Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x03 - Air

1x03 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.10.2009 14:47:47
butthead Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Odhodlání a lepší taktika může zapříčinit vítězství papírově slabší strany pokud jsou ty strany alespoň zhruba vyrovnané a mají srovnatelnou techniku a výzbroj. Pokud má jedna strana jasnou technologickou převahu, početní přesila nepříteli nijak nepomůže. Ale to jen na okraj.

Co se týká té bitvy, tak prohlášení scénáristy "i zbytek galaxie si vylepšuje zbraně" je takový vágní. Když už to tak je, mohli tam pro diváky klidně přihodit větu "asgardské zbraně neproniknou jejich štíty" nebo "vyřadili nám asgardské zbraně..nestihli jsme aktivovat štíty než začli střílet", nebo cokoliv jiného co by jen trochu vysvětlilo jejich neschopnost v boji.

V této souvislosti by mě docela zajímalo, co říkal Malozzi na poslední díl SGA, ve kterém byl Michael, kdy z mě neznámého důvodu bylo nutné deaktivovat štíty před přenesením Shepparda a Ronona z povrchu na palubu. Nikdy předtím to nutné nebylo...

Nechápejte mě špatně mam všechny tři seriály rád, ale chybka či pořádná bota se občas prostě vloudí...

Teď jsem si uvědomil, že první odstavec předhozího přísvěku si trochu odporuje. Myslel jsem tím, pokud máš jasnou technologickou (tj. zbraňovou) převahu, nepříteli nepomůže sebelepší taktika ani odhodlání.

Nepiš dva posty pod sebou.

Příspěvek 14.10.2009 15:30:59
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

1. Destiny je sraší než Atlantis, říkali to tvůrci a mam pocit že to zaznělo i v seriálu(ale to nevim jistě)
2.
Toto je spoiler!!!:
Díl na téma energie bude už tenhle víkend

Jinak 1x03 je super díl, dostala mě hlavně ta hudba na konci. Překládal jste si někdo její text? Prej "nezapoměň dýchat" :rflmao:

Příspěvek 14.10.2009 17:00:55
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

butthead: A neni to tak uplně pravda. Etiopci dokázali dost dlouho odrážet Italy a ti měli dost drtivou technickou převahu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 14.10.2009 17:21:28
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Balial: souhlas. Takové ČSR bylo taky technologicky o něco vyspělejší než Německo a přitom by nás rozdrtili. ;-)

EDIT: BTW, Raynor má naprostou pravdu.

Příspěvek 14.10.2009 17:43:38
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zkritizování provedeno, chyby nenalezeny, možná později, až bude pár řad SGU na srovnávání a pitvání :ok:

Sympatie k postavám Eliho a Greera se od dvoudílu prohloubily, jsem zvědavej na Rushe, Young mi nevím proč stále nesed (to bude asi tím, že většinou se on nebo jen jeho tělo válí po zemi, a duše na Zemi toho moc nevykoumala...uvidíme později :lol: )

8,5/10
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 14.10.2009 18:06:37
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

příklad s etiopii je dost hloupý

plyn, vzdálenost, tecnologická převaha? :roll:
Obrázek

Příspěvek 14.10.2009 18:10:01
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

No to je možná pravda, já měl na mysli spíš drtivou technologickou převahu. Jako třeba kdyby si poslal letadlovku třídy Nimitz s doprovodnými plavidly třeba na Nigérii :-) To je už ale trošku off topic...

Příspěvek 14.10.2009 22:41:03
HUGOZVONECEK Airman
Airman

Odpovědět s citací

S tou technologickou prevahou to nebude tak horky....Americani vlitli do Afganistanu a Iraku s tou jejich nejlepsi armadou sveta (jak sami o sobe tvrdi) a bojuji tam proti vydlakum uz 7 let....

Příspěvek 14.10.2009 23:27:55
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

HUGOZVONECEK:To je zase žblecht ... :roll:

Asi takhle, pokusím se to napsat co nejednodušeji. Říká ti něco pojem "asymetrické vedení války"? Protože, to co probíhá v Afganistánu, není válka ale právě nekonvenční konflikt nízký intenzity, kde nemáš jasně danýho nepřítele ani místo střetu. Co se týče palebný síly, tak jednotky ISAF, by mohly Afganistán přeorat tak, že by tam nezůstal na kameni kámen. Bohužel, tenhle typ konfliktu se nevyhrává palebnou silou ani technologickou převahou. Jednotky ISAF mají přesně vymezený pravomoce (ano, jsou limitování politicky víc než čímkoliv jiným) a krom "boje proti povstalcům" v zemi plní i další úkoly.

Technologická převaha je relevantní pouze tehdy pokud máš dvě konvenční armády stojící proti sobě. Bohužel už není Studená válka, kdy proti sobě stály dvě supervelmoci a jedna druhou se snažila nějakým způsobem "předběhnout". Aneb my máme lepší tanky, my jich máme míc, a my tohle a vy tamto. V dnešních nesymetrickejch konfliktech, kdy proti sobě stojí pravidelná armáda proti bandě "vIdláků", zase takovou roli nehraje. Ale neznamená, že nemá absolutně význam. Proč myslíš, že Talibové bojujou takovým způsobem jakým "bojují"? Taktika udeř a uteč, nálože IED, sebevražedný atentáty atd.? Protože věděj, že kdyby vystrčili p*del ven, tak jim ji hnedka ustřelí raketa vypálená z vrtulníku, bomba shozená z letadla nebo granát vypálenej z dělostřelecký baterie někde 25km za kopcem.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 15.10.2009 09:12:12
HUGOZVONECEK Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je jasne, ze budou pouzivat taktiku uder a utec, kdyz ma nepritel technologickou prevahu.I kdyby tu zem bombardovali cim chteli, tak ti uterkari budou vylejzat ze skal.Lidi tam maji svou viru, jsou sfanatizovani a proto nikdy nebude mozne mit nad tou zemi kontrolu...Vietnam taky rozorali vsim moznym, stejne nebyli schopny vyhrat a museli podepsat primeri....Tim chci rict, ze ne vzdy s technologickou prevahou docilis vitezstvi, vzdy bude rozhodovat prostredi boju a odhodlani lidi a je jedno jestli vedes nejakou asymetrickou ci neasymetrickou valku....Tedy samozrejme pokud tu zemi nezasypes atomem....

Příspěvek 15.10.2009 09:47:38
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

vietnam byl uměle prodlužovanou válkou, kterou mohli, nebýt hloupých politiků, mohli vyhrát (za cenu velkých ztrát....)

afgháncům by při válce na doraz tunely moc nepomohly, jakmile máš ve vzduchu UAV s raketama a termobarické bomby, tak ty tunely nepředstavují nic jiného než snadné cíle

(bojovnící čas od času musí vylézt ven, přesouvat se a tak)
Obrázek

Příspěvek 15.10.2009 09:54:07
rben Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Luciani přilítli nečekaně. Překvapili naši loď (nějak mi vypadlo jméno). Chtěly obsadit základnu ikarus. Bohužel se nepovedlo a planeta explodovala a posádka utekla na Destiny.
To že scénáristé museli vystřihnout zmínku o tom, že útok byl překvapivý, aby mohly "zdůraznit" milostnou scénu, je politování hodné. Chybky se ale stávají.
Tak mi řekněte proč tu řešíte kdo byl silnější a jakej rozvoj měli Luciáni? Všechny armády (a to včetně U.S.A.) se snaží využívat momentu překvapení k ochromení nepřítele.

Takže:
Luciáni chtěli obsadit Ikarus - Překvapila je Oddysey (byla to ona? :scratchanym: ) - výsadek se nepovedl - planeta explodovala - luciáni to donesly - mi jsme zdrhly dřív

Příspěvek 15.10.2009 10:03:32
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je celkem rozumný názor, jinak f-304 se jmenovala Hammond.

Příspěvek 15.10.2009 13:51:00
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

F-304? Pardon, ale tohle už je největší hovadina co jsem kdy slyšel. :lol:

Příspěvek 15.10.2009 14:39:09
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to by jsme ji rovnou mohli říkat SDC-304 Hammond :lol: :lol:
Naposledy upravil DAVE! dne 15.10.2009 15:03:09, celkově upraveno 2
Obrázek

Příspěvek 15.10.2009 14:45:51
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Pochopím BC, pochopím C, pochopím i to X, ale jak sakra může někdo udělat s 304 stíhačku, to nepochopím. :lol:

Příspěvek 15.10.2009 14:50:47
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No vzhledem k tomu že Hataky planetu aktivně bombardovaly tak silně pochybuju že měli Luciáni v úmyslu Ikarus obsadit, i když výbuch planety asi v plánu nebyl... :scared:

Příspěvek 15.10.2009 15:24:05
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nevím, jestli to zaznělo přímo v dílu, ale v popisu děje vydaného před vysíláním bylo napsáno, že přistávají výsadkové landery.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.10.2009 15:30:52
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ano, Glidery a transport, který nejspíš nesestřelili podle toho co jsem viděl. Uvědomte si lidi, že tohle není ta luciánská aliance, ti obchodníci s drogovanou kukuřicí, tohle je už spíše pravidelná armáda, pokud vím,tak Natana, který prosazoval tohle pěstování zabil Ventrell a toho asi později Kiva
Naposledy upravil DAVE! dne 15.10.2009 15:32:43, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 15.10.2009 15:32:21
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, to tam zaznělo ale popravdě, snažil by ses rozmlátit na kaši něco co chceš získat :?:

Příspěvek 15.10.2009 15:33:48
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale tak jim vůbec nemuselo jít o obsazení nějaké hory. Neměla ta planeta nějaké unikátní cosi?
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.10.2009 15:36:16
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jo jádro z naquadrie, které odpálili. Spíš je nejspíš zajímalo to tajemství devátého chevronu. Jejich agent jim stihl říct přes goauldský komunikátor, že se jim povedlo vyřešit problémy s energií. Ale neřekl jim nebo nevěděl, že tam letí senátor a jedna z lodí. Nebo tam původně Hammond neměl zůstat. Jenom odhaduji, že to tak bylo
Obrázek

Příspěvek 15.10.2009 17:08:53
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

A vubec, tam je jasne videt, dokonce i Carterová to tam zminuje, ze sestrelovali Glidery...vsechny CGI scény s bitvou na orbite nemají ani jeden záber, ze by byt jediný náboj rail-gunu letel na Hataky. Porád strílej po gliderech, protoze ty se snazily ochránit troop transport, který se blízil k základne a strely Hataku byla pro Hammonda neskodné....Myslím ze s Asgardským paprskem se Glidery sestrelují docela blbe. A stejne tak blbe se dobývá základna uvnitr hory s Hatakem bez Glideru a pechoty. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 15.10.2009 17:13:04
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak, pánové, tady máte vysvětlení. Díky T. :yes:

Příspěvek 15.10.2009 17:18:33
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no počkej, to se to tu bude rozebírat jaktože, když letouny odletěli na icarus base, jaktože se pak hammond nepustil do hataků :lol:

A zajímalo by mě, co se vám na malloziho vysvětlení nelíbí. Luciáni byly po celou dobu války s ori pasivní a měli dá se říct klid. Co když našli anubisovu knihovnu, kde byly informace o štítech apod. Třeba je vylepšili, a třeba taky Ori štít byl možná silný proti railgunům apod., ale třeba proti tomu velkému proudu energie byl oslabován
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách