Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 11:57:10
Tuvy Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Pomeranč: Dyď to se snažím říct! Tím, že SGU vzali akci, napětí, emzáky, supertechniku, zázraky a velké exploze a nahradili to už třetím dílem zpovědí chudáků obětí a zobrazováním těch hrozně křehkých vztahů mezi nimi a rozvíjející se paranoiou a šílenstvím některých postav - z toho neudělali "dospělejší" ale holčičí a pitomější seriál.
Kdybych z 04 a 05 vysříhal nudné a zbytečné partie, zbylo by tak 12-15 minut - přesně tolik, kolik by událému se ději věnoval O´Neill předtím, než by v další části seriálu (kde by sháněl vodu na nejbližší planetě) rozstřílel pár místních nepřátelských emzáků a začal tím hon na Destiny ve kterém by jim lehce pomáhal superinteligentní povznesený antik tajně řídící Destiny...
Na něco takového bych rád koukal...

P.S. A ne, nejsem 16ti leté děcko.

Příspěvek 24.10.2009 12:00:05
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jestli ste četli první přizpěvek, tak víte že sem říkal, ANO, na pár dílu to de-ale pak musí přijít silná příběhová linie, ala LOST. A spoilery, upřimně, mi moc naděje nedávají. Tolik můj názor, že se vám tenhle styl líbí vám neberu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.10.2009 12:01:47
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Co Vás proboha může bavit na 20 dílech jenom bitek? Některý odfláknou, tak se tu bude akorát nadávat, že to sprasili... a bude to furt dokola... proto skončila SG-1 a SGA... dokonce v SG-1 to Carterová celý shrnula a tím podělala celej seriál...
Projdem bránou, máme problémy, zvládnem je a jdem domů...
Fakt super čumět nějakej rok na to samý pořád dokola, akorát s jinýma kulisama a s jinýma vedlejšíma postavama :lol:

Pro dospělejší lidi, kteří u toho i rádi přemýšlí a nejsou závislí na nekonečné bitvě, kdy 9 rozstřílí naprosto všechno, je tohle asi lepší... čísla (zatím) nelžou a jsou pro ně důležitější... tady Vás pár je asi ho*no oproti těm miliónům lidí, kterým se to takhle líbí :wink:

LOST taky žádnej příběh moc nemá... začlo to perfektně, ale už neměli co dávat, tak tam zatáhli cesty do minulosti, nějaký příšery atd. atd. a je z toho tak zamotanej seriál, že ani scénáristi neví, co píšou... ale to jsem :offtopic:
Naposledy upravil Wanted dne 24.10.2009 12:02:55, celkově upraveno 1
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 24.10.2009 12:02:43
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

řeknu to asi takto : už jen pár epizod se bude řešit přimo posádka na lodi , nebo pro rejpaly samotná loď (já se teda nejvíc těším až uvidíme Destiny střílet ).Už tam náký ten příběch bude co víme ze spoilerů tak minimálně s 5 prospoilerovaných epizod budou 4 se točit kolem nákýho děje a jedna
Toto je spoiler!!!:
v ní bouchne destiny FTL což bude taky určitě zajímavý :D
Opravdu nechápu lidi co chtěj aby tam byly furt samý bytky a ani nedali možnost spravit Destiny toto mně nejvíc mrzelo u Atlantis , nejvyspělejší město antiků velký jak kr--- a kolikrát ho v SGA přímo to město zkoumali a prohledávali , už ted si myslím že Destiny má víc epizod starajících se o Destiny než SGA dohromady !!! a to mě strašne vadilo že jsme se prakticky o Anticích dozvěděli jen to že dokázali prohrát z nepřitelem kterýho si sami vyrobyly a ještě mohli Wraithy zabít při jejich vzniku když byly jen na té jedné planetě ! takže opravdu jsem rád že SGU je to co je
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 12:03:53
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial: Však v pohodě, tvoje argumenty jsou samozřejmě pravdivý... taky by mě to u 15. epizody začlo štvát...

O´Neill předtím, než by v další části seriálu (kde by sháněl vodu na nejbližší planetě) rozstřílel pár místních nepřátelských emzáků a začal tím hon na Destiny ve kterém by jim lehce pomáhal superinteligentní povznesený antik tajně řídící Destiny...
Na něco takového bych rád koukal...

wau..teď ses teda projevil... :rflmao: :rflmao:

Něco mi říká... dost bylo Ounýla... ještě že už z něj udělali křeslovýho generála...

Příspěvek 24.10.2009 12:23:20
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

epizodu hodnotim ako zatial najlepsiu zo vsetkych moznych hladísk!!!

ale musim trochu aj skritizovat...važení vysvetlí mi niekto co sa to stalo stymi Antikmi????Destiny bola postavena ovela skor ako Atlantis a Destiny dokaze ovela viac ako Atlantis...Destiny sa dokaze ponorit do hviezdy a Atlantis dokazalo znicit pomaly vsetko...odpoved je ze Antikovia sprosteli a sprosteli cim dalej viac...dalej ak sa Destiny dokaze kúpať v hviezde...tak co sakra narobilo donej tie diery???

podla mna:

Destiny a lode pred nou, nevyrobili cisto Antikovia ale aliancia štyroch ras(Antikovia,Asgardi,Furlingovia a Noxovia)..aj ked Noxov si vie malo kto predstavit ako nejakych stavitelov ale to je fuk...kazdy sa podielal na niecom na tych lodiach..uz len zvysie vymenovanych dovodov to je logicke.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 12:28:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Myslím, že Atlantis byla postavena jako vesmírné město, které spoléhá pouze na neproniknutelný štít, zatímco Destiny jako průzkumná loď na dlouhé lety vesmírem a byla na to postavena. Asi máme tady vysvětlení toho štítu. Nebyl navržen na vyrovnání tlaku, ale aby zadržel nejvíc tepla a všemožnýho záření co tam je od trupu + nepřátelské zbraně. Ještě jsme neviděli Atlantis se koupat v hvězde:lol: Ale tvoje teorie má něco do sebe. Ani bych se nedivil, kdyby antikové maskovací technologii jumperu měli od noxů
Naposledy upravil DAVE! dne 24.10.2009 12:38:04, celkově upraveno 2
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 12:30:51
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

chlape ty si na mojej vlnovej dlzke...toto aj mna napadlo este pocas SGA + trasporter v Atlantis od Asgardov.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 12:40:28
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Transportéry na Atlantis, ale přeci fungují na principu kruhů...

Destiny byla určitě navržena takhle a neměli asi ještě znalosti takových dobrých štítů, tak tu loď udělali odolnou...

Atlantis je spíše město, které má možnost lítat vesmírem... co podle tebe může Atlantis s plným štítem zničit? Nic!!
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 24.10.2009 13:00:20
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Tak pro mě zatím nejlepší epizoda vůbec.. Hudba - vau, efekty, kamera kol lodi - vau, atmosféra - vau, načerpávání energie - vau... prostě mazec... Když to přirovnám k epizodě na planetě na poušti, tak ta byla proti tomuhle doslova suchá a nezajímavá... nějaký alko-kněz.. pchéé :D

btw. a je to tady, pako řeší technoblábolické, absolutně nevyřešitelné záležitosti.. Hold děláš čest svému jménu....

:? Hm, jo no, rád řeším technoblábolické nesmysly. Ani bych se neozýval, ale oni skonbinovali dva hříchy najednou. Udělali fyzikální nesmysl, aby dostali ten svůj extra napínavý klišojdní deus ex machina. :wink:

Nemusím tam mít tunu konzistentního technoblábolu, k spokojenosti by stačila trocha inteligentního klišé-free děje.

To co jsme dostali bylo nudné, hloupučké a ubohé žvatlání.

Nádherný průlet nad sluncem to ale lehce zachraňoval. :)

Jestli to půjde tak dál, tak to teda nevím...... :roll:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 13:04:23
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

kazdopadne ta lod co vysadza Brany ma asgardsky transportny luc...

lenze si zober ze Destiny s energetickou rezervou vosla do hviezdy...Atlantis keby s troma ZPM plne nabytimi prisla na 100km od hviezdy tak uz by bolo funkcne len jedno aj to len na 50%...akeby vosli do hviezdy tak by Rodney musel kazdu nanosekundu vymienat tri ZPMka
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 13:18:44
kanix Airman
Airman

Odpovědět s citací

cim dal tim vetsi nuda..20% dilu bylo super zbytek nudny pasaze, ktery sem preskakoval :?

Příspěvek 24.10.2009 13:49:15
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

6/5. SGU se dostává do přední ligy seriálové kvality. Co scéna, to perla jak co se týče kamery, tak i herectví, efektů a scénáře.

Co je dospělejšího na koukání na útrpně nudné scény, které asi měly být romantické či dojemné? Co ti připadá dospělejšího na vnucující se prvoplánové muzice a rozplizlém minimálním ději? V podstatě lze epizodu shrnout:

Sedí v tmavé lodi, losují se přeživší, vylosovaní odjedou, loď spadne do slunce a vše je najednou v pořádku, vylosovaní se nemohou dostat zpátky, provedou klasický trik s obletěním planety a dostanou se zpátky.

Mě to vyšlo na tři řádky.
To není dospělejší, to je jenom nudné. Beverly hills taky řešilo vztahy postav a nebylo to o nic dospěleší...

Nemůžu ani vyjádřit, jak bizardně retardovaný je celý tenhle postulát. Jedna věc je, pokud člověku pomalé vyprávění nesedne (Balial) a ví o tom. Jiná věc je, pokud ho člověk označí za špatné jenom proto, že ho nechápe.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.10.2009 14:11:04
Tuvy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kurňa, koukáme vůbec na stejný seriál?
Jaké čelo seriálové ligy? 1x05 byl horší než cokoliv z SG kdy odvysílaného.
Jaké herecké výkony? Vždyď všichni jen unyle čučí.
Jaký skvělý scénář? Vždyď se nic neděje a logika chování postav? chybí... (pasivita, pasivita, smířenost s osudem s úsměvem a kartami, najednou trocha akce, všichni k pos. napjatí a hned střih - chichichi, chachacha sedíce v jídelně a hned zase zlom do paranoi...).
Jaká skvělá kamera? Černá loď se žlutým (!) světlem hvězdy byla vlastně plná svělta že?

I ve srovnání s nesmyslnými béčky typu Hercules či Xena tohle přeci nemůže obstát. :wall:

Příspěvek 24.10.2009 14:12:34
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tuvy, co jsi viděl za seriály nebo filmy kromě Herculese, Xeny a SG produktů? Jaký je tvůj neoblíbenější film? Kameňák? Či snad Epic Movie?
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 14:15:49
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to je bohužel, když se v zaběhnutém koloběhu o čtyřech superhrdinech co zabíjejí ultra silného nepřítele, kterýmu, ale asi odumřeli mozkové buňky (kromě Anubise, ten aspoň myslel trochu normálně) objeví něco nového, je těžké si na to zvyknout
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 14:27:00
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

[quote="Tuvy"]
Jaký skvělý scénář? Vždyď se nic neděje a logika chování postav? chybí... (pasivita, pasivita, smířenost s osudem s úsměvem a kartami, najednou trocha akce, všichni k pos. napjatí a hned střih - chichichi, chachacha sedíce v jídelně a hned zase zlom do paranoi...).
quote]

OMFG!!!Tohle je nejnepochopitelnejsí príspevek týdne...
Jako já nevím ale co by asi ty postavy mely delat? Zaprvý je tam dohormady asi tak pet z 79 lidí, který aspon trochu rozumej jak Destiny funguje a ani ti s tím neudelají nic...zadruhý, to s hraním karet byla úzasná scéna...jako já nevim, kdyby tam vsichni sedeli a rikali si: "Tak ted tu vsichni umreme..." to by bylo nudný, ale ti lidé se proste snazili na to nemyslet, uz jim nezbývalo nic jiného nez proste se bavit tímhle zpusobem...
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 24.10.2009 14:35:13
Tuvy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejde o to si zvyknout, jde o to se u toho seriálu bavit a nechat se okouzlovat krásnou scifi technikou a spektakulárními výbuchy. Občas se nechat i trochu napnout, jak postavy tu strašnou příšeru co se zrovna chystá zničit zemi tentokrát zlikvidují.

Raynor: Nech si ty invektivy. Pokud chceš reference, tak Xenu a Herculese jsem nikdy nebyl schopný sledovat - SGU Light jsem přetrpěl jen proto, že to je SG svět. Oblíbených filmů mám řadu, zmínit můžu 12 Opic, Gattaca nebo Sedm, ale stejně tak Smrtonosná past, My Fair lady či Leon a rozhodně se necítím jako povrchní. Nic z toho ale nemění můj názor na to, že když obsah kompletně nahradíš pokusem o "uměleckou formu", těžko ti vznikne něco jiného než odpad.

Opravdu netuším, před jaké seriály se to dle vás tímhle směrem dostává.

Tenthius: Takže ty bys jen tak seděl, vesele hrál karty a když bys najednou neumřel, tak bys najednou byl hystericky napjatý, že ti vyvolení vylosovaní (které bys ve skutečnosti před chvílí ještě nenáviděl, protože ti zabrali místo na lodi která má přežít) vás nemůžou dohonit a když by se jim to najednou (díky technobubnující muzice a obletu "obyvatelné" planety - lze předpokládat poloměr přes 5000km během necelé minuty asi) podařilo, s klidem by sis sedl po těžkém dnu v kantýně, cpal do sebe šedivou kaši a choval se jako nic že...

Příspěvek 24.10.2009 14:38:53
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

viděl jsi někdy seriály jako Star Trek DS9, FireFly a Battlestar Galactica? Hádám, že ano. Tak hlavně z těhle seriálů SGU čerpá a jsou to jedny z nejlepších sci-fi seriálů. V galactice taky máš epizody, kdy na ně neútočili Cyloni a řešili se nějaké problémy buď na ní nebo někde ve flotile a nikomu to nevadilo. Teď, když s něčím podobným přijde SGU, tak je to hned špatné
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 14:40:56
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Někdo si zkrátka představuje, že se zachráněné uklízečky z Icara budou snažit rozlousknout tajemství vesmíru

Příspěvek 24.10.2009 14:43:43
Major General
Major General

Odpovědět s citací

jde o to se u toho seriálu bavit a nechat se okouzlovat krásnou scifi technikou a spektakulárními výbuchy.

:lol: OMG. Tuvy, sakra, koukej se na YouTube na přenosy z počítačový her, tam budeš mít spektakulární výbuchy na obrazovce neustále. Opravdu mě zajímá, co ze současné přední seriálové produkce, která je cokoliv jen ne spektakulárně epická, teda vlastně sleduješ. Posuzuješ televizní seriály jako by se psala 80. léta a na vrcholu byl odpočinkový A-Team spolu s odpočinkovým MacGyverem.

Mám příliš práce na to, abych rozebíral všechny nesmysly, které píšeš, ale zrovna třeba v případě 12 Opic mluvit o nějakém geniálním dokonalém ději a nedůležitosti stylu je, myslím, hodně povedený žert. 12 Opic je jeden velký trip, jehož děj, (stejně jako děj většiny filmů) můžu taky shrnout do krátkého odstavce. Tvoje požadavky kvality jakoby vypadly z jiného světa.
Naposledy upravil Raynor dne 24.10.2009 14:44:54, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 14:43:59
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tuvy píše:

Opravdu netuším, před jaké seriály se to dle vás tímhle směrem dostává.

Takže, v první řadě SG1 a SGA (především SGA), Heroes, a pro mě začíná SGU dotahovat i na BSG...

Příspěvek 24.10.2009 14:44:17
Chronos Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se tenhle díl líbil asi nejvíc, z těch pěti. Akorát nevím jestli sem zmlsanej nebo co, protože když koukám na zpracování scén pohledu na povrch lodi nebo raketoplánu, tak je to takový umělý. Prostě jako by neměli grafici čas, pohrát si s doladěním scén. :scratchanym:

Příspěvek 24.10.2009 14:47:22
Iridon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Poslední dobou mám z některých reakcí pocit, že naši planetu navštívili Goa'uldi a provedli výmaz mozků mnoha členů naší populace. Jinak si to opravdu nedovedu vysvětlit.

Příspěvek 24.10.2009 14:51:33
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vezmu to zkrátka: Mně se to líbilo.

Hudba dobrá, a postavy nějak... zlidštěly :scratchanym:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách