Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x04 - Darkness

1x04 - Darkness

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 18.10.2009 20:26:42
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno

Příspěvek 18.10.2009 20:32:19
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ne, nezahrál si aspoň podle imdb.com, ale režíroval šest epizod
Obrázek

Příspěvek 18.10.2009 20:34:55
spiq Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wawer Rewold píše:
Díl byl dost divnej. Navíc mi připadá, že na Destiny je banda pitomců. Přeci to nejsou obyčejný civilisti, všichni prošli hvězdnou bránou a všichni musí mít nějakou kvalifikaci, tak proč se chovaj, jak debilové?

jinak Eli je mi docela sympatickej takovej hodnej klučina a aspoň se nějak snaží.

btw. Ta jedna vojanda měla dobrý ko*y :D

uplne souhlasim, nekteri se vazne chovaj jak tupani :( rush by mohl aspon castecne vysvetlovat, co se deje, a nebyly by mezi nimi takovy napjaty vztahy

Příspěvek 18.10.2009 20:36:40
sasa.cz Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Praxis píše:
To by nebyl De Luise, aby se taky neobjevil v každym SG seriálu :smile:

no tak to bude jeho poslední seriál ve kterém hrál pokud něco neudělají se situací ve které se destiny a její posádka nachází :D
[img][./images/thumbs/omniheader_characters_1270467581.jpg]http://www.gateworld.net/wiki/images/a/a9/Omniheader_characters.jpg[/img]
My Battlefied II Online Profile :
http://www.bf2stats.net/player/93988026/

AS Vápenka....
Co Máte v plánu ?
Mít plán....

Příspěvek 18.10.2009 20:54:18
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Parádní dílek hlavně Rushovo nervový zhroucení :D.

Nicméně vím že keců o vykrádačkách bylo dost proto to napíšu jinak. Začátek mi dost připomněl ukázku na začátku dílů u Farscape. Ve 34:40-45 je klasickej BSGéčkovej záběr. A konec na mě dělal dojem že slunce bude zdroj energie, dost možná něco jako v Andromedě. Rozhodně tím nechci říct že je SGU odpad nebo tak něco. Myslím si že je to slibnej seriál a dost se mi líbí, ale tohle jsou prostě moje postřehy.

Příspěvek 18.10.2009 21:08:35
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně jsem to viděl i titulkama a musím opět přiznat, že to je bomba seriál. Na poměry SG tam není moc hluchejch míst a všechno se zdá dobře vysvětlené. S celkovým tempem seriálu jsem zatím spokojenej a líbí se mi, že díly na sebe navazujou. Zatím dávám 8/10 - mám takový tušení, že příští díl bude mít 9,5/10 :D

Příspěvek 18.10.2009 21:19:57
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Po dlouhém čekání na titulky,půlce vytrhaných vlasů,261 zmuchlaných papírech a nádherně,rovnoměrně okousanejma nechtama na prstech jsem se dočkal a podíval se a musim říct opět super.Ten průlet obrem plynym byl nádhernej,dobrý herecký výkony atd...Jen ty kontakty se Zemí mam pocit,že to trochu kazej,tu temnou a napínavou atmosféru na Destiny.
Jo a jinak děkuju týmu SGTT za titulky.Sice to tenhle víkend bylo delší,ale chápu že jste jenom lidi a ne povznesené bytosti :D

Já dávam 9/10.Jen tak dál :ok: :ok: :ok: .

EDIT:300 příspěvek.Hurá už nejsem airman :bravo: :yahoo: .

Příspěvek 18.10.2009 21:32:21
ErnieCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nazdarek lidi, SGTT udělali kus dobré práce s těma titulkama...a myslím, že to je docela dobré zakončení víkendu, kdy se člověk podívá aspoň na něco dobrýho něž pujde spát a bude muset vstávat do práce..

K epizodě: Patřím k těm, co si musí trochu zvykat na úplně nový styl scénáře. Popravdě jsem u stargate byl zvyklý na Akci, kterou střídali Oneillovy vtipné hlášky :D . ale tohle je zase o něčem jiném.

Eli je zatím moje oblíbená postava. Od týpka co hraje doma na compu nějakou 3D střílečku to za 4 epizody propracoval až na vesmírnou loď vzdálenou snad několik galaxií od jeho domácího PC a navíc si tam všichni myslí, že je snad ustředna, že všechno ví. Chudák, jak si ho pěkně zavolali na tajnou poradu. No, čekal jsem, že z toho vyvázne hůře :palka: To mě fakt dostalo, prostě takový típek. Nemůžu si pomoct :bravo:

Jinak myslím, že až se rozhodnou nás seznámit s nějakou cizí rasou, bude to taky takové pozvolné, tajemné....nic okázalého...nenápadná návštěva na Destiny, kterou odhalí až na konci epizody, ještě lépe dvojdílu....myslím, že to bude taky nové...

No nic...už jdu spát...a ráno vstávat do práce...

tak :bye:

Příspěvek 18.10.2009 21:59:31
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jako tak 50% na to ze pred nima byl plynej obr a oni jediny co delaj ze drepnou a cumej na to tak nic moc na vyhrocenou situaci.jedine rush se choval tak ze sou v prdeli ostatni to brali jako on je postizenej blazen udelame si tu party i kdyz to muzem naprat do planety , kamera a hudba supr taky je snizeny moje hodnoceni ze nerekli ani ň o te lodi co odletla na konci 03 coz me zamrzelo nemam rad flashbacky kde bude odlitat znova a zabere to minutu serialu

pro me trosku nudnejsi dil ale asi sem rozmlasanej z predchozich kapitol

P.S nevite jak se jmenuje jako herečka ta vojanda s tema bombama?:-D
Obrázek

Příspěvek 18.10.2009 23:21:56
jtousek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nic proti SGTT, jsem rád, že vůbec někdo dělá titulky takže tohle neberte ve zlém, ale dneska jsem byl poněkud zklamán. Už od rána tam byl status že časování i překlad jsou hotové a zbývala korekce. Ale titulky se objevili až mnohem později - na korekci poměrně dlouho. A přesto tam bylo několik do očí bijících chyb, namátkou:

45
00:04:18,005 --> 00:04:21,750
Je sním spousta práce.
Přiveďte další skupinu.

65
00:05:58,951 --> 00:06:05,802
Scott kontroluje druhý raketoplán. Zda funguje.
Chtěl aby jste se připojili hned jak tu skončíme. Jděte.

...
nehledě na všudypřítomné chybějící čárky před např. "aby".

Na to, kolik korektura zabrala času, mi nepřide příliš kvalitní. Výsledkem těchto nedostatků je většinou to, že si sám dělám ještě vlastní korekturu přímo při sledování. Když už to dělám, asi by bylo lepší to poté zveřejnit, proto bych takto chtěl nabídnout své korektury u dalších dílů. V případě zájmu pište do soukromých zpráv.

Děkuji SGTT za dobrou práci, chci jen říct, že by mohla být i lepší. ;-)

Příspěvek 19.10.2009 02:03:13
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Po minulém imo opravdu pěkném dílu mě tenhle dosti nudil a štval. Nic moc se tam nedělo (tedy v rámci toho, co se tam dělo :)). Kameraman dostával opět silnější epileptické záchvaty (ale ještě to může být klid před bouří), Eli mě utvrzuje v tom, že je to trapnej blbec, deníky "já tu nechci být" mohou být sice autentické, ale mě fakt ty kecy nezajímají (prostě ne v tomhle podání...kdyby nějak...jinak). Rush, jakkoli pěkný herecký výkon to byl, mě přes poloviny doby pořádně štval...budiž k dobru, že to byl následek odvykání. A ještě se za všechny pomodlíme :roll: (ok, chápu, s jeho výchovou má na to Scott právo). Nevím, tenhle díl prostě pro mě ne. (Ale ten konec byl pěkný.)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 19.10.2009 05:43:31
Ragnar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Poslední část dílu, průlet kolem plynného obra, byla super. Úplně my připomněla, svou sugestivní atmosférou, film Sunshine (o letu ke Slunci). Kdo neviděl, doporučuju http://www.csfd.cz/film/222329-sunshine/

Příspěvek 19.10.2009 07:41:07
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tar-ara: a jak jinak natočit ty vzkazy?
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 19.10.2009 08:10:44
RoninW Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemyslím si že se chovají jako pitomci. Je to reálné, dokonce si myslím, že v reálu by to bylo ještě vyhrocenější. Velká skupina lidí je na detoxu kafe a cigaret, navíc mají málo jídla je jednotvárné a bez chuti, málo vody, málo kyslíku, nedostatek hygieny, strach ze smrti, vědomí totálního odloučení od Země. (za ten detox jsem rád, že to vysvětlili, považoval jsem to za chybu už ve 103, i tak je to lobby protikuřácké ligy, seriál bez jediné cigarety a nikdo nemůže říct ani popel :lol: ) Proto je tam jednotka vojáků, kteří by tohle měli zvládat a měly by přenést své chování i na civilisty
Co se týká směr místní slunce: přemýšleli jste o tom, že když máte loď na statisíce let, tak doplňování paliva musí být jednoduché?, žádná těžba, doly hledání asteroidů. Nejjednodušší je to, čeho je dost a je to dobře vidět. Moje teorie je, že směr je správný a Destiny si letí pro palivo. Proto autoři nenechali odhalit posádku na co Destiny letí, pak by přišli o napětí při letu do slunce :lol:

Příspěvek 19.10.2009 10:15:26
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl byl hodně dobrý Tellford a Scot mě začínají štvát čím dál víc u Tellforda to asi tak má být, ale Scot mi jako statečný velitel vůbec nesedí. Carlyle zahrál hodně dobrý výkon. To co v třetím díle odletělo od Destiny byla asi nejaká loď velikostí Alkeshe kdyš to porovnám s velikostí Destiny.

Příspěvek 19.10.2009 11:31:12
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dobrá byla nápověda pro Telforda na tu "berli" :D

Příspěvek 19.10.2009 13:14:32
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Kameraman dostával opět silnější epileptické záchvaty (ale ještě to může být klid před bouří)

No jelikož mohu o té nemoci mluvit z prvé ruky a že jsem viděl záchvatů dost, věřím, že jsou kameramani zdraví, protože kdyby ne, tak to všichni poznáme :wink:

Příspěvek 19.10.2009 13:17:29
MorfeusCz Airman
Airman

Odpovědět s citací

Výbornej díl, no i celej seriál. Dr. Rush mi přijde úplně skvělá postava. Je to správně potrhlej vědec, kterej si sakra dobře uvědomuje, že je o dost chytřejší než ostatní. Doufam, že ho za pár dílů nějak nezlikvidujou. Jinak celkově víme za 4 díly o postavách víc než v SGA za 5 sérií, což je další plus, asi pochopili, že když hodí od prvního dílu nový emzáky a bojujte, tak už to moc lidí nenadchne, když to viděli už x let předtím.
P90 mi fakt nechybí, celkem vítaná změna, ale jsem zvědav jak dlouho jim ta munice vydrží, když toho s sebou moc nemají. :D

P.S. Vojanda skvělá. A taky mi hned napadlo, že Slunce bude zdroj energie a pak se poletí dál.....no, alespoň bude moci RUSH zase řádně nadávat ostatním....už aby byla sobota.. :wall:

Příspěvek 19.10.2009 14:18:54
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Aj ja som za teoriu ze bude solarna energia dobijat zdroj energie..cize lod v podstate funguje ako laptop,ci mobil ked sa bateria v lodi vybije musi sa znova nabit a ideme dalej.
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 14:29:14
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

myslím žet ady někdo říkal že se opičí po andromedě...tak to si já osobně nemyslím jet o každýho věc ale tot už nejmíň jednou použili v SGA a v SG si nejsem jistej ...ale dejme tomu že se opičí...proč by to dělali???

Příspěvek 19.10.2009 14:30:13
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no a je to nejlogičtější řešení, když si to tak vezmeme. ZPM by tak dlouho asi nevydrželi a Arcturus nefungoval. A technologie Destiny je starší jak Atlantidy

Daedalos304

nebo spíš andromedu vůbec neviděli, vzpoměli si na Last Man, a podle mě je to mnohem lepší řešení, než že najdou najednou v nějakých antických krabicích 10 ZPM :lol: Pokud to tak je teda, ale jak jsem poznamenal, je to nejlogičtější vysvětlení
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 15:07:58
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to Tar-ara: konečně nějaký rozumný rozbor

"Aj ja som za teoriu ze bude solarna energia dobijat zdroj energie..cize lod v podstate funguje ako laptop,ci mobil ked sa bateria v lodi vybije musi sa znova nabit a ideme dalej."

aby jim solár nabyl baterky, tak by tam museli stát deset roků

pokuď jim jde o vodík, tak ten se dá sebrat z atmosféry jakéhokoliv tělesa ..planety..či ledu někde na asteroidech či z ohonů komet a tak

cool letem do slunce nezíská ta loď nic, ale nic navíc
:palka: :rflmao: :hmmm: :palka:
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 15:15:34
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:

aby jim solár nabyl baterky, tak by tam museli stát deset roků

a tento vypocet mas akoze odkial???Sa tu bavime o Antickej technologii ked uz.
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 15:16:27
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no pokud tam letí Destiny opravdu kvůli dobití baterií, tak nikdo neví jakou magickou nabíječku má. Takže jí třeba bude stačit i těch pár minut :smile:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 19.10.2009 15:20:08
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ne pako3 je spíš ten "technický typ" diváka. On to prostě musí mít všechno vysvětleno za každou cenu technicky a aby to v seriálu taky bylo podle zákonů fyziky apod. Ale jak tady řekl Evil. Tady se bavíme o Antické technologii, která převyšuje a vždy převyšovala technologii Tauri (v seriálu samozřejmě). Takže pro ně nebyl žádný problém vyrobit ZPM, pro nás to problém je i když manuál máme. A třeba pro ně nebyl problém pobírat energii ze slunce (hvězdy) a proto to tam nejspíš dali. Ale vše tohle jsou zatím pouze doměnky. Pravdu se dozvíme až 24. října ve 3:00 našeho času na SyFy
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách