Napadnout základnu a kompletně ji zničit a zničit si tak přístup (když už jsou tak chytří) na tu onu loď je trochu blbost, to by nikdo neudělal...
1. Lepší zbraň zničit, než aby ji měl nepřítel. Zeptej se třeba Revana, co by udělal jako military expert on.
2. Luciáni základnu nechtěli zničit - vysazovali pěchotu. Co máš dále?
Wraithové proti tomu udělali to, že udělali skoro neporazitelnou loď, trochu rozdíl, to je jak, kdyby Ori vymysleli super extra štíty, který jim Ori jako povznesení bytosti (vlastně pak už jen Adria) mohli dát..
Je
úplně jedno, co proti tomu udělali - Wraithové prostě na pozemskou výzbroj zareágovali a ty jsi napsal, že nezareagovali! V čem se chceš přít??
Jasně to tam bylo dáno? Kde to tam bylo? Pokud vím, tak tam byl krátký záběr, jak 304 pere railgunama do Hataků... beamy ani nezkusili... tak tam nikde daný, že beamy těm štítům nic neudělaj nebo že jeden výstřel toho hataku zničí 304 taky nebyl... to, že to dodatečně scénárista řekne může být, aby nevypadal blbě... to stejný, kdyby komentovali bitvu v BMSR a to se shodnem snad všici, že to byla odfláknutá bitva...
Jasně to bylo dáno tím, že tu bitvu vyhráli a Hammond musel ustoupit. Spolu s Mallozziho prohlášením prostě pořád nevím, o čem se chceš bavit? To je jako zpochbňovat, že voda je mokrá. Ano, mohlo by být lepší, kdyby to v té bitvě ukázali, ale vzhledem k tomu, že v té scéně nešlo o bitvu ale o evakuaci základny, tak to nebylo podstatné.
Nemyslel jsem tím blbá 304 jako, že je špatná... ale spíš jsem narážel na velikost atd. protože se zdá, že je hodně jednoduchá, když ji dokázala ukradnout Vala (pochybuju, že se systémy od Promethea do 304 změnili, když to byly sesterský lodě)... přepadnout si takhle Auroru či Hive Ship by byl trochu větší oříšek, hlavně kvůli velikosti, ne?
Ne. Prometheus je poloviční. 304 má 600 metrů, čili je dvakrát větší, než letadlová loď. Kromě toho, zrovna tyhle krádeže v SG hodně v ději zjednodušovali a udělali dost blbě. Rozlišujme dobře natočené a špatně natočené scény.
Jak jsem již řekl... nemohli tušit (pokud nemaj tak super špehy), že zrovna v tu dobu tam ta 304 poletí... Naše celá galaxie se tak naivně myslela, že invazi Ori zastaví... mýlili se... kolikrát se snažili Jaffové proti Ori lodi bojovat s pár loděma? A to je ta naše loď daleko silnější... demence je tam furt
Já být Jaffa, tak taky bojuju, prostě bych zkoušel novou taktiku. Hold z války s Ori ukázali kulový a většinou jen ve prospěch SG-1.
Tušit to mohli - realisticky se chovající Luciani by poslali dopředu průzkum.
Ať se na tu bitvu dívám jakkoliv, tak prostě nebyla špatná. Viděli jsme z ní asi dvě sekundy, a na základě těch se nějaké hluboké taktické chyby (jako v případě BAMSR) koumat nedají - zvlášť, když hlavní postavy se té bitvy ani nezúčastnili. Neřešte nějaké dvousekundové scény.