Lt.C. John Sheppard píše:
Hele teď mi napadlo že když byla díra v okně tak na Destiny neměl bejt vůbec vzduch, ne?

Vtip je v tom, že přes okno bylo "natažený" silový pole. Jedinej problém byl, že to silové pole bylo nějaké rozbité.
Jinak můj (opožděný) názor:
Já vím, že mě opět označíte za blbce, ale jestli se tohle neinspirovalo BSG (ano pořád se toho názoru držím), tak jsem Indický modlitební kámen jménem Steve.
Flashbacky, "FTL", styl natáčení, a tak trochu i hlavní zápletka (o faktu, že doktor Pusch (nebo jak se to jmenuje) v podstatě vypadá jako Baltar a mám ho přibližně stejně rád se nezmiňuji, abych nebyl obviněn, že jsem si názor už udělal) mě nenechávají na pochybách. Nejvíc mě naštvalo když hlavní hrdina (ano vryl se mi do paměti tak, že si ani nepamatuji jeho jméno) na začátku "skotačí" v šatně a vypadá to naprosto přesně jako scéna ze zmiňovaného seriálu.
Herecké obsazení mě opravdu nenadchlo.
Roberta Carlyla prostě nemám rád už od "28 týdnů poté" a tahle role mu teda nepomohla (světlým bodem je, že aspoň krotí svůj děsivý přízvuk).
Moje fyzické proporce jsou o dost menší než Eliho a běhat 12 hodin po poušti bych asi s takovým klidem nedal, takže ne, tohle vám nesežeru

Jedinou světlou vyjímkou se zdá Chloe, která je opravdu kus (a navíc se v některých okamžicích podobá Summer Glau

). Jedinou výtku bych měl k tomu psychotickému záchvatu. Jeden takový už jsem viděl a proti němu byla trapná amatérka

Nějak jsem nepochopil kdo a proč napadl Icarus ani jak se mohly tři staré Ha'taky vyrovnat nejlépe vyzbrojené lodi kterou známe bez ztráty kytičky(předpokládám, že Hammonda nevysílali na mise bez hlavní výzbroje), ale přoč bych to měl já hloupy divák vědět že?
Loď samotná je takový starý a hnusný krám, že tím patrně někdo chtěl ty herce vytrestat (a že jim to patří).
Sečteno podtrženo:
Tohle prostě není SG. SG je o bandě hrdinů schopných páratkem srazit loď z oběžné dráhy, vtipkujících i když je to nevhodné, citlivých, když je to nevyhnutelné, naivních i když to potřeba není, vymýšlejících záchranu světa do pěti minut, ale hlavně sympatických (uznávám, že tahle část občas pokulhává

). Pokud scénáristé opravdu touží po rozebírání povahy a minulosti 20ti zdeprimovaných (a aspoň pro mě silně nesympatických lidí (krom té jedné vyjímky

)) lidí letících na staré lodi a hledajících domov přičemž do toho občas připletou hvězdnou bránu mají i jiné možnosti (ale vy víte o čem mluvím a já vím, že už jsem s tím otravný).
btw. Ty kameny už mi přijdou trošku moc. Takhle si můžou přivést prakticky kohokoliv (ačkoliv vyměnit jistého doktora za např. McKaye (nebo kohokoliv jiného) bych uvítal.)
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!