Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x04 - Darkness

1x04 - Darkness

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.10.2009 20:26:33
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

He-3 (izotop helia) se právě dá sehnat v plynných obrech (alespoň v naší sluneční soustavě), na planetách bez atmosféry, nebo měsících. Existují dokonce celá mračna tohohle izotopu. Mnohem praktičtější (efektivnější) by pro Destiny podle mě byl anihilační pohon (antihmota), který by palivo mohl vytvořit de facto ze všeho, navíc by to bylo 100% účinné uvolňování energie.

BigQ@123: Jediné co vím je, že vakuu vznikají a zanikají částice a anti částice, tudíž je teoreticky možné vakuum použít jako zdroj určitého množství nevyčerpatelné energie.

Příspěvek 19.10.2009 20:33:29
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

To by bylo sice hezký,taky bych to tak chtěl.Jenomže urtčitě mnoho lidí by to zase považovalo za vykrádačku z jedneho nejmenovaného sci-fi.Ale jinak by si to mohlo vzít ten vodík z té hvězdy,po thermonukleární reakci by třeba získala dost energie k vytvoření antičástic a pak by se to rozběhlo zase na plno a spotřeba by byla pokryta na několik dalších 10000letí při FTL.Jinak trpaslík vzniká většinou z rudého obra,který přeměnil všechno helium na uhlík,ale v jeho jádře se už nevytvořily dostatečné podmínky pro zažehnutí fůze uhlíku,a proto se začne smršťovat na bílého trpaslíka a ten začal chladnout na červenýho trpaslíka a k tomu teď míří právě Destiny.V jeho vrstvách by,ale měl být vodík,který se už nedokázal dostat do jádra,takže by ho Destiny mohla naextrahovat.Snad jsem ty fáze u tý hvězdy napsal správně.
Naposledy upravil BigQ@123 dne 19.10.2009 21:19:03, celkově upraveno 2

Příspěvek 19.10.2009 21:01:08
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Tak bych se chtěl zeptat jestli vám při ptůletu plynym obrem nepřipoměla Destiny našeho známého upískáného komára alias Wraith dart.Mě teda docela jo :D .

Jak jsem se na to včera díval tak to bylo první co mě napadlo při to záběru z boku to vypada přesně jako Dart.
Edit: Teď jsem se na tu scenu podival znova jestě mi to krome Dartky připomíná formulku. :D

Příspěvek 19.10.2009 21:13:25
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BigQ@123: Tím nejmenovaným seriálem myslíš BSG? Tam ale používali jako palivo látku zvanou Tholium (nebo tak nějak)...

Jak si přišel na to, že ta hvězda do které letí Destiny je bílý trpaslík? To tam někde v tom díle je řečený? Musím si to pusti ještě jednou... :D

Tak jsem se na to podíval a ta ženská, co má strach ze zemětřesení, tam říká, že jde o červeného trpaslíka. Ale i ten má prý hodně zásob vodíku, protože ho tolik nespaluje a navíc to není tak žhavá hvězda...
Naposledy upravil Hairy Ass dne 19.10.2009 21:22:09, celkově upraveno 1

Příspěvek 19.10.2009 21:15:33
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

NE myslel jsem ST.NE,je to červenej trpaslík a ten většinou vznikne postumným ochlazovánim z bílího trpaslíka.Poupravil jsem trochu ten příspěvek(TEN VÝŠE :bravo: )

Příspěvek 19.10.2009 21:26:22
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
NE myslel jsem ST.NE,je to červenej trpaslík a ten většinou vznikne postumným ochlazovánim z bílího trpaslíka.Poupravil jsem trochu ten příspěvek(TEN VÝŠE :bravo: )

Prosím za prominutí, ale nepleteš si to s tzv. černým trpaslíkem viz. odkaz
http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADl%C3%BD_trpasl%C3%ADk

Příspěvek 19.10.2009 21:39:55
Kvasir Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

hoši plíst si Červenýho a Bílího trpaslíka je v astronomii a v astrofyzice hřích!!! :evil:

Příspěvek 19.10.2009 22:13:47
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já myslím že to trošku hodně prožíváte. BigQ@123 už je asi moc pozdě a mě to nepřemysli ale ST.NE je startrek nemesis že?

Příspěvek 19.10.2009 22:21:41
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jistěže myslí star terk

Kvasir píše:
hoši plíst si Červenýho a Bílího trpaslíka je v astronomii a v astrofyzice hřích!!! :evil:

Ze všeho nejhorší je to ale splíst si se zelenym trpaslíkem. :D
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 23:08:03
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Výborný diel, zatiaľ najlepší diel SGU.

Příspěvek 20.10.2009 06:08:10
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Jistěže myslí star terk

Kvasir píše:

Ze všeho nejhorší je to ale splíst si se zelenym trpaslíkem. :D

:rflmao:

"...a nejhorší jsou trpaslíci!" - kdo viděl Cimrmana tak pochopí :lol: :D

Příspěvek 20.10.2009 09:50:08
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jistěže myslí Star Trek, ve star treku běžně používaly reakci hmoty a antihmoty pro warp (reaktory MARA - Matter/Antimatter Reaction Assembly). Ale ono to zas az takovej dobrej nápad není, vzhledem k tomu, že tu antihmotu musíš někde vzít - a ve vesmíru se jí zdrovna moc neválí, takže ji musíš vyrobit. Možná to jde nějakým jednoduchým a energeticky nenáročným způsobem, ale nám je zatím skryt. Každopádně uvidíme v příští epizodě co použijou.

Co se týká ZPM, tak používá energii vakua, o které se skutečně v současné fyzice uvažuje (ne že by se využívala). Ale ZPM tuto energii čerpá ze sub-prostoru a o tom současná fyzika rozhodně neuvažuje. Čerpání energie vakua z normálního prostoru byl projekt Arcturus.

Co se týká trpaslíků, je potřeba, jak už tady další psali,odlišovat červeného trpaslíka od ostatních trpaslíků. Bílý trpaslík vzniká jako finální produkt z relativně malé hvězdy (až několik sluncí), která ztratí vnější vrstvy a její jádro se smrskne do poměrně dost husté hmoty (zhruba tuna na centimetr čvtereční). No a tenhle bílý trpaslík chladne a tím jak se mění jeho teplota se mění i jeho barva až nakonec přestane zářit úplně a stane se černým trpaslíkem. A i když je možná v nějaké fázi chladnutí červený, je to něco úplně jiného než červený trpaslík.

Červený trpaslík je normální hvězda s normální hustotou, ve které probíhá termojaderná reakce, ale je menší než slunce, což znamená, že má i nižší povrchovou teplotu, nižší svítivost a podstatně delší životnost než slunce.

Příspěvek 20.10.2009 13:25:14
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dragon: No nevím, jestli je destiny z unnoptania, to by mohli zaletět do jádra hvězdy a měli by hned energie.. :D Zase by byla sranda vidět, jak posádka letuje vysoké napětí na trup lodi jako to bylo v Jádru. :D zároven by trup byl neproniknutelný a když by po něm někdo střílel tak by vlastně lod posílil. :D

Možná že Destiny vystřelí z bezpečné vzdálenosti k hvězdě modul, který bude spojen nějakým vodičem s Destiny a ten modul rozprostře štít z materiálu (možná nanomateriál, aby se ta plocha mohla co nejvíce rozprostřít a nasbírat plno energie, i my lidé jsme schopní něco podobného vytvořit, Antici budou dále v technologii), který absorbuje solární energii a převede to vodičem k Destiny a ta nabije zdroj. Navíc by ten štít chránil i Destiny (Jako Icarus ve Sunshine) tak by mohli dost blízko ke Slunci a pohltit dost energie.. Co vy na to?
Naposledy upravil BC304-Helion dne 20.10.2009 13:27:19, celkově upraveno 1

Příspěvek 20.10.2009 13:26:07
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

tak pokud se nepletu tak antihmotu vyrábí (nebo spíš získávají) v CERNU v tom urychlovačí částic ve Švýcarsku

Příspěvek 20.10.2009 13:28:24
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daedalos304: LHC/CERN je momentálně mimo provoz, opravujou tam chlazení. :(

Příspěvek 20.10.2009 14:02:10
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wtf? Po kolikátý uz?
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 20.10.2009 14:12:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

mno dobře teď je dejme tomu v opravě ale jiank tam získávají antihmotu takže se nám teď otevírají nový možnsoti Fyziky a pokud ste někdo viděl Andělé a démoni tak ten film je právě o antihmotě mimojiného

Příspěvek 20.10.2009 14:20:00
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

pako3: Podle mě s tím zacházíš moc daleko. Taky mám rád, když jsou věci vysvětlené a trošku připomínají naše zákony fyziky ale přece koukáme na sci-fi. Nemůžeme tedy předpokládat, že všechno bude vysvětlitelné v souladu se současnou vědou (ačkoli i mě by se to líbilo). Asi studuješ něco s fyzikou, viď? :) To je ta deformace, kdy ve všem, co se týká tvého oboru vidíš zásadní boty. Já zase dělám medicínu a proto nesnáším seriály z lékařského prostředí, které jsou naprosto totálně odtržené od reality (zejména House). Sci-fi si aspoň na to nehraje (má to už v názvu - fiction). Ale mnohé seriály o zdravotnictví si na to podle mě hrají a nejhorší na tom všem je, že lidé tomu věří a cpou to doktorům. V nemocnici jsem na praxi už slyšel pár věcí od pacošů, které mě málem položily na zem... Prostě nejlepší věcí na světě je seriálově medicínsky vzdělaný pacient :D .

Příspěvek 20.10.2009 14:27:05
MephistoCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se takhleta epizoda celkem líbila. Rush a jeho záchvat neměl chybu a vzpoměl jsem si při něm na Pelíšky a Kodetovo scénu s noky. :lol:
Jinak ta Cloe asi bude pěkná dě*** :palka: , když v jednom díle flirtuje s Elim a v dalším spí se Scottem. No mám ohledně toho menší teorii:
Toto je spoiler!!!:
Je možné, že s ním spí jen proto, aby se dostala za Elim do toho raketoplánu.

Příspěvek 20.10.2009 14:37:11
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

podla mna chce mat so Scottom dieta...
Obrázek

Příspěvek 20.10.2009 14:39:23
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Lidi, lidi... vy taky hned všechno berete jako flirt... líbí se jí Scott, Eliho považuje tak maximálně za dobrého kamaráda.

Příspěvek 20.10.2009 14:55:14
Major General
Major General

Odpovědět s citací

přesně tak...Vanguarde na to že ti je 15 se krapet vyznáš...xD

Příspěvek 20.10.2009 15:23:27
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ta teorie se slunečním pohonem není špatná... Napadlo mě, že když budou blízko u Slunce, vezmou si tolik energie, kolik potřebují, aby aspoň na chvilku vychýlili loď ze stávající (a dost špatné) dráhy... Nevíte někdo, jestli Destiny letí přímo do slunce, nebo jen do korony?

Příspěvek 20.10.2009 15:39:52
zofo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Další výborný díl, který znovu dokazuje, že by se SG:U mohlo stát vynikajícím seriálem, výstup Dr. Rushe byl vynikající, tuto postavu pokládám za jednu z nejlepších, které se kdy v SG světě objevily. Trochu mi začíná vadit Eli, řekl bych, že ubírá celkové atmosféře, ale možná, že se ještě zlepší. Už jsem doufal, že SG:U bude dokonalé, v tom, v čem si předsevzalo v pilotu a třetím dílu, bohužel byl jsem částečně zklamán. Realističnost postav i prostředí je na SG seriál nadprůměrná, ale nikdo se už asi nezaobírá detaily, jako například, proč jsou ženy na palubě nalíčené, když s sebou brali jen nejnutnější věci, jako potraviny a léky? Ale co bych mohl čekat od komerčního seriálu. Toto je ovšem jediné, co by se dalo čtvrtému dílu vytknout, plusy převažují nad mínusy a to mnohonásobně!!!
Just GET Ubuntu!!! And listen to metal!!!
Geek - web a týdenní pořad o IT! http://www.geek.mzf.cz/

Příspěvek 20.10.2009 16:10:39
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

omfg...a ty sa chces divat na škraty s chlpatými nohami ako medvedí kožuch, s obočím ako Brežnev???
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách