Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 19:42:23
eifel Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tuvy píše:
Togorod: Koukám, že tobě to myslí rovnou až za roh.
Vejfuk: Mysli si co chceš.

Jsem přesvědčený, že pokud s tímhle stylem nudy, keců, flashbacků a vztahování nepřestanou a nezačnou v dalších dílech konečně něco řešit a dělat, půjde tenhle seriál do kytek už po první sérii - na to se fakt normálně koukat nedá (a těšit se na to tejden už vůbec ne).
Vyjádřil jsem svůj názor a na váš podnět ho podpořil argumenty (narozdíl od vás) - nepotřebuju se tu zapojovat do flamů.
Žijte blaze (až do další epizody)

dam ti jednu radu: nekoukej na to kdyz se ti to nelíbí

Příspěvek 24.10.2009 19:45:04
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

2Jack O´Neill: me to ale pripadalo i v predchozich epizodach ze ma zajem o Eliho, treba v minulem dile jak byla ve sprse a nechtela aby Eli odesel

Příspěvek 24.10.2009 19:47:05
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

vejfuk: Právěžě o tom přesně mluvím. Ti kteří nekoukali na spoilery, jako já, jasně viděli, že ona prostě jde do Eliho. Samé přitulování, zůstaň semnou, komplimenty apd. a rozhodně měl Eli mnohem blíže než Scott, se kterým měla jen jednu trošku romantičnější scénu a jinak nic. A hups, zničenoho nic jde do Scotta.

rossi001: Souhlasím, vim přesně o čem mluvíš. Ty dnešní LCDčka jsou na opravdu perfektní úrovni, hlavně známe firmy, mezi které Samsung patři, a dívát se na to v pěkně zatemněné místnosti, se super titulkami a 5.1 zvukem, ti fakt věřím, že je zážitek neuvěřitelný :bravo:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 24.10.2009 19:49:52
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak atmosféra byla skvělá stejně tak plukovníkův rozhovor s Rushem na konci. Nicméně vadilo mi, že bylo naprosto jasný, jak to dopadne a začíaj mi pomalu ale jistě lízt na nervy ty rozhovory před tím kinem, doufám, že s tim co nejdřív zkoncujou.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 19:50:04
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tohle byl parádní díl. Hodně se mi líbilo jak si pohrály s tim prvkem "beznaděje". Ale musím souhlasit že ta žuchačka Scott a Chloe tam být nemusela :roll:. Každou epizodou jí mám míň a míň rád. Narozdíl od Rushe, ten u mě na oblíbenosti dost stoupá. Myslim si že to nevěděl, ale když se ho na to zeptal Young tak byl takovej tajemnej. Každopádně ať tajemnej zůstane, hlavně ať z něho není McKayův klon (nic proti Rodneymu). Jsem rád že jsme se také dozvěděli proč byl Greer v base, a taky se ukázal že to není jen tvrdej gangsta negr ale že taky v něco věří(jak se tam modlil bez oblečení). Prostě tohle byl super díl, ikdyž jsem dopředu tušil že neumřou tak jsem měl obavy a dostalo mě to.

Btw. Tuvy je fakt dement, ale to neznaméná že všichni 15ti letí jsou děcka atak. Mě osobně je taky ještě 15.

Příspěvek 24.10.2009 19:50:45
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak za mě je to takových 80%
+ :
Automatizace Destiny...
Realističnost pohybu ve Vesmíru
Vývoj postav
Děj
no Hollywood
Hudba

- :
Nikoho nenapadlo, že by to Destiny mohla udělat naschvál.
Bylo jasné, jak to dopadne.

Celkově vzato dost dobrý díl... Myslel jsem si, že budeme mít klasický SG Hollywood, kdy to stihnou na poslední vteřinu a ono nic..

A k bleskovému výpočtu dráhy: Destiny je loď s vyspělou technologií. Pro ní nebude takový problém eliminovat co nejvíce neznámých, resp pro počítače na ní... a navíc: "Mathboy!"

K postavám:
začínám Cloe nenávidět, Elie litovat a Rush se mi líbí čím dál tím víc...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 24.10.2009 19:52:36
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ralen: Opět ... na jejích místě by jsi chtěl aby to bylo zdokumentované, aby jsi měl šanci předat poslední vzkaz, v případě že by to někdo ze Země našel(nulová, ale přesto naděje), svým blízkým. Ale jinak taky myslím, že dva díly a dost. Občas to mohou vzpomenout, ale každý díl ne.

Edit: Plně souhlasím s Mark Jacobem, respektivě "K postavám:
začínám Cloe nenávidět, Elie litovat a Rush se mi líbí čím dál tím víc..."
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 24.10.2009 19:57:02
Mdeadalus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprosto skvělej díl...hudba, postavy, vesmírný scény,...

Fakt super. Velkej plus pro Greera za knocknout toho otravnýho blbečka :D :D

Robert Carlyle hraje výborně ;)
Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem

Příspěvek 24.10.2009 20:09:38
Almighty Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dnešní díl byl naprosto úžasnej......

Zatím si teda scénaristi nastavili vysokou laťku, tak doufám, že jim to vydrží co nejdéle.....

Skvělé herecké výkony doprovází skvéla hudba a ději to přidává hrozně moc....

Young v pozici velilete je skvělej...tomu herci ta role úplně sedla.....

Zajímavý bude taky vztah Eli x Scott.....

no každopádně už aby tu byl další díl :wink:

Příspěvek 24.10.2009 20:11:03
vita.sky Airman
Airman

Odpovědět s citací

Další krásný díl. Nejvíc se mi líbil průlet Destiny sluncem podtržený úžasnou hudbou. A dokonalá scéna byla když Greer udeřil toho holohlavého bouchače.

Bohužel se mi nestáhly poslední dvě minuty dílu: 41-43 minutu. Mohl by mi někdo říct co se tam stalo, ať to nemusím znova stahovat? Díky

Příspěvek 24.10.2009 20:16:55
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jj, Cloey se chova jak pubertacka z americke high school, proste mi to tak prijde. A sem rad ze se lidem zacina zamlouvat Greer.

Jinak taky sleduju jen v HD 720p, mam 22'' LG ale uz mi zacina pripadat mala

Příspěvek 24.10.2009 20:18:25
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

cvigy píše:
Jsem rád že jsme se také dozvěděli proč byl Greer v base

To jsem nějak přehlídl kde to bylo?

Příspěvek 24.10.2009 20:21:50
D.Dušek

Odpovědět s citací

Mě nejvíce naštvalo, že Cloe, se celou dobu předtím chovala tak, že si Eli musel myslet, že má šanci (myslel jsem si to i já, že nakonec se dají do kupy), Scott se s ní téměř nebavil, jednou za ním přišla potom, co našel tu směs, kvůli podpoře života a to bylo všechno. A najednou jde s ním...

Rush se mi líbí ze všech nejvíc, hraje ho skvělej herec, a je to opravdu dost dobrý borec. :)

Příspěvek 24.10.2009 20:24:21
Airman
Airman

Odpovědět s citací

2Wawer Rewold: kdyz se spolu po tom Young a Greer bavi, jeste pred tim nez vlitnou do slunce a myslej si ze zemrou, tak Young mu povida zebylo skvely videt jak slozil Tellforda. 24:45

Příspěvek 24.10.2009 20:33:29
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jeste k tomu ze konec byl predem jasný...treba u finále SGA jsme taky vedeli, ze tu atomovku neodpálí, kdyz je celej hlavní tým na Hive, ale se mnou to vubec nijak nehlo, kdezto tady jsem taky vedel, ze nikdo z nich neumre a fakt jsem z toho mel takovej stísnenej pocit...v EatG zkrátka tu beznadej nedovedli udelat...tady víte jak to dopadne, ale je vám z toho "ouzko". A to je na tom to super. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 24.10.2009 20:36:11
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dlé mého zatím nejlepší epizoda. Pořád se něco děje, příběh navazuje, vzpomínají na maličkosti (narozeniny, Eli stále spálený). Tak to má být.

Dr. Rush, resp. Robert Carlyle mě naprosto uchvacuje. Jak napsanou povahou a chováním, tak jazykem – ten přízvuk je opravdu úžasný.

Polepšil si u mě i gangsta Greer, čím jiným než zbořením "neposlušného" vojáka.

Vysloveně mi vadí Scott, a to téměř ve všem a vším. Včetně představitele, který mi také není vůbec sympatický. Co se Chloe týče, aspoň po dnešku víme, jakou "funkci" bude na lodi zastávat… checht.

Samozřejmě se také připojuji k názoru "hlavně ne kontakt se Zemí".
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 24.10.2009 20:36:57
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

TENTHIUS: To protože jsi u SG vždy zvyklý na happy-end ;) A upřímně - myslím že happy styl bude v SG pokračovat i nadále...což nevím jeslti je to dobré nebo špatné, že mi oblíbená postava zemře...

impaled_shadow: Souhlasím, Scott se mi ze začátku líbil, a Chloe rovněž. Teď když vidím jak se Chloe zachovala tak ji začínám nenávidět, a Scott se mi taky začíná nelibit ... a rovněž herec, jak ho hraje.
Naposledy upravil Jack O´Neill dne 24.10.2009 20:38:39, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 20:38:19
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taaaak, preskočím svoju tradičnú úvodnú sekvenciu a idem rovno na hodnotenie.

Bolo to výborné!! (Ak mám hodnotiť, tých 90percent by to aj dostalo, ale nemám rada takýto štýl ohodnotenia :) )
No, teda výborné. Žiadne extra riešenie na poslednú chvíľu - to mi odľahlo. A dosť. A aj keď som vedela, že sa nič nestane, tak som bola v nervoch, a pri tej hudbe po mne skákali zimomriavky - bolo to veľmi dober urobené, ako sa všetci báli o svoj život a chceli byť vybraný v lotérii. Takže som bola napätá, naozaj :D
No, zase o časti, kde sa všetci modlili, nemôžem povedať že sa mi páčila, prišlo mi to také neprirodzené. Také čudné. Ale je jasné, že na Destiny sú aj nejaký veriaci - teda ak to nerobili z čistej zúfalosti.

A Rush.... no ty kokso, teraz sa mi páčil úplne.... maximálne. Ale urobili z neho kus.... nebudem nadávať. Teraz nechcem povedať, že sa mi to nepáči, naopak, páči. Ten jeho rozhovor s Youngom, ako hovoril, že dostať sa na Destiny bol jeho životný údel a že nikde inde sa už dostať nechce, a nech sa vyradí jeho meno z lotérie. A nakoniec zistíme, že Rush prakticky celý čas vedel o tom, ako to nakoniec dopadne.

Potom sa mi páčila sekvencia kúsok po tom, ako raketoplán úspešne zase pristál na Destiny a všetci tam vtipkovali. Bolo to milé a bolo viedieť, že síce sú tam len pár dní, ale kvôli prežitiu musia držať spolu. No a potom prišiel Rush.... aaa... :D To bolo výborné.

No takže už to nebudem rozťahovať na detaily - páčila sa mi hudba, celkové spracovanie - bez nejakých väčších blbostí - a ešte sa mi páčil ten Rushov smiech, keď "zistil" že Destiny tankuje :D Ináč, vzťah Scott - Chloe. Beriem to neutrálne. Chceli to tam mať, tak to tam majú. Nejak zvlášť mi to nevadí. A Greerov charakter vykreslili trochu normálnejšie - nie je to len kus chlapa ktorý kade chodí tade trieska ľudí - aj keď minimálne raz v tomto dieli to neplatilo :D
Toť vše :) Skrátene a výstižne - páčilo sa :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 20:40:22
D.Dušek

Odpovědět s citací

Jo Greer byl také dobrý. :-) Nejlepší je na tom to, že to uznal i Young.:-)

Příspěvek 24.10.2009 20:44:24
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jop, to souhlasím, jde viděť že představil Greera prostě je namakaný. A tak nějak by měl mariňák vypadat. Už vidím, jak by vypadal takový Scott, který jediné co děla, že když netočí (myslím jeho herce) tak je doma :D U představitele Greera se mi líbi, že prostě na jeho úlohu je takový jaky má být. To bravo SG!

Příspěvek 24.10.2009 20:54:02
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

mě spíše Greer připomíná alespoň vzdáleně Starbuck a nevím proč. :lol: :lol:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 20:56:31
D.Dušek

Odpovědět s citací

Geer je frajer jak má být. Při té chvíli, jak se připravoval na to že zemře byly krásně vidět namakané svaly a ta jeho tlama, jak tu již někdo zmínil, je to mariňák jak má být! :-). Lidi, co kdybychom rozjeli nějakou typovačku. Koho typujete jako prvního, kdo umře?

Příspěvek 24.10.2009 21:02:09
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Na SGU mě těší už jen ta provázanost každého dílu s předchozími, už jen to, že vlastně sledujeme reálný čas od Ikaru až poteď, a Eli má pořád červenej xicht z vápencové mise :D

Pohlavně styková scéna za začátku ukázala, jak je to se ženskýma řečma, že je zajímá duše :lol: Výběr inteligentní holky mezi namakaným soldierem a hackerem s nadváhou byl jasný :rflmao: (nebo je to tak, že nad vojákem se smiluje každá? :lol: )

Naproti tomu se mi hnedka na začátku líbil smířený Greer, s docela dobře znějící filozofickou úvahou - mohl bejt zastřelený někde v Afghánistánu nebo Iráku, kdežto teď si majestátně vlétne prastaré lodi do hvězdy :D

Kecy a scény ohledně výběru zněly uvěřitelně, většina zničená strachy.

Mým favoritem číslo jedna se stal Rush :) (taky tím, že Carlyle všechno co kdy hrál, zahrál dokonale, a nezklamává ani v SGU)

9/10 (1 bod srážím za pár detailů včetně Chloe :lol: )
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 24.10.2009 21:03:25
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

První umřel senátor pak ty lidi co prošli bránou z tý pouštní planety. A když umře někdo další tak to zas bude někdo neznámej a někdo kdo se prostě neprosazoval. Myslím si že smrt nějaký hlavní postavy se jentak nedočkáme. Takovou změnu zas neudělaj

Příspěvek 24.10.2009 21:06:14
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Tak za mě je to takových 80%
+ :
...
Realističnost pohybu ve Vesmíru

Hm, ani ne...
D.Dušek píše:
Mě nejvíce naštvalo, že Cloe, se celou dobu předtím chovala tak, že si Eli musel myslet, že má šanci (myslel jsem si to i já, že nakonec se dají do kupy), Scott se s ní téměř nebavil, jednou za ním přišla potom, co našel tu směs, kvůli podpoře života a to bylo všechno. A najednou jde s ním...

To víš, ženská. :lol:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách