Odhodlání a lepší taktika může zapříčinit vítězství papírově slabší strany pokud jsou ty strany alespoň zhruba vyrovnané a mají srovnatelnou techniku a výzbroj. Pokud má jedna strana jasnou technologickou převahu, početní přesila nepříteli nijak nepomůže. Ale to jen na okraj.
Co se týká té bitvy, tak prohlášení scénáristy "i zbytek galaxie si vylepšuje zbraně" je takový vágní. Když už to tak je, mohli tam pro diváky klidně přihodit větu "asgardské zbraně neproniknou jejich štíty" nebo "vyřadili nám asgardské zbraně..nestihli jsme aktivovat štíty než začli střílet", nebo cokoliv jiného co by jen trochu vysvětlilo jejich neschopnost v boji.
V této souvislosti by mě docela zajímalo, co říkal Malozzi na poslední díl SGA, ve kterém byl Michael, kdy z mě neznámého důvodu bylo nutné deaktivovat štíty před přenesením Shepparda a Ronona z povrchu na palubu. Nikdy předtím to nutné nebylo...
Nechápejte mě špatně mam všechny tři seriály rád, ale chybka či pořádná bota se občas prostě vloudí...
Teď jsem si uvědomil, že první odstavec předhozího přísvěku si trochu odporuje. Myslel jsem tím, pokud máš jasnou technologickou (tj. zbraňovou) převahu, nepříteli nepomůže sebelepší taktika ani odhodlání.
Nepiš dva posty pod sebou.