Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 18:43:55
Tuvy Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Togorod: Koukám, že tobě to myslí rovnou až za roh.
Vejfuk: Mysli si co chceš.

Jsem přesvědčený, že pokud s tímhle stylem nudy, keců, flashbacků a vztahování nepřestanou a nezačnou v dalších dílech konečně něco řešit a dělat, půjde tenhle seriál do kytek už po první sérii - na to se fakt normálně koukat nedá (a těšit se na to tejden už vůbec ne).
Vyjádřil jsem svůj názor a na váš podnět ho podpořil argumenty (narozdíl od vás) - nepotřebuju se tu zapojovat do flamů.
Žijte blaze (až do další epizody)

Příspěvek 24.10.2009 18:48:19
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Děkujeme za názor podpořený ničím. Ale možná toto fórum s jeho hloupými uživateli není pro génia tvé velikosti dostatečným kolbištěm. Až se naučíš pravý význam slova "argument" a doženeš posledních 30 let seriálové tvorby, můžeme se začít rozumně bavit.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.10.2009 18:51:21
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tenhle seriál se mi líbí čím dál tim víc. Ať si klidně děj je o "ničem", nedělá mi nejmenší problém se celých 43 minut se zaujetím dívat a nakonci být nadšený. Natankování ve slunci je fajn věc, alespoň se tim ubíjejí veškeré výhrady typu "a kde bere energii že letí miliony let?". Líbila se mi debata no konci, že Scott bude za to zvoraný přistání natírat trup.. :wink: A navíc myšlenka že Rush to vlastně celý věděl od začátku.. Akorát teda chudák Eli, vypadal zatraceně zklamaně..

EDIT: žijte blaze až do další epizody ? WTF, doufám že se nehodláš hádat u každý epizody.
Naposledy upravil mikey dne 24.10.2009 18:53:16, celkově upraveno 2
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 24.10.2009 18:52:07
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kua Tuvy ty si ten pravý co by měl někoho poučoval.
Raynor: Svatá pravda.

Edit:Kvůli tomu abys tady házel na všechno špínu a dělal ze sebe chtrého se ses tu fakt registrovat nemusel.

Příspěvek 24.10.2009 19:08:01
Cloony Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak tahle epizoda byla pro mě dost rozporuplná. Rozhodně skvěle byla zpracována hudba, efekty, kamera a některé scény se mi taky líbily např: Rush na konci v jídelně. Na druhou stranu mě zarazilo, jak byli všichni zdrcení jestli budou vybráni a že se málem pozabíjeli kvůli šanci dožít své mizerné životy na nějakém šutru s nadějí přežití tak max. do doby, než jim dojdou zásoby. Stejně tak dost uměle nastavovaný "dramatický" závěr s ultrarychlým vypočtem trajektorie letu. Takhle to působí místy dost lacině. Pořád mi ale nedochází když neměli energii, tak jaktože byla očividně zaplá umělá gravitace?
No uvidíme příště.

Příspěvek 24.10.2009 19:10:32
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Cloony: Ono vědět že za hodinu zemřeš, a že se dostaneš na planetu kde mužeš se alespoň pokusit vybudovat novou kolonii je rozdíl. A velký. A myslím si že kdyby jsi tam byl ty, nebo kdokoliv jiný, na jejich místě, reagoval by jsi stejně. A dramatický konec? Jedině dobře.
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 24.10.2009 19:11:27
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Priklanam sa k vacsine a tuto cast zhrnem do jednej vety. Jedna z najlepsich casti aka sa kedy v seriali Hviezdna Brana objavila. Tot vse.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 19:13:02
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Frees: Souhlasim. Jen bych vytknul naprosto zbytečnou scénu Chloe + Scott. Celou dobu jako by šla do Eliho, a pak zničeniho nic, umřeme, pojďme si užít....trošičku to režiseři nedali a zdalo se mi to fakt zbytečné.
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 24.10.2009 19:13:31
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor: lip uz to snad napsat neslo, skvele receno.

Tuvy: pujde do kytek.? Staci se kouknout na ratingy a hodnoceni po celem svete, nebo treba i tady, drtiva vetsina lidi tu pise jak je to skvele a ze je konecne zmena od predchozich dvou serialu a konecne se tady neco resi.
Vazne by me zajimalo cim si svoje argumenty podporil, at hledam jak hledam, nemohu to najit.

A take souhlasim ze ta scena s Cloey a Scottem byla opravdu zbytecna, absolutne se to tam nehodilo a mel jsem pocit ze Cloey ma presto zajem o Eliho.

Jinak co myslite, vedel to celou dobu Rush..? :)
Naposledy upravil vejfuk dne 24.10.2009 19:16:17, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 19:14:45
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

moc fajna epizodka skvela hudba a efekty a styl kamery se mi hodne libi...
" IMMORTALITY "

Příspěvek 24.10.2009 19:17:17
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

vejfuk: Ona nema zajem o Eliho, jak jsem psal je mrška, ona měla zajem o Eliho jakmile to vypadalo, že se Scott nevrátí, repsektive oni zemřou. Jakmile se Scott vrátil, a oni přežili, na Eliho zapoměla.

Příspěvek 24.10.2009 19:19:11
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jack O´Neill: suhlasim, toto si fakt mohli odpustit, hlavne kvoli Elimu
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 19:20:41
Cloony Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vybudovat kolonii z 15 lidí? To je dobrej fór. Samozřejmě těžko říct ja by se člověk choval, dost pravděpodobně se do takové situace nikdo z nás nedostane( nikomu bych to ani nepřál). Ale když jsou ty lidi zoufalí, odloučení od rodiny, sami uprostřed ničeho, tak bych se přikláněl k rychlé smrti. Podle mě to měli ukončit když jim naběhla energie, s tim raketoplánem se mi to nelíbilo.

Příspěvek 24.10.2009 19:21:20
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Eli je pro ni kamarád, ale Scott je prostě the hero. Tak už to v životě chodí :-) Mě se tam ten mírný "90210" element líbí - hlavně tu vidím určitý potenciál nějaké šťavnaté nenávisti Eli vs. Scott.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.10.2009 19:27:19
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Frees: Přesně, Eliho mi bylo docela líto.

Cloony: Hele, vžij se do jejich situace. Máš jak jsem říkál výše, par hodin ALE můžeš přežít na planetě. Takže ty se raději necháš zabít, než aby jsi šel zkusit štěstí na planetu, a mít alespoň malou, ALE POŘÁD ŠANCI, na přežití?

Raynor: No, tak mírný element, ale 90210 je pořád docela hrubě řečeno, ale i tak souhlasím s tím, že více prostoru konečně davaji postavám, ale jak říkám, ta scéna byla naprosto zbytečná.

Příspěvek 24.10.2009 19:30:31
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

nejak Cloey nemusim a ani Eliho, ale ,ve vykonech Rushe se vyzivam hodne dobre ho Robert hraje hoodne.
" IMMORTALITY "

Příspěvek 24.10.2009 19:31:03
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl to byl vydařený, i když většinu člověk odhadl sám, bylo to velmi dobře nafilmované, emotivní a konec Rush s plukovníkem ušel, já osobně si myslím že si myslel že to přežije ale byl to jen odhad založený na tom že miluje Destiny, aspon se tím do budoucna víc zamotalo, Eli a Scott uvidíme jak to dopadne, aby si z trucu nerozdal s spešl poručicí až se to dozví...ale k dílu, skvělá kamera, dobře zahrané a až na ten usedací manévr i uvěřitelné, 8/10, drží si to kvalitu, uvidíme co bude dál.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 24.10.2009 19:31:27
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teďka když jsou plně nabití, by mohli mít energii na zadání Země? :)

Příspěvek 24.10.2009 19:33:03
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BC304-Helion: dufam ze len to nie. To potom rovno mozu zabalit kram, a premenovat SGU na SGA.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 19:33:50
tonysmital Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

:bravo: tahle epizoda byla pro mne uzasna. To s tou hvezdou asi kazdy tady tusil. Jen jsem byl zvedav jak to provedou. Skoda ze nemam doma LCD v HD ale az budu mit urcite se na tuhle Ep. kouknu. Fakt bomba. No, Eliho mi bylo fakt lito... je to proste mrska. Takovych jako je ona znam dost. Potrebuji neustale pozornost a davaji to zvlastne najevo a vubec je nezajima ze ten druhy to bere jako signal k necemu jinemu. A pak se strasne divy ze ten druhy se do ni zamiluje. Tak se sakra tolik netulim!!! Hodne me to nastvalo. Mam sam takovou zkusenost. :?
Nechci se podepsat! Nevim co napsat...

Příspěvek 24.10.2009 19:35:02
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

BC304-Helion: Šmarjá, jenom to ne! Prosím, ne, zapřisáhám scénaristy, ať něco vymyslní, JEN AŤ NEMAJÍ KONTAKT SE ZEMÍ, už i ty antické komunikační kameny jsou dost...

Příspěvek 24.10.2009 19:36:32
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tonysmital: no v HD je to parada o hodne prichazis ;-) zvlast treba na 22 nebo 23, 24" palcovych monitorech,jen skoda ze to neni ve fullHD jen 720p ale i tak je ten obraz mooc hezky
" IMMORTALITY "

Příspěvek 24.10.2009 19:38:27
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

rossi001: Zkus si verzi od TjHD (5.1, 720p) na 50'' LCD TV s domácím kinem. Kurňa, to je YAHOO! :yahoo:

Příspěvek 24.10.2009 19:38:59
Wawer Rewold Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mě po nepodařený předchozí epizodě naprosto výborný díl. Skvěle vyřešili Destiny nekonečnou energii (ne že by to bylo nečekaný) a ještě k tomu hrála výborná hudba.

K tý zemi nemyslím si že budou mít tolik energie na zadání Země. Podle mého skromného názoru antikové nečekali že se Destiny dostane tak daleko takže na to není navržená energie. V mléčný dráze museli být na speciální planetě aby to fungovalo.

K Rushovi si myslím že to nevěděl akorát si to přál. Jak seděl na posteli a koukl na hodinky tak ho to podle mě překvapilo že ještě nejsou mrtví tak to šel checknout a pak byl celej bez sebe.

Příspěvek 24.10.2009 19:40:57
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jack Oneil: toz nemam:-) universe stahuju jen v tom 720p Hd vzdycky nejaky release co vyjde ssitv nebo to co si napsal ty ale mam ted tyden novy Samsung p2370 23" a jsme uneseny ,vis jak menit po 4 letech starou lcd 19" a ted ty barvy kontrast maso plus me geniusy 5.1 5000 tak zazitek tam je:-D
" IMMORTALITY "

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách