Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 21:07:57
D.Dušek

Odpovědět s citací

No ták... pojďte někdo typovat kdo první zemře..:-)

Typuji že to bude někdo z vědců při aktivaci nějakého antického zařízení.:-)
Nebo při pohybu po planetě v následujícím díle.

Příspěvek 24.10.2009 21:12:27
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nechte Cloe na pokoji... No a? Nikdy Elimu nic nenaznačila... Když Scott odletěl v shuttlu, tak byla s Elim jako kamarádem čekajíce na smrt... Navíc se rozhodně hodí víc k Scottovi... nevím, nepřijde mi jako holka, která by musela poslouchat věčně rádoby-vtipný Eliho joky.. On je v podstatě puberťák..velkej nezaměstnanej puberťák...

Nevím co na jejich scéně bylo tak nemístnýho a hroznýho... v pilotu jste se rozhodli drbat sex-ve-skladu scénu jako nemravnou, tady jí rovnou celou vystřihli, a jediný intimní část byl líbačka------------nic----------Scott zapínaje si pásek či co.. Chováte se jako puritáni... Copak nevíte, jak jste přišli na svět? :lol:

Vlad: Já si myslim že Eli je moc velký pitomec na to, aby Scotta nenáviděl..krom toho je asi jasný kdo by vyhrál pěstní fight... Myslim si že jestli z tohoto vykrystalizuje nějaká nenávist tak to bude Cloe vs. "ta ze skladu" nevím jak se jmenuje...

EDIT: Greer mi přestává vadit..nečekal bych to... ale asi ho budu mít rád..., a Camilu taky...asi budu mít rád všechny postavy tam... akorát toho co dostal od Greera přes držku nebudu mít rád... Nebyl to náhodou ten, co v Air-pilotu tam ukradl to jídlo ....???....

Příspěvek 24.10.2009 21:14:40
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

D.Dušek:"kdo první zemře.." - To je jasné, Teyla! :lol:

Gravidus: Mě kupodivu Greer taky přestává vadit. Jinak ten co kradl v pilotu jídlo je opravdu ten samej, co dostal dneska od Greera.
Naposledy upravil Iridon dne 24.10.2009 21:20:33, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 21:19:51
D.Dušek

Odpovědět s citací

gravidius: Jo, myslim, že to on byl. Jinak Eli je borec. Líbí se mi ze všech nejvíc ... zatím to tak ještě nevypadá, ale mám takový dojem že má být něco jako McKay, ale ne tak arogantní.

Příspěvek 24.10.2009 21:35:14
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

prestante postavy z sgu prirovnavat k postavam z sg1 a sga omg

Příspěvek 24.10.2009 21:36:26
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Scoot mi je nesympatický už od prvního dílu. Nevím čím, prostě je... :roll:

Chloe není 'mrška', jen je to mladá žába, která neví, co chce a jako většina mladých lidí upřednostňuje fyzickou přitažlivost před skutečnými hodnotami. Ovšem to nemění nic na faktu, že aniž by si to uvědomovala vysílá, směrem k Eliovi signály, které chudák pochopil špatně. Chová se sobecky, ale to jí nemůže mít nikdo za zlé. Zemřel jí táta a trčí na temné lodí, někde uprostřed neznámého věsmíru a tak hledá někoho ke komu by se přitulila...

Všem dávám za pravdu, že Dr. Rush je opravdu povedená postava, která je díl od dílu lepší a lepší... Můj oblíbenec už od prvního dílu.

Co se týče MSGT Greera.... je to naprosto nesmyslná a nereálná postava. Je mladý na to, aby měl tak vysokou hodnost (což není nic nového v SG), ale co hlavně, s jeho chováním by se nikdy tak vysoko nedostal. Fičel by z Námořní pěchoty jak namydlený blesk. Představa tak vysoce postaveného poddůstojníka zavřeného v base za to, že se neumí chovat, mi příjde naprosto absurudní. MSGT jsou ti, kteří se starají o disciplínu a poslušnost mužstva!!

Příspěvek 24.10.2009 21:45:40
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak nevim proc se tady resi hodnost nejakeho vojaka kterou by jeste nemel mit, kdyz je to serial ve kterem proletaj skrz hvezdu...

A Greer je podle me jedna z nejlepsich postav

Příspěvek 24.10.2009 21:47:10
D.Dušek

Odpovědět s citací

Já nevím, proč bych neměl přirovnávat postavy z SGU k postavam z SGA, když je dost očividné, že jsou jimi inspirovány. A pokud ne, tak jde o to, že se tak ze začátků tváří.

Příspěvek 24.10.2009 21:52:39
Anděl Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

vejfuk: Protože, když si vezmeš do seriálu skutečně existujucí organizaci/útvar, která má své skutečné pravidla, tak působí dost hloupě, když se tyhle pravidla změní... a co si budeme nalhávat i v science fiction jsou pravidla, která by se měla dodržovat.

To že se tobě líbí je je jistě z jiíných mě neznámých důvodů a pochopitelně tvá osobní věc, kterou respektuji. Mě příjde hloupá, protože je nesmyslná.
Naposledy upravil Anděl dne 24.10.2009 21:56:00, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 21:55:11
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Otrasná časť, dokopy nič sa neudialo, predramatizovaný blud. Tak ako všetky časti od pilotného dvojdielu... :(
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 24.10.2009 22:05:21
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

gravidus píše:

Vlad: Já si myslim že Eli je moc velký pitomec na to, aby Scotta nenáviděl..krom toho je asi jasný kdo by vyhrál pěstní fight... Myslim si že jestli z tohoto vykrystalizuje nějaká nenávist tak to bude Cloe vs. "ta ze skladu" nevím jak se jmenuje...

Eli by spíš z KINA udělal minu a poslal ho Scottovi do sprchy :rflmao:

Ne, vážně, v hrozbě smrtelných nebezpečí na neznámém místě je logické, když se ženská upne k vojclovi, budícímu větší pocit bezpečí, než matfyz hrdina s vysokým IQ :lol:

Přestože celkově pro všechny udělal mnohem víc, než Scott, a rozhodně je odvážnější než ostatní civilové tam. :scratchanym:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 24.10.2009 22:07:11
D.Dušek

Odpovědět s citací

Vlad Dracul: Ale myslím si, že to Elimu ještě nějak dopadne ;-)

Příspěvek 24.10.2009 22:10:36
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

D.Dušek píše:
Já nevím, proč bych neměl přirovnávat postavy z SGU k postavam z SGA, když je dost očividné, že jsou jimi inspirovány. A pokud ne, tak jde o to, že se tak ze začátků tváří.

protoze Eli neni vubec mckayovi podobnej. v cem jsou stejny? Eli neni nejak astro fyzik ci co to bylo jako mckay, eli je math boy. eli neni arogantni, ani absolutni srab. eli nikoho neurazi. v cem jsou ti dva stejni? v nicem

Příspěvek 24.10.2009 22:12:11
D.Dušek

Odpovědět s citací

Arekol: Já nevím, ale prostě mi ho v něčem připomíná. Až se za čas kouknu na některé díly znovu, tak mi to tak třeba nepřijde, ale zatím prostě nevím proč, ale myslím si to. :-)

Příspěvek 24.10.2009 22:13:33
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Třeba je Eli taky alergickej na citrusy :D oke ne to asi ne.... Jediný včem jsou si prozatím podobní je že mají smůlu u žen :)

Příspěvek 24.10.2009 22:15:21
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak ono je v tomhle serialu hodne nesmyslnych veci daleko vetsiho razu, tak si myslim ze takovouhle vec jako je Greer a jeho hodnost moc neresili. To je opravdu to nejmensi.

Ale kazdymu se libi neco jineho, to chapu. Me a hodne lidem z fora se Greer proste zamlouva.

Příspěvek 24.10.2009 22:29:38
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl má 8/10 fakt pecka počítačoví zábery všechna čest digitálnímu týmu co to dělal.Líbily se mi trysky vypadalo to jak kdyby z vejfuku slehal oheň(určo víte o čem mluvím) a ne jako v BSG tam to bylo upe jiny takoví jemnější tady to bylo suroví prostě starý:-D jako celá destiny:-D

Rush jak se řeklo je angličan a u těch je známí jaký sou to gentlmani povznesený..on nevěděl co se stane jak může někdo jako on vědět co se stane když jediný co muže mít k dispozici je tužka a papír možná doufal a věřil v destiny že to je plánované to že na konci nahodil takovou otázku udělal jen kvuli tomu že si očividně zakláda na jménu tejemného vdátora který je ve skrytu duše jen přece dobrák

Chloe a ten radobyvoják
nesnášim je oba dva:-D ona senatorova rozmazlená dcerka co se chová nejvic dospěle znám tyhle piz*y a fakt upřímě je nenavidim ted to sami vidite .
a pobožnej:-D no nvm nvmnejdriv se modli a pak tam klati jednu za druhou:-D prijde mi jako buran z buranova co je navic jeste gay:-D fakt se mi ani nelibi jak je furt uprednovanej prede vsemaa presto je to taka socka ala hlidač v tescu:-D tihle dva tomu ubrali body.sexualni scena je dobra aspon vidite co k cemu.to ze ani nic nerekl ty svoji vojande je taky docela hnus od panbíčkáře přeju mu jen to zlí:-D jako telfordovi skautíky jako je on nemusim ve filmech,serialech,knihach a ani v realu prijde mi to jako pretvarka.

Muj NiGGA :-D ja se ho tu zastaval kdyz ste vsichni nadavali:-Dted vidite sami ze je dobrej.to jak na zaatku rekl o tom ze takhle umre cernosi umeji dramatizovat no:-D a to ze se modlil taky neni nejak husty znam rapery co chodej normalne do kostela to jen tady vidite ty patnactilety gangsetry radobi negry:-D co si mysli že jejich ucelem je vsechno nicit a bejt drzi jak opice

P.S preju elimu tu vojandu s tema čtyřkama:-D at da chloe duvid k emonalade:-D a uprime se zase tesim az se ta mrnaa coura psychycky slozi zase z neceho:-D chudinkaaaaa:-D
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 22:42:58
kober Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto perfektní atmosféra. Konečně je dáván důraz na příběh a na postavy. A ne jenom "jdem tam a všechny je sejmem".

Přesně jak tu někdo psal. Víte jak to dopadne ale i přesto jste napjatí jak se k tomu dojde. Prostě vyprávěčský um.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 22:43:53
D.Dušek

Odpovědět s citací

mouse: co se týče poslední části tvého příspěvku, úplnej souhlas. :-)

Říkal jsem si, když nasedli ti lidé do raketoplánu, že by mohli umřít, protože představitelka TJ je těhotná, a byly tam samé nepodstatné postavy, jejichž smrt by mi nevadila (až tedy na Scotta (jeho smrt by mi nevadila, ale je podstatny)). Ale tak zase nic:-(. :D

Příspěvek 24.10.2009 22:50:30
ErnieCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj všichni,

teda je to drsné, jak se tady hádáte o tom, jestli je ten seriál SUPER nebo je SLABEJ. Stejně se na to všichni budeme dívat, jedni proto, aby si užívali dále toho, co se jim na SGU líbí a druzí s pevným přesvědčením, že se to změní.

Abych nebyl pořád off-topic ---- pro mě byla ta scéna, kdy Destiny prolétala tou koronou jedna z nejlepších scén s vesmírnými loděmi v SG. Fakt to udělali moc pěkně, hudba taky skvělé. Jen mě trochu mrzelo, že to nebylo moc napínavé. A to v tom smyslu, že jsme vlastně všichni věděli, co se v tom díle stane, jen jsme čekali na čas a způsob.

Jinak musím přiznat, že já jsem zrovna ten typ, co si musí zvykat na styl, který má s předšelými SG společného jen samotou bránu a jméno tvůrců lodě. Taky bych rád viděl nějakou akci, setkání s cizinci, viděl, jak destiny bojuje...ale na druhou stranu se neodvážím po 5 dílech zhodnotit nový seriál. Je třeba se na to dívat jako na nový seriál, ne jako na pokračování SG1 nebo SGA.

Jen mě tak napadá...opravte mě, pokud se pletu prosim... ta loď byla poslaná po té první co rozsévala brány ... ukol Destiny bylo zkoumat planety, kde byli ty brány tou první lodí vysazeny ... nebo se pletu?

Příspěvek 24.10.2009 22:56:04
D.Dušek

Odpovědět s citací

Říkám: Chtělo by to někoho, kdo by se chtěl dostat na zemi a celou jí zotročit, nebo se na jejích obyvatelích pořádně nakrmit, jinak to přestane po první sérii být zábava:-)

Příspěvek 24.10.2009 22:56:29
Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrej dil :) Bylo tam snad vsecko. Trocha me vadi ze nevysvetlili jak z te hvezdy dostali energii trocha fyzikalnejsi vysvetleni by neskodilo. Jestli si to natankovalo plnou vodiku a helia jako na benzince... s tim ze maji nejakej typ termojaderneho fuzniho reaktoru 8) Nebo to nejak absorbovalo elektromagneticke zareni ale asi spis to prvni cosi se z toho vysunulo a jako panely to nevypadalo. Ale trochu sem cekal ze mathboy nejakou tu promenou zanedba a scott se rozplacne o planetu nebo proleti kolem nich jako raketa. Pak akorat zamava chloe z okynka a Eli mu ukaze fakace :lol: . Pak by se zase za 10 epizod setkali a zacalo by neco jako rodney X ronon o kellerovou. Ale co bylo nejdokonalejsi byl Rush ten zaver jak se koukal a racionalne vysvetlil to bylo fakt dobre :rflmao: Jak sme si zezacatku myslel ze to bude kazit tak to bude tahak.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 23:00:04
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Eli vs. Scott, vzhledem k tomu ze jsme v SG a na polorozpadle anticke lodi tak bych byt ji vybral eliho, ale nic proti :)
P.S: mne osobne se nejvice libila myslenka ze vsichni si pod pojmem "neni energie" predstavili ze si ani neroznou baterku, pritom to destiny mela v celku dobre vyresene, no neni to chytra lodicka ? :)
P.S: hodnotim perfektne hlavne proto ze to je jeden z mala serialu kde hlavni postavy maji vice negativnich udalosti nez dobrych :)(coz mne nekdy na SG-1/SGA stvalo)
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 24.10.2009 23:01:07
czatlantis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ha a já to uhodl...od konce minulýho dílu jsem si myslel, že se loď nabije ze slunce...a ono jo :)....a jak odletěli s tím raketoplánem, tak jsem si říkal, že by mohli s ním havarovat do skály atd...protože tam byly samý nepotřebný osoby...a ono nic :(

Příspěvek 24.10.2009 23:02:40
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ErnieCZ
Máš pravdu, akorád si myslím, že Destiny měla zkoumat cizí galaxie jako celek a ne jen planety na kterejch sou brány, jejich průzkum dělali už ty lodě před ní.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách