, ale mám dojem že v nějakém díle procházela červí díla skrz sluneční erupci (nebo něco jiného spojeného se sluncem) a vrátilo je to zpět časem. Sice se nad tím určitě nezamýšleli, ale kdyby třeba úspěšně vytočili Zemi, a dovolali se do roku kdy byla SG objevena, tam by se třeba rozhodli, že bude lepší raději bránu zase pohřbít ... a změnilo by se časové continuum :-)

Příspěvek 25.10.2009 10:48:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

na vytočení Země nemaj šťávu
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 25.10.2009 10:49:54
D.Dušek

Odpovědět s citací

god: na vytočení země neměli předtím šťávu ne? Teď po průletu sluncem by ji zase mít měli.

Příspěvek 25.10.2009 10:52:40
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no prostě jí nemaj
Toto je spoiler!!!:
jsou na nějakejch 40%, viz. příští díl

Příspěvek 25.10.2009 11:01:41
D.Dušek

Odpovědět s citací

god: Jo ták :-)

Příspěvek 25.10.2009 11:12:53
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Geser píše:
Klenotka píše:
Young se mi líbí, a pořád si myslím, že je to tak trochu "Sheridan".

Já už si ani nemyslím, že jen trochu. Scéna, kdy toho chlápka v gateroomu odpálkoval s "Anyone who wants to join me, keep talking." byla jako vystřižená ze stávek Sdružení dokařů :lol:

presne tak, ja uz len cakam, ked zacne mat prejavy :D
Obrázek

Příspěvek 25.10.2009 11:18:03
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Podle mě jsou na tohle moc daleko

Příspěvek 25.10.2009 11:30:10
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

g.o.d.
Toto je spoiler!!!:
kde jsi sebral že jsou na 40% ? nic takového jsem ve spoilerech k Wateru neviděl
Obrázek

Příspěvek 25.10.2009 11:56:57
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

fang píše:
P.S.:Neřešte tady ty "technoblábolické" debaty. Je to sci-fi serial a autoři si můžou vymyslet naprosto cokoliv bez ohledu na fyziku. To už můžete rovnou řešit zbraně a házet tu takové termíny jako : "G36 je obraná zbran na strědní vzdálenost" :rflmao: jak tu někdo psal, myslím že u pilotu.

To je sice pravda ale autoři tady jde spíš o to že oni jednou něco řeknou nebo udělají a podruhý je to uplně jinak

Příspěvek 25.10.2009 12:00:30
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Inpernak píše:
g.o.d.
Toto je spoiler!!!:
kde jsi sebral že jsou na 40% ? nic takového jsem ve spoilerech k Wateru neviděl

je to v tom 2 minutovým videa na další díl

Příspěvek 25.10.2009 12:10:37
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ale no taaak! Jdete nekam s tema spoilerama, schvalne se na ne nekoukam abych vubec nevedel co se bude dit a vy tohle.

Příspěvek 25.10.2009 12:31:14
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d: v kterém videu?? Na Watter??
EDIT: Jinak dílu tentokrát dávám 9.1 z 10 tenhle díl mi přišel slabší oproti ostatním
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 25.10.2009 14:05:26
meisterochmi Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak s tim dobitim energie sem to presne takhle cekal:-D
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 25.10.2009 14:45:44
Padre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi opravdu moc líbil...sice bylo už od začátku jasné, že Destiny prostě zůstane v jednom kuse, protože jinak by to nejspíš ukončilo seriál po pěti dílech (nebo bychom se dívali na stagnaci seriálu v podobě pár otrhaných moulů na skalnaté planetě).

Ohledně Chloe... myslím, že si hlavně hledá nějakého ochránce, protože sama moc dobře ví, že na lodi je mezi spoustou vědců a vojáků (a kuchařů :) ) celkem zbytečná.

Rush by podle mě mohl být klidně větší parchant :) líbil se mi už v prvních minutách pilotu, kdy lidi z Icara padali na podlahu Destiny a on je vypočítavě pozoroval z balkónu :)

PS: Někdo tu psal, že v raketoplánu byly jen zbytečné vedlejší postavy... ten názor se mi nelíbí. Nějak jsem si oblíbil Rileyho a myslím, že nás ještě někdy později překvapí :)

Příspěvek 25.10.2009 14:49:46
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
teď si nejsem jistej jestli sem to dobře pochytil ale buď říkali že sou na 40% z původních 100% nebo že amjí o 40% míň energie než na začátku

Příspěvek 25.10.2009 15:16:31
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Deadalos:
Toto je spoiler!!!:
Nemôžu mať o 40percent menej než na začiatku, lebo to by boli.... v mínuse.... :D
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 25.10.2009 15:43:43
Raziel53 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dosud jsem mel z SGU trochu rozporuplné pocity, ale dil 1x05 me uz po nejake dobe po skonceni SGA, uvrhnul zpatky mezi zavisláky na SG. Tento dil bych hodnotil o radu lepsi nez vsechny uplynule. Dokonala atmosféra me doslova vtahla na lod a nejaka akce mi tam rozhodne nechybela. Zase jsme lip poznali nektere postavy a dokonce i agresivni černoch u me ziskal nejaky kladný bodik, ikdyz za chovaní k Rushovi je stale daleko v záporu :D

Příspěvek 25.10.2009 15:59:59
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No paráda, už tu máme zase nesmrtelnou posádku, která se ze všeho dostane na poslední chvíli.
Mohli přistát na planetě, mohli jim uletět a mít tak pořádnou dějovou linii do budoucna, ale je to přesně tak, jak to shrnul Rush - vše je zase na začátku, nic se vlastně nestalo. To je po pěti dílech docela úspěch.

Příspěvek 25.10.2009 16:01:56
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
těch 100% než měli na začátku sem myslel jako po vypuštění Destiny na její cestu

Příspěvek 25.10.2009 16:56:52
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

fang píše:
c)SG maniaky kteří budou sledovat jakýkoliv SG seriál at bude očemkoliv a jeho úroven bude jakákoliv.

:rflmao: jsem jasné céčko :rflmao: někdo lítá se světelným mečem, někdo je trekkie, někdo je GATIE (bože to zní blbě :lol: ) někdo všechno najednou :D

už to tu zaznělo hodněkrát - jsem přesvědčenej, že to bylo od Younga sprostý, když Rushe nařkl ze lží :shock: taky si myslím, že v to cílené "dobití baterek" maximálně doufal, vždyť neměl ani tušení, co loď napájí :scratchanym:
tak si šel v klidu dočíst knížku, odmítl hnusný konec života na hnusné planetě s lidma co nemá rád, a počkal :yeah:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 25.10.2009 17:33:32
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Zatím se mi na seriálu nejvíce libí to, jakým způsobem dokáží tvůrci relativně méně atraktivní děj (to je čistě můj subjektivní pocit) poutavě a sugestivně natočit. Myslím si, že to nejlepší přijde v okamžiku, kdy se posádka začne koncentrovat více na průzkum, než na holé přežití na palubě Destiny či ještě lépe, obě činnosti zkombinuje.
Episoda byla opět povedená. To se týká hudby, atmosféry, hereckých výkonů a hlavně efektů. Z postav mě zatím zaujal samozřejmě Dr. Rush, Scott, Elie a i když zatím neměla dostatečný prostor se projevit, tak TJ.
Toto je spoiler!!!:
S napětím očekávám další episodu, tentokrát nás zavede až do vzdáleného "systému Hoth" :) ...

Hodnocení: 9/10

P.S. Ohledně naší mini-ankety patřím do skupiny "C" navždycky :) . To ovšem neznamená, že pokud by se mi na seriálu něco nelíbilo, že bych mu to nevytknul.
Naposledy upravil Fancipal dne 25.10.2009 20:34:51, celkově upraveno 1
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách