Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 08:20:33
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

tak já to mám přesně naopak , tadle epka se mi zdála lepší než ta minulá ... A hodně se mi líbí shuttle když letí ,ale antici asi neměli moc kvalitní inecirální tlumiče (bo jak se to píše )Nebo jak Destiny vysunula na těch jakobi křidlech takový ty zběrače :Dto se mi líbilo i když vím že rejpalové budou řešit jakto že Destiny se neupekla ,ale holt antická technologie nicméně super epizoda dávám 8,5/10a zas se těším na další epizodu , kde budou náký emzáci taky už jednou :D

Jo ještě se chci zeptat jak na konci Shuttle neměl energii na návrat na Destiny tak Rush s Ellim se podařilo Destiny řídit a nebo Shuttle nalít před ně ? smojí aj ...
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 08:27:46
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ten raketoplán energii měl, ale neměl dostatečnou rychlost. Destiny letěla moc rychle, nabrala rychlost při průletu kolem té planety v minulé epizodě a raketoplán takovou rychlost prostě nezvládl.

Doplňování energie se mi líbí, tohle se mi líbilo u Andromedy a je to perfektní i tady. Destiny se neupekla protože měla štít bylo to dole vidět :wink:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 08:52:29
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nerad to říkám, ale já to říkal :D :D :D :D

Příspěvek 24.10.2009 09:25:28
David_CZ Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No mam uz epizodu Light ale nezapnu jsi ji dokud nebudou ceske titlky :)
Mohl by mi nekdo napsat ja dlouho trva vzdy Stargate teamu nez jej prelozi?
Asi maji ted hodne prace takze je chvalim za paradni preklady jen tak dal. :)

Příspěvek 24.10.2009 09:54:58
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl průměrný, SGU bohužel nebude tak dobré, jak jsme doufali (kdyby šel ve stopách třetí části pilotu, tak by to bylo ideélní.

Doplnění energie supr. Návrat raketoplánu byl výsměch, jak po dějové, tak po vědecké stránce.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 10:02:02
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pako : tobě se asi hodně líbí prozoumávání planet co ?:D neboj dočkáš se ...
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 10:17:44
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pro mě zatím nejlepší epizoda vůbec.. Hudba - vau, efekty, kamera kol lodi - vau, atmosféra - vau, načerpávání energie - vau... prostě mazec... Když to přirovnám k epizodě na planetě na poušti, tak ta byla proti tomuhle doslova suchá a nezajímavá... nějaký alko-kněz.. pchéé :D

btw. a je to tady, pako řeší technoblábolické, absolutně nevyřešitelné záležitosti.. Hold děláš čest svému jménu....

Příspěvek 24.10.2009 10:20:43
m746 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl 1x05 hodnotím 9.2/10 ,opět vyborna hudba a dobré efekty :D .
Toto je spoiler!!!:
To jak Destiny vletěla do hvězdy a načerpala energii bylo super.
Naposledy upravil m746 dne 24.10.2009 10:37:14, celkově upraveno 1

Příspěvek 24.10.2009 10:26:06
Moni Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já z epizody nadšená nejsem, většinu děje šlo odvodit z epizody předchozí, takže tohle mi přišlo takové zdlouhavé. A myšlenka superinteligentní destiny se mi také zrovna moc nelíbí. takže tak 5 - 6/10

Příspěvek 24.10.2009 10:48:39
Gen.Sniper Airman
Airman

Odpovědět s citací

našel jsem jednu drobnou nedomyšlenou věc mám dojem ... destiny je bez energie ale přesto jde rádiové spojení s raketoplánem...a je mi známo že rádiové vlny se ve vakuu nešíří...jedině že by komunikace byla součástí štítu nebo podpory života. :scratchanym: ..anebo mají vysílačky na principu EM vlnění čož by ale v blízkosti hvězdy dělalo značné interference....

Příspěvek 24.10.2009 10:54:28
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

A kdepak jsi přišel na to, že se rádiové vlny ve vakuu nešíří... Myslíš, že když byli Amíci na měsíci, tak komunikovali přes štít nebo podporu života?

Rádiové vlny jsou elektromagnetické vlnění.

Ale líbí se mi, jak tu každý hází takové pojmy jako interference, aniž by cokoliv věděl :-D
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 24.10.2009 10:54:48
Tuvy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Proboha co se s tím seriálem děje? Tak pěkně nám to začalo a jde to furt a furt dolů...
Blbé kecy kecy kecy, romantika, klavír - co to jako má být? Kde je nějaká akce? Chápu, že tam nemají Rodnyho ani Carterovou, ale rezignovat na problémy a smiřovat se se smrtí - co je to sakra za 30 minut seriálu? Bylo to tak strašné že jsem to po půlce už nutně chtěl vypnout - doslova jsem trpěl. Vydržet těch zbylých 20 minut jen kvůli příšernému (a odpočátku předpokládanému) deus ex machina konci - pomalu nemám zájem koukat na další díl.
A jako umělé zvyšování napětí souvislou techno muzikou k nezábavnému a nenapínavému "nemůžeme vás dohnat" problému? Mlácení hvězdnýma loděma o sebe (a kývání hlavami herců, jakože hrozně narazili) a následné pohodové sezení v kafeterii u obídku a přátelské povídání, jakoby se nic nestalo - kdo tohle proboha pustil do vysilání?
Ubohé...
T.

Příspěvek 24.10.2009 10:56:26
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

POZOR SPOILERY....
Tak tohle byla, dámy a pánové, pecka. Po tom uvodním výstupu s Chloe a Mattem jsem cekal, ze zase budou prvních tricet minut resit kdo, kde s kým a jak, ale byl jsem mile prekvapen, protoze pak uz se porád neco delo. Filmari vytvorili výbornou atmosféru a scény jako losování, odlétání shuttlu a vubec vse kolem toho byly tak emotivní, ze tohle nedokáze ani Ordinace v Ruzové zahrade. Výborné momenty mezi hlavními i vedlejsími postavami, Carlyle zase predvedl skvelý výkon a jeho postava dostala lidstejsí rozmer. Taky musím zmínit Raileyho narozeniny, moc peknej moment...tezko ríct, jestli to byl dobrej nebo spatnej dárek...zustat trcet na planete miliardy svetelných let od Zeme. Famózní hudba, výborné CGI....97% (3% dolu za ten Chloe/Matt moment)

Nemám co dodat...jen tak dál.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 24.10.2009 11:01:57

Odpovědět s citací

perfektní díl ...

Příspěvek 24.10.2009 11:06:26
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no je vidět že někomu tam bohužel chybí ta akce ! jako kámoš říkal : "Tvl nejdřív vzduch pak energii a vodu co to bude potom ? :D " a Atlantis je podle nějvlepší , protože se tam skoro každej díl děli náký velký bitky , který sice nebyly moc dobře udělaný ,ale co chcete od člověka kterej čučí na Zombie filmy :) ale myslím že lidi co chtěj akci potěší přiští epka ,ale mne osobně se ten seriál líbí je to napínavý , hudba skvěla a co že tam kecaj v reálu by si lidi ani neškrtly na Antický lodi to je následek předimenzovanýho McKay a Cartrové který spravěj uplně vše ...
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 11:19:15
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tuvy:Se seriálem se neděje nic. :lol: SGU je Stargate pro dospělejší lidi, kteří už mají plné zuby super obrovských zbraní,supermocných nepřátel... Je to konečně Stargate ve které je kladen důraz na příběh a postavy. Nikde nepobíhá Sheppard á la Superman likvidující Wraity po stovkách.
Jestli chceš tuny akce a bezduchého střílení, tak si najdi jiný seriál. :)
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 24.10.2009 11:29:26
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Gen.Sniper píše:
našel jsem jednu drobnou nedomyšlenou věc mám dojem ... destiny je bez energie ale přesto jde rádiové spojení s raketoplánem...

Krom toho, ve chvíli, kdy Destiny komunikovala s shuttlem už aspoň trochu energie měla protože se ve strojovně Rushovi rozsvítil ten "sloup"

Příspěvek 24.10.2009 11:29:26
Tuvy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lazyjohn: Co je dospělejšího na koukání na útrpně nudné scény, které asi měly být romantické či dojemné? Co ti připadá dospělejšího na vnucující se prvoplánové muzice a rozplizlém minimálním ději? V podstatě lze epizodu shrnout:

Sedí v tmavé lodi, losují se přeživší, vylosovaní odjedou, loď spadne do slunce a vše je najednou v pořádku, vylosovaní se nemohou dostat zpátky, provedou klasický trik s obletěním planety a dostanou se zpátky.

Mě to vyšlo na tři řádky.
To není dospělejší, to je jenom nudné. Beverly hills taky řešilo vztahy postav a nebylo to o nic dospěleší...

Příspěvek 24.10.2009 11:43:41
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Souhlasím s Tuvym, to že sice pěkně rozvinuli psotavy je hezký, ale podle mě v tom neni žádnej silnej děj. Je to jenom o jejich přežívání. Dobře, chvíli to de, ale jestli v tomhle stylu bude celá řada tak ja s tim osobně končim.

Přirovnal bych to k LOST-ano, pár dílů o přežívání, vytváření vztahu mezi postavami a zajištování potřeb de, ale není možný aby o tom byl celej serial. Na to LOST přišel už dávno.

Je tam potřeba zavést silnej příběh. Neříkejte že to má na rozdíl od Sg1 a SGA silnej příběh, proto že nemá.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.10.2009 11:46:00
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no jo. Doby superhrdinů, hláškujícího O'neilla, Wraithů a Oriů, jejichž IQ je na nule, Sheppard zabíjející stovky Wraithů v jedné lodi na jedno přebytí jsou už dávno pryč a lidi jenom nadávají, kde je akce.
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 11:49:03
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tuvy: Protože Beverly je pro děcka, proboha. :rflmao: Na tom, že budou v každé epizodě mlátit tupé nepřátele nic dospělého nevidím, právě naopak.

Mě se epizoda líbila, napínavá a zajímavá celou dobu. :wink:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 24.10.2009 11:50:20
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tuvy: Jdi si pustit Komando s Arnoldem Schwarzenegerem, ať se dostaneš do lepší psychické pohody... Buď seš ještě děcko před pubertou nebo v ní a n e b o jsi ignorant...vyber si..

Krom toho, Beverly hills jsem jako malej žral, stejně jako SG1 nebo SGA a ze všeho už jsem naštěstí vyrost :D

Příspěvek 24.10.2009 11:51:11
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

:) Podívej se nedřív na BSG, DS9 a Babylon 5, a pak mi řekni rozdíl mezi tímhle a SGU.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.10.2009 11:54:41
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nejdřív tady lidi nadávají, že SGU sprostě kopíruje BSG apod., a teď to tady sami srovnávají. Tohle stojí trochu za zamyšlení :scratchanym:
Obrázek

Příspěvek 24.10.2009 11:55:52
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Babylon jsem neviděl, DS9 mě příliš nechytnul stejně jako celý zbytek ST vesmíru a BSG mám ze všech seriálů nejradši :wink:

A kdo čte spoilery, ví, že to pravděpodobně až taková nuda nebude... naposledy: JE DOBŘE, ŽE TAM TEĎ MOC AKCE NENÍ - přijdou na rozbitou loď, musí sehnat energii, a postarat se o vlastní přežití a ještě se na scéně objeví super-mega-giga silnej nepřítel, kterému zasadí krutou ránu hned napoprvé a je jasné, že galaxie má stále ještě naději :arrow: :arrow: :arrow: vzniká tradiční SG-blitka

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách